Z-5500 και B&W CC6?

TeDeV

New member
21 December 2008
53
Καλησπέρα, θα ήθελα λίγο την γνώμη σας πάνω στο θέμα.

έχω αγοράσει τα z-5500 εδώ και κάποιο διάστημα. καινούργια 250 , (σίγουρα τα καλύτερα 250 που έχω δώσει ποτέ μου).

έχω αλλάξει τα μπροστά Front Left & Right με τα ηχεία της BOSE Model 100 (τα είχα ήδη) και το center το έχω αλλάξει με ένα Center ηχείο της Sony που είχα (μην φανταστείτε τίποτα τρελό).

τα Front Left-Right, τα δοκίμασα για να δω αν θα είχε διαφορά. Τελικά όντως είδα και τα κράτησα. Τα έχω βάλει και στο τοίχο και είναι μια χαρά.

το center το άλλαξα, για το λόγο ότι το ηχείο, όταν έπαιζε, είχε την τάση να φεύγει προς τα πίσω (ναι τόσο δυνατά παίζω τις ταινείες). το Sony όμως γέμισε καλύτερα το χώρο σαν ήχο, και είναι και πιο βαρύ.

το ερώτημά μου τώρα....

έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό το "παλιό" center της Β&W CC6 (μεταχειρισμένο φυσικά), ώστε να αλλάξω το Sony. ο σκοπός μου είναι να κάνω λίγο καλύτερες τις ψηλές και χαμηλές συχνότητες, όπως επίσης και να ακούγονται πιο καθαρά οι διάλογοι. (όχι πως αντιμετωπίζω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή).

η πηγή μου, είναι ο ίδιος μου ο υπολογιστής με μία κάρτα ήχου Creative X-Fi Fatality Titanium Series (την λάτρεψα), και η σύνδεση με το panel γίνεται μέσω οπτικής ίνας (λόγω καθαρότητας).

ποια είναι η γνώμη σας για το Center που θέλω να κάνω αλλαγή?

Κράτα το ως έχει και δώσε τα λεφτά του Center σε μεταχειρισμένο ενισχυτή 5ετίας Yamaha - Sony.

Το να παίρνεις entry level audiophile ηχεία και να τα βάζεις πάνω σε υπερπουσαρισμένο internal circuit με TDA7294 να βγάζει 10w ανά κανάλι με 10% THD,και βάλε άλλα τόσα με το ζέσταμα που θα τρώει με αυτά τα ηχεία πάνω,δεν είναι ότι καλύτερο. -bye-

Αφού το άρχισες και θέλεις να το κάνεις καλύτερο,η μόνη λύση είναι να πάρεις ενισχυτή,και αν θες κράτα το subwoofer μέχρι να πάρεις άλλο,σε περίπτωση που πάρεις,αν και δεν κάνει να είναι με σοβαρά ηχεία.:grandpa:

ενισχυτής δεν γίνεται να μπεί με κανένα τρόπο, στον χώρο μου αυτή τη στιγμή.

επίσης, γιατί να καταστρέψω το Control Pod της logitech, που βγάζει μια χαρά DTS - Dobly, έχει τις υποδοχές που θέλω (Οπτική ίνα - σιγά μην βρείς τέτοιο πράγμα σε 5ετίας Yamaha, 3,5 mm audio input που χρησιμοποιώ για την τηλεόραση σπάνια, και τα 3 Surround audio jacks), όλα αυτά σε ένα μικρό, όμορφο πανελ. και φυσικά μην ξεχνάμε, ότι ελέγχει και το φοβερό subwoofer.

επειδή έχω στο σπίτι ένα Yamaha σχεδόν 5ετίας ίσως και 4ετίας, και τον έχω ακούσει ένα σωρό φορές. σίγουρα προτιμώ το στήσιμο που έχω ήδη.

to 10w ανα κανάλι που το είδες?

υπόψιν, ο χώρος είναι το γραφείο μου. δεν μιλάμε για κανα σαλόνι.

δεν κατάλαβα να σου πω την αλήθεια, τι πρόβλημα θα έχει με το CC6. αν μπορείς εξήγησέ το μου λίγο καλύτερα.

ευχαριστώ

ετοιμασου να καψεις κεντρικο σε καμμια καλη παραμορφωση του ενισχυτη.
μπορει να εινατ ταξης Δ αλλα μην το παρακανεις.
αν σου κουνιεται το κεντρικο βαλε αυτοκολητη ταινια διπλης οψης.
Ασε που μποριε να καψεις και καμμια μοναδα απο τους ενισχυτες.αν δεν κανω λαθος εχει πανω απο 10 μεσα τσο SUB.

