Υποψηφιος για Grammy ο Λ. Καβακος

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Μετα απο αρκετα χρονια λαμπρης παρουσιας ο Καβακος περασε σε κορυφαια δισκογραφικη και υπαρχει ηδη η πρωτη πιθανη διακριση.

Απο την Ναυτεμπορικη

Με τις «Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν», το άλμπουμ που αποτέλεσε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με την εταιρεία Decca, ο Λεωνίδας Καβάκος είναι υποψήφιος για Γκράμι στην κατηγορία της καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου - μικρού συνόλου.

Brahms Violin concerto

Μακάρι να το πάρει το παλίκάρι... Είναι από τα άτομα που εχουν ιδρώσει πολύ γι'αυτό που κάνουν... Όχι σαν κάτι άλλους.................

H απονομη ελαβε χωρα εχθες, ο Καβακος δεν κερδισε τελικα (δευτερος, απο κατω παραθετω το κομματι που ηρθε πρωτο στην κατηγορια, το οποιο δεν θα σχολιάσω για το αν και κατα ποσο ανήκουν στην ιδια κατηγορια).

Τον εχω ακουσει αρκετες φορες και 2 απο αυτες στο εξωτερικο και ναι, η μουσικη και η καρριερα του Λεωνιδα κανει περιφανους πολλους.

http://www.youtube.com/watch?v=xxTF2umRtqY

Και έπρεπε να πάει στη Decca για να πάρει την πρώτη υποψηφιότητα; Έπρεπε να την είχε εδώ και χρόνια με το κοντσέρτο για βιολί του Σιμπέλιους.

Ο μεγαλος βιολιστης Yehudi Menuhin διεκρινε το πολυ μεγαλο ταλεντο του απο πολυ νωρις επισημαινοντας οτι πρεπει να τον προσεξουμε.. δινοντας εμφαση στην ανικανοτητα και την ανεπαρκεια πολλων ειδημονων στην αξιολογηση και προωθηση μεγαλων ταλεντων στην πατριδα μας.Ευτυχως γλυτωσε απο το ματι του κυκλωνα ο μεγαλος μας καλλιτεχνης.Βλεπεται οτι παρολη τη μιζερια και το φθονο υπαρχουν και ανθρωποι με φιλοτιμο που αγωνιζονται και μπορουν να αγαπουν και να προαγουν την τεχνη και τα γραμματα ακομη στον δισμοιρο τοπο μας.

Εχθες λοιπον ακουσαμε και τις σονατες για βιολι και πιανο (και οχι το αντιθετο) με τον Καβακο και την Yaja Wang. Αψογος οπως παντα, αναμενομενο ακομα περισσοτερο αφου με την ιδια εχει ηχογραφισει το εργο σε CD για την Decca.

Μελανο σημείο το κοινο, sold out η παρασταση αλλα απ οτι φαίνεται εδω Ελλαδα τα μεγαλα (=εμπορικα) ονοματα τραβάνε και ηλίθιους οι οποιοι δεν μπορούν να σεβαστούν τους υπολοiπους ακροατες. Σε καθε μινι παυση αναμεσα στα μερη των εργων έβηχαν καποιες εκατονταδες ανθρωποι, πραγμα που αγγιξε τια ορια της υπομονης του Καβακου με καποιες αγριες ματιες προς το κοινο. Καποια στιγμη φοβήθηκα οτι θα σηκωθει να φυγει. Ευτυχώς μας χάρισε και 3 encore.

Ειναι γνωστό πως αυτή την εποχή ο ένας στους τρείς έχει βήχα..
Ας φρόντιζαν οι υπεύθυνοι του Μεγάρου να μοιράζουν παστίλιες για τον λαιμό στην
είσοδο..

Εχθες λοιπον ακουσαμε και τις σονατες για βιολι και πιανο (και οχι το αντιθετο) με τον Καβακο και την Yaja Wang. Αψογος οπως παντα, αναμενομενο ακομα περισσοτερο αφου με την ιδια εχει ηχογραφισει το εργο σε CD για την Decca.

Μελανο σημείο το κοινο, sold out η παρασταση αλλα απ οτι φαίνεται εδω Ελλαδα τα μεγαλα (=εμπορικα) ονοματα τραβάνε και ηλίθιους οι οποιοι δεν μπορούν να σεβαστούν τους υπολοiπους ακροατες. Σε καθε μινι παυση αναμεσα στα μερη των εργων έβηχαν καποιες εκατονταδες ανθρωποι, πραγμα που αγγιξε τια ορια της υπομονης του Καβακου με καποιες αγριες ματιες προς το κοινο. Καποια στιγμη φοβήθηκα οτι θα σηκωθει να φυγει. Ευτυχώς μας χάρισε και 3 encore.

Ειναι γνωστό πως αυτή την εποχή ο ένας στους τρείς έχει βήχα..
Ας φρόντιζαν οι υπεύθυνοι του Μεγάρου να μοιράζουν παστίλιες για τον λαιμό στην
είσοδο..

Πολυ εύθικτο είναι και το κοινό και ο κύριος Καβακος
Γιατί αυτό εδώ είναι τίγκα στον βήχα! Και είναι περίπου θρυλικό…..
Μην σας πω πως αν έλειπε ο βήχας θα έχανε κάποια από την μαγεία του…
Κάποτε που το έψαχνα μανιωδώς μάλιστα, είχε πλάκα που μου έλεγαν οι πωλητές “Α κατάλαβα αυτό με τον βήχα εννοείς”

[
51R8XARHHXL.jpg

Αλλά καμία σχέση, στην Ελλάδα υπερισχύουν τα μικροαστικά......

Συμφωνω Μagellan, παστίλιες γενικώς,

CarlosKleiber-BayerischesStaatsorchester-Beethoven-SymphonieNo7inA-Durop92_zps0a0435d6.jpg

Kι αυτο απο βηχα...να φαν κι οι κοτες...
Θα πρεπε κι ο Kleiber να τους πει "τον πουλο η συναυλια ηχογραφειται"...
Απ'οτι φαινεται δεν ηταν μικροαστουλης...

το χειρότερο που έχω ακούσει είναι μιά ζωντανή ηχογράφηση του 1943, Φιλαρμονική του Βερολίνου σε διεύθυνση Φουρτβένγκλερ και ερμηνεύανε Ραβέλ, Δάφνις και Χλόη. Από την αρχή μέχρι το τέλος ακούγεται ένας τύπος με χαρακτηριστικό βήχα που ξελαρυγγιάζεται ασταμάτητα. Με τη γυναίκα μου λέγαμε ότι δε μπορεί, ο Γκέρινγκ το γουρούνι θα ήταν, αλλιώς θα τον είχαν πετάξει έξω.

Εγώ πάντως δεν έχω πετύχει συναυλία όπου ο κόσμος να μη βήχει και ας είναι και καλοκαίρι.
Στης κλασσικής μουσικής λόγω ήσυχων περασμάτων φυσικά ακούγεται.
Σε rock συναυλίες δύσκολα το καταλαβαίνεις.
Σε death νομίζεις ότι είναι μέρος των φωνητικών.
Σε κάποια Jazz που είχε φέρει ένας φίλος του forum και ακούσαμε, μέχρι και βήχα που πήρε λάθος δρόμο και βγήκε από... αλλού ακούσαμε.
Αν ο κ. Καβάκος παρεξηγείται επειδή κάποιοι από το ακροατήριο αναπνέουν και δεν τον ακούν με κομμένη την ανάσα, κακώς βγήκε από το σπίτι του.

Απάντηση: Re: Υποψηφιος για Grammy ο Λ. Καβακος

Σε κάποια Jazz που είχε φέρει ένας φίλος του forum και ακούσαμε, μέχρι και βήχα που πήρε λάθος δρόμο και βγήκε από... αλλού ακούσαμε.

Ηταν...αυτοσχεδιαστικη.. :flipout:

Παιδιά, σας ''πάω´´ όλους -σαν άλλος Χριστόδουλος-, φίλοι μου είσαστε αλλά δεν είναι και μικροαστισμός αν κάποιος στηλιτεύσει συμπεριφορές έξω από τα όρια ... δεν ήμουν στην συναυλία (δυστυχώς, δεν βρήκα φθηνό εισιτήριο) αλλά κάποιες φορές κάποιοι το παρακάνουν, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους... δεν αναφέρομαι σε φυσιολογικές καταστάσεις, κάποια βηχαλάκια, κάποια γκχμμ, γκχμμμ ... αλλά όταν είναι κατάσταση πλησιάζει τον παροξυσμό καλό είναι κανείς να πάει και λίγο στην τουαλέτα να συνέλθει ... την ιστορία την έχω πει και άλλες φορές, το 1992 ήμουν στο Αμβούργο, θα έπαιζε ο Ρίχτερ, ήταν λίγο πριν πεθάνει και όλοι ήθελαν να τον δουν ... βρήκα με τα χίλια ζόρια εισιτήριο, και μετά από 10 λεπτά από την έναρξη του προγράμματος με έπιασε ένας απίστευτος βήχας, στα καλά καθούμενα ... μετά από 1-2 λεπτά που έβλεπα ότι το πράγμα επιμένει σηκώθηκα διακριτικά να βγω, ενώ γύρω μου οι υπόλοιποι ακροατές με έραναν με παστίλιες ... δεν κάνω πλάκα, μου πετούσαν (μαλακά, όχι να με σκοτώσουν) παστίλιες, όπως στο γήπεδο της Μπαοκάρας πετάνε τενεκεδάκια σε αυτόν που πάει να βαρέσει το κόρνερ ...

Απάντηση: Re: Υποψηφιος για Grammy ο Λ. Καβακος

Συμφωνω απολυτα με τον Παναγιωτη

εδω Ελλαδα τα μεγαλα (=εμπορικα) ονοματα τραβάνε και ηλίθιους
αν εχουν βηχα να κατσουν σπιτι τους να δουνε Μπογδανο

Re: Απάντηση: Re: Υποψηφιος για Grammy ο Λ. Καβακος

Συμφωνω απολυτα με τον Παναγιωτη

εδω Ελλαδα τα μεγαλα (=εμπορικα) ονοματα τραβάνε και ηλίθιους
αν εχουν βηχα να κατσουν σπιτι τους να δουνε Μπογδανο

Α έμενα η προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι ο δρόμος από τον Μπογδανο στον Καβακο είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που φαντάζεται κανείς.......
αλλά αυτό είναι απλά μια προσωπική εκτίμηση βέβαια.....