Όντως, πολύ καλύτερα!Πολύ χαίρομαι Κώστα !!!!
Πείτε και άλλες παρατηρήσεις για να βελτιώνομαι.![]()
Κατ' αρχάς, ευχαριστώ πολύ !!Όντως, πολύ καλύτερα!
Αφού σε ευχαριστήσω κι εγώ για το tour, δύο παρατηρήσεις:
1. Υπάρχει μια κυρίαρχη γαλάζια απόχρωση σε όλες τις φωτογραφίες. Είναι το κλασσικό χρώμα της Fuji ή κάποια μόνιμη ρύθμιση στο χρώμα; Προσωπικά μού είναι δυσάρεστη και, για παράδειγμα, θα ήθελα να έβλεπα πιο κοκκινωπά τα κεραμίδια.
2. Ένα μικρό πρόβλημα που το συναντάω και στις δικές μου εκδρομές: Επειδή επιστρέφω με 100άδες φωτογραφίες, δυσκολεύομαι να βρω το χρόνο για ένα μικρό edit σε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά. Π.χ. στην 0882 θα έκοβα λίγο άσφαλτο στο κάτω μέρος της φωτογραφίας (χωρίς να λέω ότι είναι απαραίτητα καλή ιδέα για το καδράρισμα η συγκεκριμένη διόρθωση). Κάτι παρόμοιο έγραψε και ο kbouk στο post #11.
Δεν έχω εμπειρία από άλλα συστήματα, απλά νομίζω πως η Canon φημίζεται για την κοκκινίλα, η Fujifilm για την γαλαζίλα και η Nikon για την κιτρινίλα!Κατ' αρχάς, ευχαριστώ πολύ !!
Για το crop στην 0882 έχεις δίκιο. Γενικά, επειδή είναι πααάρα πολλές οι φωτογραφίες δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο επεξεργασίας στην κάθε μία ....
Όσο για το μπλε, θα το κοιτάξω στις επόμενες που θα επεξεργαστώ. Ίσως να φταίει και auto white balance ??? Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω να τις κάνω λίγο πιο warm μήπως και στρώσουν.
Ισχύει, θα πρόσθετα και ότι η Panasonic βγάζανε παλιά και μια πρασινίλα, ενώ οι Olympus βγάζουν μια κιτρινίλα κάπως σαν την Nikon.....κάθε εταιρία έχει δικό της στιλ....σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι....Δεν έχω εμπειρία από άλλα συστήματα, απλά νομίζω πως η Canon φημίζεται για την κοκκινίλα, η Fujifilm για την γαλαζίλα και η Nikon για την κιτρινίλα!
Αν υπάρχει τρόπος, θα με ενδιέφερε και μία άλλη ματιά στην επεξεργασία και το κάδρο !!!!Σε ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες και τον χρόνο που αφιέρωσες για να μας δείξεις την δουλειά σου!!!
Σαν σχόλιο θα συμφωνήσω με αυτά που είπαν τα παιδιά, στις πρώτες φώτος φαίνεται μια θολούρα σε κάποιες ενώ σε κάποιες άλλες μου χτυπάει πολύ το ''hdr''. έχουν τραβηχτεί αρκετά τα shadows.
Θα συμφωνήσω και για το μπλε άλλα και για το καδράρισμα που είπαν τα παιδιά. Βασικά παθαίνω και εγώ το ίδιο πράγμα, γυρνάω από τα τα ταξίδια πάντα με 4ψήφιο αριθμό φώτος και μετά άντε να τις επεξεργαστείς.....πολλές από αυτές που ανέβασες πάντως με μια ίσως διαφορετική επεξεργασία και ένα crop μπορούν να γίνουν πραγματικά εξαιρετικές.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.