Ύψιστο παγωτό....

Re: Απάντηση: Ύψιστο παγωτό....

Στο εξωτερικό δεν είχα την τύχη/πολυτέλεια να φάω τα προαναφερθέντα.
"Παγωτομάνια" έτρωγα στην Μύκονο.Καλό παγωτό αν και τσιμπημένο (ίσως λόγω Μυκόνου).Από περυσι τέρμα η Μύκονος (λόγω κρίσης),τέρμα και η Παγωτομάνια.
Στην Αθήνα πού έχει?

http://www.pagotomania.com.gr/katastimata.html

To καλύτερο παγωτο με διαφορά απο το δευτερο στην Ελλαδα υπάρχει στη Ρόδο. Δε θυμαμαι πως λεγεται ο τυπος που εχει τα μαγαζια. Φερνει απο την Ιταλια απ' οτι εχω ακουσει. Οι Ροδιτες θα μας πουμε περισσοτερα....
Εχει δυο μαγαζια (τουλαχιστον το 2000) ενα στο κεντρο και ενα κοντα στο νοσοκομείο πανω στο υψωμα....
Στο βαζει σε κατι μισολικα ή του κιλού κυπελα...

Ειχα πετυχει στην Τσεχια ενα απιστευτο παγωτο.
Σμουλα.
Δηλαδη Στρουμφ.

Απιστευτο.

Ειχε και καραμελες τυπου smarties.
Πρεπει να το εφερναν απο Ιταλια αν δεν κανω λάθος.

Αλλου το λενε μπλου μουν, αν και απ`οτι βλεπω η "συνταγη" δεν ειναι σταθερη.

Εγκώμιο Κορυδαλλός Πλατείς Ελευθερίας.

Φάτε βάφλα και θα με θυμηθείτε !!

Εκεί που δαγκώνεις τη βάφλα σκάει από μέσα ένα στρώμα Merenda και μαζί με το παγωτό, τη σαντυγί και το σιρόπι σε στέλνει αδιάβαστο ! :music-smiley-005:

Λοιπόν επειδή μας αρρωστήσατε με τις λιχουδιές φάτε το καλύτερο παγωτό...

138381cottonicecream.jpg

Η "Χαρά" είναι στο τέρμα της Πατησίων, νομίζω στο 333!! Έχει φοβερό Σικάγο και εκμέκ.
Επίσης στο Παγκράτι, στην Ευτυχίδου είναι ενα μαγαζί που πουλάει παγωτό "μουστάρδα" (το ονομάζει έτσι λόγω του χρώματος) που μέσα έχει καραμελωμένα αμύγδαλα...πολύ καλό!

Ευχαριστώ πολύ.

Και μία διευκρίνηση,σημαντική για εμένα :

Στα παραπάνω (η Χαρά και το άλλο στην Ευτυχίδου), τα παγωτά τα φτιάχνουν οι ίδιοι ή τα προμηθεύονται από εταιρείες ή άλλους κατασκευαστές?
Αυτό είναι το πρωτεύον σε εμένα κριτήριο !
Ενδιαφέρομαι για (κατά το δυνατόν) "σπιτικό" παγωτό.

Αλλιώς παίρνω Haagen Dazs (πχ, Strawberry Cheesecake) και ξελυσσάω..:smash:

Απάντηση: Re: Ύψιστο παγωτό....

..υπάρχει στη Ρόδο. Δε θυμαμαι πως λεγεται ο τυπος που εχει τα μαγαζια. Φερνει απο την Ιταλια απ' οτι εχω ακουσει. Οι Ροδιτες θα μας πουμε περισσοτερα....
Εχει δυο μαγαζια (τουλαχιστον το 2000) ενα στο κεντρο και ενα κοντα στο νοσοκομείο πανω στο υψωμα....

Εννοια σου και τις τρείς φορές που πήγα Ρόδο,τα τσάκισα !
Ειδικά αυτό στο κέντρο,είναι κοντά στο Ξενοδοχείο μου, (απέναντι απ το Καζίνο).
Νομίζω φορούν κίτρινες με μπλέ στολές ή καπελλάκια..

To καλύτερο παγωτο με διαφορά απο το δευτερο στην Ελλαδα υπάρχει στη Ρόδο. Δε θυμαμαι πως λεγεται ο τυπος που εχει τα μαγαζια. Φερνει απο την Ιταλια απ' οτι εχω ακουσει. Οι Ροδιτες θα μας πουμε περισσοτερα....

Τα παγωτά Mike εννοείς; :drummer:

Συνοψίζω (προσωπικό) τοπικό τοπ3 /Ελλάδα.

Τα καλύτερο Ελληνικό παγωτό έχω φάει στην Χίο, από τον τοπικό Κρόνο.
ακόμα και τα αυγά και το γάλα από τη Χίο. Εθιστική Μαστίχα Χίου, Π
ραλίνα και φυστίκι Χίου.

Δεύτερο είναι ένας Ιταλός που τα φτιάχνει στο Ναύπλιο, πολύ καλός.

Τρίτο είναι το παγωτό της "Τούλας" στο Παγκράτι (έχει και μουστάρδα), στην Ευτυχίδου.

Αφήνω της Ρόδου και της Κέρκυρας για μελλοντικό check, αλλά αν είναι να έρχεται από την Ιταλία στην Ρόδο, θα έχει θέμα...

Ανατράφηκα με το παγωτό της "Χαράς" καθότι μεγάλωσα δίπλα, αλλά σήμερα η ποιότητα της χαράς δεν είναι αυτή που είχε στο παρελθόν.

Επίσης σε διάφορες γειτονιές βρίσκεις από τοπικά ζαχαροπλαστεία δικό τους παγωτό με το κιλό και υπάρχουν πολλές εκπλήξεις.

Δεν μπερδεύω ποτέ το καλό παγωτό με σαντυγί, βάφλες, σιρόπια κλπ τότε το παγωτό από μόνο του δεν είναι καλό.

Από casual (καθημερινό) παγωτό θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη για strawberry cheesecake, το βρίσκεις εύκολα και παντού.

Αλλά όλα αυτά απέχουν από gourmet παγωτό που μπορείς να βρεις σε Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία κλπ. Και ειδικά από το Grom, Demel.

Και το αστείο είναι ότι και το πιο ακριβό παγωτό δεν έχει παραπάνω από 2 ευρώ η μπάλα.!!!!!! Η πιο φθηνή απόλαυση.

Η Χαρά έχει χάσει την παλιά αίγλη της, η οποία είχε αναθρέψει ολόκληρες γενιές.... ακόμα θυμάμαι την "ξαπλωτή χαρά" (εφεύρεση του κουνιάδου μου) η οποία ανέθρεψε τη παλιά γενιά των μπασκετικών της Αεκ...

Φρεσκότατα υλικά και παραγωγή δική τους θα βρείτε στο Συντριβάνι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Απόγονοι Κανάκη είναι αυτοί...κάτι τους έχει μείνει από τον μέγα παππού Κανάκη!!!!