Z906 vs Z5500 vs Home Cinema

Gorgino Macalino

New member
16 September 2014
5
Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω ηχεία να πάρω και κατέληξα στα z906 της Logitech. Είδα μια περιγραφή από κάτω η οποία με έπεισε οτι είναι αυτό που ψάχνω. Πάρα πολύ καλή ποιότητα και πάρα πολύ ένταση... φυσικά δεν το άφησα έτσι, έψαξα και αλλού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ http://www.e-shop.gr/logitech-z906-51-speaker-system-p-PER.501827 Eίναι η πρώτη, η μεγάλη

Κυρίως παίζω παιχνίδια, FPS (First Person Shooter) και όχι μόνο.... ναι μεν με νοιάζει να έχει καλή ποιότητα στα παιχνίδια άλλα είμαι σίγουρος οτι θα την προσφέρει γιατί δεν ανεβαίνει και πολύ το volume εκεί...
Μετά ακούω ποιο πολύ μουσική και τέλος που και που καμιά ταινιούλα (εκεί, θέλω λίγη ένταση αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια... συνήθως είναι βράδυ).
Στην μουσική όμως θέλω τα πάντα! Και καλή ποιότητα και πολύ ένταση!
Σε κάποια site που τριγύρισα έλεγαν ότι δεν είναι καλά και καλύτερα είναι τα z5500, μετά, κάποιοι τους αμφισβητούσαν...
Κάποιοι άλλοι έλεγαν για home cinema, χώρια ένα-ένα τα κομμάτια, που βγαίνει τουλάχιστον 400 για να συγκρίνονται με τα z906 που τα ίδια τα z906 κάνουν 315

Μπορείτε να μου προτείνετε ηχεία;
Βοηθήστε με στο ψάξιμο ώστε να πάρω καλά ηχεία (πιστεύω είναι φανερό το κόστος που είμαι διατεθειμένος να δώσω για "καλά ηχεία") και σκοπεύω να κρατήσω για χρόνια!

Αυτα που γραφει ο τυπος ειναι υπερβολλες, μεγαλες κιολας
ΑΝ διαθετεις λεφτα, δωσε κατι παραπανω να φτιαξεις ενα custom συστημα που θα σου μεινει και δεν θα εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με τα logitech τις μειονοτητες. (ειχα 5500)

αν χαμηλωσεις πολυ το sub, ο ηχος που βγαζουν οι δορυφοροι ειναι για γελια, συνεπως μονο μπασα ειναι το συστημα, καμια ταινια(οχι βραδυ γιατι δεν το ευχαριστιεσαι)

Σε ευχαριστώ papakitou αλλά μου δημιούργησες ένα ερώτημα με αυτά που είπες...
Αυτοί που λένε οτι τα z906 είναι πάρα πολύ καλά, (σε ποιότητα και ένταση) τα συγκρίνουν με ηχεία 5.1 των 60 ή δεν έχουν ιδέα τι θα πει ποιότητα;

Ας πούμε ότι βρήκα κομμάτι-κομμάτι τα ηχεία που ψάχνω, τι κάρτα για τον υπολογιστή να πάρω;
Αν έχει οπτική ίνα να επιλέξω την σύνδεση με αυτήν;
Η μητρική έχει οπτική ίνα, πως θα ξέρω αν είναι για ήχο ή για εικόνα;
Τι κάρτα να επιλέξω για υψηλή ποιότητα ήχου στην μουσική;
Θα έχει μεγάλη διαφορά στην μουσική αν επιλέξω μια κάρτα για παιχνίδια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση
Ο Γιώργης

Η οπτικη ειναι για ηχο.
Στο budget του 400αρικου κακα τα ψεματα δε χωρανε πολλα.Προσωπικα τα Logitech τα Χ-ωνω γενικα
μιας και οσα εχω ακουσει ειναι για γελια οπως ειπε ο papakitou ανωτερο.Βεβαια πριν απο κανα χρονο(ισως και περισσοτερο)
επαιζαν κατι edifier ετσι πακετακι 5.1 τα οποια ηταν φθηνα και παιζαν πολυ καλα http://s.productreview.com.au/products/images/c8_4ffa7842b424b.jpg,δεν τα βγαζει πλεον,τα εχει αντικαταστισει με καποια πολυ ακριβοτερα(400αρι) τα οποια ομως δε ξερω τι ψαρια πιανουν.
Πολυ στο περιπου για κατι ολοκληρομενο(κομματι κομματι ας πουμε)του κοστουμακι παει 600-700 για κατι αξιολογο

Καλησπερα φιλε..ημουν και εγω σε αναζητηση ηχειων πριν μερικους μηνες και επειδη ουτε εγω ηθελα να δωσω πολλα περισσοτερα απο 300 ευρω κοιταζα τα logitech που αναφερεις αλλα και τα edifier που αναφερονται πιο πανω.Ειχα τα logitech χ-530 και ηθελα να παω σε κατι ανωτερο που θα μου μενει.Τελικα κατεληξα στη λυση του ενισχυτη και ενος συστηματος 5.1. Το ιδανικο θα ηταν να "χτισω" κατι βημα βημα και ξεχωριστα οπως αναφερουν τα περισσοτερα παιδια εδω..αλλα ελλειψει γνωσεων και περισσοτερων χρηματων δε μπορουσα.Το συστημα μου πλεον αποτελειται απο εναν ενισχυτη yamaha rxv-375 και ηχεια teufel consono 35 mk3. Νομιζω πως τουλαχιστον εχω ανεβει κατα πολυ σε ποιοτητα απο τα logitech τοσο σε θεμα εντασης οσο και καθαροτητας.