Αλεξ...ναταν μόνο η ψηφιακή!
30 χρόνια μετά απο τότε που το άκουγα στην Θεσ/νικη στην Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε ούτε Τρίτο πρόγραμμα (ραδιοφώνου) ενώ και το πρωτο και το δεύτερο (όπως κι αν λέγονται τώρα) συνεχίζουν ακάθεκτα στον μονοφωνικό δρόμο και φυσικά ανευ rds! Διερωτώμαι πόσο θα στόιχιζε ένας νέος ραδιοφωνικός πομπός και πόσο στοιχίζουν άλλοι δύο να γίνουν στερεοφωνικοί! Δεν μπορει να στοιχίζουν πολύ ακριβά γιατι αλλιώς... δεν θα μπορούσε ο κάθε πιτσιρικάς να εκπέμπει και με ενα πομπό στο Βιτσι καλύπτεται μεγαλο τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας. Πιστεύω ότι 3 εστω καλοί πομποί στερεοφωνικοί δεν στοιχίζουν περισσότερο απο τους ετήσιους μισθούς 4-5 (αργόμισθων) υπαλλήλων της ΕΡΤ! Δεν είναι λοιπόν λογικό να υποθέσω ότι μας έχουν κυριολεκτικά ...γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ενώ πληρώνουμε κανονικότατα της ΕΡΤ με τον λογαριασμό της ΔΕΗ;
Βεβαίως πλέον μπορω να τα ακούω αυτά δορυφορικά ελεύθερα, έλα όμως που ραδιόφωνο ακούω κυρίως στο αυτοκίνητο...και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι θέμα αν τα ακούω ή όχι αλλά θέμα άνισης αντιμετώπισης που με εξοργίζει.
Δεν έχω την απαίτηση να μη καλυφθούν πρώτα οι περιοχές με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού, αλλά και ....30 χρόνια μετα να μην βαζουν ενα κρατικό ραδιόφωνο που απαιτεί μιά πολύ ελάχιστη επένδυση (και μαλιστα ενω γενικά στην Δυτική Μακεδονιά τα κρατικά ραδιόφωνα χτυπάνε τα μεγαλύτερα ποσοστα ακροαματικότητας) εμένα μου δείχνει πολλά...
Περιοχές με ανάλογα προβλήματα υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα.