Υπάρχουν δέκτες (πλην linux) που να έχουν ένδειξη σήματος σε db;

Φυσικά και υπάρχουν, όπως ο DR.HD F15 που έχω, ή ο F16 της ίδιας εταιρείας, υπάρχουν κι άλλοι όμως (αν θυμάμαι για παράδειγμα ορισμένοι Openbox έχουν τέτοιες ενδείξεις).

PA010692sf.jpg

Μάκη θυμόμουν τον Openbox 540 (απλός DVB-S), που είχα δει φωτό με ενδείξεις σε dB στο γερμανικό dxtv.de, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν οι νέοι δέκτες της εταιρείας δίνουν τέτοιες ενδείξεις.

http://www.sat-komplett.tv/receiver/openbox-540/open-box-x-540.html

open-box-540_signal_g.gif

Ενδείξεις σε dB δίνει και ο Eycos 95.15 HD, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία του (αναβαθμίσεις) από πέρυσι που κυκλοφόρησε...

http://www.youtube.com/watch?v=bdu9gyw4TBk

Σε ευχαριστώ, Σωτήρη. Βλέπω πως και οι dr hd είναι δυσεύρετοι πλέον, οπότε δεν υπάρχουν επιλογές... Κάποιοι openbox s9, 10 κ.τ.λ. που κυκλοφορούν, να έχουν τέτοιες ενδείξεις;

Last edited:
Ναι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, λίγες επιλογές...

Κάποιοι openbox s9, 10 κ.τ.λ. που κυλοφορούν, να έχουν τέτοιες ενδείξεις;

Σε βιντεάκια που έχω δει στο youtube βλέπω ότι έχουν ένδειξη σε SNR %, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν επιλογές ή διαφορές με τα firmware που κυκλοφορούν.

Πχ, εδώ ο s10

http://www.youtube.com/watch?v=21Vlz504Vf0&feature=related

Last edited:
Από τους πολύ παλιούς δέκτες έχει Nokia 9902 ,τον οποίο και έχω .
Νομίζω είναι από τους πιο αξιόπιστους δέκτες στις ενδείξεις db.

Είχα ψάξει να βρω και εγώ κάποιο άλλο δέκτη που να έχει db και είχα βρει έναν Openbox (απλό DVB-S) .
Δεν ήταν όμως καθόλου αξιόπιστες οι μετρήσεις καθώς οι ενδείξεις db ανέβαιναν ένα (1,0) db(το είδα στην πράξη) , και όχι κατά 0,3 db που ανεβαίνει ο Nokia 9902.

οπότε δεν υπάρχουν επιλογές...
Άλλαξαν τα δεδομένα. Τα δύο νέα μοντέλα της clarke-tech, 4100 και 4100 plus, διαθέτουν ένδειξη σήματος σε db (μπορεί ο χρήστης να επιλέγει αν θα βλέπει το σήμα σε % ή db). Επικοινώνησα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με την εταιρεία και με ενημέρωσαν ότι σύντομα η δυνατότητα θα προστεθεί και στα προηγούμενα μοντέλα 5100 hd plus και 3100 hd.

Χωρίς να τον έχω δουλέψει τον δέκτη και χωρίς να τον έχω ψάξει παραπάνω (παρά ελάχιστα), πρέπει να έχει πολύ καλή υποστήριξη.

Re: Απάντηση: Υπάρχουν δέκτες (πλην linux) που να έχουν ένδειξη σήματος σε db;

Άλλαξαν τα δεδομένα. Τα δύο νέα μοντέλα της clarke-tech, 4100 και 4100 plus, διαθέτουν ένδειξη σήματος σε db (μπορεί ο χρήστης να επιλέγει αν θα βλέπει το σήμα σε % ή db). Επικοινώνησα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με την εταιρεία και με ενημέρωσαν ότι σύντομα η δυνατότητα θα προστεθεί και στα προηγούμενα μοντέλα 5100 hd plus και 3100 hd.
Καλά νέα. Λες Σεραφείμ να επεκταθούν στο μέλλον και σε tm's μοντέλα. Καλό θα είναι!!

Το έχω γράψει και στο θέμα για τους clarke tech ότι πλέον και το μοντέλο 3100 hd έχει ένδειξη σήματος και σε db.