Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Δεν μπορώ να κρύψω ότι πολυ το γουστάρω το παραπάνω πακετακι....

Αααχχχχχ

Αύριο θα περί εργαστώ επισταμένως μια απο δαυτες...

Ολοι με νικον θα καταλήξουμε κάποια στιγμή...

Τώρα δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό.. :D

Να γράψω μερικά ακόμα. Εδώ Ρουμανία από Δευτέρα η D600 έχει έκπτωση και μαζί δίνουν δώρο και ένα SB-700. Για τον f4 δεν κόβουν τίποτα. ~1320 βγαίνει. Ο f4 με τη D600 πολύ καλός συνδυασμός.. Εντάξει άποψη για την οπτική ποιότητα δεν έχω (δείτε αυτό), αλλά σαν βάρος, μέγεθος, VR (τράβηξα μέσα στο μαγαζί με 1/15 στα 200mm, και παρόλα τα 24ΜΡ δεν είδα κούνημα), ποιότητα κατασκευής είναι αστέρι. Μετά ζήτησα τον 2.8 VRII για να δω τη διαφορά. Ε μετά τον f4 μου φάνηκε κάπως αταίριαστο το σύνολο.

Off topic:

Επειδή με έχει αγγίξει το πνεύμα των Χριστουγέννων, και επειδή είσαι καλό παιδί, αν μου υποσχέσεις εδώ δημόσια ότι θα του φερθεις με στοργή και προδερμ, θα σου τον δωσω.
Θα μου τον επιστρεψεις το Πάσχα

Στείλε μου κινητό να μιλήσουμε

----------

Γιατί δεν της ταιριάζει ο 2.8;;;;

Λόγω μεγέθους και βάρους.. Γίνεται πολύ μπροσθόβαρο το σύστημα. Στη D4 σίγουρα, και ενδεχομένως στη D800, το σύνολο θα είναι πιο διαχειρίσιμο. Αλλά η D600 είναι οριακά μεγαλύτερη από μια D7000.. Με το grip θα βελτιώνεται πολύ το κράτημα βέβαια. Όσο για το άλλο.. τι να πω, δεν έχω λόγια. :SFGSFGSF: Αν ενδιαφέρεσαι για D600 όταν γυρίσω Ρουμανία και τρέχει ακόμα η προσφορά με το SB-700 πες μου..

Καλά, και να μην σας ενδιαφέρει το sb700, παίρνετε την προσφορά και το πασάρατε εδώ μέσα σε μια πολύ καλή τιμή...:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Φαντάζομαι το εννοείς όπως πχ το ότι θα καταλήξουμε σε γηροκομείο με πάπια, έτσι;

Μπα, μαλλον λογω οικονομικης στενοτητας, ολοι θα καταληξουμε με τις πιο vfm dslr που κυκλοφορουν ΣΗΜΕΡΑ...
Δλδ Nikon...

Και μια φωτό από το εδώ Yellow Store..

413188_417151158338848_1420892762_o.jpg

Ανοιξε το νημα του Ηλια , που τον χανεις που τον βρισκεις εδω μεσα θαναι να διερωταται. :ernaehrung004:.

Αν εννοεις εμενα, δεν ξερω αν σας το ειπα, αλλα... ουτε απο εξω θα περναω... :7SFGSFG: και ο λογος ειναι πολυ απλος... εδω και λιγες μερες, που τα εβαλα κατω, κατεληξα οτι η κανον 40D ειναι η πιο value for money μηχανη που μπορει να αγορασει καποιος ερασιτεχνης τη σημερον ημερα και με βαση τα υπαρχοντα μοντελα στις υπαρχουσες τιμες... :idea:

Εχω πολλες θεωριες να το στηριξω, αλλα ας μιλισω με παραδειγμα... μια εικονα χιλιες λεξεις...

Δυναμικα πεδια, iso, λεπτομερειες, οξυτητες, κτλ κτλ καλο να υπαρχουν, αλλα... δεν εχουν παντα πρακτικη εφαρμογη... τελος παντων.... παω στο παραδειγμα...

Η παρακατω φωτο... 35mm, 1/50, 1600iso, f1,8, αφλαση, χερατη, jpg απο τη μανα του, κλασσικη επεξεργασια στο φωτοσοπ.
Τι της λειπει για θεαση στο web ή εκτυπωση σε 13χ15?

_MG_1155 by 1L1as, on Flickr

Ισως δεν της φαινεται, αλλα μιλαμε, οτι ειχε... σκοταδι, πισσα... δεν ξεχωριζες φατσες εκει περα (παρα μονο απο τις ακτινες του στροβοσκοπικου)... επαναλαμβανω ειναι jpg, αν ηταν raw θα εβγαινε και καλυτερη... απο χρωματα και θορυβο...

Και παμε και στο δευτερο σημαντικο... ποιο? το οτι βγηκε η φωτογραφια...!!! δειτε απλως που εστιασε η μηχανη... επιασε την ακτινα απο το προβολικο στο περασμα και δεν ειχα καν σερβο mode αλλα παλευα με το κλειστρο... ουτε φλας ουτε τιποτα...

untitled by 1L1as, on Flickr

Και ολα αυτα με μια μηχανη που κοστιζει.... υποθετω 300Ε αν ειναι σε αριστη κατασταση...

Δηλαδη, με μια μιρορλες (με ολα τα καλουδια τους, DR, high iso, EVF 2,4 dot κτλ κτλ).... θα την ειχα αυτη τη φωτο?

