ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ DVD

eckotek

New member
20 September 2007
13
Καλησπέρα έχω την philips 37pfl9603 και όταν παίζει ταινία 16/9 στο dvd οι υπότιτλοι πέφτουν πολύ χαμηλα στην οθόνη και πρέπει να ανεβάζω όλη την εικόνα πιο ψηλά ακουμπώντας στο πάνω άκρο για να μπορέσω να τους διαβάσω. Σε απλή tv βγαίνουν κανονικά χαμηλά κατω και πάνω στην εικόνα. Το ίδιο και σε pc. Εβαλα και δεύτερο dvdplayer και πάλι το ίδιο. Μαλιστα όταν έχει δύο σειρές υπότιτλους την κάτω σειρά δεν την διαβάζω. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό; Ευχαριστώ

Έχω και εγώ την ίδια τηλεόραση.Δοκίμασες να βάλεις στην τηλεόραση Φορμά εικόνας-Αυτόματο σχήμα?

Ναι στο αυτοματο μικραίνει την εικόνα για να χορέσουν και οι υποτιτλοι. Το θέμα είναι να έχεις την εικόνα σ´ολο το πλάτος και να βλέπεις και τους υπότιτλους πάνω στην εικόνα έστω την πρωτη σειρά (αν έχουν δύο σειρές) οπως στα τηλεοπτικά κανάλια. Το μέγεθος των υπότιτλων είναι πολύ μεγάλο. Αν μπορούσε να μικρύνει ίσως να ήταν καλύτερα.

Δοκίμασε να μικρύνεις τους υπότιτλους από το DVD player (αν υποστηρίζει αυτή την λειτουργία) ή <<παίξε>> με τα διάφορα forma εικόνας.