κανε καλυτερα αυτο που αναφερανε παραπανω παρε ενανα αλλο ενισχυτη μαζι με το κεντρικοι.βρες κανενα παλιο δικαναλο ενισχυτη με κανενα 100 ευρω.εκει θα ακουσεςι διαφορα.ολλα τα αλλα απλα ζοριζουν τον ενισχυτη

Last edited:
Re: Απάντηση: Z-5500 και B&W CC6?

(συγνώμη απλώς δεν ξέρω τι είναι η τάξη Δ :) )

με το Sony το Center το έχω καιρό, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

δηλαδή μου λέτε ότι αν βάλω το CC6 πάνω στα z-5500 υπάρχει περίπτωση να τα κάψει? αν είναι έτσι, τότε εννοείται πως δεν θα το κάνω.

για να βάλω τον ενισχυτή, πρέπει να βγάλω όλα τα κανάλια, να πάρω όλα τα καλώδια και να περάσω καινούργια. (λόγω στησίματος), οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ενισχυτή.

όποτε αν έχω καταλάβει σωστά, μένω με το Sony?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Z-5500 και B&W CC6?

(συγνώμη απλώς δεν ξέρω τι είναι η τάξη Δ :) )
μια λιγοτερο ενεργοβορα τοπολογια.δεν ζεσταινεται πολυ και αποδiδει πολλα watt

με το Sony το Center το έχω καιρό, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

δηλαδή μου λέτε ότι αν βάλω το CC6 πάνω στα z-5500 υπάρχει περίπτωση να τα κάψει? αν είναι έτσι, τότε εννοείται πως δεν θα το κάνω.
NAI

για να βάλω τον ενισχυτή, πρέπει να βγάλω όλα τα κανάλια, να πάρω όλα τα καλώδια και να περάσω καινούργια. (λόγω στησίματος), οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ενισχυτή.

όποτε αν έχω καταλάβει σωστά, μένω με το Sony?
για την ωρα μαλλον ναι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Z-5500 και B&W CC6?

πως ξέρω τι ηχείο θα ήταν καλό για το ΣΕΤ μου?

πως ξέρουμε δηλαδή ότι τα CC6 δεν κάνουν? και πως θα ήξερα ότι κάνει κάποιο άλλο?

θα ήθελα ένα centre το οποίο να έχει κανονικά 3 ηχεία, για Low-mid-high, ώστε να είναι πιο καθαρός αν γίνεται ο ήχος (τουλάχιστον αυτός είναι ο σκοπός μου). αν κάπου τα λέω λάθος, με διορθώνεις.

Αν ο Yamaha που λες δεν ακούγεται καλά,κάτι κάνεις λάθος ή έχεις κακά καλώδια συνδεσμολογίας ή ακόμα και ηχεία,γιατί ειδικά συνδεμένα με Digital και αποκωδικοποιόντας DTS-DD,δηλαδή λειτουργόντας το εσωτερικό DAC των z-5500,λες πότε θα σταματίσουν να ακούνε τα αυτιά σου να σωθείς.

Αν θες και με coaxial βρίσκεις,και με οπτική ίνα,και άλλα δέκα format ήχου και ποιότητα κλάσεις ανώτερη απ'τον ενισχυτή των Logitech.

Αν βρεις και έναν RXV-363 έχει και HDMI αν θες να λες ότι έχεις πολλά Inputs.

Ο ενισχυτής δεκαράκια δίνει στα κανάλια με 10% THD,και αν θες να τα δεις καθαρά,με boost και rock αν αντέχεις την παραμόρφωση,ασχέτως αν φλομώνει στο ψέμα η Logitech με τα 505w που έχει κάνει την μέτρηση στο ένα κανάλι.

Λέει 62w ανά κανάλι,είναι όμως μέτρηση στο ένα κανάλι: 62w 8ohm / 5 = 12w = Το Rated Wattage των 12βαττων Tangband W3-593sf με 86db ευαισθησία που έχει πάνω η Logitech στα ηχεία τις Z σειράς.
http://www.tb-speaker.com/detail/1208_03/w3-593sf.htm

Subwoofer γύρο στα 120w με τον επίσης Tangband οδηγό στα 100hz,και στα 40-50hz ο οδηγός ανεβαίνει γύρο στα 40-80ohm και χάνεις εντελώς τον ήχο,ζήτημα αν δώσει 20w στο μεγάφωνο ο ενισχυτής. ;)

Το B&W μην το βάλεις γιατί είναι σοβαρό ηχείο και μπορεί να πάρει και να σηκώσει τα πηνία μια παραμόρφωση ή υπεροδήγηση,και δεν αξίζει να καεί από τέτοιον λόγο πάνω σε τέτοιο ενισχυτή.

Αν θες να βάλεις κάτι καλό,μόνο μονόδρομο-δίδρομο το πολύ και 8ωμα average,γιατί πολλά μεγάφωνα σε μικρό κόστος ή και μεγάλο,φωνάζουν μεγάλη ωμική αντίσταση και πεινάνε,έτσι μπορεί εκτός απ'τα ηχεία να ανατιναχτεί και κάνα IC απ'το φόρτος μέσα στο subwoofer και να μην μείνει τίποτα για ενίσχυση.

Θα πρότεινα κάνα μεταχειρισμένο set Pioneer με δορυφόρους και όχι σωστά ηχεία,για να τα σηκώνει.

Nikkyo said:
μπορει να εινατ ταξης Δ αλλα μην το παρακανεις.
AB είναι... -bye-

Last edited:
Δεν το ηξερα νομιζα οτι ολα αυτα τα all in one των υπολογιστων ειναι ταξη Δ.γι ααυτο και αποδιδουν τοσα watt με μικρο κοστος

Εμένα κατά καιρούς με τρώει να βάλω ένα μικρό ηχείο βάσης με διπλοκαλωδίωση να παίζει από τα μπρος - πίσω κανάλια, αλλά πλέον τα χρησιμοποιώ ελάχιστα στο pc, οπότε δε δίνω σημασία.

johnson θέλω πολύ διάβασμα για να σε ακολουθήσω, αλλά θα το καταφέρω :)

ερώτηση. πως βάζει κάποιος ενισχυτή με τα logitech?

θέλω σωστό Surround ήχο, και όχι το 2κάναλο με το audio jack.

ο Yamaha δεν έχει οπτική ίνα, και η Audigy δεν έχει coaxial. άρα ο μόνος τρόπος να συνδεθεί ο υπολογιστής με τον Yamaha, είναι μέσω ένος μικρού καλωδίου audio 3.5.

επειδή τον έχω ξανα ενώσει τον yamaha με τον υπολογιστή, πιο παλιά. το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. χάθηκε εντελώς η μαγία του surround ήχου απο τις ταινίες.

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως θα γινόταν αλλιώς και σωστά η σύνδεση?

Μπορείς ακριβώς όπως τα έχεις,να βγάλεις τα καλώδια απ'το pod και τα καλώδια ηχείων,και να τα βάλεις σε έναν ενισχυτή.

Ότι βγάζει η Audigy,toslink - coaxial,και 5.1 input,μπορείς να το βρεις σε μεταχειρισμένο ενισχυτή όπως τον RXV-363 ή κάποιον παλαιότερο,που μπορείς να τον βρεις σε τιμή πάνω/κάτω 100ε όπως και το Center.

Πάρε μια ιδέα για το τι έχει πίσω:
http://eepinside.com/wp-content/uploads/2008/11/pv_rxv363_rear.jpg

Απλά για να συνδεθεί σωστά με την κάρτα ήχου χωρίς spdif (ένα καλώδιο και ξεμπέρδεψες),πρέπει να έχει 5.1 input για προενίσχυση.

Ομως η συγκεκριμένη κάρτα ήχου (Audigy) δεν είναι και τόσο ποιοτική και φαντάζομαι δεν θα έβγαζε όσο καλό ήχο βγάζει το DAC ενός αξιόλογου μεταχειρισμένου Yamaha στο spdif..

Επίσης αν θες να συνδέσεις το z-5500 subwoofer θα πάρεις έναν αντάπτορα από ένα stereo jack σε διπλό RCA,και από κει και πέρα διπλό RCA σε μονό RCA και σύνδεση στο subwoofer preout του ενισχυτή.
Μπορείς και κατεύθιαν stereo jack σε μονό RCA αν βρεις αντάπτορα.

Δώσε βάση και στο ότι αν συνδέσεις τα Tangband θα πρέπει να τα χαμηλώσεις έτσι ώστε να μην ακούς παραμόρφωση ή να πάει να σκιστεί η ανάρτηση,γιατί σύμφωνα με την Tangband 25w max έχουν στα 8ohm.

Αν έχεις που να βάλεις τον ενισχυτή,μισή ώρα είναι οι συνδέσεις και το αποτέλεσμα εξωπραγματικό και στο surround και στην ποιότητα. -bye-

λεφτά για ενισχυτή αυτό το καιρό δεν μπορώ να δώσω. θα πάω να δω πιο μοντέλο είναι ο Yamaha Και θα σου πω.

5.1 input δεν πρέπει να έχει σίγουρα. η Audigy η συγκεκριμένη, είναι ότι καλύτερο παίζει απο την Creative, και πραγματικά η ποιότητα ήχου που βγάζει είναι αξιοθαύμαστη.

στο υπάρχον χώρο μου, ενισχυτής δεν μπαίνει σίγουρα, αλλά έχω σε άλλο χώρο πάλι τα z-5500, και εκεί θα μπορούσα να δοκιμάσω τον ενισχυτή.

Κι εγώ σκεφτόμουν να αλλάξω τα ηχεία μου από τα z5500 και να βάλω καλύτερα αλλά απο ότι βλέπω.....

Last edited by a moderator: