Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Ορμώμενος από την ιδέα του Ναθ για νήμα που εκφράζουμε τα υπαρξιακά μας όσον αφορά τον εξοπλισμό, ανοίγω τούτο εδώ.

Λιγότερο ή περισσότερο, όλοι είμαστε γκατζετάκηδες. Δεν είναι κακό πράγμα, αν και μερικές φορές μπορεί να φτάσει σε υπερβολές. Με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις όμως όλοι είμαστε σε συνεχής κίνηση, σε μία διαρκής αναβάθμιση. Σε σώμα, σε φακούς, σε φλας, σε εξοπλισμούς...
Επειδή όμως μια κίνηση μπορεί να αποβεί ακριβή, πάντα θέλουμε να ακούσουμε μια δεύτερη άποψη. Και μόνο η καταγραφή των σκέψεών μας συχνά βοηθάει.

Οπότε το παρόν νήμα το αφιερώνουμε σε αυτές ακριβώς τις συζητήσεις. Για τον καινούργιο ευρυγώνιο που θέλουμε αλλά δεν ξέρουμε αν θέλουμε ζουμ η σταθερό, για το σώμα που θέλουμε να αναβαθμίσουμε και για όλα αυτά. Μια ιδιόμορφη ψυχοθεραπεία!

Re: Απάντηση: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Ο εξοπλισμός δεν έχει σημασία. Ομμμ

Αφου το εγκαινιασε το νημα ο πλεον αρμοδιος, μπορει να κλεισει και να κλειδωσει και να γινει sticky μετα βαιων και κλαδων προς γνωσιν και συμμορφωσιν.... :flipout::flipout:

Η αμαρτία μου είναι ότι παραλίγο να το εγκαινιάσω εγώ με τον προβληματισμό μου να ανταλλάξω το σύστημα της ΝΕΧ για την ΝΙΚΟΝ D600... Στα λεφτά άντε το πολύ να δώσω 200ε ακόμα... Ομμμ

Re: Απάντηση: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Η αμαρτία μου είναι ότι παραλίγο να το εγκαινιάσω εγώ με τον προβληματισμό μου να ανταλλάξω το σύστημα της ΝΕΧ για την ΝΙΚΟΝ D600... Στα λεφτά άντε το πολύ να δώσω 200ε ακόμα... Ομμμ

Η αληθεια ειναι οτι... εκτος απο ωριμο φρουτο που μου φαινεσαι:ADFADF1:, βλεποντας και αυτο (ειδικα στα 3200 iso και ας φαινονται πολλα, στη συνεφιασμενη γερμανια εισαι, καπου θα χρειαστουν), νομιζω θα ηταν καλη κινηση...

Ανοιξε το νημα του Ηλια , που τον χανεις που τον βρισκεις εδω μεσα θαναι να διερωταται. :ernaehrung004:

Λοιπον να ομολογησω κι εγω την αμαρτια μου.

Τα επομενα μου ονειρα για κατακτηση ειναι :

1) Sigma SD1

Οτι και να λετε οταν δειτε την αποδοση per pixel του foveon σε φωτισμενα θα παθετε κατι....

2) Eναν σοβαρο middle zoom για την 5D II, μαλλον εναν απο τους δυο νεους 24-70 της Canon (f2,8 II - f4 IS) ή τον Τokina 24-80 f2.8 οταν επιτελους βγει....

3) Εναν ευρυγωνιο tilt&shift της προκοπης οπως ο 17αρης της canon. Ειχα καποτε τον 24αρη Ι αλλα ηταν σκουπιδι....και τον εστειλα δικαια.....

Θα βρισκόμουν σε παρόμοια θέση με τον Alex(+περισσότερα λεφτά για αρχή) μια και έχω "δώσει" ένα μέρος του εξοπλισμού μου σε Pentax αλλά δεν έχω το χρόνο ούτε να το σκεφτώ πια. Ελπίζω ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος

Ειχα μια canon 40D. Μου αρεσεν πολυ.

Μετα διαβασα avclub.
Kαποιος Γιαννης Σπυρ.. με επηρεασε (διαβαζοντας τον), μου φουσκωσε τα μυαλα, και πηρα μια ΝΕΧ.
Βλεπεις ηθελα τρομαρα μου το μικρο μεγεθος και βιντεο δυνατοτητες. [Π@π@ρια μεντολες, δεν νομιζω να τραβηξα πανω απο 5 λεπτα συνολικα].
Υπαρξιακο νο. 1. Θελω φωτογραφικη με βιντεο ??? Ομμμμ
Πουλησα βεβαια την 40D. Τουλαχιστον εμεινε στο σόϊ. Την πηρε ο Larry :p

Εχοντας την νεξ στο χερι, καινουργιο κοσκινακι μου και που θα σε κρεμασω... Μια χαρα μηχανουλα, μου εδωσε ωραιες φωτος, και την φιγουραριζα στην γυναικα μου.
Τελικως δεν ητο, και τοσο φορητη με τον 18-200, αλλα συνεχιζα να μην το βλεπω...

