Όπως φαίνεται από τις φωτό, έχεις ένα προβληματικό πράσινο υποεικονοστοιχείο και ένα σκουπιδάκι, παγιδευμένο μεταξύ πάνελ και προστατευτικού "γυαλιού".
Τα προβληματικά υποεικονοστοιχεία ήταν κάποτε εξαιρετικά σπάνια στις Plasma, αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια, λόγω του μικρότερου μεγέθους των κελιών και λόγω συμπίεσης του κόστους των διαδικασιών παραγωγής, έχουν αυξηθεί. Τις περισσότερες φορές βέβαια, επαναλειτουργούν καθώς ολοκληρώνεται το στρώσιμο, αλλά υπάρχουν και οι παραμένουσες περιπτώσεις.
Στη θέση σου, μιας και υπάρχει και το σκουπιδάκι, θα ζητούσα αντικατάσταση...
Λες φιλε μου JL να επαναλειτουργησει;
Η αληθεια ειναι οτι το σκουπιδακι δεν με ενοχλει καθολου. Ειναι πανω αριστερα και το ματι μου δεν πεφτει ποτε εκει καθως παρακολουθω την τηλεοραση. Περισσοτερο σκεφτομαι το ελλατωματικο πιξελακι. Ξεχασα να πω στο προηγουμενο μου ποστ οτι, καθως εναλλασσονται οι χρωματιστες εικονες του burn-in dvd, το πιξελακι φλασαρει.....αναβοσβηνει. Μια φαινεται σκουρο, μια δεν φαινεται καθολου. Εχω βαλει απλο dvd, εχω βαλει και ματροσκα υψηλοτερης αναλυσης......κι αν καθησω στα 2 μετρα, δεν το βλεπω. Πρεπει να πατησω παυση και να ψαξω να το δω. Βεβαια τωρα εχω χαμηλα τις ρυθμισεις. Αν ανεβασω ψηλα το διακρινω πιο ευκολα. Η θεση του ειναι περιπου στο μισο της αποστασης, κεντρου οθονης και δεξιου ακρου και λιγο προς τα επανω. Αν ημουν σιγουρος οτι θα επανελθει το πιξελ, δεν θα σκεφτομουν την αλλαγη γιατι η τηλεοραση μου αρεσει.....φαινεται να εχει πολυ καλη εικονα, δεν κανει καθολου θορυβο (buzz) και φοβαμαι αν την αλλαξω, μηπως το κομματι το καινουργιο εχει καποιο πιο σοβαρο ελλατωμα (περισσοτερα πιξελ ελλατωματικα, ή εστω κι ενα αλλα μες το κεντρο, ή μηπως εχει πολυ buzz, ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο).