Υπερφωτεινοι τηλεφακοι ?

Aν το θεμα κινειται περιμενεις να σταματησει. Σε τετοιες συνθηκες απλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα, και με πολυ φωτεινο τηλεφακο, θα δυσκολευεσαι να εστιασεις. Ο Μινολτα f/4 με ISO ακομα και 3200 θα σου δωσει φωτογραφιες.

1/250 ειναι πολυ μεγαλη ταχυτητα. Με 1/ 60 θα παρεις πολυ καλες φωτογραφιες, και θα αποτυπωσεις την οποια κινηση με θολωμα ας πουμε στα χερια, που νομιζω ειναι αποδεκτο.

Πηγα παλι στην Επιδαυρο χτες, και δυστυχως , το μεγαλυτερο προβλημα δεν ηταν ο φακος .... αλλα η καχυποψια και η απαγορευσεις !
Υπηρχαν καποιοι που ενοχληθηκαν και με "καρφωσαν" !!!

Τι να πω...

Δυστυχως δε μπορεσα να τραβηξω τη Μονικα , που λατρευω .....

Ειχα και πολυ λιγο φως, οτι μπορεσα με τη μικρη νεχ, που δυστυχως εχει ενα πολυ μεγαλο μειονεκτημα τελικα.... δεν κλεινει το μονιτορ και δε μπορεις να ξεγελασεις τους υπευθυνους οτι δε τραβας .

Εχει αρκετο φως στο μονιτορ και "καρφωνεσαι" ....

attachment.php

Attachments

• DSC03466.jpg
    DSC03466.jpg
    59.9 KB · Views: 63
Last edited:
Δυστυχως , στην Επιδαυρο (μικρο θεατρο) δεν ειχε πολλα φωτα και δεν τραβηξα με ταχυτητα μεγαλυτερη απο 1/30 kai iso 1600 ... οποτε οπως καταλαβαινεις, αποτυχια !

Εγω τραβαω και φωτο και βιντεο....

Δεν θυμαμαι τη canon 7D που ειχα.... μπορεις να κλεισεις το μοντιτορ την ωρα που τραβας βιντεο (για να μη καρφωνομαι)... ?

Εχω την 600D. Πρακτικά θα γύρναγα την οθόνη προς τα μέσα αν είχα τετοιο θέμα. Αλλά πως θα μπορέσεις να δεις το κάδρο σου αν δεν έχεις live viewστο video? Στη φωτό, ευκολα παίζω μόνο με view finder.

Εχει αρκετο φως στο μονιτορ και "καρφωνεσαι" ....

Εγω οταν ηθελα να τραβηξω με την κομπακτ σε θεατρα και μπαλετα, εβαζα ενα χαρτονι να σκεπαζει την οθονη. Με κολλητικη ταινια στο πανω μερος, κατι σαν μεντεσες. Με 28mm στο ευρυγωνιο ακρο, κεντραριζα στο περιπου ή σηκωνα γρηγορα απο την κατω πλευρα το χαρτονακι να καδραρω και τραβουσα στα τυφλα ειτε βιντεο ειτε φωτο.

Οχι οτι επερνα τιποτα της προκοπης, αλλα δεν ενοχλουσα τους γυρω.

Εγω τραβαω και φωτο και βιντεο....

Δεν θυμαμαι τη canon 7D που ειχα.... μπορεις να κλεισεις το μοντιτορ την ωρα που τραβας βιντεο (για να μη καρφωνομαι)... ?

Έριξα μια ματιά τώρα και έχει ρύθμιση για το LCD brightness. Στο τέρμα κάτω ίσα που μπορείς να το διακρίνεις από 30 πόντους απόσταση. Στη sony δεν υπάρχει τετοια ρύθμιση;

Κατι τετοιο σκεφτομαι στη nex....
Μου κανανε συνεχως παραρτηρησεις και "χαλαστηκα" !

Θα επαιρνα την Σονυ Α55 που εχει ηλεκτρονικο σκοπευτρο και δε με νοιαζει το μονιτορ , κι εχει και auto focus στο βιντεο αλλα δε μπορω να παρω πολυ ωρα βιντεο (υπερθερμενεται γρηγορα )....

Έριξα μια ματιά τώρα και έχει ρύθμιση για το LCD brightness. Στο τέρμα κάτω ίσα που μπορείς να το διακρίνεις από 30 πόντους απόσταση. Στη sony δεν υπάρχει τετοια ρύθμιση;

Εχει brightness για το μονιτορ, αλλα και παλι ειναι αρκετα εντονο ... το δοκιμασα.

Αν του έβαζες και καμια μεμβράνη; Λέω εγώ τωρα... Εναλλακτικά καμιά αχρωματική ζελατίνα που να σου κόβει στοπ, στηρίζοντάς την με τίποτα σε blue tag.

200ρης τηλεφακός από f/2 και παρακάτω και με γήινη τιμή δεν υπάρχει, μην ψάχνεις άδικα.

Το πλησιέστερο είναι ο 150ρης f/2 της Oly, που είναι όντως εξαιρετικός και κάπως πιο προσγειωμένος σε τιμή (κοντά 2χίλιαρο!!!) αλλά είναι ασφαλώς μόνο για 4/3.

Ως σπάνιο κομμάτι μπορείς να ψάξεις τον Canon 200 f/1.8L για μοντούρα FD, αλλά λόγω της σπανιότητας μπορεί να βγει και ακριβότερος.
Ακόμη πιο σπάνιος ίσως ο Zuiko 180 f/2. Τρέχα γύρευε...

Υπάρχει και ο Tamron 180 f/2.5 (σε adaptall 2 για όλες περίπου τις μοντούρες) που έχει ο Ναθαναήλ, ο οποίος σε απόδοση είναι παρόμοιος του Nikkor 180/2.8 ED.

Καλη ιδεα ....

Η canon 600d , ποση ωρα τραβα συνεχομενα βιντεο ?
Εχεις παρατηρησει προβλημα υπερθερμανσης ?

Κοντά στα 9 λεπτά. Δεν έχω δει ακόμα το υλικό που τράβηξα πρόσφατα σε μεγάλη οθόνη για να σου πω με βεβαιότητα πόσο αυξάνεται ο θόρυβος λόγο θέρμανσης του αισθητήρα (το θεωρώ δεδομένο ότι θα αυξηθεί μετά από 80 λεπτά λήψης).

Να σου πω όμως και ένα καλό που είδα στην 600D. Διαθέτει ψηφιακό ζούμ από 3 έως 10Χ το οποίο στο 3Χ δουλέυει άψογα. Που σημαίνει ότι και με εναν 105 (που λόγο APS-C γίνεται 150άρης) μπορείς να έχεις έναν καλό τηλεφακό. Εδώ έβαλα έναν 50άρι παλιό NIKON που έχω με διάφραγμα 1.4, τον έβαλα σε 3Χ και πήρα καλό τηλεφακό.