Υπαρχουν βασεις για ηχεια κολωνες?

greglyr

New member
21 May 2012
6
Χαιρετω την παρεα!
Εχω ενα προβλημα και ακουω τυχον λυσεις.
Εχω ηχεια δαπεδου κολωνες αλλα δυστυχως για καποιο λογο στον χωρο που βρισκονται, πρεπει να τα σηκωσω.
Γινεται? Υπαρχουν βασεις για ηχεια κολωνες? Ειτε τοιχου ειτε δαπεδου.?
οι κλασικες βασεις κανουν? (λογω βαρους).
Και αν μιλαμε για σηκωμα 60-80 ποντους θαχω προβλημα με την ακουστικη?

Ευχαριστω!!!!

Χαιρετω την παρεα!
Εχω ενα προβλημα και ακουω τυχον λυσεις.
Εχω ηχεια δαπεδου κολωνες αλλα δυστυχως για καποιο λογο στον χωρο που βρισκονται, πρεπει να τα σηκωσω.
Γινεται? Υπαρχουν βασεις για ηχεια κολωνες? Ειτε τοιχου ειτε δαπεδου.?
οι κλασικες βασεις κανουν? (λογω βαρους).
Και αν μιλαμε για σηκωμα 60-80 ποντους θαχω προβλημα με την ακουστικη?

Ευχαριστω!!!!

υπαρχουν βασεις αλλα αυτο το σηκωμα που λες ειναι υπερβολικο για ηχειο δαπεδου, συνηθως οι βασεις για δαπεδου ηχειο ειναι 15-20 εκ. Ναι, θα επηρρεασει και τον ηχο

Welcome greglyr!
Τι ηχεία έχεις?
Θα ηθελα να μετρησεις το ύψος που έχει το τουίτερ απο το κατώτερο μέρος του ηχείου.
Τι έχεις γυρω απο το ηχείο και θέλεις να σηκωθεί?

Συνήθως τα ηχεία δαπέδου είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όταν κάθεσαι οι μονάδες των μεσοϋψηλών να είναι περίπου στην ίδια ευθεία με τα αυτιά σου. Αν τα σηκώσεις 80 εκ. αυτός ο ''νοητός άξονας'' χάνεται με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το ακουστικό αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Υπαρχουν βασεις για ηχεια κολωνες?

Συνήθως τα ηχεία δαπέδου είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όταν κάθεσαι οι μονάδες των μεσοϋψηλών να είναι περίπου στην ίδια ευθεία με τα αυτιά σου. Αν τα σηκώσεις 80 εκ. αυτός ο ''νοητός άξονας'' χάνεται με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το ακουστικό αποτέλεσμα.

Έχεις απόλυτο δίκιο!!

συχνα ηχεια δαπεδου ειναι χαμηλοτερα απο το υψος του αυτιου πιθανον για λογους οικονομιας ,ειτε για λογους αισθητικης .Το υψος του τουιτερ αν ειναι και παραπανω απο το υψος του αυτιου δεν πειραζει απ οσο ξερω .Πραγμα που σημαινει το τα τουιτερ πρεπει να ειναι απο 1,05μ και πανω τουλαχιστον.

a122bbd90882c29e7e2c26e2e7c0913c.jpg