Μετα μου εστειλε ο Τασος εξ Καλαμων (racer) εναν 16αρη και ενα παστελι μπας και με γλυκανει. Μπα δεν τα καταφερε. Ασυμπαθιστος ο 16αρης. Μπορει και να μην εβγαλα ουτε φωτο...

Μετα λεω ας παρω εκεινον τον 50αρη τον 1.8. Βραδυνες και προρτραιτα. Γουρμε. Ναι αμε... Εβγαλα μερικες σε εναν γαμο (παααρα πολυ καλες), 3-4 ανηψακια (πααρα πολυ καλες), και μερικες βραδυνες. Επισης πολυ καλες, συμπερασμα ο καλυτερος φακος που ειχα στη νεχ.

Στο μεταξυ, μου ελειπε η dslr. Hθελα βρε αδελφε να "γεμιζει" το χερι μου οταν βγαζω φωτογραφια. Ηθελα και να βλεπω μεσα απο σκοπευτρο, οχι απο οθονη... Υπαρξιακο νο. 2 λοιπον. Ομμμμ

Μετα με επιασε ο αυνανισμος να την πουλησω την νεξ.
Εδωσα τον 16αρη, εδωσα και τον 50αρη, ο Νασος & ο Τασος μου λενε πως εχει βρωμα ο αισθητηρας της νεχ, με πηρε απο κατω...

Στα διαλα θα παω να παρω μια dslr. Και αφου ειμαι και large, θα παρω FF.
Παω βλεπω την D600, Αλλα δεν με ιντριγκαρισε. (Μαλλον ειμαι κανονακιας)
Στο καπακι βλεπω την μκ3, και μου ηρθε ενα σκιρτισμα....

Αυτη θελω ειπα μεσα μου...

Κρατηθηκα εκεινη την στιγμη. Και πολυ καλα εκανα...

D600+ενας πολυ καλος φακος = μονο το σωμα της μκ3. Και ενας 50αρης ? και ενας 70-200. γ@μηθηκε το θεμα. Ο επαγγελματιας δλδ τι θα πρεπει να παρει?
Αφου ξερεις βρε π@π@ρα, οτι δεν μπορεις να "εκμεταλλευτεις" ουτε το 60% απο οποιαδηποτε.... Ομμμμμ

Το στολισα το δεντρο, αφησα κενο για μια κουτα απο κατω, μου ειπε η γυναικα να κανει τον ΑγιοΒασιλη μου.

Οχι, ξερω πως ειναι επιπολαιο.... ΟΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ

=============================

Θεωρηστε οτι υπαρχει πολυ εμοτικον στο παραπανω.

Ευχαριστω οποιον καταφερε να διαβασει ολον τον ατραντε :p

Ανοιξε το νημα του Ηλια , που τον χανεις που τον βρισκεις εδω μεσα θαναι να διερωταται. :ernaehrung004:

Λοιπον να ομολογησω κι εγω την αμαρτια μου.

Τα επομενα μου ονειρα για κατακτηση ειναι :

1) Sigma SD1

Οτι και να λετε οταν δειτε την αποδοση per pixel του foveon σε φωτισμενα θα παθετε κατι....

2) Eναν σοβαρο middle zoom για την 5D II, μαλλον εναν απο τους δυο νεους 24-70 της Canon (f2,8 II - f4 IS) ή τον Τokina 24-80 f2.8 οταν επιτελους βγει....

3) Εναν ευρυγωνιο tilt&shift της προκοπης οπως ο 17αρης της canon. Ειχα καποτε τον 24αρη Ι αλλα ηταν σκουπιδι....και τον εστειλα δικαια.....

Αν θυμάμαι καλά έχεις τον Σιγμα 24-70. Δεν είναι επαρκής? Στο τεστ που είχες κάνει είχε αξιοπρεπή αποτελέσματα, στο θέμα της οξύτητας.
Για τον TS σε καταλαβαίνω. Ο αντάπτορας για τους Πεντακον Σιξ φακούς που έχω είναι με τιλτ, και βλέπω πόσο σε ελευθερώνει στην επιλογή της εστίασης. Σε έναν ευρυγώνιο δε, θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο εργαλίο. Για το σιφτ δεν έχω μεγάλη άποψη δεν έχει τύχει να κάνω χρήση ποτέ, ούτε τραβάω πολύ αρχιτεκτονικά και τέτοια.

χαχαχα για να σου κάνει τον Αη Βασιλη πάει να πει ότι πετρέλαιο έβαλες άρα μην έχεις τύψεις