Υποβρύχια θήκη για pentax

Xobistas

New member
30 May 2009
45
Athens
Μήπως κάποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω υποβρήχια θήκη για Pentax?
Την θέλω για κατάδυση σε μεγάλο βάθος.
Κοίταξα τις εταιρείες Hugyfot & Subal αλλά έχουν μόνο για Canon & Nikon?

Επίσης μήπως γνωρίζετε εταιρείες για συστήματα υποβρύχιων φλας που να ταιρίαζουν σε pentax?

Ευχαριστώ

Re: Υποβρήχια θήκη για pentax

Αυτή την στιγμή μέχρι 18 μέτρα αλλά αργότερα μπορεί να ανεβάσω το δίπλωμα και να βουτάω βαθύτερα. Ο φακός που θα χρησιμοποιώ είναι ο pentax 14/2,8

Αυτή την στιγμή μέχρι 18 μέτρα αλλά αργότερα μπορεί να ανεβάσω το δίπλωμα και να βουτάω βαθύτερα. Ο φακός που θα χρησιμοποιώ είναι ο pentax 14/2,8

Μπορείς να γίνεις περισσότερος σαφής, τι ακριβώς εννοείς;
Μια υπενθύμιση, κάτω από τα 10μ, όλα τα χρώματα αρχίζουν να δείχνουν σχεδόν ίδια, η χρήση ειδικών φίλτρων και προβολέα μετριάζει λίγο τα πράγματα, αλλά είναι σπόρ για επαγγελματίες.
Θα σκανάρω παλιές φωτο, για να εξηγήσω καλύτερα!

Last edited:

Κατ'αρχην οταν λεμε βαθια - με τρομαξες- εννοουμε καταδυση πανω απο τα 30-40 μετρα.

Στον βυθο ομως ισχυει ενας χρυσος κανονας: "Ουκ εν τω πολλω το Ευ"

Φωτογραφια της προκοπης υποβρυχια γινεται το πολυ στα 10-20 μετρα που το φως δεν εχει αλλοιωθει πολυ.

Μετα καληνυχτα....

Αν σε ενδιαφερει μονο η φωτογραφια δεν χρειαζεσαι αλλο διπλωμα ....Αυτο που χρειαζεσαι ομως ειναι ισως αλλη μηχανη.

Δεν βρισκω σκαφανδρο για την καμερα σου. Δυσκολη εταιρεια η πενταξ και αντιεπορικη για να φτιαξει αλλος και να διαθεσει σκαφανδρο στο εμποριο . Δεν θα τα βγαλει ποτε τα λεφτα του.

Αντιθετα με τις αλλες εταιρειες.....

Με το open water μπορείς να βουτάς μέχρι 18 μέτρα. Πιθανόν σε ένα χρόνο να κατεβαίνω μέχρι 40 μέτρα. Δεν είμαι επαγγελματίας δύτης ή φωτογράφς αλλα μου αρέσουν και τα 2 και έχω μια μικρή ιδέα τι σημαίνει έλειψη φωτός στον βυθό.

Από ότι κατάλαβα μάλλον χρειάζομαι άλλη μηχανή αλλιώς να ξεχάσω την υποβρ´θχια φωτογραφία

Ευχαριστώ

Last edited:
Τελικά το αποφάσισα να προχωρήσω σε αγορά μιας δεύτερης dslr για να την χρησιμοποιώ για υποβρύχιες λήψεις μαζί με την απαραίτητη θήκη της και φλας. Δεν θέλω να δώσω πολλά γιατί θα πέσει παντόφλα. Πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να πάρω την 1000D και να κρατήσω την pentax ή να την πουλήσω και να πάρω την 500D.
Σημειώνω ότι για την k200d έχω ήδη αγοράσει ένα 50/1,4 και το φλας 360fgz.
Ποια είναι η γνώμη σας?

Αν και άσχετος μου φαίνεται μάλλον υπερβολικό να έχεις 2 διαφορετικά σώματα ενώ είσαι ερασιτέχνης. Αν πάρεις την 550 και κρατήσεις την Pentax και αποφασίσεις να πάρεις ενα νέο φακό θα πρέπει να διαλέξεις ποιο από τα 2 σώματα θα χρησιμοποιείς.

Αυτο που λεει και ο Ντινντον.

Εφοσον θες να εστιασεις και στην υποβρυχια φωτογραφια ξεφορτωσου την πενταξ.

Και οτι σωμα αγορασεις κοιτα να εχει video HD .

Στον βυθο θα το ζητησεις.....

Αν θέλεις να ασχοληθείς ψιλο-σοβαρά με υποβρύχια φωτό τότε το budget πάει ψηλά. Βέβαια αυτό είναι σχετικό, για κάποιον μπορεί να 2000-3000 ευρώ να είναι μια χαμηλή τιμή.

Επειδη έχω κι εγώ το ίδιο κόλλημα με την υποβρύχια φωτογραφία, και σύμφωνα με την μικρή μου εμπειρία:

Άσε καλύτερα τις DSLR και πάρε μια compact αδιάβροχη με το casing της, π.χ. olympus 1030SW (αδιάβροχη στα 10m) + το PT-045 casing για βάθη μέχρι 40m στα 500-600 ευρώ σύνολο. Μπορεί να μην πάρεις ποτέ το βραβείο φωτογραφίας, αλλά θα περάσεις καλά. Έχεις τα εξής πλεονεκτήματα:

* Η olympus έχει ευρυγώνιο φακό και καλό makro. Όπως θα έχεις καταλάβει ήδη, οι φωτογραφίες που "μετράνε" είναι τραβηγμένες από πολύ κοντά. Το makro είναι υψίστης σημασίας.

* Έχεις μια μηχανή που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις άμεσα για βάθη μέχρι 10m, π.χ. για snorkeling ή με scuba σε κάποιον αβαθή κοραλλιογενή ύφαλο.

* Με το συνδυασμό "αδιάβροχο σε αδιάβροχο" ελαχιστοποιείς τους κινδύνους να σου χαλάσει τη μηχανή επειδή έμπασε νερά το casing. Αν καταλάβεις ότι έμπασε νερό (συνήθως στην αρχή της βουτιάς) δεν χάνεις τη μηχανή σου.

Στο νερό τα χρώματα χαλάνε μετά τα 2-3m βάθος αλλά και σε σχέση με την απόσταση από το θέμα. Το zoom είναι άχρηστο. Μετά τα πρώτα 3m που χάνεις εντελώς το κόκκινο, όσο βαθιά και να πας είναι το ίδιο, παντού θέλει flash για να δεις αξιοπρεπές χρώμα.

Και μην υποτιμάς το μούλιασμα - ξέπλυμα! Τηρώντας τους κανόνες, θα έχεις τη μηχανή και το casing για πολλά πολλά χρόνια.

Μπορείς να γίνεις περισσότερος σαφής, τι ακριβώς εννοείς;
Μια υπενθύμιση, κάτω από τα 10μ, όλα τα χρώματα αρχίζουν να δείχνουν σχεδόν ίδια, η χρήση ειδικών φίλτρων και προβολέα μετριάζει λίγο τα πράγματα, αλλά είναι σπόρ για επαγγελματίες.
Θα σκανάρω παλιές φωτο, για να εξηγήσω καλύτερα!

.....όπως είχα γράψει είναι δύσκολο σπορ!!!
Η συγκεκριμένη είναι λίγο ..άθλια, μιας και είναι πολλά χρόνια πίσω μια Minolta υποβρύχια!!

attachment.php

Είμαι γύρω στα 10μ!, θέλεις όπως ακριβώς γράφει και ο Ναθ, πολύ καλό εξοπλισμό!!

Πάντως με αφορμή το θέμα, θα ήθελα, όσοι έχουν ασχοληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους!!

