Zero Dark Thirty

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: Zero Dark Thirty (2012)

Εγώ πάλι δεν άντεξα ούτε μισή ώρα. Κάπου στη μέση των βασανιστηρίων τα παράτησα, εκεί που ο βασανιστής λέει στην Chastain ότι ο αιχμάλωτος είναι χαμένος για χαμένος, ακόμα κι αν μιλήσει.

σε πείραξε διότι ήξερες ότι αυτό που έβλεπες δεν είχε βγει από το μυαλό ενός σεναριογράφου αλλά έγινε στην πραγματικότητα, σε αυτή ή σε κάποια παρόμοια μορφή,
όντως ήθελε και υπομονή και γερό στομάχι, αλλά η ταινία σε επιβραβεύει στην πορεία,

όσον αφορά τη σύγκριση με hurt locker, θα διαφωνήσω εν μέρει....
αυτή είναι πολύ πιο περίπλοκη και πολυεπίπεδη, αλλά της λείπει η σκηνή που σου κολλάει στο μυαλό και μένει τελικά, ακόμα και μετά από καιρό,
(αυτή που ο πρωταγωνιστής μιλάει στο παιδί.....)

Απάντηση: Re: Zero Dark Thirty (2012)

Δε σε αδικώ....ήθελε λίγο υπομονή!
Σαν τον "Ελαφοκυνηγό" αλλά χειρότερα!

Χειρότερα απ´ τον Ελαφοκυνηγό - μέχρι να τελειώσει ο γάμος - δεν γίνεται. :silly:
Όσο για το hurt locker ήταν απ´ τις πλέον αδιάφορες ταινίες που έχω δεί, σαν ντοκυμαντέρ ένα πράμα που στο τέλος αναρωτιέσαι όχι γιατί πήρε το oscar αλλά γιατί γυρίστηκε αυτό το "πράγμα".

Μια άλλη "ταινιάρα" που εβριζα απ´ την αρχή αλλά κάθισα και την είδα μέχρι τέλους γιατί "δεν μπορεί, αφού είναι ταινιάρα, όλοι το λένε" ήταν το Reqviem for a dream. Ξέρω, είμαι απ´ τους ελάχιστους...

Αυτό που λέγαμε... Το γούστο και η διάθεση που έχεις τη συγκεκριμένη στιγμή.

Re: Απάντηση: Re: Zero Dark Thirty (2012)

Όσο για το hurt locker ήταν απ´ τις πλέον αδιάφορες ταινίες που έχω δεί, σαν ντοκυμαντέρ ένα πράμα που στο τέλος αναρωτιέσαι όχι γιατί πήρε το oscar αλλά γιατί γυρίστηκε αυτό το "πράγμα".

Χ2

Γυρισμένο σε στύλ ντοκιμαντέρ μεν αλλά που να μην βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά σε ένα κακό σενάριο.

Από τις πιο υπερτιμημένες φούσκες των τελευταίων ετών.

Θα με κανετε να την δω και δεν το ειχα σκοπο.....

Ειχα βαλει στο προγραμμα τους Αθλιους του Λουρμαν.

Να τη δείτε! Ειδικά όσοι έχετε κινηματογραφική υπομονή θα την εκτιμήσετε!
Δεν είναι κανένα αριστούργημα αλλά έχει μια ατμόσφαιρα "πραγματικότητας" που δε βρίσκεις σε πολλές ταινίες.
Δε θα την χαρακτήριζα "δύσκολη" αλλά "σκληρή", ειδικά στις σκηνές του βασανισμού.
Αποστασιοποιημένη επαρκώς από τα τεκταινόμενα, παρακολουθεί όπως συνηθίζει στις ταινίες της ή Μπίκγελοου, σαν ψυχρός παρατηρητής τα γεγονότα.

Αν αληθεύει πως η ταινία ουσιαστικά οπτικοποιεί τα απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως της χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα, την καθιστά από μόνη της μιας μορφής ιστορική καταγραφή, έστω μονόπλευρη!

Re: Απάντηση: Re: Zero Dark Thirty (2012)

Χ2

Γυρισμένο σε στύλ ντοκιμαντέρ μεν αλλά που να μην βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά σε ένα κακό σενάριο.

Από τις πιο υπερτιμημένες φούσκες των τελευταίων ετών.
Αργησα αλλά την ειδα...Θα ελεγα καλη..Πριν διαβασω το ανωτερω σχολιο ενιωθα οτι κατι λειπει στην ταινια που δεν μπορουσα να την αποκαλεσω ταινια...αλλά μολις διαβασα το σχολιο του Yperion καταλαβα ποια ηταν η διαφορα απο αλλες ταινιες. Στην ουσια ειναι σαν να εχει καποιος περασει στην σκηνη τις αυτουσιες τις αναφορες των πρακτορων...χωρις να μπαινει σε συναισθηματισμους, χωρις να αναλυει τους χαρακτηρες (ισως λιγο εξαιρεση της πρωταγωνιστριας, χωρις να αναφερονται λεπτομερειες, ποιος ειναι τι ειναι και ποιος ο ρολος του (εξαιρεση μονο ενος προσωπου που και παλι δεν δινονται αρκετες λεπτομερειες)...κλπ