Υπηρεσία Υβριδικής Τηλεόρασης

Re: ΕΡΤ Hybrid

Σε πολλες τηλεορασεις χρειαζεται απλά η "ενεργοποιηση δεδομενων" μέσω των ρυθμισεων του μενού.

Απάντηση: ΕΡΤ Hybrid

Εγω δεν μπορω να δω τιποτα μου γραφει οταν παω να βαλω ενα βιντεο αυτο.
Dieses video ist nicht mehr verfugbar

Μολις προσεξα οτι τα νεα δεν μου παιζει αν παω να δω κατι ποιο παλιο το παιζει.

Με αφορμη τον Λευτέρη να πω κι εγω εδω και αρκετο διαστημα δεν μπορω να δω video από το υβριδικο. Μόλις μπαινω στο μενου και παταω να δω καποιο πρόγραμμα -εκπομπή ή το Εrtplay με πετάει έξω. Μηπως ειναι θέμα σηματος? πιο φορτωμενο το συστημα τωρα και δεν το αντέχει? Εσείς βλέπετε κανονικά?

Υβριδική και εικονική πραγματικότητα από την ΕΡΤ στο Μουντιάλ

Έχουν ειπωθεί πολλά για το ποια ΕΡΤ θέλουμε. Κι όλοι έχουμε άποψη επ´ αυτού. Αυτό πάντως που θα δούμε σήμερα, είναι ένα δείγμα για το ποια δημόσια τηλεόραση επιδιώκουμε....

Με αυτά τα λόγια ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος άνοιξε την παρουσίαση των καινοτόμων εφαρμογών, υβριδικής και εικονικής πραγματικότητας, που θα χρησιμοποιήσει η ΕΡΤ για τις μεταδόσεις του Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Είμαστε ευρηματικός λαός αλλά στον τομέα της υλοποίησης πάσχουμε» πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος, τονίζοντας ότι η ΕΡΤ «ανοίγει τον δρόμο του μέλλοντος, προσεγγίζει νέους ανθρώπους που ζητούν διαδραστικές υπηρεσίες...». Δεν ξέχασε πάντως, να επισημάνει και τις ολιγωρίες στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι έχει μείνει πίσω στη μυθοπλασία: και σε αυτόν τον τομέα, η δημόσια τηλεόραση οφείλει να παίξει.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2018 ξεκινά στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου με την ΕΡΤ να μεταδίδει και τις 64 αναμετρήσεις απευθείας. Και με ERT VR θα προσφέρει στους χρήστες υπολογιστών, τάμπλετ, κινητών αλλά και μέσω της υβριδικής τηλεόρασης, μια σειρά από δυνατότητες.

Ο τηλεθεατής θα μπορεί να επιλέγει μέσα από πέντε κάμερες, το πώς θα δει απευθείας κάθε ματς και μέσα από 12 τα highlights των αγώνων ή τις αναμετρήσεις σε video on demand. Θα μπορεί να επιλέξει θέαση 180 ή 360 μοιρών, να περιηγηθεί στα γήπεδα, να αναζητήσει στατιστικά ανά πάσα στιγμή, να δει συνθέσεις και λεπτομέρειες για παίκτες, μέχρι και εικόνες και πληροφορίες για την πόλη που διεξάγεται το ματς.

Η FIFA δίνει το περιεχόμενο και οι τεχνικοί της ΕΡΤ ανέπτυξαν τις εφαρμογές οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν προσεχώς και σε άλλου είδους περιεχόμενο, όπως τόνισε ο Μάρκος Βογιατζόγλου (εντεταλμένος σύμβουλος νέων μέσων και αρχείου της ΕΡΤ). Τις πραγματικά εντυπωσιακές υπηρεσίες μέσα από την υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ και την εικονική πραγματικότητα, παρουσίασε ο Γιάννης Βουγιουκλάκης, γενικός διευθυντής νέων μέσων της ΕΡΤ. Επισήμανε ότι η ανάπτυξη ολόκληρης της υβριδικής γίνεται από το δυναμικό που διαθέτει η ίδια τη δημόσιας τηλεόρασης.

Για τα βήματα της ΕΡΤ στη νέα οπτικοακουστική εποχή μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης, Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρόκειται για την «έναρξη μίας μεγάλης πορείας της ΕΡΤ στο τοπίο των νέων τεχνολογιών» τονίζοντας ότι αυτές είναι πλέον στρατηγικός και επενδυτικός στόχος της δημόσιας τηλεόρασης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κι ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος αργότερα επισήμαινε σε πηγαδάκια ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο δρόμος που θα πρέπει να τραβήξει και να δείξει και στους άλλους, η ΕΡΤ.