Attachments

• ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓΒΓβ€°ΓΖ’ΓŽΒ·0010001.jpg
    ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓΒΓβ€°ΓΖ’ΓŽΒ·0010001.jpg
    73.6 KB · Views: 36
Last edited:
Έχεις δίκιο ότι είναι άσκοπη η αγορά 2ης DSLR. Ο λόγος που σκέφτομαι να αλλάξω την k200d είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν housing για τις pentax dslr. Συνεπώς με την μηχανή που έχω τώρα δεν θα μπορώ να βγάζω υποβρύχιες φωτογραφίες που μου αρέσει πολύ.
Ο αδελφός που καταδυόμαστε μαζί μερικές φορές έχει μια G10 με housing και χρησιμοποιούμε αυτή όταν είμαστε μαζί. Πρόκειται για μια καταπληκτική compact μηχανή με χειροκίνητες ρυθμίσεις σαν dslr. Παρόλα αυτά δεν είμαι ευχαριστημένος με τις φωτογραφίες που βγάζει στο βυθό. Ο πιθανότερος λόγος είναι μάλλον λόγω έλλειψης φωτός αφού ο αδελφός μου δεν χρησιμοποιεί εξωτερικό φλας αλλά το ενσωματωμένο στην μηχανή. Επιπλέον έχει αγοράσει με 250Ε ένα housing που δεν σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις την μηχανή όπως θες και τραβάς στο AUTO ή σε ένα ειδικό πρόγραμμα που έχει η G10 για υποβρύχια φωτογραφία. Το housing για την G10 που σου δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτής όλες τις δυνατότητες της μηχανής ανεβαίνει πολύ ψηλά σε κόστος και πλησιάζει πολύ το κόστος για τα housing των DSLR.

Για αυτό τον λόγω σκέφτηκα να αγοράσω μια άλλη dslr. Σκέφτηκα την 500d ή 550d για να έχω και βίντεο και προτίμησα canon επειδή έχει καλύτερη συμπεριφορά στα υψηλά iso. Ψάχνοντας βλέπω ότι badget ξεφεύγει πέρα από τις δυνατότητες μου.

Σκέφτομαι να "μπριζώσω" τον αδελφό μου να πάρει ένα εξωτερικό φλας και να δοκιμάσω την G10 στην αυτόματη ρύθμιση για υποβρύχια φωτογραφία για να δω το αποτέλεσμα.
(η φωτογραφία είναι με την G10 στα 15 μέτρα)
Δεν ξέρω τι να αποφασίσω.

Attachments

• IMG_0980 ΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ.jpg
    IMG_0980 ΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ.jpg
    80.4 KB · Views: 13
Αυτή είναι στο ναυάγιο της Κυρά Λένης στα 30μ. Είναι ο αδελφός μου οπότε για ευνόητους λόγους έκοψα το πρόσωπο.

Attachments

• Spiros ΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ.jpg
    Spiros ΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ.jpg
    57.6 KB · Views: 13
Αυτή είναι στο ναυάγιο της Κυρά Λένης στα 30μ. Είναι ο αδελφός μου οπότε για ευνόητους λόγους έκοψα το πρόσωπο.

Νομίζω ότι με την συγκεκριμένη είσαι τζάμι!!
Σε ότι αφορά τη δική μου, είναι τουλάχιστον 15 χρόνια, σκαναρισμένη, με πάρα πολύ άθλια λήψη από φίλο που "ανέβαινε".

Για πριν από 15 χρόνια είναι μια χαρά. Αρχίζω να εγκαταλείπω την σκέψη dslr με housing και φλας γιατί το κόστος ξεφεύγει πέρα από τις δυνατότητές μου. Μάλλον θα καταλήξω και εγώ με καμία G10.
Αν και εχθές βρήκα αυτό......http://www.diveross.com/drp100_ita.htm
Γράφουνε ότι έχουνε και για pentax. Τους έστειλα email να μάθουμε λεπτομέρειες.