Υπερβαση...

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Και εξηγω...

Λοιπον παιδια, υστερα απο προταση του συντονιστη μας Dipie καταφερα και πηγα χθες το βραδυ απο το studio 845 πιο πολυ απο περιεργεια. Ο αγαπητος κος. Νικος ηταν εκει με τα μηχανακια του ζεστα ετοιμος για ολα. Στην αρχη βεβαια ακουσα δυο τερατα υβριδια της spicom panel και 12' γουφερ τα οποια μου προκαλεσαν μια ναυτια (τοσο πολυ χτυπαγε το μπασο στο στομαχι μου...χε χε χε) αλλα δυστυχως ηταν εκτος του budget μου...:BDGBDGB53:

Εδω να σας πω οτι τα οδηγουσε σε απιστευτες σταθμες (σταθμες που μαλλον δεν ακουει κανεις σε οικειακο χωρο) ενα μικρο συστηματακι απο εναν προ και δυο τελικους με εξωτερικο τροφοδοτικο ολα με λαμπες 300B (αν δεν κανω λαθος) και μολις 8 watt.:a0210:

Στη συνεχεια λοιπον ακουσα το ιδιο σετακι προ/τελικων σε ενα ηχειο βασης μονοδρομο (ιδιοκατασκευη της spicom κι αυτο βεβαια). Ενω λοιπον με ειχαν προ-ιδεασει οτι ο ηχος του μονοδρομου μπορει να μου φανει καπως 'περιεργος' σας πληροφορω οτι δε με χαλασε καθολου, το αντιθετο μαλιστα μπορω με βεβαιοτητα να πω πως μου αρεσε πολυ κιολας. Ουτε μπασα αλλα ουτε και πριμα φαινεται να ελειπαν, ολα ηταν εκει και στις σωστες δοσεις...

Φαινεται λοιπον οτι αυτα τα ενισχυτακια οταν ταιριαξουν σωστα με καποια ηχεια αποδιδουν απιστευτα, να μην κανω λογο βεβαια για τις ιδιαιτερα γλυκες χροιες της 300B που δεν ειχα ξανακουσει ποτε μου.

Καταληγοντας εχω να πω πως ειμαι ετοιμος να κανω την υπερβαση και να περασω στην αντιπερα οχθη με λαμπες και μονοδρομα χοανης... και συντομα μαλιστα.

Τωρα ελπιζω να ειμαι στη σωστη κατηγορια (γιατι λεω και πολλα για ηχεια)

Παραθετω φωτος των μηχανηματων: προ/τελικοι/μονοδρομο/υβριδιο

Attachments

• dared SL-2000A.jpg
    dared SL-2000A.jpg
    23.8 KB · Views: 36
  • dared VP-300B.jpg
    dared VP-300B.jpg
    28.7 KB · Views: 50
  • spicom TYPE_3.jpg
    spicom TYPE_3.jpg
    14.4 KB · Views: 54
  • spicom IO_F3.jpg
    spicom IO_F3.jpg
    11.9 KB · Views: 43
Σού εύχομαι,ότι πάρεις να το ευχαριστηθείς με αμέτρητες ώρες μουσικής.

Δεν θέλει πολλά πράγματα το χόμπυ μας.Βασικά ανοιχτό μυαλό μακρυά απο κάθε φανατισμό κι όρεξη για ψάξιμο.Ακόμα και το μικρότερο ποσό,όταν επενδυθεί σωστά,με αγάπη και με κόπο,πιάνει τόπο δυσανάλογο με το ποσό που δώσαμε...

Re: Απάντηση: Υπερβαση...

Σού εύχομαι,ότι πάρεις να το ευχαριστηθείς με αμέτρητες ώρες μουσικής.

Δεν θέλει πολλά πράγματα το χόμπυ μας.Βασικά ανοιχτό μυαλό μακρυά απο κάθε φανατισμό κι όρεξη για ψάξιμο.Ακόμα και το μικρότερο ποσό,όταν επενδυθεί σωστά,με αγάπη και με κόπο,πιάνει τόπο δυσανάλογο με το ποσό που δώσαμε...

Σοφές κουβέντες φίλε μου, συμφωνώ πλήρως! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Διονυση και Γιωργο σας ευχαριστω πολυ... εχω απο τωρα αρχισει να ψαχνω χωρο που θα τα βαλω...γμτ στο σαλονι υπαρχουν ηδη αρκετα ηχεια και μηχανακια, αν δε με διωξει με τις κλοτσιες η γυναικα μου τωρα δε θα με διωξει ποτε....:slapface:

Αλλα εγω δεν καταλαβαινω τιποτα πλεον ... :flipout:

Φίλε Διαμαντή μην πτοείσαι, προχώρα! Εμένα μετά την σχετική "μικρή όμως" γκρίνια, του στύλ: κι αν "χαθεί" κάπου στη μεταφορά, κι αν δεν έρθει σωστός, κι αν δεν παίζει όπως τον θέλεις, αφού δεν τον άκουσες πρώτα γιατί τον αγοράζεις(σωστό αυτό...) και κάτι παρόμοια, όταν τον άκουσε όμως να "κελαηδάει" κάποια αγαπημένα της τραγούδια, μου πέταξε το εξής αμίμητο: ευτυχώς που οι "γεροντοκαψούρες σου"(!!!) είναι προς την σωστή κατεύθυνση... :flipout::flipout::flipout: .
Ακόμα γελάω...

Φιλικά
Γιώργος.

όταν τον άκουσε όμως να "κελαηδάει" κάποια αγαπημένα της τραγούδια, μου πέταξε το εξής αμίμητο: ευτυχώς που οι "γεροντοκαψούρες σου"(!!!) είναι προς την σωστή κατεύθυνση... :flipout::flipout::flipout: .
Ακόμα γελάω...

Φιλικά
Γιώργος.

:grandpa::SFGSFGSF: Σωστος... φιλε Γιωργο εισαι πολυ τυχερος τελικα, να δω εγω τι τυχη θα 'χω...!

Εδω και καιρο εχω στο ματι τα dared.
Εχω καποιες αποριες και θα ηθελα την γνωμη σας.
Πρωτα απο ολα το συστημα που εχω ειναι 5.1 και αποτελειτε απο ηχεια opera mezza (86db, 6Ω, 140w :chinscratch: αν θυμαμαι καλα), av pro και τελικο 5χ300. Τα υπολοιπα δεν νομιζω οτι παιζουν ρολο να τα αναφερω (υπαρχουν και στις παρουσιασεις αλλωστε).

Η σκεψη ειναι η εξης. Προσθηκη πρωτα απο ολα αλλων 2 ηχειων για να γινει 7.1.
Μετα προσθηκη λαμπατου προ σαν τον SL-2000A και 2 λαμπατων μονομπλοκ σαν τα VP-300B για τα 2 ηχεια (fr L-R).

Να διευκρινησω εδω οτι απο λαμπες ποτε δεν ειχα και δεν εχω ιδεα.

Η αποριες τωρα.
Πρωτα απο ολα θα μπορεσουν αυτα τα μονομπλοκ να οδηγησουν τα ηχεια μου?
Δευτερη απορια. Κανοντας μια τετοια κινηση νομιζω οτι βελτιωνω τον δικαναλο ηχο αλλα μηπως χαλαω τον πολυκαναλο?
Τριτη απορια. Σε sacd τι γινετε? Ακουω αλλα ντ' αλλων?
Και τελος μηπως να μεινω οπως ειμαι γιατι διαφορετικα θα τα κανω σκ@τ@ :BDGBGDB55:??

Καλημερα γειτονα... κι εγω σε οτι αφορα τις λαμπες ειμαι ασχετος, αλλα μετα απο τις ακροασεις που εκανα επαθα πλακα με το ποσο γλυκο ηχο μπορουν να βγαλουν. Γι αυτο θα κανω το πειραμα και θα δω το αποτελεσμα που θα παρω στο χωρο μου, καθε αρχη και δυσκολη ομως και η ιστορια με τις λαμπες δεν ειναι ευκολη.

Τωρα για τα ερωτηματα σου:

-Τα ηχεια σου δεν ειναι οτι καλυτερο για λαμπες, τα 6Ω και τα 86db δε βοηθουν με μονοψηφιο αριθμο watt (αυτα τα μονομπλοκ που λες ειναι 9watt).
Για να σου δωσω μια ταξη μεγεθους τα ηχεια που ακουσα (και αγορασα αλλα τα περιμενω λιγο) ειναι 10,5Ω μεση αντισταση με 9Ω ελαχιστη και 100db ευαισθησια. Μονο ετσι θα μπορεσεις να παρεις καλες σταθμες ειδικα αν ο χωρος σου ειναι σχετικα μεγαλος.

-Αν θες να βελτιωσεις το δικαναλο ηχο σου με λαμπες απλα φτιαξε ενα ανεξαρτητο λαμπατο δικαναλο συστημα για να μη μπλεκεις και με πολλα καλωδια (βαλε - βγαλε κλπ) και να μη 'χαλασεις' και το ποκυκαναλο που λες. Εναλλακτικα (επειδη βλεπω εχεις 5καναλο τελικο) ισως μπορουσες να βαλεις μονο το λαμπατο προ πριν τον τελικο σου και να ακους απο τα υπαρχοντα ηχεια σου μονο απο τα τα δυο μπροστινα ηχεια. Βεβαια και εδω θα πρεπει ν'αλλαζεις καποια καλωδια.... δηλαδη να βγαζεις τον av και να συνδεεις το λαμπατο προ στον τελικο σου. Ετσι θα παρεις εστω και καποιες λαμπατες χροιες σε δικαναλο προγραμμα.

-Με τα sacd δεν καταλαβα την ερωτηση σου αν θες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος...?

Πιστευω να βοηθησα καθολου???-bye-

Απάντηση: Re: Υπερβαση...

Καλημερα γειτονα... κι εγω σε οτι αφορα τις λαμπες ειμαι ασχετος, αλλα μετα απο τις ακροασεις που εκανα επαθα πλακα με το ποσο γλυκο ηχο μπορουν να βγαλουν. Γι αυτο θα κανω το πειραμα και θα δω το αποτελεσμα που θα παρω στο χωρο μου, καθε αρχη και δυσκολη ομως και η ιστορια με τις λαμπες δεν ειναι ευκολη.

Τωρα για τα ερωτηματα σου:

-Τα ηχεια σου δεν ειναι οτι καλυτερο για λαμπες, τα 6Ω και τα 86db δε βοηθουν με μονοψηφιο αριθμο watt (αυτα τα μονομπλοκ που λες ειναι 9watt).
Για να σου δωσω μια ταξη μεγεθους τα ηχεια που ακουσα (και αγορασα αλλα τα περιμενω λιγο) ειναι 10,5Ω μεση αντισταση με 9Ω ελαχιστη και 100db ευαισθησια. Μονο ετσι θα μπορεσεις να παρεις καλες σταθμες ειδικα αν ο χωρος σου ειναι σχετικα μεγαλος.

-Αν θες να βελτιωσεις το δικαναλο ηχο σου με λαμπες απλα φτιαξε ενα ανεξαρτητο λαμπατο δικαναλο συστημα για να μη μπλεκεις και με πολλα καλωδια (βαλε - βγαλε κλπ) και να μη 'χαλασεις' και το ποκυκαναλο που λες. Εναλλακτικα (επειδη βλεπω εχεις 5καναλο τελικο) ισως μπορουσες να βαλεις μονο το λαμπατο προ πριν τον τελικο σου και να ακους απο τα υπαρχοντα ηχεια σου μονο απο τα τα δυο μπροστινα ηχεια. Βεβαια και εδω θα πρεπει ν'αλλαζεις καποια καλωδια.... δηλαδη να βγαζεις τον av και να συνδεεις το λαμπατο προ στον τελικο σου. Ετσι θα παρεις εστω και καποιες λαμπατες χροιες σε δικαναλο προγραμμα.

-Με τα sacd δεν καταλαβα την ερωτηση σου αν θες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος...?

Πιστευω να βοηθησα καθολου???-bye-

Διαμαντη καλημερα? Απο που γειτονες? Πειραιωτης και εσυ?

Θα ξεκινησω απο το τελος. Σε οτι αφορα το sacd αυτο που ενοουσα ειναι οτι τα 2 θα εχουν λαμπατη χροια οπως λες ενω ολα τα υπολοιπα δεν. Αρα θα υπαρχει μια ανομοιογενοια?
Σε οτι αφορα το θεμα των ηχειων δεν ξερω γι αυτο ρωταω. Εχω δει σε εκθεσεις λαμπατους τελικους να οδηγουν κατι θηρια ηχεια αλλα δεν ξερω παραπανω.
Ανεξαρτητο λαμπατο συστημα δεν μπορω να φτιαξω αρα το απορριπτουμε.
Το θεμα του δικαναλου προ το εχω σκεφτει και ειναι μια επιλογη (χωρις αλλαγη καλωδιων απλα να προστεθει στο ολο συστημα).

Τα ηχεία σου δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσουν σωστά με τόσο μικρό ενισχυτή. Αν θέλεις λάμπα, πρέπει να πας σε κάτι πιο δυνατό.
Στο SACD θα πρέπει να φροντίσεις και το κεντρικό κανάλι να έχει ίδιο ενισχυτή. Επειδή στα περισσότερα SACD τα πίσω κανάλια έχουν μόνο αντήχηση δεν θα σε πειράξει πολύ. Αλλά τυπικά πρέπει όλοι οι ενισχυτές και τα ηχεία να είναι ίδια.

Re: Απάντηση: Re: Υπερβαση...

Διαμαντη καλημερα? Απο που γειτονες? Πειραιωτης και εσυ?

Γεννημα/θρεμα...:BDGBGDB55:

Τωρα καταλαβα οτι εννοεις πολυκαναλο sacd...δυσκολο αυτο, εγω ελεγα ν'ακους τα sacd δικαναλα απο τα δυο μπροστινα σου ηχεια με το λαμπατο σαν προ...

Ξεχασα, αυτα τα λαμπατα που οδηγουν θηρεια ηχεια οπως λες ειναι κι αυτα θηρεια και αν το κοστος δεν ειναι προβλημα μπορεις να τα δεις κι αυτα αμα θελεις...βεβαια και αυτα τα θηρεια ηχεια φανταζομαι θα ειναι φιλικα προς τους λαμπατους οπωσδηποτε (δλδ μεγαλη ευαισθησια και αντισταση).

Last edited:
Και βεβαια η παραγγελια μπηκε και η παραλλαβη θα γινει συντομα (μπορει και σημερα...η απο βδομαδα το αργοτερο). Αλλα λογω budget, για να μη βγουμε κι απ το παραθυρο εν μεσω κρισης:shot:, τελικα επιλεχθηκε ο παρακατω ολοκληρωμενος ενισχυτης.

Dared MP-30B ειναι set με 9 watt σε ταξη Α και λυχνιες 300B. Παραθετω φωτο απ το site, βεβαια θα μπουν και φωτο απο τον δικο μου μολις ερθει στα χερια μου και τον ξε-κουτιασω με την ησυχια μου...!:BDGBGDB55:

Attachments

• MP-30B.jpg
    MP-30B.jpg
    20 KB · Views: 37
Last edited:
Καλώς ήλθε, καλορίζικος και καλοάκουστος, και απόλαυσέ τον όσο πιο πολύ μπορείς! Εγώ δεν μπορώ να τον σβήσω...... με έχει τρελάνει!
Άντε, περιμένουμε φωτογραφίες και εντυπώσεις. -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Λοιπον καταφερα και εβγαλα καποιες φωτογραφιες (θα τις δειτε παρακατω).

Εχει τοποθετηθει προχειρα για να στρωνει σιγα-σιγα. Για την ωρα παιζει περιπου 4 ωρες τη μερα συνηθως το βραδυ γιατι δεν υπαρχει και χρονος γμτ...

Παρολη ομως την προχειρη τοποθετηση και αστρωτος γαρ ειναι αρκετα μουσικος (στ' αυτια μου τουλαχιστον). Βεβαια ακομα πριν τον συνδεσω για πρωτη φορα αλλαξα τις κινεζικες 6Ν3 με NOS 7920 μαρκας amc (αν δεν κανω λαθος) αμερικανικες, παντα κατοπιν συμβουλης του ειδικου...:grandpa:

Επισης συνδεθηκε με τα αναλογα ηχεια οπως ειχα πει πριν σε αλλο ποστ, αλλα αυτα θα μπουν στην κατηγορια των ηχειων.

Αντε και καλα ακουσματα να 'χουμε...:music-smiley-004:

Attachments

• DSC00022.jpg
    DSC00022.jpg
    88.2 KB · Views: 48
  • DSC00021.jpg
    DSC00021.jpg
    94.2 KB · Views: 37
  • DSC00020.jpg
    DSC00020.jpg
    100.5 KB · Views: 32
  • DSC00019.jpg
    DSC00019.jpg
    92.3 KB · Views: 43
  • DSC00018.jpg
    DSC00018.jpg
    106 KB · Views: 50
Να τον βάλεις να πατήσει σε αντικραδασμικά.Θα ακούσεις να "ξελασπώνει-ξεθολώνει".Οι λυχνίες είναι ευαίσθητες...

Και καποιες κοντινες φωτο των λυχνιων που αποτελεσαν και την πρωτη 'αναβαθμιση' με το που βγηκε απ' το κουτι του......

Βεβαια ολες οι αποψεις δεκτες ενεκα ο πλεον ασχετος οπως εχω ξαναπει...:grandpa:

Attachments

• DSC00025.jpg
    DSC00025.jpg
    39.4 KB · Views: 26
  • DSC00026.jpg
    DSC00026.jpg
    91.9 KB · Views: 30
  • DSC00027.jpg
    DSC00027.jpg
    74.6 KB · Views: 23
  • DSC00028.jpg
    DSC00028.jpg
    87.5 KB · Views: 29
  • DSC00031.jpg
    DSC00031.jpg
    72.5 KB · Views: 74
Φθηνά ελαστικομερή πάρε.Μην δώσεις χρήματα για μεταλλικές κατασκευές.Υπάρχουν πολλά είδη και φθηνά.Εγώ προτιμώ σε μορφή σάντουϊτς(μπορείς να βρείς απο τον Ρίτσο μέχρι και σε μαγαζιά με είδη οικοδομής).Στον δικό μου έκαναν μεγάλη διαφορά.

Πάρε 1-2 είδη και δοκίμασε ποιό κάνει καλύτερη δουλιά.Φθηνά είναι.