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ επιχειρεί επιτέλους να απευθυνθεί και σε νεότερο κοινό κι αυτό που παρουσίασαν τα στελέχη της, δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες που έχει η δημόσια τηλεόραση.

Πηγή:efsyn.gr

Virtual Reality από την ΕΡΤ – Fifa Word Cup 2018

https://www.youtube.com/watch?v=TZ9wqAiPsW8

Θα απαιτείται κάποιος επιπλέον εξοπλισμός για την αξιοποίηση αυτών των υπηρεσιών μέσω τηλεόρασης; Γιατί βλέπω αναφορά σε ερτ vr. Κι αν ναι, θα αφορά όλες τις υπηρεσίες, πχ και την επιλογή κάμερας θέασης του αγώνα, ή μόνο ορισμένες;

Απάντηση: Re: ΕΡΤ Hybrid

Θα απαιτείται κάποιος επιπλέον εξοπλισμός για την αξιοποίηση αυτών των υπηρεσιών μέσω τηλεόρασης; Γιατί βλέπω αναφορά σε ερτ vr. Κι αν ναι, θα αφορά όλες τις υπηρεσίες, πχ και την επιλογή κάμερας θέασης του αγώνα, ή μόνο ορισμένες;

Και γω

αυτο αναρωτηθηκα αλλα μαλλον οχι, πρεπει να ειναι "δαιφημιστικο τικ"!

Ειναι απλο. Εαν εχετε Γυαλια VR (οχι 3D) που κοστιζουν απο 25-30 Ευρω μπορειται να βαλετε το κινητο σας μεσα και με την εφαρμογη ΕΡΤ θα βλεπετε τον αγωνα. Επισης στο YOUTUBE εχει ΠΑΡΑ πολυ υλικο σε VR για να δειτε. Ειναι εντιποσιακο το αποτελεσμα (καμμια σχεση με 3D) ειδικα αμα εχετε τηλεφωνο που υποστηριζει το γυροσκοπιο (δυστυχως τα ακριβα μοντελα)

65MU8002
Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου; η τηλέφωνο την υποστήριξη της Samsung?

Για να χουμε σε προβολεα τα καλουδια της hybrid εν οψη μουντιαλ (εκτος vr βεβαια) υπαρχει τροπος?
τωρα βλεπω ερτ στον προβολεα μεσω cosmote tv...

Παιδιά για Samsung σειρά J6200 υπάρχει τρόπος ενεργοποίησης; Στο κρυφό μενού που εμφανίζω, κάτω από το μενού "Options" δεν υπάρχει επιλογή "Local set". Ψάχνω κάμποση ώρα και δεν έχω βρει τίποτα. Παίζει αλλάζοντας το region της τηλεόρασης σε Γερμανία πχ. να αλλάξει κάτι;

Last edited:

@Πρασινε, Με το region δεν αλλαζει, θελει το Local Set. Καλύτερα να απευθυνθεις στη Samsung (δεν χάνεις κάτι) μηπως μπορεσουν να στο αλλαξουν αυτοι με τεχνικό τους, ισως να μπορουν και από μακριά μέσω ιντερνετ. Πάντως μου κάνει εντυπωση εμενα με μοντέλο F5500, ενα χρονο νωριτερα από σένα το μοντέλο, μου ειχε όμως τη δυνατοτητα αλλαγης Local Set.

Όσο είδα η συζήτηση αφορά τη σειρά H. Δε βλέπω κάτι για J σε όσες σελίδες έψαξα.

65MU8002
Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου; η τηλέφωνο την υποστήριξη της Samsung?

Τους κάλεσα πριν λίγο και μου είπαν για ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, χαχα
Μόλις άρχισα να τους λέω ντροπή τους που δεν κάνουν μια απλή αναβάθμιση και ταλαιπωρούν τον κόσμο ως δια μαγείας κλείστηκε το ραντεβού για μεθαύριο.-

@Πρασινε, Με το region δεν αλλαζει, θελει το Local Set. Καλύτερα να απευθυνθεις στη Samsung (δεν χάνεις κάτι) μηπως μπορεσουν να στο αλλαξουν αυτοι με τεχνικό τους, ισως να μπορουν και από μακριά μέσω ιντερνετ.
Έχασα φίλε τελικά. Το χρόνο μου! :D

Μόνο σε μοντέλα του 2016 και 2017 έχουν οδηγίες για να κάνουν απομακρυσμένη ενεργοποίηση. Καραγκιοζιλίκια...