Υπερβολικά μεγάλη χρήση cpu-μνήμης.Τι φταίει;

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Αυτή είναι μια εικόνα απο τον task manager του pc μου.
Code:
O/S : Microsoft Windows 7 64 CASE: CoolerMaster Cosmos S - Black
PSU : Corsair Professional Series Gold AX850 MOBO: Gigabyte 790FXTA-UD5 (AM3,DDR3)
CPU : AMD Phenom II X6 1090T (sAM3, 3,2 GHz, 6MB L3) GPU : ATI Radeon HD3870 X2 1GB 
RAM : Corsair XMS 8GB DDR3-1600 4x2GB, PC3-12800,9-9-9-24
HDD : Corsair Force Series 60GB SSD,2 X WD Caviar Green WD20EARS 2 TB - SATA 300

taskmanager.png

Το pc είναι 2 μηνών.Όταν το πρωτοπήρα δεν πήγαινε πάνω απο 5% σε idle κατάσταση.
Τι μπορεί να φταίει;Απο που να ξεκινήσω για να βρω την αιτία του προβλήματος;

Νομίζω πρέπει να αναφέρω ότι έχω κάνει τις αλλαγές που αναφέρονται παρακάτω
για βελτιστοποίηση απόδοσης του ssd:

α. Απενεργοποίηση Defragmentation
β. Απενεργοποίηση Indexing
γ. Απενεργοποίηση page file
δ. Απενεργοποίηση Hibernate
ε. Απενεργοποίηση System Restore & delete restore points

Επίσης:
Όταν κάνω τερματισμό το pc κάνει επανεκκίνηση.
Όταν ξεκινάω το pc απο cold boot μαζί με το χαρακτηριστικό beep της μητρικής ακούγεται
ταυτόχρονα και ενα βραχνό συρτό beeeeeeeep.

Βοηθείστε ρε παιδιά γιατί είναι αμαρτία να έχω δώσει τόσα λεφτά και πάλι να μην μπορώ
να κάνω τη δουλειά μου.....

Kοιτα το system idle process δεν ειναι κανονικη διεργασια ειναι κατι σαν καταμετρητης. Οποτε δεν μετριεται στην συνολικο ποσοστο για την cpu. Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι εχει 29% ram σε 8GB ram χωρις να τρεχεις κατι το "σοβαρο". Εχεις πολλες εφαρμογες που τρεχουν πισω ε ? Μπορεις να δεις ποια ειναι τα πρωτα που χρησιμοποιούν ram? Εχεις δοκιμασει τα options του ssd να τα κανεις default μηπως φταιει κατι απο κει.

η idle process ειναι ποσο % ειναι idle η cpu.
για την ram ειναι cached και αμα την ζητησει καποιο προγραμμα ειναι διαθεσιμη.
Οσο ποιο πολυ ram εχεις τοσο ποιο πολυ φαινεται used γιατι ειναι cached.

ΔΕΝ εχεις κανενα προβλημα απλα δεν διαβαζεις σωστα τα νουμερα.

Παιδια, για δωστε κι εδω λιγο τα φωτα σας...

Τρεχοντας μονο τον φαιρφοξ

attachment.php

και εχοντας αυτες τις διεργασιες

attachment.php

δικαιολογειται αυτη η συμπεριφορα της μνημης...

attachment.php

Attachments

• apps1.jpg
    apps1.jpg
    27.1 KB · Views: 109
  • process1.jpg
    process1.jpg
    53.8 KB · Views: 110
  • performance1.jpg
    performance1.jpg
    45.3 KB · Views: 110
Προς ενημέρωση σας, το πρόβλημα λύθηκε μετά την απομάκρυνση του yet another meta manager, πρόγραμμα που δεν συνιστώ σε κανένα και για κανένα λόγο.

Υπάρχουν home / light editions με λίγο μικρότερη χρήση μνήμης και απενεργοποιημένα πολλά άχρηστα services. Τι έκδοση τρέχεις?

Για δώσε μας και καμία πληροφορία για το hardware.

Δημητρη τα βιστα τρεχει το λαπτοπ... και αυτα σπαταλανε τοση μνημη στο καθισιο τους?

Όχι μόνο σπαταλούν τα ίδια και παραπάνω αλλά την χρησιμοποιούν και λάθος....

Εχωακουσει τα σχετικα περι (σ)βιστα αλλα...μου φαινεται περιεργη αυτη η συμπεριφορα της μνημης και οχι κατι φυσιολογικο.

Μπορει να ειναι καποιος ιός? Εχω το αβαστ και δεν εδειξε τιποτε, ασε που δεν τους εχω και τοση εμπιστοσυνη -των αντιικων προγραμματων γενικοτερα- για τετοιες περιπτωσεις...

Τα περι hardware ειναι τα παρακατω... δνε ξερω αν ειναι αυτα που ζητησατε...

attachment.php

Attachments

• SI.jpg
    SI.jpg
    23.6 KB · Views: 64
Ηλια λυπαμαι που θα σε στενοχωρησω αλλα δεν ειναι για Βιστα το ΠΣ σου... Τα βιστα απαιτουν για νορμαλ χρηση τα τρια 2πλα: 2πύρηνο CPU, 2Gb RAM, 2GHz CPU... Χρειάζεσαι οπωσδηποτε αναβαθμιση μνημης (συστηνω 3-4Gb) και Win7...

Στην ερωτηση σου η απαντηση ειναι ναι: θελουν 750+ Μβ στην καθισια τους (με το boot-up)
...

Εχωακουσει τα σχετικα περι (σ)βιστα αλλα...μου φαινεται περιεργη αυτη η συμπεριφορα της μνημης και οχι κατι φυσιολογικο.

Μην ξεχνάς ότι τα Vista όπως και τα 7 καταλαμβάνουν σχεδόν όλη τη μνήμη του συστήματος με σκοπό να τη χρησιμοποιούν ως cache.. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθότι εάν απαιτηθεί μνήμη από κάποιο πρόγραμμα, τα Windows την αποδεσμεύουν ακαριαία.

Οπότε, μπορεί να σου φαίνεται ότι έχεις πολύ λίγη μνήμη διαθέσιμη, αλλά στην πράξη είσαι μια χαρά.

Βέβαια, στην περίπτωσή σου, όντως το μηχάνημα είναι πολύ "λίγο" για Vista ή 7. Καλύτερα γύρνα πίσω στα XP...

Μαλιστα... παιδια ευχαριστω για τις επεξηγησεις....

Το θεμα ειναι οτι το λαπτοπ ειναι πολυ παλιο και ηδη, οτι αναβαθμιση επερνε, εχει γινει... οποτε η παμε για καινουργιο ή υποβαθμιζω το λειτουργικο...

Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις...