Υπόθεση Proton Bank

Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Ειναι παντελώς αδιάφορο να διασωθεί μιά τράπεζα σε βάρος τού δημοσιου συμφέροντος..

Αλλως τε συνήθως οι τράπεζες εξαγοράζονται στά ζορια απο άλλες μεγαλύτερες.

Το δημόσιο δεν θάπρεπε νά δινει ούτε ευρώ σε μιά Τραπεζα που κανει ατασθαλιες αλλά να στελνει φυλακή τους υπευθυνους οπως έκαναν οι Ισλανδοί..

Αλλως τε ο Μπράουν πήγε να καλυψει την μαύρη τρύπα που δημιουργησαν τά χρηματοπιστωτικά λαμογια στην Βρεττανία δινοντας πάμπολλα χρήματα απο τον κρατικό κορβανά τά οποια πληρώνουν ως ''δημοσιονομικό έλλειμμα'' οι πολίτες εις διπλούν..

Και φυσικά οι Τραπεζες που τά τσέπωσαν χοντρά πλάκωσαν και στις απολύσεις τούς εργαζομένους τους...

Μονά ζυγά δικά τους δέν...

Δεν ξερω κατα ποσο το δημοσιο συμφερον μας εξασφαλιζεται εαν αφεθει μια (ιδιωτικη) τραπεζα να πτωχευσει. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Αρα τι προτεινετε στη συγκεκριμενη περιπτωση της Προτον εαν αποδειχθει οτι χρειαζεται κεφαλαιακη ενισχυση, εστω επειδη υπηρξε υπεξαιρεση? Κλεισιμο και το δημοσιο να πληρωσει τις καταθεσεις κατι δισεκατομμυριων που εχει εγγυηθει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Δεν ξερω κατα ποσο το δημοσιο συμφερον μας εξασφαλιζεται εαν αφεθει μια (ιδιωτικη) τραπεζα να πτωχευσει. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Αρα τι προτεινετε στη συγκεκριμενη περιπτωση της Προτον εαν αποδειχθει οτι χρειαζεται κεφαλαιακη ενισχυση, εστω επειδη υπηρξε υπεξαιρεση? Κλεισιμο και το δημοσιο να πληρωσει τις καταθεσεις κατι δισεκατομμυριων που εχει εγγυηθει?

Φυλακή στον Βενιζέλο και τον Λαυρεντιάδη και στον Προβοπουλο (άν ηξερε και αυτός)..

Πληρης δήμευση τής περιουσιας τους μέχρις τελευταίου σέντ.Εχουν πολλά...Νά πληρώσουν με αυτά..

Οχι θα ξαναπληρώσει ο κάθε μαλάκας πολιτης μέσω φορων,έμμεσων φορων και αφαιμαξης τού μισθού τις αλητείες..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Φυλακή στον Βενιζέλο και τον Λαυρεντιάδη και στον Προβοπουλο (άν ηξερε και αυτός)..

Πληρης δήμευση τής περιουσιας τους μέχρις τελευταίου σέντ.Εχουν πολλά...Νά πληρώσουν με αυτά..

Οχι θα ξαναπληρώσει ο κάθε μαλάκας πολιτης μέσω φορων,έμμεσων φορων και αφαιμαξης τού μισθού τις αλητείες..

Και η τραπεζα να αφεθει να πτωχευσει? Εδω ειναι η κρισιμοτητα του θεματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Και η τραπεζα να αφεθει να πτωχευσει?

Ας την αγοράσει άλλη τράπεζα για ενα ευρώ..

Και να φορολογήσουν ολους αυτούς τους νταβατζήδες που επι 60 χρόνια έχουν τσακισει την Ελλάδα και απ´αυτά να πληρωσουν ...

Πάντως νεο φόρτωμα στην πλάτη τών εργαζομένων που θα ονομασθεί ''ειδική προσφορά στην πατρίδα'' .δεν έχει..

Ιδια πατρίδα με τον κάθε Λαυρεντιάδη και κάθε Μπόμπολα δεν έχουμε...Η μάλλον αυτοί ολοι δεν έχουν πατρίδα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Και η τραπεζα να αφεθει να πτωχευσει? Εδω ειναι η κρισιμοτητα του θεματος.

Ακριβώς επειδή οι τράπεζες είναι κομβικές για τη λειτουργία της κοινωνίας, και διαχειρίζονται ξένα χρήματα θα έπρεπε πρώτον να είναι υποχρεωμένες να τοποθετούν μέρος των κερδών τους για τη δημιουργία ταμείου που θα αποζημιώνει σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Δεύτερον κατά παρέκλιση των όσων ισχύουν για τις συνήθεις Α.Ε, να ευθύνονται οι κύριοι μέτοχοι με την προσωπική τους περιουσία (όχι εσύ κι εγώ με τις 500-1000 μετοχές, όποιος κατέχει από ένα ποσοστό και πάνω, ή ακόμα καλύτερα οι έχοντες μετοχές με δικαίωμα ψήφου - εμείς οι "μικροεπενδυτές" να παίρνουμε από τις άλλες).
Τρίτον να μην επιτρέπεται η κατοχή μεγάλων πακέτων μετοχών από θεσμούς-εταιρίες που δεν τις ακουμπά το εθνικό δίκαιο.

Τέταρτον, όλα αυτά είναι - περίπου - είναι ότι ίσχυε πριν 40 χρόνια, δεν είχε ακόμα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ η απορρύθμιση των πάντων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Έτσι όπως είναι τώρα, μπορούν να εκβιάζουν με την άνεσή τους τους πάντες.
Είναι σαν να σου λέει το ίδιο το σύστημα: Αν πας καλά θα κονομήσεις, αν όχι, δε βαριέσαι, θα σε σώσει το κράτος. Το πολύ πολύ να χάσεις την τράπεζα, αφού όμως μέχρι να σε πάρουν είδηση έχεις γίνει ζάμπλουτος.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει - θα συμβεί - και με όλες τις άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που θα τις ιδιωτικοποιήσουν αναθεμά τους.
Μπορείς να αφήσεις τη ΔΕΗ να χρεοκοπήσει? ή τον ΟΤΕ? ή το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσ/νίκης και αύριο-μεθάυριο την ΕΥΔΑΠ?
Ότι μ@..κία και να έχει κάνει ο κάτοχος, εσύ κι εγώ θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη.

Στην προκειμένη περίπτωση η ΠΡΟΤΟΝ θα απορροφηθεί φυσικά από την Αττικής, όπως έγινε και με την ΑΣΠΙΣ του άλλου μεγαλοαπατεώνα Ψωμιαδη από το Τ.Τ(μέσα σε μιά νύχτα! Παρασκευή έκλεισε το υποκατάστημα στη γειτονιά μου, τη Δευτέρα άνοιξε ως Τ-BANK).

Mα ποιά είναι ακριβώς η συζήτηση??? Αν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος?

Όποιος κλέβει λεφτά, τα δίνει πίσω και εκτίει την ποινή του... κάνω κάτι λάθος?

Μυστήριο πράγμα ο καπιταλισμός, τελικά...

Ζούνε οι λίγοι με τα λεφτά των πολλών, πουλάνε αέρα κοπανιστό, δεν τους ακουμπάει ο νόμος και όποτε στραβώσει κάτι καλούνται οι πολλοί να στηρίξουν το κωλοσύστημα... δηλαδή τους λίγους...

Α ξέχασα!
Και οι πολλοί αναρωτιούνται τι θα απογίνει το κωλοσύστημα αν δεν ξαναπληρώσουν!
Τελικά ίσως να έχει πολύ δρόμο ακόμα για τον πάτο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Ακριβώς επειδή οι τράπεζες είναι κομβικές για τη λειτουργία της κοινωνίας, και διαχειρίζονται ξένα χρήματα θα έπρεπε πρώτον να είναι υποχρεωμένες να τοποθετούν μέρος των κερδών τους για τη δημιουργία ταμείου που θα αποζημιώνει σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Δεύτερον κατά παρέκλιση των όσων ισχύουν για τις συνήθεις Α.Ε, να ευθύνονται οι κύριοι μέτοχοι με την προσωπική τους περιουσία (όχι εσύ κι εγώ με τις 500-1000 μετοχές, όποιος κατέχει από ένα ποσοστό και πάνω, ή ακόμα καλύτερα οι έχοντες μετοχές με δικαίωμα ψήφου - εμείς οι "μικροεπενδυτές" να παίρνουμε από τις άλλες).
Τρίτον να μην επιτρέπεται η κατοχή μεγάλων πακέτων μετοχών από θεσμούς-εταιρίες που δεν τις ακουμπά το εθνικό δίκαιο.

Τέταρτον, όλα αυτά είναι - περίπου - είναι ότι ίσχυε πριν 40 χρόνια, δεν είχε ακόμα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ η απορρύθμιση των πάντων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Έτσι όπως είναι τώρα, μπορούν να εκβιάζουν με την άνεσή τους τους πάντες.
Είναι σαν να σου λέει το ίδιο το σύστημα: Αν πας καλά θα κονομήσεις, αν όχι, δε βαριέσαι, θα σε σώσει το κράτος. Το πολύ πολύ να χάσεις την τράπεζα, αφού όμως μέχρι να σε πάρουν είδηση έχεις γίνει ζάμπλουτος.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει - θα συμβεί - και με όλες τις άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που θα τις ιδιωτικοποιήσουν αναθεμά τους.
Μπορείς να αφήσεις τη ΔΕΗ να χρεοκοπήσει? ή τον ΟΤΕ? ή το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσ/νίκης και αύριο-μεθάυριο την ΕΥΔΑΠ?
Ότι μ@..κία και να έχει κάνει ο κάτοχος, εσύ κι εγώ θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη.

Στην προκειμένη περίπτωση η ΠΡΟΤΟΝ θα απορροφηθεί φυσικά από την Αττικής, όπως έγινε και με την ΑΣΠΙΣ του άλλου μεγαλοαπατεώνα Ψωμιαδη από το Τ.Τ(μέσα σε μιά νύχτα! Παρασκευή έκλεισε το υποκατάστημα στη γειτονιά μου, τη Δευτέρα άνοιξε ως Τ-BANK).

Καμμια μα καμμια απολυτως αντιρρηση εδω!
Οι τραπεζες πρεπει να διεπονται απο αυστηροτατους κανονες λειτουργιας και να ελεγχονται διεξοδικα και συχνα (audit). Το τελευταιο ειναι το πλεον σημαντικο. Οι δε ποινες για τους παραβατες μετοχους, εκτελεστικους και ανωτατους διευθυντες να ειναι εξοντωτικες.

Η πωληση ομως της Προτον δεν γινεται λογω της προσφατης 'υπεξαιρεσης' αλλα ανηκει στο γενικοτερο πλαισιο συγχωνευσης τραπεζων για δημιουργια ισχυροτερων οικονομικα ιδρυματων. Ηταν θεμα χρονου δηλαδη.

Αναφορικα με τις ΔΕΚΟ που αναφερεις, εαν πωληθουν, μακαρι να πτωχευσουν για να επανελθουν στον ελεγχο του κρατους (οπως εγινε προσωρινα με ορισμενες αμερικανικες τραπεζες) Αλλα δεν το βλεπω να πτωχευουν αν εχουν ορθολογικο μανατζμεντ. Εκει δεν απειλουνται καταθεσεις και ειναι πιο απλα τα πραγματα σε περιπτωση πτωχευσης.

Τον Βενιζέλο ποιος θα τον στειλει στον Εισαγγελέα...??

Τον Λαυρεντιάδη??

Ετσι θα την βγάλουν καθαρή??

Και μετά θα την πληρώσει παλι η ψιλικατζού που έκρυψε 200 ευρά??

Μου αρέσουν αυτές οι ετεροβαρείς ''αγωνίες'''..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Ας την αγοράσει άλλη τράπεζα για ενα ευρώ..

Και να φορολογήσουν ολους αυτούς τους νταβατζήδες που επι 60 χρόνια έχουν τσακισει την Ελλάδα και απ´αυτά να πληρωσουν ...

Πάντως νεο φόρτωμα στην πλάτη τών εργαζομένων που θα ονομασθεί ''ειδική προσφορά στην πατρίδα'' .δεν έχει..

Ιδια πατρίδα με τον κάθε Λαυρεντιάδη και κάθε Μπόμπολα δεν έχουμε...Η μάλλον αυτοί ολοι δεν έχουν πατρίδα .

Καλο θα ητανε, αλλα κανεις δεν αγοραζει χρεος 56εκ. για ενα ευρω (θεωρητικη περιπτωση προτον).

Οσο για τους νταβατζηδες και το καθε λαμογιο που μας ρουφαν το αιμα συμφωνω.

Το θεμα δεν ειναι ομως οι ποινες και η καταστροφη που εχουν επιφερει στο λαο, αλλα τι γινεται τωρα.

Το να αφεθει μια τραπεζα να πτωχευσει ειναι καταστροφη για το δημοσιο (εγγυησεις, χαος,πανικος) και απειρως πιο επωδυνο απο να την δανεισει προσωρινα ξεκαθαριζοντας βεβαια τον υπαρχοντα διοικητικο βοθρο και επιβαλλοντας εξοντωτικες ποινες.

Οποιος βγει και το πει αυτο (εγω πχ) δεν ειναι αναγκαστικα υπερμαχος του κεφαλαιου και των τραπεζιτων. Ο κολοτουμπας μπορει να εχει αλλα στο μυαλο του αλλα δεν παυει αυτο που ειπε να ειναι λογικο την υπαρχουσα στιγμη. Εγω δεν φορω κομματικα γυαλια, οποτε κρινω αποψεις τριτων με την δικη μου λογικη και οχι με την κομματικη. Ο,τι πιστευω οτι ειναι σε οφελος της Πατριδας μου, οποιος και να το λεει, το επικροτω.

Για ξαναμέτρα:flipout::flipout:
Ενταξει οι δυο πρωτες του Καποδιστρια και του Οθωνα ηταν αναμενόμενες
Η επόμενη του Τρικούπη ισως ηταν ορθή επιχειρηματική κίνηση καθώς είχε πάρει του κόσμου τα δάνεια αλλά δεν γνωριζω... ουτε ιστορικός ουτε οικονομολόγος ειμαι.
Η πρωτελευταία του Βενιζέλου ηταν αποτελεσμα μία αντιστοιχης παγκόσμιας κρίσης με αρχη το '27 στην αμερική.
Για να δουμε θα βρεθεί κανένας τωρα που εχουμε πάρει και πακέτα?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Καλο θα ητανε, αλλα κανεις δεν αγοραζει χρεος 56εκ. για ενα ευρω (θεωρητικη περιπτωση προτον).

Οσο για τους νταβατζηδες και το καθε λαμογιο που μας ρουφαν το αιμα συμφωνω.

Το θεμα δεν ειναι ομως οι ποινες και η καταστροφη που εχουν επιφερει στο λαο, αλλα τι γινεται τωρα.

Το να αφεθει μια τραπεζα να πτωχευσει ειναι καταστροφη για το δημοσιο (εγγυησεις, χαος,πανικος) και απειρως πιο επωδυνο απο να την δανεισει προσωρινα ξεκαθαριζοντας βεβαια τον υπαρχοντα διοικητικο βοθρο και επιβαλλοντας εξοντωτικες ποινες.

Οποιος βγει και το πει αυτο (εγω πχ) δεν ειναι αναγκαστικα υπερμαχος του κεφαλαιου και των τραπεζιτων. Ο κολοτουμπας μπορει να εχει αλλα στο μυαλο του αλλα δεν παυει αυτο που ειπε να ειναι λογικο την υπαρχουσα στιγμη. Εγω δεν φορω κομματικα γυαλια, οποτε κρινω αποψεις τριτων με την δικη μου λογικη και οχι με την κομματικη. Ο,τι πιστευω οτι ειναι σε οφελος της Πατριδας μου, οποιος και να το λεει, το επικροτω.

Ποιος πανικος??

Η Δαμανακη η ψαραγοριτισσα προκάλεσε μεγαλυτερο πανικο με τις τρισάθλιες στημένες δηλώσεις της και ουτε αυτην τήν μάζεψε ο οιοσδήποτε. εισαγγελεας.

Αλλά ακομα δεν εχω καταλαβει την λογική που λεει πως αν ενας που φτιάχνει μιά τράπεζα τά κλέβει παρεα με τον χι Υπουργο θα πρέπει οι υπολοιποι να ξαναπληρώσουν τις δικες τους αλητειες για λογους δημοσιου συμφέροντος...

Να βρει ο Παπατζής και να πληρωσει οσους πληγούν..

Ξερει αυτος ..Αν απευθυνθει στον Σημιτη,στον Ακη ,στον Βουλγαράκη ,στον Τσουκάτο και κάνει εναν έρανο ''βοηθειας'' θα μαζεψουν τα δεκαπλάσια.. Για την ''πατριδα δεν αγωνιζονται??Ιδου η Ροδος..............

Last edited:
Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Τον Βενιζέλο ποιος θα τον στειλει στον Εισαγγελέα...??

Τον Λαυρεντιάδη??

Ετσι θα την βγάλουν καθαρή??

Και μετά θα την πληρώσει παλι η ψιλικατζού που έκρυψε 200 ευρά??

Μου αρέσουν αυτές οι ετεροβαρείς ''αγωνίες'''..

Τον Προβοπουλο θελεις να πεις.
Οι τραπεζες δινουν λογο μονο στην Τραπεζα της Ελλαδος. Αυτονομο ιδρυμα (με ενδιαφερουσα μετοχικη συνθεση) σαν την αμερικανικη FED

Ο Μπενυ θα πρεπει να παει στον εισαγγελεα σαν συνενοχος και εκτελεστικος διευθυντης του ΓΑΠ για εσχατη προδοσια.

Ο Λαυρεντιαδης κινηθηκε εξυπνα και κατεθεσε το επιμαχο ποσο σε ειδικο λογαριασμο μεχρι να αθωωθει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Τον Προβοπουλο θελεις να πεις.
Οι τραπεζες δινουν λογο μονο στην Τραπεζα της Ελλαδος.

Ο Μπενυ θα πρεπει να παει στον εισαγγελεα σαν συνενοχος και εκτελεστικος διευθυντης του ΓΑΠ για εσχατη προδοσια.

Ο Λαυρεντιαδης κινηθηκε εξυπνα και κατεθεσε το επιμαχο ποσο σε ειδικο λογαριασμο μεχρι να αθωωθει...

Λεφτά υπάρχουν..Νά πανε να τα βρουν στις Ελβετιες και όπου αλλού άμα τά κακαρωσει η Proton,που δεν θα τα κακαρωσει φυσικά γιατι θα τη παρει η Attika χαλαρά..

Και μην μου πεις πώς ''λαϊκιζω'' γιατι αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Ποιος πανικος??

Η Δαμανακη η ψαραγοριτισσα προκάλεσε μεγαλυτερο πανικο με τις τρισάθλιες στημένες δηλώσεις της και ουτε αυτην τήν μάζεψε ο οιοσδήποτε. εισαγγελεας.

Αλλά ακομα δεν εχω καταλαβει την λογική που λεει πως αν ενας που φτιάχνει μιά τράπεζα τά κλέβει παρεα με τον χι Υπουργο θα πρέπει οι υπολοιποι να ξαναπληρώσουν τις δικες τους αλητειες για λογους δημοσιου συμφέροντος...

Να βρει ο Παπατζής και να πληρωσει οσους πληγούν..

Ξερει αυτος ..Αν απευθυνθει στον Σημιτη,στον Ακη ,στον Βουλγαράκη ,στον Τσουκάτο και κάνει εναν έρανο ''βοηθειας'' θα μαζεψουν τα δεκαπλάσια.. Για την ''πατριδα δεν αγωνιζονται??Ιδου η Ροδος..............

Μαζι σου σε ολα.
Αλλα μια Ελληνικη τραπεζα σε προβλημα πρεπει να σωθει απο το κρατος. Τουλαχιστον την σημερον ημερα. Συμφωνουμε? :))

Nα κλείσει να πάει στο διάολο ,,
εδώ κλείνουν σουβλατζίδικα που είναι και χρήσιμα :afro::flipout: ,, η παρασιτκή αεριτζίδικη τράπεζα θα μας νοιάξει , αυρίο να κλείσουν όλες ,
δεν πρέπει να υπάρχει πιό βρώμικος θεσμός σε όλο το συνάφι της καπιταλιστικής απάτης

ρε σουβλατζίδικα και οικοι ανοχής να γίνουν ολες καλύτερα ,, μπας και πιάσουν και τόπο τα κτίρια που έχουν καταλάβει τα τελευταία χρόνια

βρε ουστ με τους βρωμιάρηδες ,, ουστ ,,,

( μακροοικονομική ανάλυση σε βάθος έτσι ? όχι παίζουμε !! )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Λεφτά υπάρχουν..Νά πανε να τα βρουν στις Ελβετιες και όπου αλλού άμα τά κακαρωσει η Proton,που δεν θα τα κακαρωσει φυσικά γιατι θα τη παρει η Attika χαλαρά..

Και μην μου πεις πώς ''λαϊκιζω'' γιατι αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Φυσικα λεφτα υπαρχουν, μερος των οποιων κατετεθησαν απο το Λαυρεντιαδη ως εγγυηση μεχρι να ερευνηθει η υποθεση.

Αυτη οντως ειναι η πραγματικοτητα.

Nα κλείσει να πάει στο διάολο ,,
εδώ κλείνουν σουβλατζίδικα που είναι και χρήσιμα :afro::flipout: ,, η παρασιτκή αεριτζίδικη τράπεζα θα μας νοιάξει , αυρίο να κλείσουν όλες ,
δεν πρέπει να υπάρχει πιό βρώμικος θεσμός σε όλο το συνάφι της καπιταλιστικής απάτης

ρε σουβλατζίδικα και οικοι ανοχής να γίνουν ολες καλύτερα ,, μπας και πιάσουν και τόπο τα κτίρια που έχουν καταλάβει τα τελευταία χρόνια

βρε ουστ με τους βρωμιάρηδες ,, ουστ ,,,

( μακροοικονομική ανάλυση σε βάθος έτσι ? όχι παίζουμε !! )

Αν και τα σουβλατζιδικα και τα μπουρδελα ανηκουν στη σφαιρα της "μικροοικονομικης αναλυσης", δεχομαι οτι η αναλυση σου ηταν σε βαθος :))