Με μια D800/5dmk3 ποσο καλυτερη φωτο θα ειχα...? (για web και αναμνηστικη εκτυπωση)?

Με μια D800/5dmk3 ποσο καλυτερη φωτο θα ειχα απο μια 40D, υπο ελεγχομενες συνθηκες (τριποδο, ελεγχομενος φωτισμος, ανεση χρονου κτλ) ? (για ερασιτεχνικη χρηση παντα οπως η δικη μου πχ.)...?

Αν εννοεις εμενα, δεν ξερω αν σας το ειπα, αλλα... ουτε απο εξω θα περναω... :7SFGSFG: και ο λογος ειναι πολυ απλος... εδω και λιγες μερες, που τα εβαλα κατω, κατεληξα οτι η κανον 40D ειναι η πιο value for money μηχανη που μπορει να αγορασει καποιος ερασιτεχνης τη σημερον ημερα και με βαση τα υπαρχοντα μοντελα στις υπαρχουσες τιμες... :idea:

Επιτελους λογικευτηκε :D

[...] κατεληξα οτι η κανον 40D ειναι η πιο value for money μηχανη που μπορει να αγορασει καποιος ερασιτεχνης τη σημερον ημερα [...]

Δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρει τον κόσμο, αλλά μαζεύοντας μερικά στοιχεία από το sensorgen.info σε ένα λογιστικό φύλλο, βγήκαν κάποια όμορφα στοιχεία για πολλές κάμερες - και μεταξύ αυτών και η 40D έβγαλε μία ομορφιά - που κάποια στιγμή θέλω να συζητηθεί με το forum σε ένα άλλο topic η ερμηνεία τους, γιατί είναι λίγο μπέρδεμα η κατάσταση και βλέπω αρκετό ζουμί.. Προς το παρόν, εδώ σας εχω :)

Εχω πολλες θεωριες να το στηριξω, αλλα ας μιλισω με παραδειγμα... μια εικονα χιλιες λεξεις...

Δυναμικα πεδια, iso, λεπτομερειες, οξυτητες, κτλ κτλ καλο να υπαρχουν, αλλα... δεν εχουν παντα πρακτικη εφαρμογη... τελος παντων.... παω στο παραδειγμα...

Η παρακατω φωτο... 35mm, 1/50, 1600iso, f1,8, αφλαση, χερατη, jpg απο τη μανα του, κλασσικη επεξεργασια στο φωτοσοπ.
Τι της λειπει για θεαση στο web ή εκτυπωση σε 13χ15?

_MG_1155 by 1L1as, on Flickr

Ισως δεν της φαινεται, αλλα μιλαμε, οτι ειχε... σκοταδι, πισσα... δεν ξεχωριζες φατσες εκει περα (παρα μονο απο τις ακτινες του στροβοσκοπικου)... επαναλαμβανω ειναι jpg, αν ηταν raw θα εβγαινε και καλυτερη... απο χρωματα και θορυβο...

Και παμε και στο δευτερο σημαντικο... ποιο? το οτι βγηκε η φωτογραφια...!!! δειτε απλως που εστιασε η μηχανη... επιασε την ακτινα απο το προβολικο στο περασμα και δεν ειχα καν σερβο mode αλλα παλευα με το κλειστρο... ουτε φλας ουτε τιποτα...

untitled by 1L1as, on Flickr

Και ολα αυτα με μια μηχανη που κοστιζει.... υποθετω 300Ε αν ειναι σε αριστη κατασταση...

Δηλαδη, με μια μιρορλες (με ολα τα καλουδια τους, DR, high iso, EVF 2,4 dot κτλ κτλ).... θα την ειχα αυτη τη φωτο?

Με μια D800/5dmk3 ποσο καλυτερη φωτο θα ειχα...? (για web και αναμνηστικη εκτυπωση)?

Με μια D800/5dmk3 ποσο καλυτερη φωτο θα ειχα απο μια 40D, υπο ελεγχομενες συνθηκες (τριποδο, ελεγχομενος φωτισμος, ανεση χρονου κτλ) ? (για ερασιτεχνικη χρηση παντα οπως η δικη μου πχ.)...?

Hλια, αυτο σου το ποστ ειναι το πλεον offtopic στο παρον νημα.

Θα παρακαλεσω τον διαχεριστη να το μετακινησει παραυτα, μας δημιουργει ακομη μεγαλυτερα υπαξιακα ζητηματα εξοπλισμου

:flipout:

Ο Ηλίας ζωγραφίζει.

Είναι γνωστό απο παλιά, οτι παίρνεις τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι για να κανεις αυτό που θέλεις. Αν δεν φωτογραφιζεις σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, δεν σου χρειάζεται σώμα με ψηλά ISO. Αν δεν φωτογραφιζεις τοπία ή κτίρια δεν σου χρειάζεται ευρυγωνιος φακός.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις που πρέπει να έχεις εξοπλισμο που κάνει πολλαπλάσια χρήματα, για να πάρεις απλά λίγο καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιτελους λογικευτηκε :D

Χε χε... εχω δυο απαντησεις...

α) Φαινεται πολυ οτι δεν υπαρχει... φραγκο...??? :twoguns:

β) Λογικευτηκα λες ε...? Μαζι δεν μιλουσαμε σε αλλο νημα περι... Λάικα...? :FSGSFGS4: Αν παρω χαρτι και μολυβι, πιο φτηνη θα μου βγει, απο αναβαθμιση σε κανον...