Υποβρύχια φωτογραφία

Re: Υποβρυχια φωτογραφια/βιντεο

Υπέροχα!

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τυχεράκια

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Υποβρυχια φωτογραφια/βιντεο

Τις τελευταίες μέρες ο Κορινθιακός μου έκανε την χάρη και έμεινε λίγο ήσυχος, οπότε κατάφερα να πλατσουρήσω λίγο στα ρηχά με την TG5:

Μια παρεούλα κεφαλόπουλα:

Stand by me... by Dimitrios Pikros, on Flickr

Κι ένας ανήσυχος μικρούλης:

May I help you Sir? by Dimitrios Pikros, on Flickr

Δημήτρη πολύ ώραίο άποτέλεσμα μέ τήν μικρή olympus.
Θαυμάζω τήν σταθερότητα, τήν συνέπεια καί τήν υπέρπολύτιμη συνεισφορά σου στό φωτογραφικό νήμα όλα αυτά τά χρόνια στό forum, καλή συνέχεια μέ ύγεία καί πολλές όμορφες φωτογραφίες...σέ χαίρομαι!!!

Δημήτρη μάς δρόσισες και πεινάσαμε κιόλας ! :surf-aki:

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια (κοκκίνησα λίγο αλλά δεν φαίνεται λόγω μαυρίσματος :flipout:), όσο για την πείνα αυτά που βλέπω είναι πολύ μικρά - αν μπορούσα θα φύλαγα σκοπιά για να μην τα πειράξει κανείς!

Δυστυχώς τα οικοσυστήματα καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας, μέχρι πριν λίγα χρόνια έβγαζα 5-10 καλά χταπόδια κάθε καλοκαίρι κι ο τόπος ήταν γεμάτος ζωή: Πετρόψαρα όλων των ειδών, μουρμούρες, κουτσομούρες μέχρι και μπακαλιάρους έβλεπα. Τώρα όλα αυτά σπανίζουν ακόμα και σε μικρά μεγέθη! Κάνεις αμάν να δεις καμιά τοσοδούλα σκόρπαινα:

Cute Scorpion by Dimitrios Pikros, on Flickr

Η συνέχεια της φετινής περιήγησης:

Alien #3 by Dimitrios Pikros, on Flickr

Έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα περί τίνος πρόκειται. Σπάνια περίπτωση που με κοίταγε σχεδόν άφοβα, το πλησίασα αρκετά με γλυκές κινήσεις και πόζαρε φιλάρεσκα...

Ωραίος!! Πρέπει να είναι Fan-Bellied Leatherjacket : https://images.app.goo.gl/XRhMmvKfgBTqqspG9
Είναι της οικογένειας των filefish. Είχα μια πιο μικρή version του στο ενυδρείο μου. Αυτά είναι όμως τροπικά ψάρια! που τον πέτυχες?

Το έψαξα κι εγώ περισσότερο, και ναι αυτό είναι! Λεσεπσιανό εισβάλλον είδος από την Ερυθρά θάλασσα μέσω Σουέζ στον Κορινθιακό!

Εγώ θα την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια έτσι και έβλεπα μια τέτοια σμέρνα να με κοιτάει :ban-aki:. Χαρά στο κουράγιο σου που κάθισες να την βγάλεις και φώτο!! Έχεις και καμία πιο κοντινή? :laugh:

Ωραίες οι υποβρύχιες φώτο σου πάντως!

Re: Απάντηση: Υποβρυχια φωτογραφια/βιντεο

Η συνέχεια της φετινής περιήγησης:

Alien #3 by Dimitrios Pikros, on Flickr

Έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα περί τίνος πρόκειται. Σπάνια περίπτωση που με κοίταγε σχεδόν άφοβα, το πλησίασα αρκετά με γλυκές κινήσεις και πόζαρε φιλάρεσκα...

To συγκεκριμένο είδος το πέτυχα προχτές στις Αλυκές - Δροσιά, σε βάθος ~1,5μ.

Περίπου 8-10 εκ. μήκος, δεν το είχα ξαναδεί, κι αναρωτιώμουν τί μπορεί να είναι...τελικά το έμαθα εδώ στο avclub...... Άβυσσος!! :)

Το "δικό μου" ήταν λίγο μεγαλύτερο, γύρω στα 10-15cm αλλά μου έκανε εντύπωση η πόζα, ίσως δεν το καταδιώκουν - όπως οι καλογριές. Όσο για την σμέρνα έχω δει πολύ χειρότερες, κι έτυχε πριν πολλά χρόνια φίλος να την ντουφεκίσει χωρίς να έχει επίγνωση! Ευτυχώς την κάρφωσε στο κεφάλι... :ban-aki: