Υπερευρυγώνιος σε Full Frame

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Καλό, χρυσό το APSC, αλλά δείτε προοπτική και ποιότητα εικόνας από κορυφαίο φακό υπερευρυγώνιο σε Full Frame.

14-24 πάνω σε D700 χωρίς καθόλου επεξεργασία και με sharpening στο - στο σώμα και 0 στο Capture One κατά τη μετατροπή.

Δείτε το 14άρη πλάνο.

4089562710_88d3e8c485_o.jpg

και

4088790297_0ed57559f6_o.jpg

και

4088788955_9725a98ebe_o.jpg

και

4088788253_459e95cdd2_o.jpg

ειδικά στις δυο πρώτες είμαι τόσο κοντά στον κουβά που φαίνεται και το πόδι μου (κάπως τεντωμένο)

Να και ένα πλάνο στο 24

4088789621_f882376f7f_o.jpg

εξαιρετικά εντυπωσιακά αποτελέσματα, ακόμη και για μένα που δουλεύω καθημερινά (ή σχεδόν) με 17άρη φακό πάνω σε FF.

και φυσικά το να βάλει κανείς στο χέρι τον 14-24 μάλλον κακό κάνει στον εαυτό του. Είναι τόσο καλός, μα τόσο καλός, μου μετά όλα τα άλλα του φαίνονται coke bottles.

Κι ευχαριστώ το Λεωνίδα που μου έδωσε την ευκαιρία να τραβήξω μερικά πλάνα με τον φακό του. Τώρα το πρόβλημα είναι πού θα βρω τα 700+ ευρώ της διαφοράς που μου χρειάζονται για τον φακό αυτό.

Η οξύτητα, δεν με εντυπωσιάζει γιατί γενικώς η nikon από ένα επίπεδο και πάνω το έχει το θέμα.
Αλλά η παραμόρφωση, είναι ελάχιστη για 14μμ!
Εντυπωσίακό.

Είναι η σμίκρυνση. Να ζητήσουμε από τον Βλάση να ανεβάσει ένα 100% κροπ να μας φύγει η μαγκιά? Δεν ισχύει φίλε μου αυτό.... Μιλάμε ζηλεύω.

Παιδιά όταν πήγα να τραβήξω τα πρώτα καρέ, μπορούν να σας το πουν και τα παιδιά, κοντοστάθηκα... Ο λόγος; Μα ότι βλέπεις την οξύτητα στο σκόπευτρο. Δεν το έχω ματαδεί.

Πάντως για μένα η ουσία είναι αλλού, όχι στον ίδιο τον 14-24. Ότι όποιος θέλει υπερευρυγώνιο φακό, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει σε full frame.

Δυστυχώς Βλάση, δεν το έχω το καρέ που λες... Ίσως το διέγραψα επιτόπου γιατί το θεώρησα αστείο. Τώρα για το FF που λες... έχει και τα καλά του έχει και τα κακά του. Πέραν του κόστους εννοώ.

Αν δεν κάνω λάθος, ο Τάσος έχει φωτογραφία με μένα μέσα. Βάλτη Τάσο σε παρακαλώ για να δουν από πόσο κοντά έγιναν οι λήψεις.

Αν δεν κανω λαθος ο Βλασης αναφερεται σε ενα παρομοιο καρε....

Χεχε τους τραβηξα εγω με την D300 και τον 70-200mmVR (στα 78mm στο f2.8) χωρις να το ξερουν, περιμενοντας να 'δω' τις αντιδρασεις του Βλαση οταν φορεσε τον 14-24 στην d700 :flute:

Αν δεν κανω λαθος ο Βλασης αναφερεται σε ενα παρομοιο καρε....

Χεχε τους τραβηξα εγω με την D300 και τον 70-200mmVR (στα 78mm στο f2.8) χωρις να το ξερουν, περιμενοντας να 'δω' τις αντιδρασεις του Βλαση οταν φορεσε τον 14-24 στην d700 :flute:

Ναι, σε παρόμοιο, γιατί αυτό εδώ, πρέπει να είναι λήψη στο 24. Στο 14 φοβήθηκα ότι θα χτυπήσω στον κουβά.

μόλις χτύπησα έναν 12-24 sigma για canon από ebay μεταχειρισμένο. θα κάνω και ένα συγκριτικό με τον 17-40 μόλις έρθει.

Κατα γενική ομολογία, ακόμη και των κανονάκηδων που τον χρησιμοποιούν με αντάπτορα, ο φακός είναι διαμάντι.

Ά ρε Βλάση, πληγές ξύνεις...

Re: Απάντηση: Υπερευρυγώνιος σε Full Frame

Κατα γενική ομολογία, ακόμη και των κανονάκηδων που τον χρησιμοποιούν με αντάπτορα, ο φακός είναι διαμάντι.

Ά ρε Βλάση, πληγές ξύνεις...

Λάθος κάνεις, την τσέπη μου ξύνω... και σκέψου ότι έχω τον 17-35.

Το σκεφτόμουν μόλις είδα οτι ρώταγες για κοστολόγηση συλλογής γραμματοσήμων. Όλοι κάπου τα "χώνουν", όλοι έχουν το κέφι τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπερευρυγώνιος σε Full Frame

Λάθος κάνεις, την τσέπη μου ξύνω... και σκέψου ότι έχω τον 17-35.

Είμαστε ομόπληγοι δλδ; :ADFADF1:

Έλα, κάτσε κοντά να τα π(ι)ούμε... :ernaehrung004:
Να συζητήσουμε το σαράκι μας βρε αδερφέ!

Πάντως, τη δικιά μου πληγή (και τσέπη) την ξύνεις!

Πού θα πάει... θά' ρθει, δέν θ' αργ'ησει...
Το μακρύτερο χρονικό όριο που έθεσα, είναι η ανακοίνωση εγκυμοσύνης μιάς κόρης.
Τρείς έχω, κάποια θα τ' αποφασίσει οπότε...

:drummer:

Ά! Βλάσση! ;;;
Αυτό το (πώς το λέν) για το FF που αναφέρεις παραπάνω, φρόντισε να το επαναλαμβάνεις σε παρακαλώ!

Μου λείπει μια FF... και τη θέλω! Τώρα, άν είναι και Nikon κι έχει και video και πολλά ISO (για εξαψήψιο νούμερο μιλάμε και χωρίς υποδιαστολές) ακόμα πιό καλά!
Μαλλιοτραβήγματα με τις γυναίκες της ζωής μου όμως... να μου λείπουν καλύτερα! Πολλές οι παντόφλες των ενηλίκων θηλυκών της οικογενείας μου... τέσσερα ζευγάρια... δέν τις αντέχω!

Last edited: