Υπερκοστολογηση της intertech στ ανταλακτικα

mordor56

Senior Member
26 November 2007
417
Δεν μπορω να καταλαβω επιτελους ποτε θ απαλλαχτουν απο αυτην την νοοτροπια οι εγχωριες αντιπροσωπιες ..μου εχει σπασει εδω και καποιες ημερες η lcd οθονουλα της Panasonic TZ-7 και οταν την πηγα στην αντιπροσωπεια της που ειναι η intertech για να μου την επισκευασουν μου ζητησανε 105 ευρω τελικη τιμη για το κοστος μιας καινουριας οθονης 3 ιντσων και αλλα 50 ευρω για να μου την αντικαταστησουν .
Κοιταζοντας φυσικα στο internet μπας και κανω την αγορα της απο κει ειδα οτι μπορω να την βρω με 30 ευρω περιπου μαζι με τα εξοδα αποστολης ...δεν προκειται να σχολιασω αλλο τους κερδοσκοπους της intertech για της απαραδεκτες τιμες που επιβαλλουν για τ ανταλακτικα ,γιαυτο θα ηθελα να ρωτησω μονο, αν την αγοραζα απ εξω ξερει καποιος, ποιος θα μπορουσε να μου την τοποθετησει στην φωτογραφικη και αν στην τελικη αυτο ειναι ευκολη διαδικασια για να το κανω αυτο κ εγω ο ιδιος ?

Ευχαριστω

Το ιδιο μοντελο ειναι απ οτι βλεπω και το εκανε μια χαρα και φαινεται κ αρκετα ευκολο.. σ ευχαριστω πολυ !

Χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω που πολλές φορές σαν καταναλωτές ξεχνάμε.
Η intertech και κάθε αντιπροσωπεία όταν εισάγει κάτι από τρίτη χώρα (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φωτογραφικά) έχει να προπληρώσει ΦΠΑ 23%, Δασμούς 4%, Τελωνειακά, ΔΕΣΤΕ, γρηγορόσημα κτλ. κτλ Χονδρικά μια επιβάρυνση στο σύνολο 35%. Επίσης θα πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος να το διατηρεί στην αποθήκη της, το χρηματοοικονομικό κόστος (αφού κι αυτή τα έχει προπληρώσει και μπορεί να να πουλήσει σε 6μήνες, 1 χρόνο ή ακόμη και ποτέ).
Επίσης στην επισκευή που θα κάνει θα πρέπει να δώσει και εγγύηση.
Αν τα συνυπολογίσουμε όλα αυτά μήπως δεν υπάρχει τελικά υπερτιμολόγηση?

Re: Απάντηση: Υπερκοστολογηση της intertech στ ανταλακτικα

Χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω που πολλές φορές σαν καταναλωτές ξεχνάμε.
Η intertech και κάθε αντιπροσωπεία όταν εισάγει κάτι από τρίτη χώρα (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φωτογραφικά) έχει να προπληρώσει ΦΠΑ 23%, Δασμούς 4%, Τελωνειακά, ΔΕΣΤΕ, γρηγορόσημα κτλ. κτλ Χονδρικά μια επιβάρυνση στο σύνολο 35%. Επίσης θα πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος να το διατηρεί στην αποθήκη της, το χρηματοοικονομικό κόστος (αφού κι αυτή τα έχει προπληρώσει και μπορεί να να πουλήσει σε 6μήνες, 1 χρόνο ή ακόμη και ποτέ).

θα συμφωνησω...υπάρχει και το κόστος των ανταλλακτικών που στοκάρονται....τόσες λυμμενες μηχανές στα ράφια...παρα ταύτα πολλές φορές η τιμή είναι αδικαιολόγητα υψηλή....

Οκ ολα αυτα τα περι φορολογησης κτλ κτλ ειναι θεμιτα ,απο τα 30 ευρω ομως που το αγοραζεις στο net και τα 105 ευρω που το αγοραζεις στην κυρία Ιntertech δεν εχουμε αυξηση 35 % αλλα 235 % κ μην αναφερω και τα εξτρα 50 που ζητανε για μια δουλεια που οπως ειδαμε στo βιντεακι που ανεβασε ο φιλος μας γινεται σε 5 λεπτακια ..παιδια λιγο ελεος ετσι δεν ειναι ? η συγκεκριμενη φωτογραφικη τωρα θα εχει λιγο κατω απο 300 ευρω φανταζομαι ,δεν ειναι αστειο να πληρωνεις το 1/3 + της τιμης της μονο για μια οθονουλα ?
Ευτυχως τελικα γιατι θα γλιτωσω 120 ευρω ,το κριμα ομως για τον κοσμο που δεν γνωριζει ακομα να κανει αγορες απο το ιντερνετ και θα συνεχιζει να τα ακουμπαει σε τετοιου ειδους εταιριες σαν και του λογου της .

Ps . Θα λυπηθω πολυ και παρακαλαω να μην γινει ποτε αν μου χαλασει η Panasonic -50VT20 που εχω αγορασει ,γιατι σε αυτην την περιπτωση αναγκαστικα θα την παω σε αυτους .

Με ένα γρήγορο κοίταγμα στο σκρούτζ η μηχανή έχει 259 με εγγύηση αντιπροσωπίας. Τα 155 είναι το 60% αυτού του ποσού. Αν υποθέσουμε ότι χρειαστείς αντικατάσταση φακού, πόσο πάει το μαλί;

Έτσι όπως τα λες είναι λογικά αν και μόνο αν ο αντιπρόσωπος αγοράζει στις ίδιες τιμές με εμάς (και από τα ίδια online μαγαζιά). Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό? Δε νομίζω...

Ο Δαμκαλίδης δηλαδή πώς πουλάει όσο η υπόλοιπη Ευρώπη και καμιά φορά φθηνότερα?

Και μια 2η ερώτηση. Αν εισάγει κανείς αγαθά από χώρα της Ε.Ε., πληρώνει δασμούς και τελωνείο?

Φιλικά
Πάνος

Εγώ μίλησα για το κόστος του ανταλλακτικού μόνο και όχι της εργασίας.
Το νόημα (του marketing και των εταιρειών) σε όλα τα ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είναι να το αντικαταστήσεις και όχι να το επισκευάσεις για αυτό σε ωθούν σε αυτή την κατεύθυνση με κόστος ανταλλακτικών, επισκευών κτλ.
Όταν κάτι μπει στην ευρωπαική ένωση δασμοί πληρώνονονται στη χώρα εισαγωγής και ΦΠΑ στον τελικό προορισμό.
Όσον αφορά πολλές φορές τις τιμές στα ξένα e-shop όλα είναι θέμα ποσοτήτων. Π.χ αν ο εισαγωγέας εδώ αγοράζει μια οθόνη το χρόνο θα αγοράσει πιο ακριβά από τον Xongονεζο, Γερμανό κτλ. Επίσης ο Κινεζος και 2 $ να βγάλει από μια πώληση είναι πανευτυχής..

Re: Απάντηση: Υπερκοστολογηση της intertech στ ανταλακτικα

Όλα τα παραπάνω υποχρεούτε να τα πληρώσει και το ιντερνετικό κατάστημα. Μπορεί να διαφοροποιηθεί λίγο ο ΦΠΑ, αλλά και πάλι μιλάμε για μια δαφορά της τάξης του +300% που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται...

Βασικά είτε πρόκειται για οθόνη ψηφιακής των 250 ευρώ, είτε για τηλεόραση των 2500, ο κοινός παρονομαστής του service είναι ότι "αν χαλάσει εκτός εγγύησης το πετάς". Σπάνια είναι τα τεχνολογικά προιόντα που επισκευάζονται με κάποιο λογικό αντίτιμο πλέον.

Εξαιρετική λογική εκ μέρους των εταιριών, από όποια άποψη κι αν το δεις: κόστους, εξυπηρέτησης πελάτη, οικολογίας, ηθικής...

Βασικά είτε πρόκειται για οθόνη ψηφιακής των 250 ευρώ, είτε για τηλεόραση των 2500, ο κοινός παρονομαστής του service είναι ότι "αν χαλάσει εκτός εγγύησης το πετάς". Σπάνια είναι τα τεχνολογικά προιόντα που επισκευάζονται με κάποιο λογικό αντίτιμο πλέον.

Γι' αυτό αγοράζω πλέον με αυτή τη νοοτροπία. Δηλαδή ενώ θα μπορούσα να αγοράσω μια "καλή" τηλεόραση με 3.000 ευρώ (και καλά να μου μείνει), αγοράζω μια φθηνή με 1000 για να την κρατήσω 3-4 χρόνια. Όλες το ίδιο κρατάνε, μην πω ότι οι ακριβές που είναι και πιο πολύπλοκες χαλάνε ευκολότερα.

Οι ακριβές συσκευές είναι γι' αυτούς που έχουν την οικονομική άνεση να τις αλλάζουνε κάθε λίγο, όχι απλά να τις αγοράσουν μια φορά.