Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

Απάντηση: Re: Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

Άντε πάλι (αχ βρε Σωκ):

Audio-gd low output = 1.25 V (full, max. πες το όπως θες) > απευθείας στον F5.

Στο high output (2.5 V) παίζει αρκετά δυνατά (για να το αντέξω)...

Δεν υπάρχει (και δεν χρειάζεται προς το παρόν) κάποια ρύθμιση έντασης!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εκτός αν κατά την ακρόαση ενός κομματιού πρέπει να κάνουμε τον dj με το ρυθμιστικό... :)

Οκ,τώρα συνεννοηθήκαμε.:a0210:

Μωρέ τον dj δεν θα τον κάνουμε,αλλά αν έχουμε κομμάτια με 4db DR και κομμάτια με 17db DR (χώρια η στάθμη της εγγραφής) ,όσο να πεις ένα ρυθμιστικό χρειάζεται.
Αλλά περί ορέξεως...

Εσείς θα με κουφάνετε... :)

Ρε σεις, όταν ακούτε μουσική δεν "παρκάρετε" / βάζετε το ρυθμιστικό σε κάποια θέση συνήθως, π.χ. 10 η ώρα και ακούτε την μουσική σας?

Εμένα αυτή η θέση ήρθε τυχαία (το συνολικό gain της αλυσίδας που λέγαμε).

Αφού με καλύπτει για το 80% των ακροάσεων, δεν χρειάζομαι ρυθμιστικό!

Εξ' ου και το περίεργο σετάπ.

...στον dimdim πήγαινε αυτό. :)

Βέβαια, για χαμηλόσταθμες εγγραφές πατάω το κουμπί +6 dB στην πρόσοψη του dac.

Και για ειδικές καταστάσεις - π.χ. βινύλιο - μπαίνει ο ενεργός προ (Χάμπα Χάμπα).

Η ένταση αναραπαγωγής τυχαίνει να βρίσκεται πάντα στο "comfort zone" για το 80% των ακροάσεων με ακουστικά (αλλά και με τα - παρόμοιας ευαισθησίας - ηχεία).

Βέβαια, υπάρχουν ηχογραφήσεις που ξεφεύγουν, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω (από το "comfort zone"), αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα προς το παρόν...

Εξ' άλλου ένας άριστος προ είναι πάντοτε standby στο ρακ!

Συγνώμη αλλά με μπέρδεψες. Αυτό που λες σημαίνει ότι ακούς με τέρμα την ένταση. Είναι αυτό ανεκτό όταν ακούς από τα ηχεία δηλαδή;

Τι να πω, αν σε βολεύει εσένα εμένα μου περισσεύει :D :D

Εγώ το θεωρώ πρακτικά αδύνατον για την καθημερινή μου χρήση κάτι τέτοιο.

Άλλες φορές θέλω να ακούω χαμηλά, άλλες δυνατά και πέρα από αυτό υπάρχει τεράστια διαφορά στις στάθμες ανάμεσα σε ηχογραφήσεις. Βάλε πχ ένα παλιό master του dark side of the moon, και μετά βάλε μια σύγχρονη ηχογράφηση. Το πρώτο είναι ψίθυρος σε σχέση με το δεύτερο. Δεν γίνεται να μη θες να δυναμώσεις στην πρώτη περίπτωση ή έστω να χαμηλώσεις στη δεύτερη.

Ε ναι! Το DSOTM είναι στο υπόλοιπο 20%.
:)

Είναι ενδιαφέρον πείραμα αυτό (δηλ. η σωστή παράκαμψη οποιουδήποτε προ).

Διαπιστώνεις πολλά πράγματα έτσι. Π.χ. αν ο Hubba Hubba είναι για τα μπάζα. :)

Που δεν είναι...

Βέβαια, είναι να σου κάτσει και το gain αλλά και οι μουσικές προτιμήσεις...

...έχω και ένα περιθώριο +6 dB με το πάτημα ενός κουμπιού. Μην το ξεχνάς αυτό...

Πάντως αν όντως ισχύει αυτό, και ο κινέζος έχει καταφέρει να κανει τα 1704 χειρότερα απο ένα ταπεινό cs42428, κάτι παίζει..
http://www.diyaudio.com/forums/digi...p-xover-project-part-2-a-259.html#post4208533

χμμμ, οι γνώμες είναι σαν τις μύτες, όλοι έχουν μία, κλπ. κλπ ... τουλάχιστον στην σειρά 7, τα 1704 του κινέζου θεωρούνται από τα καλύτερα ντακ του κόσμου, price no object ... υπάρχουν δεκάδες αναφορές γι' αυτό στα διεθνή φόρα ... κατά τα λοιπά, '' de gustibus.... '', κλπ. κλπ. ...

Εννοείται! Γι'αυτό έγραψα αν όντως.
Ίσως είναι θέματα στη γραμμή παραγωγής όπως έχει αναφερθεί, ή και θέμα μαρκετιν για να προώθει τα "μεγάλα"..

[...]τα 1704 του κινέζου θεωρούνται από τα καλύτερα ντακ του κόσμου

Μεταξύ των 1704 based όχι.
Θεωρούνται τα φτηνότερα έτοιμα του κόσμου.
Δεν μπορούν φυσικά να συγκριθούν με συσκευές τύπου Bonnec,κλπ.

...έχω και ένα περιθώριο +6 dB με το πάτημα ενός κουμπιού. Μην το ξεχνάς αυτό...

Αυτό πως το υλοποιεί;
Ενεργό κύκλωμα ή είναι ήδη attenuated και με αυτό το παρακάμπτει;
Σε κάθε περίπτωση πάντως έχω την εντύπωση πως θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη απώλεια από ένα καλά υλοποιημένο volume control.

Μάλλον με αντίσταση που παρεμβαίνει στο κέρδος των fet του σταδίου εξόδου και με ρελέ.

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο για δύο απολύτως διακριτές στάθμες εξόδου.

Και εφόσον πληρούνται όλες οι τεχνικές απαιτήσεις ζεύξης ηλεκτρονικών συσκευών (χαμηλή αντίσταση εξόδου, χαμηλό φορτίο - τελικός, κοντό καλώδιο, κλπ.), το τελικό αποτέλεσμα φαντάζομαι ότι είναι πιο ουδέτερο και από τον ακριβέστερο / dead-flat προ του πλανήτη. Καμμία σχέση βέβαια με "παθητικές και buffer-like" προσεγγίσεις.

Φαντάζομαι, έτσι?

Μάλλον με αντίσταση που παρεμβαίνει στο κέρδος των fet του σταδίου εξόδου και με ρελέ.

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο για δύο απολύτως διακριτές στάθμες εξόδου.

Και εφόσον πληρούνται όλες οι τεχνικές απαιτήσεις ζεύξης ηλεκτρονικών συσκευών (χαμηλή αντίσταση εξόδου, χαμηλό φορτίο - τελικός, κοντό καλώδιο, κλπ.), το τελικό αποτέλεσμα φαντάζομαι ότι είναι πιο ουδέτερο και από τον ακριβέστερο / dead-flat προ του πλανήτη. Καμμία σχέση βέβαια με "παθητικές και buffer-like" προσεγγίσεις.

Φαντάζομαι, έτσι?

Ε.και τα καλά volume έτσι δεν είναι;
Τουλάχιστον στον δικό μου προ έτσι είναι.Αντιστάσεις για βήματα 0.5 db και ρελέδες.
Αλλά εκεί μειώνουν,δεν αυξάνουν.
Την αύξηση θέλω να καταλάβω.Πως αυξάνει το κέρδος;Με σκέτη αντίσταση;Αυτό πάντα έχει κόστος,έτσι δεν είναι;Όπως και το οποιοδήποτε στάδιο άλλωστε...

(Εγώ του αλλάζω τον αδόξαστο μετά βέβαια,στο κρος,μέχρι να του βάλω σκέτες αντιστάσεις όταν σταματήσω να παίζω.Αλλά κι εκεί δεν είναι άσχημα ηλεκτρικά.
50 ohm αντίσταση εξόδου σε 100 kohm αντίσταση εισόδου. )
Πιουρίστα πάντως δεν με λες :flipout:

Απλό μάλλον.

Έχει στο βασικό κύκλωμα μία αντίσταση Χ. Και με ρελέ την παραλληλίζει με άλλη μία Χ. Και αντίστοιχα μεταβάλλεται το κέρδος.

Όταν βαρεθώ με αυτή τη μίνιμαλ κατάσταση, θα βάλω τον Χάμπα. Μία χαρά...

Και μιας και λέμε για εντάσεις κάτι λίγο off topic αλλά χρήσιμο.
Οι περισσότεροι είμαστε μεγάλα παιδιά οπότε έχουμε συνηθίσει τους δείκτες γύρω από τα 0db στα μετρητικά.
Σωστό αυτό αλλά μόνο στα αναλογικά.

Στα ψηφιακά οι καλές εγγραφές είναι γύρω στα -18dbfs average.
Εκεί έχουν καθιερωθεί για μια σειρά από λόγους που είναι τεχνικοί κι ίσως να αξίζουν και δικό τους νήμα.

Το νου μας λοιπόν στην μουσική που βρίσκουμε...

Εδώ θέλει λίγο προσοχή, γιατί τα οπτικά "μετρητικά" συνήθως είναι averaged και δείχνουν στάθμες dBFS, αλλά κάποια άλλα καθαρά μετρητικά δείχνουν dBV! Και αυτά τα δύο δεν είναι ισοδύναμα μεταξύ τους...google για τα λοιπά.

To dac πακεταρίστηκε και περιμένει το courier για παραλαβή και αποστολή πίσω στην Πολωνία.

Για αρκετές μέρες (μάλλον) δεν θα ακούω μουσική....:bigcry:

...γι' αυτό το έχω ρίξει στο βινύλιο μπας και μετριαστεί ο πόνος. :)