Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

Εύχομαι ειλικρινά να λύσεις το πρόβλημά σου και να το χαρείς, αλλά καλό θα είναι μια που έχεις τη γνώση, να ψάξεις σιγά σιγά και τα υπόλοιπα σημεία του DAC, μπας και ανακαλύψεις και τίποτε άλλο που θα έπρεπε να ξέρει ένας υποψήφιος αγοραστής!
Τι λετε τοση ωρα βρε παιδια;

Να το στειλει πισω πρεπει να του τπ φτιαξουν αυτοι.

Δεν μπορώ να το κάνω αυτό τώρα Μιχάλη, μιάς και υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο (επίσημης) επισκευής ή αντικατάστασης. Το "ψάξιμο" επιβάλλει αφαίρεση κάποιων modules!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αποψη μου ειναι οτι ειναι απαραδεκτο ενα τοσο ακριβο μηχανημα να μην περναει απο καποια τεστ πριν βγει στο εμποριο και αυτος ειναι ενας απο τους λογους που δεν αγοραζω συσκευες απο τους κινεζους

Θα συμφωνήσω γενικότερα.

Αλλά, όπως είπα και πριν, πρέπει να δούμε πρώτα τι ακριβώς φταίει στην δική μου περίπτωση...

Απάντηση: Re: Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

Δεν μπορώ να το κάνω αυτό τώρα Μιχάλη, μιάς και υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο (επίσημης) επισκευής ή αντικατάστασης. Το "ψάξιμο" επιβάλλει αφαίρεση κάποιων modules!

Θα συμφωνήσω γενικότερα.

Αλλά, όπως είπα και πριν, πρέπει να δούμε πρώτα τι ακριβώς φταίει στην δική μου περίπτωση...

Σταύρο μου,αυτό είναι που έλεγα πως παίζουμε λότο.
Δυστυχώς.

Για την επίλυση θα διαφωνήσω με την πρακτική σου να το ψάξεις μόνος σου.
Προϊόν ούτε μηνός,χωρίς να προλάβεις να το χαρείς,έπρεπε ήδη να σου έχει στείλει κούριερ ο Πολωνός.
Και χωρίς καμιά δικαιολογία για 'τελευταίο κομμάτι','εκπτώσεις',κλπ.

Έπρεπε να έχει ήδη αντικατασταθεί κι ας έβρισκαν αυτοί την άκρη.
Κι αν δεν έχουν ίδιο,με ακριβότερο,έτσι κάνουν οι σοβαρές εταιρίες.

Κάνουμε λίγο χιούμορ,αλλά είπαμε...μην γινόμαστε αρνιά.

Σωκ, αν κατάλαβες κάνω μόνο ότι μου πει ο προμηθευτής ή ο σχεδιαστής.

Αν έκανα ότι μου κατέβει ίσως να το έκανα να μου φτιάχνει και.. καφέ. :)

Εξάλλου η ιστορία μπορεί να είναι και διασκεδαστική για όλους μας..

...είδες πόσο light το πήρα? :)

Είδες γιατι λεω οτι δεν χεριαζουμε τα μηχανήματα με το που τα παραλαμβάνουμε?

Γνωμη μου ειναι, να το παίξεις λιγο άσχετος απο εδω και περα. Αν δλδ το πρόβλημα δεν ειναι κατι παρα πολυ απλο (του τυπου εχει ξεσφιξει μια βιδα που κρατάει μια γείωση) πες τους οτι θες αντικατασταση γιατι φοβασαι οτι θα σου χαλασει καποιο αλλο μηχάνημα της αλυσίδας. Αν δεν εχουν το ιδιο ας σου δωσουν αλλο με 1704, που ηταν και το τσιπ που ηθελες. Αν σου προτείνουν κατι που δεν σε ικανοποιεί ζητησε τα χρήματα σου πίσω.

Σταύρο, πως ξεκίνησε όλο αυτό ;;; Εννοώ, παρατήρησες κάτι κατά τις ακροάσεις ; Ή επειδή είσαι ''μαμούνι'' είπες να αρχίσεις να μετράς ;
Εγώ που ναι μεν είμαι υδραυλικός, μπογιατζής, χτίστης, κηπουρός, αλλά από ηλεκτρονικά δεν κατέχω, εφόσον κατά τις ακροάσεις όλα μου φαίνονται μια χαρά, έχω λόγο να ανησυχώ; και πως να ''εκφράσω'' την ανησυχία σου ; να κάνω ότι έκανες και συ στην φωτο ; (άλλωστε μέχρι εκεί μπορώ... ) ....

φυσικα και να κανεις οτι και ο σταυρος δεν ειναι καλο να εχεις τοσσο μεγαλο dc offset καποια στιγμη θα εχεις θεμα

Σπύρο είναι τo B ("Μαμούνι"). :)

Δεν παρατήρησα κάποια ηχητικά ευρήματα, αλλά παρατήρησε ο Πάνος (DrPanK) και δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο σχετίζονται με το τεχνικό πρόβλημα.

Ο εντοπισμός έγινε εντελώς τυχαία μιας και έπρεπε να διασφαλίσω την υγεία των "μωρών" μου (Hifiman HE-6)!

Συνιστώ με ένα πολύμετρο (στη θέση dc βολτόμετρο και κλίμακα 2 V) να μετρήσεις το offset και στα δύο κανάλια.

...το μηχάνημα ασύνδετο Σπύρο, αναμμένο και τα probes του οργάνου στο κυρίως σώμα και στο κεντρικό pin του κάθε RCA.

εντάξει τώρα, ο Σπύρος δεν έχει ενισχυτή χωρίς πυκνωτές στο σήμα...

Οι πυκνωτές διασφαλίζουν την ακεραιότητα του ίδιου του μηχανήματος καθώς και της υπόλοιπης (προς τα πάνω) αλυσίδας. Δεν σου διορθώνουν τυχόν προβλήματα της πηγής στον τομέα της αξιοπιστίας αλλά και της σωστής αναπαραγωγής...

Οι πυκνωτές διασφαλίζουν την ακεραιότητα του ίδιου του μηχανήματος καθώς και της υπόλοιπης (προς τα πάνω) αλυσίδας. Δεν σου διορθώνουν τυχόν προβλήματα της πηγής στον τομέα της αξιοπιστίας αλλά και της σωστής αναπαραγωγής...

δεν νομίζω ότι τίποτα από αυτά θα απασχολήσουν κανένα.
ούτε θα υπάρξει θέμα αξιοπιστίας.
Το θέμα είναι μην ψηθούν μεγάφωνα κυρίως.
Για τον λόγο αυτό εδώ και κάποιο καιρό (με τον F5) ξαναγύρισα στον MBL αν και ο lovely cube μου έπαιζε καλύτερα. Αλλά δεν βρέθηκε χρόνος να μετρήσω dc

Μόλις ξέθαψα το αραχνιασμένο mastech και ακολουθώντας και τηλεφωνικές οδηγίες του Σταύρου, διεπίστωσα ότι όλα βαίνουν καλώς στο NFB 11 μου ... παρεμπιπτόντως, τώρα που έχει συμπληρώσει καμμιά 300ρια ώρες παίζει εντυπωσιακά καλά, τόσο σαν ενισχυτής ακουστικών, όσο και σαν προ πάνω στα ενεργά ηχεία μου ... το έχουν διαπιστώσει και αρκετοί φίλοι που με έχουν επισκεφθεί ... μην τον μηδενίζουμε τον κινέζο, σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει ανταγωνιστής ....

Ο Πολωνός με διαβεβαιώνει ότι θα βρεθεί λύση και να μείνω ήσυχος.

Εν τω μεταξύ, το dac παίζει τόσο καλά (NOS mode!) που τρέμω στη σκέψη ότι μπορεί να ταξιδέψει Κίνα..... :(

Μιας και αναφερομαστε για dc offset ,θα ηθελα να ρωτησω το εξης ,περαν απο την μετρηση που κανουμε σε στατικη κατασταση πχ. λεμε οτι εχουμε 2-3 mv dc offset , μετραμε και το dc offset και οταν παιζει μουσικη? και αν ναι πως? με πολυμετρο ?

Απάντηση: Re: Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

Ναι με πολυμετρο που προβλεπει ο κατασκευαστης τη δυνατοτητα μετρησης DC επανω σε AC. Δεν εχουν ολα τα πολυμετρα αυτη τη δυνατοτητα. Επισης αν μετραμε AC ταση με το πολυμετρο σε θεση DC υπαρχει πιθανογητα να εχουμε μια ενδειξη για το επιπεδο του DC αναλογα με τη σχεδιαση του front end.