Υψος προβολέα

harrysvr

Senior Member
14 September 2007
340
Επειδή θα περάσω καλώδια, μπορείτε να μου πείτε ποιο είναι το σωστό ύψος τοποθέτησής προβολέα; (ύψος ταβανιού=3μ, τοποθέτηση εντός παραλληλόγραμμου)
erbyg3.jpg

Ασε και λιγο αερα στα καλωδια μιας και δεν θα γερασεις με αυτον τον προβολεα.Αυριο μεθαυριο κατι αλλο θα μπει, λιγο το οφσετ, λιγο ο φακος σε αλλη θεση να μπορεις να κανεις την δουλεια σου.

Μάλλον dlp, δεν έχω καταλήξει ακόμα, w6000, hd82-86(σε αυτές τις τιμές, υποθέτω είναι στανταρ το lens shift), ακόμα ψάχνω, η αγορά θα γίνει την Ανοιξη(όπως πάνε και οι εργασίες)...
Το πρόβλημά μου είναι η ΜΕΓΑΛΗ απόσταση τοποθέτησής του σε σχέση με την οθόνη(6,5μ).............(η οθόνη 110" και απόσταση θέασης=3-4μ)
Ρωτάω για το ύψος τοποθέτησης γιατί θέλω να δω το ακριβές σημείο που θα βγούν τα καλώδια, ώστε να είναι πίσω απο τον προβολέα και να μην φαίνονται.

Για τον optoma H79 συγκεκριμενα ποιο ειναι το ιδανικο υψος ? Και ποιο το μεγιστο λειτουργικο ?

92 '' - 96 '' 4 m αποσταση

Το καλύτερο είναι να το βάλεις στην μίνιμουμ απόσταση.
Γιατί επιμένεις να τον βάλεις στην μάξιμουμ ?
Και εγώ σχεδόν πάνω από το κεφάλι μου τον έχω.

Κι αυτό γιατί κερδίζεις σε φωτεινότητα.

3,95m -> 119 nits
5.92m -> 90 nits
(σε οθόνη με gain 1)

Γιατί να μην πάρεις λοιπόν το μαξιμουμ από τον προβολέα σου ?

Γιατί θα κρέμεται ένα τεράστιο πράγμα στο σαλόνι, ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΌ, δεν υπάρχει άλλος λόγος....μόνο αυτή η λύση υπάρχει...

Και πολύ περισσότερο που υπάρχει κι ένα δοκάρι που διατρέχει το σαλόνι...
Αν το βάλω εκεί που λες(φώτο, γύρω στα 4+μέτρα), είναι +40τόσο το ύψος του δοκαριού +τον προβολέα που θα κατέβει παρακάτω, σχεδόν θα χτυπάει το κεφάλι στον προβολέα...(ύψος σπιτιού χωρίς πλακάκι=3μ)
Επίσης, απο τα 3,5-4μ παρακολούθησης, μήπως είναι λίγο μεγάλη η οθόνη(110") που σκέφτομαι;
2luvtif.jpg

Ε ίσως να χρειαστεί για τις 110 ιντσες να πας λίγο πιο πίσω , προσωπική μου άποψη πάντα. Εγω με 104 ίντσες είμαι στα 4,20μ , και λέω για 110 στα 4,50μ.

Αν η απόσταση ανάμεσα στο δοκάρι και τον εξωτερικό τοίχο είναι ικανοποιητική για να μπορεί να δώσει ένας short throw προβολέας τις 110 ίντσες, μπορείς να τον βάλεις από την άλλη μεριά του δοκαριού. Εκεί μάλιστα ο προβολέας θα κρύβεται πίσω από τα 42cm κρέμασης του ύψους του δοκαριού. Δεν θα βόλευε περισσότερο αυτό?

Αυτή ήταν η αρχική μου επιλογή αλλά βλέπεις η απόσταση είναι 3,5μ(φώτο) η οποία θα γίνει πολύ μικρότερη(3cm+3σοβάς, 50-60cm προβολέας, πανί στα 20-30cm-για να χωρά και η TV απο πίσω), φτάνουμε 350-96=2,54μ, ποιος προβολέας θα μου δώσει τέτοιο offset και προβολή σε 110" ή έστω 100" απο τα 2,5μ;
2v2wf42.jpg

Δεν σε βολευει να βαλεις εκει που ειναι η πορτα τον προβολεα ? Και προς τα εδω το πανι?