ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το μπούκωμα του δημοσίου είναι θέμα διαχρονικό, και φυσικά έχουν ευθύνη οι πάντες. Και ο ΓΑΠ. Και η θέση μου σε αυτό είναι η προφανής: πλήρη κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο και αυτόματη αξιολόγηση κάθε υπαλλήλου με βάση την παραγωγικότητά του.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, είναι κάτι που πρέπει να εκλείψει εντελώς από το δημόσιο.

Απάντηση: Re: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η απογραφή είναι κεντρικό ζήτημα, και όχι των εκατοντάδων διάσπαρτων υπηρεσιών, που δεν θα καταφέρουν ποτέ να το κάνουν. Τα θέματα είναι πολλά:

α) παρεμβάσεις από τους διάφορους περιφερειακούς "προύχοντες" περί "ημετέρων".
β) μετά την απογραφή, θα αρχίσουν "ενστάσεις" από υπαλλήλους που "θίγονται", με καθαρό σκοπό την παρεμπόδιση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας.
γ) έχεις μόνο μια πηγή δεδομένων, δεν μπορείς να κάνεις διασταύρωση.

Ο τρέχων τρόπος έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

1) Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος δηλώνει μόνος του, οπότε δεν μπορεί να αρνηθεί μετά αυτά που υπέβαλε για να μπλοκάρει την διαδικασία.
2) Η διαδικασία θα γίνει γρήγορα, και θα αποκτήσουμε σύντομα εικόνα.
3) Κανείς δεν εμποδίζει και τις επιμέρους υπηρεσίες να δώσουν και εκείνες λίστες, και να γίνει διασταύρωση με όποιες επιπτώσεις για εκείνους που δεν δήλωσαν σωστά στοιχεία.

Επίσης, μου φαίνεται αιρετικό το "είναι δουλεία της κυβέρνησης, όχι των δημοσίων υπαλλήλων". Όλες τις δουλειές της κυβέρνησης οι δημόσιοι υπάλληλοι τις κάνουν, αυτή είναι η δουλεία τους.

Τώρα τα υπόλοιπα περί ευθύνες Γιωργάκη στο παραγέμισμα, τα βρίσκω απλή κομματική αντιπολίτευση. Εγώ θα μείνω στο επίπεδο της πολιτικής, και θα διαφωνώ με κάθε προσπάθεια να απαξιώσουμε θετικές κινήσεις χωρίς λόγο.

1. δεν είναι δουλειά του δημοσίου υπαλλήλου να κουβαλάει στις διακοπές του ένα κάρο φακέλους και χαρτούρα για να απογραφεί.
2. δεν είναι δουλειά του δημοσίου υπαλλήλου να απογράφει τον εαυτό του - με κίνδυνο να κάνει λάθη, είτε από αμέλεια, είτε από έλλειψη γνώσης χρήσης υπολογιστή, είτε εσκεμμένα (αν και το τελευταίο δεν το νομίζω).
3. αν το κράτος δεν έχει εμπιστοσύνη στις επί μέρους διοικητικές υπηρεσίες - θυμίζω ότι οι προϊστάμενοί τους είναι διορισμένοι από το κράτος - για να απογράψουν τους υπαλλήλους τους (οι οποίοι υπάλληλοι πληρώνονται κάθε μήνα με συγκεκριμένη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει και εκκαθαριστικό με τις πλήρεις αποδοχές τους), πώς έχει εμπιστοσύνη στον απλό υπάλληλο ότι θα κάνει σωστά την απογραφή του;
4. για το ότι το κράτος δεν γνωρίζει πόσοι υπάλληλοι δουλεύουν γι αυτό, δε φταίνε οι υπάλληλοι, αλλά το ίδιο το κράτος. κι αυτό δεν είναι κομματική αντιπολίτευση αλλά η πραγματικότητα. το πλαίσιο που περικλείει την απογραφή αποδεικνύει αυτή του ακριβώς την ευθύνη και την ανικανότητα.
5. θετική κίνηση θα είναι μόνο το ενιαίο μισθολόγιο - αν προκύψει κι αυτό - ώστε να ορθολογιστούν οι μισθοί των υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα που καλύπτουν ίδιες ανάγκες. η απογραφή είναι απλώς άλλος ένας τρόπος να στοχοποιηθούν "οι δημόσιοι που φταίνε για όλα" - ίσως δε και για το προπατορικό αμάρτημα.

αυτά εν είδει σχολιασμού από ένα δημόσιο υπάλληλο ...

Re: Απάντηση: Re: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

1. δεν είναι δουλειά του δημοσίου υπαλλήλου να κουβαλάει στις διακοπές του ένα κάρο φακέλους και χαρτούρα για να απογραφεί.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, βρίσκει πατήματα. Τις διακοπές θα αφήναμε απ' έξω; Ο νόμος προβλέπει για αυτή την περίπτωση - εγγραφή με αντιπρόσωπο - για αυτούς που εκεί που πήγαν δεν υπάρχει ένα internet cafe.

2. δεν είναι δουλειά του δημοσίου υπαλλήλου να απογράφει τον εαυτό του - με κίνδυνο να κάνει λάθη, είτε από αμέλεια, είτε από έλλειψη γνώσης χρήσης υπολογιστή, είτε εσκεμμένα (αν και το τελευταίο δεν το νομίζω).

Και ποιανού είναι δουλειά; Δηλαδή ο πολίτης που εμπιστεύεται για τις δουλειές του τον υπάλληλο τι να πει αν ο υπάλληλος δεν μπορεί ούτε καν να απογράψει τον εαυτό του σε μια απλή φόρμα;
Μήπως να καταργήσουμε και τις φορολογικές δηλώσεις από τους ΔΥ; Να τις κάνει αυτόματα το κράτος;;;
3. αν το κράτος δεν έχει εμπιστοσύνη στις επί μέρους διοικητικές υπηρεσίες - θυμίζω ότι οι προϊστάμενοί τους είναι διορισμένοι από το κράτος - για να απογράψουν τους υπαλλήλους τους (οι οποίοι υπάλληλοι πληρώνονται κάθε μήνα με συγκεκριμένη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει και εκκαθαριστικό με τις πλήρεις αποδοχές τους), πώς έχει εμπιστοσύνη στον απλό υπάλληλο ότι θα κάνει σωστά την απογραφή του;
Με το ότι είναι υπεύθυνη δήλωση, και οποιοδήποτε λάθος έχει νομικές συνέπειες. Ενώ για τις διάφορες "υπηρεσίες" τα ξέρουμε... Ένορκες διοικητικές κοροϊδίες και δεν συμμαζεύεται...
4. για το ότι το κράτος δεν γνωρίζει πόσοι υπάλληλοι δουλεύουν γι αυτό, δε φταίνε οι υπάλληλοι, αλλά το ίδιο το κράτος. κι αυτό δεν είναι κομματική αντιπολίτευση αλλά η πραγματικότητα. το πλαίσιο που περικλείει την απογραφή αποδεικνύει αυτή του ακριβώς την ευθύνη και την ανικανότητα.

Μα αν έχουμε υπαλλήλους διάσπαρτους σε επιτροπές και ΔΣ, που να τους μαζέψεις όλους αυτούς; Χώρια που οι μισοί είναι αποσπασμένοι δεξιά και αριστερά... Χαμός γίνεται...
5. θετική κίνηση θα είναι μόνο το ενιαίο μισθολόγιο - αν προκύψει κι αυτό - ώστε να ορθολογιστούν οι μισθοί των υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα που καλύπτουν ίδιες ανάγκες. η απογραφή είναι απλώς άλλος ένας τρόπος να στοχοποιηθούν "οι δημόσιοι που φταίνε για όλα" - ίσως δε και για το προπατορικό αμάρτημα.

Ε, μια ευθύνη την έχουν. Τι ποσοστό των ΔΥ εκτιμάς ότι έβαλε μέσο για να πάρει την "θεσούλα" του; Εγώ με μια απαισιόδοξη εκτίμηση το βάζω γύρω στο 80%. Και για εμένα όλοι αυτοί είναι κομμάτι της διεφθαρμένης Ελλάδας, όχι της υγιούς.

αυτά εν είδει σχολιασμού από ένα δημόσιο υπάλληλο ...

Αυτά από έναν ελεύθερο επαγγελματία... -bye-

Το μπούκωμα του δημοσίου είναι θέμα διαχρονικό, και φυσικά έχουν ευθύνη οι πάντες. Και ο ΓΑΠ. Και η θέση μου σε αυτό είναι η προφανής: πλήρη κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο και αυτόματη αξιολόγηση κάθε υπαλλήλου με βάση την παραγωγικότητά του.

Γιωργο εξηγησε μας πρακτικα πως γινεται "αυτοματη αξιολογηση" και τι ειναι η "παραγωγικοτητα"...

Ωραιες οι θεωρητικες εννοεις αλλα στην πραξη πως εφαρμοζονται?

Γιατί, σκεύτεσαι να με ψηφίσεις για πρωθυπουργό;
Είδες ότι με λένε και μένα Γιωργάκη;;; :flipout:

Εννοώ αντικειμενικά κριτήρια για κάθε θέση, που αξιόλογη γίνεται αυτόματα. Π.χ. πόσες υποθέσεις διεκπεραιώθηκαν σωστά ανά μήνα από κάθε υπάλληλο.

Π.χ. που το έχω και εύκαιρο, γιατί στην εφορία που ανήκω σέρνονται: πόσες δηλώσεις εκκαθάρισες σήμερα; Πόσους ελέγχους έκανες; τέτοια κριτήρια, παραγωγικότητας...

[Λοιπόν η δήλωσή μου εκκαθαρίστηκε 30/6. Πότε λέτε ότι θα τελειώσει ο έλεγχος να πάρω την επιστροφή;;; Πέρυσι που μου τα έδωσαν τον Οκτώβρη (!), πήγα στον προϊστάμενο της ΔΟΥ και έβαλα τις φωνές. Τα ίδια θα έχουμε και φέτος;]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, βρίσκει πατήματα. Τις διακοπές θα αφήναμε απ' έξω; Ο νόμος προβλέπει για αυτή την περίπτωση - εγγραφή με αντιπρόσωπο - για αυτούς που εκεί που πήγαν δεν υπάρχει ένα internet cafe.

αντιπρόσωπο; εδώ προσωπικά έκανα τη δήλωση και μ'έφαγε το ψάξιμο στις διάφορες καρτέλες που ανοίγονταν για να μην κάνω λάθος.

Και ποιανού είναι δουλειά; Δηλαδή ο πολίτης που εμπιστεύεται για τις δουλειές του τον υπάλληλο τι να πει αν ο υπάλληλος δεν μπορεί ούτε καν να απογράψει τον εαυτό του σε μια απλή φόρμα;

είναι δουλειά της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται. γι αυτό υπάρχουν τα γραφεία.
Μήπως να καταργήσουμε και τις φορολογικές δηλώσεις από τους ΔΥ; Να τις κάνει αυτόματα το κράτος;;;
τις δηλώσεις τις κάνουν οι λογιστές.

Με το ότι είναι υπεύθυνη δήλωση, και οποιοδήποτε λάθος έχει νομικές συνέπειες. Ενώ για τις διάφορες "υπηρεσίες" τα ξέρουμε... Ένορκες διοικητικές κοροϊδίες και δεν συμμαζεύεται...

ποια υπεύθυνη δήλωση;;;; η εγκύκλιος λέει ότι μπορείς να μπεις όσες φορές θες να κάνεις την απογραφή, δεδομένου ότι μπορεί να έχεις κάνει λάθη και μετά θα τις συγκρίνει "το σύστημα" για το ποια είναι η σωστή.

Μα αν έχουμε υπαλλήλους διάσπαρτους σε επιτροπές και ΔΣ, που να τους μαζέψεις όλους αυτούς; Χώρια που οι μισοί είναι αποσπασμένοι δεξιά και αριστερά... Χαμός γίνεται...

ο χαμός γίνεται επειδή κάποιος τον δημιουργεί. ψάξε σ'αυτούς που δίνουν τις εντολές, όχι σ'αυτούς που τις εκτελούν.
Ε, μια ευθύνη την έχουν. Τι ποσοστό των ΔΥ εκτιμάς ότι έβαλε μέσο για να πάρει την "θεσούλα" του; Εγώ με μια απαισιόδοξη εκτίμηση το βάζω γύρω στο 80%. Και για εμένα όλοι αυτοί είναι κομμάτι της διεφθαρμένης Ελλάδας, όχι της υγιούς.

αν εγώ βάλω μέσον, σημαίνει ότι βρίσκω και τα κάνω. ισχύει λοιπόν ότι έγραψα στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο ... κάποιος γουστάρει να με κάνει πελάτη.

Αυτά από έναν ελεύθερο επαγγελματία... -bye-

10 χρόνια δούλευα σε ιδιωτική εταιρεία πριν διοριστώ - χωρίς μέσον, εκπαιδευτικός γαρ - σε κάποιον ελεύθερο επαγγελματία που είχε ακριβώς την ίδια αντίληψη με σένα, περί πλήρους κατάργησης του δημόσιου τομέα. δεν σε αδικώ λοιπόν ... αλλά και δεν θα σου περιγράψω τις συνθήκες δουλειάς, μάλλον τις γνωρίζεις ...

-bye-

Εννοώ αντικειμενικά κριτήρια για κάθε θέση, που αξιόλογη γίνεται αυτόματα. Π.χ. πόσες υποθέσεις διεκπεραιώθηκαν σωστά ανά μήνα από κάθε υπάλληλο.

Δηλαδη πχ. Petasis 5,000 post και Yperion 17,000 αρα εσυ απολυεσαι απο το φορουμ...-bye-

ΥΓ. Παιρνεις και επιστροφη? Κατσε να ειδοποιησω τον ΣΔΟΕ για ελεγχο...:p

ας μου εξηγήσει κάποιος

αφού έχουμε το αφμ που είναι μοναδικό για κάθε έναν, αφού έχουμε το αμκα επίσης μοναδικό , τον αριθμό μητρώου στο ασφαλιστικό ταμείο επίσης μοναδικό .... ίσως και άλλους που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν ..

γιατί να μην γίνεται η μισθοδοσία στο αφμ του καθενός ??? γιατί οι υπηρείες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δεν διασταυρώνουν τα αρχεία των παραπάνω υπηρεσιών ???

τελικά θα αποκτήσουμε άλλον έναν μοναδικό αριθμό ο καθένας ......

από νούμερα λοιπόν πάμε καλά ....

Δηλαδη πχ. Petasis 5,000 post και Yperion 17,000 αρα εσυ απολυεσαι απο το φορουμ...-bye-

ΥΓ. Παιρνεις και επιστροφη? Κατσε να ειδοποιησω τον ΣΔΟΕ για ελεγχο...:p

Εννοείται ότι απολύομαι... :grinning-smiley-043

Για τον έλεγχο, κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα... Εμείς οι συμβασιούχοι οι προνομιακοί, έχουμε παρακράτηση 20%, αφού καταθέσουμε το 2,4% στο ΟΓΑ+χαρτόσημο. Φυσικά στα "μεικτά". Και πάντα η παρακράτηση είναι παραπάνω των φόρων, και η επιστροφή πάνω από 1500, και πάντα "έλεγχος"...

Όσο για το ΣΔΟΕ, δεν του λες να περάσει καμιά βόλτα να δω τι σόι ελέγχους κάνουν;;; :flipout:

Με εξαίρεση το ποσοστό (που δεν μπορούμε δυστυχώς να το ελέγξουμε με κανέναν τρόπο, κάθε εικασία θα παραμένει εικασία), συμφωνώ απόλυτα με το κοκκινισμένο.

Και υπάρχει βέβαια ο αντίλογος που λέει (όπως ανέφερε ο VAG.NIK) ότι βρήκαν και το'καναν, βρήκαν πολιτικούς που έψαχναν για πελάτες, αλλά μετά υπάρχει και ο αντίλογος στον αντίλογο, που λέει ότι αν οι πολιτικοί έψαχναν πελάτες και οι πολίτες τους έφτυναν, πάλι δε θα είχαμε πελατειακές σχέσεις. Εξάλλου, όπως έχω πει πολλές φορές, οι πολιτικοί δεν ανέβηκαν ένα πρωί στην εξουσία, ψηφίστηκαν από αν όχι την απόλυτη πλειοψηφία, τη σχετική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Φαύλος κύκλος με άλλα λόγια:

Πλήρη ευθύνη δεν έχει κανένας απ'τους δύο, αλλά και οι δύο αν το ήθελαν θα μπορούσαν να το κάνουν να σταματήσει.

Αν είδατε κάποιον απ'τους δύο να κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, πείτε το και σε μένα μπας και γίνω έστω και λίγο αισιόδοξος.

Last edited:
http://www.skai.gr/news/greece/article/148134/eikona-aposynthesis-sto-dimosio-/

Ακομα και ο κυβερνητικός ΣΚΑΙ αναγκάστηκε νά γράψει την αλήθεια..
Αυτή είναι η πραγματικότητα..
Διαλύθηκαν τά πάντα..
Και μετά φταίει το Δημόσιο..
Αυτοί ειναι ικανοί νά πουλήσουν μέχρις και το τελευταίο μπακιρένιο πηρούνι ..

Καί οι συμβασιούχοι πού σέ πολλές υπηρεσίες κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες ,έχουν απολυθεί και οποιος πάει σε Ταμείο ,μαζί με τούς εναπομείναντες υπαλλήλους,φτύνει τό γάλα τής μάνας του.

Last edited:

Με εξαίρεση το ποσοστό (που δεν μπορούμε δυστυχώς να το ελέγξουμε με κανέναν τρόπο, κάθε εικασία θα παραμένει εικασία), συμφωνώ απόλυτα με το κοκκινισμένο.

Παλι καλα που δεν εβαλε 100% ο Γιωργος...

Εγω ξερω οτι οσο λειτουργουσε σωστα το ΑΣΕΠ (χωρις "συνεντευξεις" κτλ) το μεγαλυτερο ποσοστο προσληψεων ηταν αξιοκρατικες...εχω φιλους που προσληφθηκαν τα τελευταια χρονια χωρις απολυτως κανενα μεσο και επι ΠΑΣΟK και επι ΝΔ , ειχαν ομως και προσοντα οπως πτυχια , μεταπτυχιακα κτλ.

Τωρα το οτι εχουν μπει με φωτογραφικες διαταξεις και καποιοι απο το παραθυρο ειναι γνωστο αλλα αυτοι κατα την γνωμη μου ειναι μειοψηφια την τελευταια δεκαετια...

http://www.skai.gr/news/greece/article/148134/eikona-aposynthesis-sto-dimosio-/

Ακομα και ο κυβερνητικός ΣΚΑΙ αναγκάστηκε νά γράψει την αλήθεια..
Αυτή είναι η πραγματικότητα..
Διαλύθηκαν τά πάντα..
Και μετά φταίει το Δημόσιο..
Αυτοί ειναι ικανοί νά πουλήσουν μέχρις και το τελευταίο μπακιρένιο πηρούνι ..

Καί οι συμβασιούχοι πού σέ πολλές υπηρεσίες κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες ,έχουν απολυθεί και οποιος πάει σε Ταμείο ,μαζί με τούς εναπομείναντες υπαλλήλους,φτύνει τό γάλα τής μάνας του.

Συνθήκες διάλυσης στην κρατική μηχανή

Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ
Συμπτώματα διάλυσης αρχίζει να εμφανίζει το Δημόσιο, μετά τα αλλεπάλληλα σοκ που επέφερε το μνημόνιο του μηχανισμού επιτήρησης. Οι συνέπειες από τις απολύσεις συμβασιούχων και εργαζομένων stage, τις περικοπές μισθών και λειτουργικών δαπανών και, τελευταία, με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό, είναι ήδη ορατές στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής. *Στα ΚΕΠ, στα νοσοκομεία, στις πολεοδομίες, στα ταμεία, ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών έχει αυξηθεί αισθητά, προκαλώντας καθημερινά εντάσεις και διαμαρτυρίες που φθάνουν μέχρι τα υπουργικά γραφεία.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=184229

ΥΓ(δικό μου): και τι μας νοιάζει που διαλύεται η χώρα (άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος μας) αφού το ΔΝΤ μας χτυπάει επιδοκιμαστικά στον ώμο που μειώσαμε το έλλειμμα; με τον πολίτη θ'ασχοληθούμε τώρα εμείς οι σφουγγοκωλάριοι της τρόικας; έχουμε και μια Ελλάδα να ξεπουλήσουμε ...

Oποιος φίλος θέλει ας έρθει μιά βόλτα πρωί Καλλιθέα στό Υγειονομικό τού ΟΑΕΕ..Θα φρίξει..
Δυό ελεγκτές γιατροί εξυπηρετούν σέ ένα τετράωρο 500 έρμους ασφαλισμένους πού έρχονται απο Δάφνη έως Βούλα..Πρίν λειτουργούσαν 4 περιφερειακά τμήματα σε Νέο Κόσμο,Γλυφάδα,Αγιο Δημήτριο και παράρτημα Καλλιθέας και οι συνθήκες ήσαν αξιοπρεπείς...Αυτά τέλος μιάς και έδιωξαν τους συμβασιούχους και ολη η Αττική έχει 10 ελεγκτές αορίστου χρόνου τετράωρους..
Τώρα εξαθλίωση και τών γιατρών και τών ασφαλισμένων..
Απολύθηκαν απο 23/5 οι συμβασιούχοι και δέν λειτουργεί τίποτα..
Και οσοι απέμειναν κυριολεκτικά εξοντώνονται..
Ως ελεύθερος επαγγελματίας,μέ πρωινή τετράωρη απασχοληση αορίστου χρόνου,ιδιωτικού δικαίου(πρωτη φορά το γράφω) έχω εικόνα και γιά τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για το πώς λειτουργούν μερικά πράγματα στον Δημόσιο τομέα...
Αλλού υπάρχει υπερπληθωρισμός και αλλού άθλιες συνθήκες.
Και προσωπικά μιάς και δέν είναι βασική μου δουλειά(καθότι χρόνια στο ελευθερο επάγγελμα),αν συνεχιστεί αυτή η εξαθλίωση έχω την δυνατότητα νά παραιτηθώ..
Γιά νά μήν αναφερθώ στο οτι πλέον δεν λειτουργεί καμιά Υγειονομική επιτροπή(ή και οσες λειτουργούν,λειτουργούν άτυπα )μέ αποτέλεσμα καρκινοπαθείς,καρδιοπαθείς και με σοβαρά προβλήματα νά μήν κρίνονται και νά μήν παίρνουν καμιά σύνταξη.

Αλλοι όμως νεότεροι κάθονται αδιαμαρτύρητα γιατί ανήκουν στο υγειονομικό προλεταριάτο.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Oποιος φίλος θέλει ας έρθει μιά βόλτα πρωί Καλλιθέα στό Υγειονομικό τού ΟΑΕΕ..Θα φρίξει..
Δυό ελεγκτές γιατροί εξυπηρετούν σέ ένα τετράωρο 500 έρμους ασφαλισμένους πού έρχονται απο Δάφνη έως Βούλα..Πρίν λειτουργούσαν 4 περιφερειακά τμήματα σε Νέο Κόσμο,Γλυφάδα,Αγιο Δημήτριο και παράρτημα Καλλιθέας και οι συνθήκες ήσαν αξιοπρεπείς...Αυτά τέλος μιάς και έδιωξαν τους συμβασιούχους και ολη η Αττική έχει 10 ελεγκτές αορίστου χρόνου τετράωρους..
Τώρα εξαθλίωση και τών γιατρών και τών ασφαλισμένων..
Απολύθηκαν απο 23/5 οι συμβασιούχοι και δέν λειτουργεί τίποτα..
Και οσοι απέμειναν κυριολεκτικά εξοντώνονται..
Ως ελεύθερος επαγγελματίας,μέ πρωινή τετράωρη απασχοληση αορίστου χρόνου,ιδιωτικού δικαίου(πρωτη φορά το γράφω) έχω εικόνα και γιά τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για το πώς λειτουργούν μερικά πράγματα στον Δημόσιο τομέα...
Αλλού υπάρχει υπερπληθωρισμός και αλλού άθλιες συνθήκες.
Και προσωπικά μιάς και δέν είναι βασική μου δουλειά(καθότι χρόνια στο ελευθερο επάγγελμα),αν συνεχιστεί αυτή η εξαθλίωση έχω την δυνατότητα νά παραιτηθώ..
Γιά νά μήν αναφερθώ στο οτι πλέον δεν λειτουργεί καμιά Υγειονομική επιτροπή(ή και οσες λειτουργούν,λειτουργούν άτυπα )μέ αποτέλεσμα καρκινοπαθείς,καρδιοπαθείς και με σοβαρά προβλήματα νά μήν κρίνονται και νά μήν παίρνουν καμιά σύνταξη.

Αλλοι όμως νεότεροι κάθονται αδιαμαρτύρητα γιατί ανήκουν στο υγειονομικό προλεταριάτο.

Νομίζω οι 300 της αγρογής μπορουν να πάρουνε μια αποσπασούλα εκεί τώρα που ανακάλυψαν ότι στην αγρογή απλά δεν υπήρχαν!Και απο ειδικότητες...να φανε και οι κότες...κομμωτές ,γυμναστές, οικοδόμοι, μάγειρες...όλο και σε κάτι θα βοηθήσουνε..

αυτο που θα ειχε ενδιαφερον...μαζι με την απογραφη..να γινονατε και μια συγκριση...μεταξυ των οργανικων θεσεων που προβλεπονται σε καθε ιδρυση δημοιου φορεα..και των ατομων που απασχολουνται τελικα στον φορεα...εκει θα φαινοτανε η ελληνικη παραδοξοτητα..του να εχει ενα τεραστιο δημοσιο τομεα σε υπαλληλους με τρομακτικα κακη κατανομη του προσωπικου αυτου!

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Πιθανόν να δοθεί παράταση στην ηλεκτρονική απογραφή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ | Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010Πέφτει και τυπικά αύριο το βράδυ η αυλαία της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, παρ´ ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γνωστοποιήσει κυριολεκτικά στο παρά πέντε αν θα δοθεί τελικά παράταση, κάτι το οποίο, όπως διαβεβαιώνουν στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, θα εξαρτηθεί από την προσέλευση και, κυρίως, τη «συμπεριφορά» του ηλεκτρονικού συστήματος. Η συμμετοχή των υπαλλήλων πάντως κατά την τελευταία ημέρα της απογραφής εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένη, καθώς ο αριθμός των υπαλλήλων των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 0 και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να απογραφούν αύριο, είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνους των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε κάποιο άλλο νούμερο, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΤΑΧΙS. Τα γεγονότα αυτά αναμένεται να υπερφορτίσουνκάτι που παρατηρήθηκε και την πρώτη ημέρα της απογραφής- το σύστημα, αν και οι χειριστές τους εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν έντονες αναταράξεις και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

Η ολοκλήρωση της απογραφής θα δώσει απάντηση και στο ερώτημα ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οποία αποστέλλονται τακτικά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τον Μάρτιο του 2009 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν- κατά προσέγγιση- σε 741.148 άτομα. Μικρότερο εκτιμάται ότι θα είναι το νούμερο το οποίο θα δείξει η τρέχουσα απογραφή, στην περίπτωση βεβαίως κατά την οποία διατηρηθεί ο μέσος ημερήσιος αριθμός των απογεγραμμένων που κυμαίνεται γύρω στις 50.000 άτομα.

Παλι καλα που δεν εβαλε 100% ο Γιωργος...

Εγω ξερω οτι οσο λειτουργουσε σωστα το ΑΣΕΠ (χωρις "συνεντευξεις" κτλ) το μεγαλυτερο ποσοστο προσληψεων ηταν αξιοκρατικες...εχω φιλους που προσληφθηκαν τα τελευταια χρονια χωρις απολυτως κανενα μεσο και επι ΠΑΣΟK και επι ΝΔ , ειχαν ομως και προσοντα οπως πτυχια , μεταπτυχιακα κτλ.

Τωρα το οτι εχουν μπει με φωτογραφικες διαταξεις και καποιοι απο το παραθυρο ειναι γνωστο αλλα αυτοι κατα την γνωμη μου ειναι μειοψηφια την τελευταια δεκαετια...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Ο ΑΣΕΠ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ......
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΚΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΕΙ.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Ο ΑΣΕΠ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ......
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΚΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΕΙ.....

Δυστυχώς είμαστε μια κοινωνία που δεν μπορεί να αποδεχθεί κανένα άλλο τρόπο επιλογής ή αξιολόγησης, παρά μόνο τις εξετάσεις. Έτσι λοιπόν έχουμε γεμίσει την ζωή μας εξετάσεις, στο σχολείο, για να μπεις στο πανεπιστήμιο, για να βγεις από το πανεπιστήμιο, για σε πάρουν στο μεταπτυχιακό, για να μπεις στο δημόσιο κ.ο.κ. Μάλιστα δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν το σκέφτηκε ο Λοβέρδος (τώρα που καταθέτουν κατά χιλιάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση) να βάλει εξετάσεις και για το ποιος/οι θα πάρουν σύνταξη.

Η συνέντευξη είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και βέβαια και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. Απλώς στο δημόσιο έχει χαθεί η λογική σε όλα τα επίπεδα, οπότε είναι φυσικό η συνέντευξη να μην μπορεί να εφαρμοστεί.

Ερώτηση: Πως μπορεί κάποιος να διορίζεται μέσω ΑΣΕΠ πχ δάσκαλος, χωρίς να τον έχει δει κανείς πως είναι στην φάτσα ρε παιδί μου και να μπορεί να μιλήσει;