ZebraLight - H51 Headlamp

Όχι και μάλιστα για μερικα ms πως θα το πατήσεις ξεκινα με την μέγιστη σκάλα (καταστροφη γιατι ειναι πολυ δυνατη) η απο την μικρή

Απάντηση: Re: ZebraLight - H51 Headlamp

Αν παμε στα 30+ ευρω τοτε ειμαι για τον H31:
http://www.zebralight.com/H31-Headlamp-CR123-220Lm_p_25.html
παντως προτιμοτερος ειναι ο Η51 απο αποψη μπαταριων ΑΑ τυπου αφου η φωτεινοτητα και στους 2 εχει μικρη διαφορα (20λ) και τα runtimes ειναι ιδια.
μαλλον θα τον χτυπησω και γω.

Re: Απάντηση: ZebraLight - H51 Headlamp

Όχι και μάλιστα για μερικα ms πως θα το πατήσεις ξεκινα με την μέγιστη σκάλα (καταστροφη γιατι ειναι πολυ δυνατη) η απο την μικρή

Αν ξεκιναει απο την μικρη κατι γινεται. Σκεψου να ξυπνησεις ξημερωματα να θες να αναψεις τον φακο για να δεις μπροστα σου και ξαφνικα να φωτισει ολο το δωματιο και τα ματια τι σοκ θα παθουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZebraLight - H51 Headlamp

Αν ξεκιναει απο την μικρη κατι γινεται. Σκεψου να ξυπνησεις ξημερωματα να θες να αναψεις τον φακο για να δεις μπροστα σου και ξαφνικα να φωτισει ολο το δωματιο και τα ματια τι σοκ θα παθουν.

αν τον πατήσεις ακαριαία σε "καθάρισε" η μεγάλη σκάλα.
Πρέπει να τον πατήσεις λιιιγο παραπάνω ώστε να ανοίξει η μικρή σκάλα και να τον αφήσεις διότι θα αρχίσει ο κύκλος και θα πιάσει την μεσαία σκάλα κοκ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZebraLight - H51 Headlamp

αν τον πατήσεις ακαριαία σε "καθάρισε" η μεγάλη σκάλα.
Πρέπει να τον πατήσεις λιιιγο παραπάνω ώστε να ανοίξει η μικρή σκάλα και να τον αφήσεις διότι θα αρχίσει ο κύκλος και θα πιάσει την μεσαία σκάλα κοκ....

Εννοεις σε διαρκεια ή σε αποσταση διαδρομης του διακοπτη;

διάρκεια..... και άμα φοράς γάντι ειδικά.... πονεμένη ιστορία... γι αυτο σου λέω petzl απλά πράγματα και δοκιμασμένα.... Δεν είναι κακός φακός κάθε άλλο είναι άριστα κατασκευασμένος, απλά με ενόχλησε κάτι βασικότατο για εμένα (που ισως το συνηθίζει κανείς κάποια στιγμή...)

Re: Απάντηση: ZebraLight - H51 Headlamp

τωρα ρε συ δεν ξερω τι να κανω με σενα...να σε φιλησω η να σε βρισω?

Με εσωσες απο την μαλακια UI που εχει (και μαλιστα αλλαξαν και το UI της Η501)

Αλλα τωρα δεν θα εχω λογο να αγορασω την πρωτη μου ZebraLight.....χοχοχοχο

Μπορει ο φακος να ξεκιναει απο την Η2 σκαλα αντι για την Η1; Δηλαδη απο την σκαλα με τα 140 λουμεν αντι για 200;

Oι σκαλες της σειρας 2 (Η2, Μ2, L2) (δηλαδη οι χαμηλες) μπαινουν μονο αφοτου αναψει ο φακος; Δεν μπορεις εξαρχης να δουλευεις τις σκαλες της σειρας 2 αντι της 1;

Οχι η απο την μεγαλη σκαλα θα ξεκινησει η απο την μικρη. Η εναλλαγη ειναι πολυ γρηγορη παντως οποτε αν ξεκινησεις απο την μικρη σκαλα πας γρηγορα στην μεσαια

Ειμαι ενα κλικ πριν τον αγορασω αλλα αυτο το μπερδεμενο UI μου την εχει δωσει. Δεν εχω καταλαβει γρι.

Απάντηση: Re: ZebraLight - H51 Headlamp

Ειμαι ενα κλικ πριν τον αγορασω αλλα αυτο το μπερδεμενο UI μου την εχει δωσει. Δεν εχω καταλαβει γρι.

Θα προσπαθήσω να εξηγησω την λειτουργια του οσο μπορω ποιο καλα.

Υπάρχουν 3 σκάλες με 2 διαβαθμίσεις καθε μια.
Σε κάθε σκάλα μπορεις ευκολα να ορισεις πια διαβαθμιση θες.
Ετσι υπαρχουν μονο 3 σκαλες οταν κανεις κύκλο και οχι 6(μαζι με τις διαβαθμίσεις)

Πατώντας ακαριαία το κουμπι ανάβει η δυνατή σκάλα

Πατώντας κο κουμπί λιγα ms περισσότερο ανάβει η μικρή σκάλα, και επειδη το κρατας πατημένο ξεκινά ο κυκλος. Αν προλαβεις και τον αφήσεις παραμενει στην μικρή αλλιως γρηγορα παει στην μεσαια επειτα στην μεγάλη και ξανα απο την αρχή. Η εναλλαγη στις σκάλες γινεται πολυ γρήγορα και σταματα οταν αφήσεις το κουμπί φυσικά.

Ειναι λιγο μπερδεμα για φακό, απο την μια βρισκεις ενδιαφέρον να υπαρχουν σκάλες και διαβαθμίσεις, απο την αλλη ενας φακός θα πρεπει να λειτουργει πολυ ποιο ευκολα χωρις να χρειάζεται σεμινάριο.

Δε ξέρω τι χρήση θες να κάνεις αλλα αν σκοπευεις να τον ανοιγοκλείνεις συνεχώς θα σε ξενίσει λίγο. Κατασκευαστικά ειναι άριστος φυσικά, ενω η αυτονομία του ειναι αποδεκτή.

Ο φακος θα χρησιμοποιεται στο ψαρεμα και εαν καμια φορα χρειαστει θα τον παιρνω και στην τσεπη του παντελονιου λογω μικρου μεγεθους.

Συγκεκριμενα κοιταω για τον H31:
http://www.zebralight.com/H31-Headlamp-CR123-220Lm_p_25.html
Επισης κοιταζω και τον Fenix HP20 R5 ο οποιος εχει βεβαια την διπλασια τιμη, μεγαλυτερο βαρος και μονο χρηση ως headlamp.
Βεβαια εχει τρομερη αυτονομια :
6 lumens (296 hrs) -> 51 lumens (24 hrs) -> 125 lumens (8 hrs 24 mins) -> 230 lumens (3 hrs 29 mins)
Εχω την εντυπωση πως το UI του ειναι πιο απλο απο του zebralight.

ωραιος φαίνεται αλλα μπολυ μιχλιμπιδι εχει πανω του, ξεφευγει απο πρακτικότητα νομιζω... ειναι και πανακριβος...

ΚΟιτα, πιστευω οτι ειναι θεμα συνηθειας το UI. Μολις μαθεις τα χουγια του θα εισαι ΟΚ