Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Παλαιό Ζαπάντι Κριεζών Ευβοίας.... ένα εγκαταλελλειμένο χωρίο όπου υπάρχει μια πέτρινη βρύση με κρυστάλλινο νερό

5 by dimitris leventis, on Flickr
8 by dimitris leventis, on Flickr
10 by dimitris leventis, on Flickr
12 by dimitris leventis, on Flickr
19 by dimitris leventis, on Flickr
21 by dimitris leventis, on Flickr
22 by dimitris leventis, on Flickr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Α γεια σου Δημήτρη , ένιωθα μοναξιά σε τούτη εδώ τη γωνιά !

Ζει και βασίλευει η PL5 ! :award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Α γεια σου Δημήτρη , ένιωθα μοναξιά σε τούτη εδώ τη γωνιά !

Ζει και βασίλευει η PL5 ! :award:

εκτιμώ οτι θα είμαι πιο δημιουργικός φωτογραφικά φέτος και συμμετοχικός στο φόρουμ.......τιμιότατη η PL5 σε συνδυασμό με 12-40/2.8 και 25/1.4 !!! σου έχω και φρέσκο πρωϊνό νέο , το ανέβασμα των αρχείων για τον 4178 παει για ένα χρόνο παράταση, το είπε ο υφυπουργός Ταγαράς σε συνέντευξη .....

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Καλό νέο Δημήτρη

αλλά καλυτερο ακόμη που θα εχεις εσύ μεγαλύτερη συμμετοχή στο φόρουμ :a0210:

και αν μας αφήσει ήσυχο κάποια στιγμή το lock down σου χρωστάμε μια επιδρομή Εύβοια !

και βεβαια είναι ! και έχει αποδώσει πολυ ομορφα το ανάγλυφο των βράχων

και μια χθεσινή δική μου με το παιχνιδι που εκανε το χιόνι

_2160390.jpg

Πολύ καλή, και ναι το κεφάλι ψηλά παρά τα όσα τραβάμε, ως ανθρωπότητα και ως έθνος...

Πολύ όμορφη, Κώστα!
Μιά απορία, μόνο : στο αριστερό πρανές το λευκό είναι λιακάδα ή πρασινάδα ;

Και τα δύο.... Είναι λιακάδα στην < λευκή > πρασινάδα που έχει φάει κάψιμο λόγω του υπερβολικού φωτός , στο πρωτογενές RAW έχω λιγο περισσοτερη πληροφορία αλλά χαθηκε γιατί δουλεψε απευθείας το Jpeg και το έκανα σμίκρυνση σε μεγεθος για να ανεβεί εδώ.

Επρεπε να είχα κάνει bracket κανονικά με τόση διαφορά στο φως,

Ειναι ψιλό επεξεργασμένο Α/Μ έτοιμο jpeg απευθείας από την μηχανή , 2-3 λεπτά στο post και τετράγωνο κροπαρισμα ,

φακός ο Laowa 7.5mm/2 του cacau σε f=5.6 , το υπέρυθρο φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα 37mm (780nm IR) με step down στο σπειρωμα του φακού και επειδη έδινε μια στρογγυλή βινιετα επέλεξα crop σε τετραγωνο κάδρο για να την διώξω και για να κόψω χαμηλά τον βράχο που γέμιζε υπερβολικά το κάδρο.

• Like
Reactions: spageo
Πολύ καλή Κώστα, εκτός απ' όλα τα άλλα πέτυχες και την στιγμή... Τις δεκάδες φορές που έχω βολτάρει εκεί, είναι ζήτημα αν έχω δει άλλους ανθρώπους 3-4 φορές!

εχω το κοκαλάκι της νυχτερίδας, :devilish:

εχω τραβήξει αρκετές και με καλυτερο συνολικό κάδρο αλλά αυτή είναι η πιο πετυχημένη με το ζευγαρι , βοηθησε και το σημειο που γλιστραγε και προσπαθουσε η κοπελλα καμποση ωρα να το περάσει.