Υψηλή θερμοκρασία στο pc

Και με το ανεμιστηράκι που δε δουλεύει να μην ασχοληθώ;

Re: Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία στο pc

Βεβαίως και πρέπει να ασχοληθείς .:grandpa:
Αλλαγή το συντομότερο Αλλιώς το βλέπω να … :devil-smiley-029:

Μου κανει εντυπωση πως γινεται να στραβωσε τωρα το αλουμινιο και να εμποδιζει τον ανεμιστηρα. Μηπως κανενα καλωδιο εχει πιαστει και εμποδιζει τον ανεμιστηρα;

Το πιο πιθανό είναι να έχει κολλήσει ο ανεμιστήρας και να νομίζει ο φίλος ότι βρίσκει στο αλουμίνιο.

Απάντηση: Re: Υψηλή θερμοκρασία στο pc

Το πιο πιθανό είναι να έχει κολλήσει ο ανεμιστήρας και να νομίζει ο φίλος ότι βρίσκει στο αλουμίνιο.
Όχι παιδιά δεν έχει κολήσει.
Με το χέρι τον γυρνάω.
Σε κάποια σημεία βρίσκει όμως στις ακτίνες του αλουμινίου.
Όταν τον ξεκινάω κάνει μισή περιστροφή και σταματάει.

Έχω ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης και εγώ αλλά το SpeedFan 4.32 δεν μου λέει αν είναι από την CPU.

Παρατηρείστε την φωτογραφία.

Γνωρίζετε γιατί δεν το αναγνωρίζει ή αν είναι η υπερθέρμανση στην CPU...?

Attachments

• DSC00122.jpg
    DSC00122.jpg
    56.2 KB · Views: 21
Εννοώ να βαλεις εδώ στο φόρουμ σαν attachment, και ένα capture από την άλλη καρτέλα του προγράμματος... το "configure -> temperatures", μηπως εχει καποιο στοιχείο ώστε να φανεί που την βλέπει αυτήν την υψηλή θερμοκρασία...

Τα ανεμιστηράκια αν βγάλουμε το αυτοκόλλητο που έχουν, έχουν μια τρυπούλα ακριβώς στο κέντρο του άξονα. Εκεί μπορούμε να βάλουμε λίγο λαδάκι μηχανής ή γράσσο ή σπρέυ λίπανσης ή κάτι τέτοιο για να γίνει σαν καινούργιο (ανάλογα με το τι βάλουμε εξαρτάται το πότε θα ξαναχρειαστεί λάδωμα.
Να βρίσκει τώρα το ανεμιστηράκι στην ψύκτρα το βρίσκω δύσκολο. Μάλλον μερικές μπίλιες του ρουλεμάν του δεν έχουν πια ίχνος λιπαντικού και κολλάνε. Αφού φτιάξεις το ανεμιστηράκι δες τι θερμοκρασίες έχεις να δούμε αν χρειάζεται να κάνεις και κάτι άλλο...

Και αν έχουμε χαμηλή θερμοκρασία της τάξεως 5-35c τι μπορεί να συμβεί ?
Ρωτώ διότι μετά απο επέμβαση δική μου και κόψιμο του πλαινού καπακιού , τοποθέτησα στον Ρ4 3,0GHZ ανεμιστήρα 18cm περίπου και εκεί που έβραζε το μηχάνημα τώρα είναι σαν να είναι σβηστό.

Η χαμηλή θερμοκρασία δείχνει να επηρεάζει αρνητικά μόνο τους σκληρούς δίσκους. Και αυτό ενάντια στην κοινή λογική. Τα αποτελέσματα βγήκαν από την google όπου δίσκοι με υψηλές θερμοκρασίες (όχι και να βράζουν) και συνεχή λειτουργία ζούνε περισσότερο από αυτούς που δουλεύουν περιστασιακά.
Τι σημαίνει αυτό? Διασφαλίζουμε καλή ροή αέρα μέσα στο κουτί μας (Πχ ένα 12αρι ανεμιστήρα μπροστά και άλλον ένα πίσω μαζί με αυτόν του τροφοδοτικού) και δεν βάζουμε έξτρα διάταξη ψύξης για τους σκληρούς.

