Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Απάντηση: Re: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Ευχαριστώ παιδιά, λόγω βιασύνης έφυγα χωρίς φορτιστή Π_Σ_Κ και με μισή μπαταρία, το καλό νέο είναι 1) ότι με την υπέρυθρη μηχανούλα αυξησα τις επιλογές μου στο χωροχρόνο που μπορω να πάρω φωτογραφικό αποτέλεσμα, δεν χρειαζεται να βρυκολακιάσω αλλά πάω για φωτογράφηση και με ντάλα ήλιο ακόμη και βράδυ και 2) δεν χρειάζεται να βγάλω 200 φωτό για να βγαλω μια σχετικά <καλή> φωτογραφία, μάλιστα θα έλεγα ότι σε κάθε εξορμησούλα πολύ λίγες πετώ απο καμιά 20-30 φωτο (σαν να είχα ένα ρολλό φιλμ μαζί μου).

Το προηγούμενο session πολύ καλό, ειδικά η 3η και η 5η. Το τελευταίο, χμμμ... μου λείπει το χρώμα.

Δοκιμάζω τα πάντα Δημήτρη απο θεματολογία, ειναι γεγονός ότι αλλού η απουσία χρώματος ταιριάζει περισσότερο και αλλού όχι. π.χ. τις υφες του λευκού κρίνου γνώμη μου ειναι ότι τις αναδεικνύει. Αν είχα χρόνο να παίξω με τα RAW ειμαι σίγουρος ότι θα έπερνα και πολλά περισσότερα.

Τεχνικά να πώ ότι ολες είναι τραβηγμένες Α/Μ JPEG με πειραγμένες ρυθμίσεις εντος της μηχανής, φίλτρο ΙR 720nm και φακό των 12-100/4 που δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά και σε υπέρυθρο ενώ μου συμπληρώνει και τη σταθεροποίηση στην G3.

Mερικές σημερινές δρομίσιες περιμένοντας να πάω στον μπαρμπέρη ...

_1070084.jpg

_1070089.jpg

_1070086.jpg

_1070088.jpg

_1070082.jpg

_1070094.jpg

_1070096.jpg

_1070085.jpg

_1070097.jpg

_1070100.jpg

_1070105.jpg

οποιος βρεί τι είναι η τελευταία (που είναι και φλού) κερδίζει λουκούμι ! :flipout:

Είμαι σε διατροφή (after Easter), αλλά πρώτη φορά βλέπω χιονισμένους... φοίνικες! :flipout:

Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

οποιος βρεί τι είναι η τελευταία (που είναι και φλού) κερδίζει λουκούμι ! :flipout:

σαν ψαροκασέλες είναι

κατι περιεργο παιζει και με την ανασα του σκύλου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

σαν ψαροκασέλες είναι

κατι περιεργο παιζει και με την ανασα του σκύλου

οχι δεν ειναι ψαροκασελες, είναι το ξύλινο δάπεδο στο υπόγειο του μπαρμπέρικου που πάω Πειραιά για κούρεμα , το γυρισα για να σας μπερδεψω , δυστυχως η G3 δεν έχει σταθεροποίηση και δεν κατάφερα να το βγαλω πιο νετ παρότι καθομουν και στηριζα τα χέρια μου.

Στην φωτό του σκύλου όντως κατι παίζει, δεν το είχα πολυπροσέξει νόμιζα αρχικά ότι ήταν πίσω κακοτεχνία στο δάπεδο, hotspot δεν είναι αυτο βγαινει κέντρο και είναι στρογγυλό και το καπάκι fisheye φακός 9mm/8 δεν δίνει κάτι τέτοιο, κοίταξα και το RAW μιας και το jpeg το έχω πειράξει, δείχνει να είναι απο την ανάσα του ως UV φλόγα (ίσως να έπαιξε κανένα περίεργο flare αν και το σχήμα δεν δείχνει κάτι τέτοιο) , κρίμα που τέλειωσε το GOT, θα έδινα ιδέες στους σκηνοθέτες :flipout:

και ένα crop απο το RAW

_1070086crop.jpg

Μου άρεσε πολύ η στιγμή που η μοναχική κορμάρα έμεινε να κοιτά το αγκαλιασμένο ζευγάρι που έχει τα κιλάκια του ! Το φίλτρο στο ΝΙΚ επιλέχθηκε για να μην εστιάσετε στο προφανές αλλά δεν ξέρω πόσο το καταφέρνει :flipout:

Keep me Close by Costas Boukouvalas, on Flickr