Re: Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία στο pc

Στην θέση σου δεν θα έψαχνα για ανεμιστηράκι.
Θα αγόραζα μια ψύκτρα (βλ. Zalman) για chipset χωρίς ανεμιστήρα και θα αντικαθιστούσα την παλιά.

Πέρα από αυτό η πρόταση για καθαρισμό είναι σωστή.
Επίσης η πρόταση για έλεγχο σωστής επαφής επεξεργαστή/ψύκτρας και το φρεσκάρισμα της θερμοαγώγιμης πάστας.
(Δεν είναι όλες ίδιες. Έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους...αν και κάνουν την ίδια δουλειά.)

Τέλος κάνε έναν έλεγχο αν ο ανεμιστήρας της ψύκτρας του επεξεργαστή "γυρίζει" μέσα στις προδιαγραφές του.

Αν το μηχάνημα σου δεν κολλάει...μην πολυ σκάς.

Αυτά.

Εγώ πέρα από την υψηλή θερμοκρασία λογικά στην CPU, εχω ένα μεγάλο θόρυβο και δεν ξέρω από που προέρχεται...

Καμία ιδέα...? Από την CPU και αυτό...?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία στο pc

Στην θέση σου δεν θα έψαχνα για ανεμιστηράκι.
Θα αγόραζα μια ψύκτρα (βλ. Zalman) για chipset χωρίς ανεμιστήρα και θα αντικαθιστούσα την παλιά.

Πέρα από αυτό η πρόταση για καθαρισμό είναι σωστή.
Επίσης η πρόταση για έλεγχο σωστής επαφής επεξεργαστή/ψύκτρας και το φρεσκάρισμα της θερμοαγώγιμης πάστας.
(Δεν είναι όλες ίδιες. Έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους...αν και κάνουν την ίδια δουλειά.)

Τέλος κάνε έναν έλεγχο αν ο ανεμιστήρας της ψύκτρας του επεξεργαστή "γυρίζει" μέσα στις προδιαγραφές του.

Αν το μηχάνημα σου δεν κολλάει...μην πολυ σκάς.

Αυτά.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
Βασικά, θέλω να δω τι είναι αυτό που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα οπότε πάω βήμα - βήμα.
Φύσηξα το m/b και έβγαλα το ανεμιστηράκι. Είδα ότι δεν μπορεί να γυρίσει με τίποτα όταν έχει το μεταλικό (ακτινωτό) πλαίσιο.
Οπότε το άφησα χωρίς πλαίσιο! Και φυσικά, γυρνούσε. Πειράζει;
Κοίταξα μετά να δω τι γίνεται με τη θερμοκρασία και είδα ότι είχε πέσει 5 βαθμούς περίπου. Λογικό. Δεν περίμενα σημαντική διαφορά άλλωστε.
Το περίεργο είναι ότι κάνει ακόμη αυτές τις κορυφές (peaks) στους 77, όπως και πριν.
Όταν το κάνει αυτό, παρατηρείται ένα κόλλημα περίπου 1 sec.
Πολύ φοβάμαι ότι ακόμη κι αν ρίξω τη θερμοκρασία σημαντικά, θα έχω ακόμα αυτά τα peaks.
Παραθέτω και το διάγραμμα.

Θερμοαγώγιμη πάστα από πού αγοράζω; Μπορεί να πω βλακεία αλλά σιλικόνη δεν είναι αυτό;

Attachments

• speedfan1.jpg
    speedfan1.jpg
    52.4 KB · Views: 9
Help!
Προσπαθώ να φρεσκάρω την πάστα στον επεξεργαστή αλλά δεν μπορώ να βγάλω την ψύκτρα.
Έχει ένα έλασμα το οποίο έχει κουμπώσει και δεν ξεκουμπώνει με τίποτα.
Και η πλάκα είναι ότι τον είχα τοποθετήσει μόνος μου.
Ο επεξεργαστής είναι AMD, αν αυτό έχει σημασία...