Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Και αυτο που λεμε 'τελειο' δεν ειναι ΑΛΛΑ πραγματικα ειμαστε σε καλο δρομο..
Στο zdmc οταν συχρονιζει παει καλα ..
Το μηχανακι δειχνει πια την δυναμη του αλλα εχει ακομα δουλιτσα να γινει..
Για πρωτη φορΑ ειμαι αισιοδοξος!

Συμφωνώ. Aν έρχονταν με αυτό το f/w ως αρχικό, θα ήταν όλα ιδανικά. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι αν πρέπει να απεγκαθιστώ το ZDMC κάθε φορά και να το εγκαθιστώ, τότε το να περνάω εκ νέου τα add-ons είναι φασαρία.

Παιδιά κατι άσχετο. Θέλω για δοκιμή ήχου να συνδέσω, βασικά αν γίνεται, 2 ηχεία στερεοφωνικού στο zidoo. Τι ρυθμίσεις και βασικά τι πρέπει να κάνω για να ακούγεται ο ήχος από τα ηχεία; (έχω καλώδιο οπτικής ίνας)
Και κατι που επειδή είμαι άσχετος δεν καταλαβαίνω. Τι είναι το passthrough και τι το raw που βλέπω στις ρυθμίσεις ήχου;

Παίδες το ξέρω ότι είναι κουραστικό να αναφερθείτε σε βασικές έννοιες αλλά αν καποιος θέλει μπορεί να μου πει δυο πράγματα μπας και ξεστραβωθώ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Παίδες το ξέρω ότι είναι κουραστικό να αναφερθείτε σε βασικές έννοιες αλλά αν καποιος θέλει μπορεί να μου πει δυο πράγματα μπας και ξεστραβωθώ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Ενταχυ και παρα πολυ απλοποιημένα με κίνδυνο 'παρερμηνείας'
Raw πρωτογενής ο ήχος ο αρχικός της ταινίας που δεν εχει υποστεί κανενός είδους επεξεργασία (downmix, φίλτρα κτλ) απο λογισμικο του player.
Βρίσκεται στις ρυθμίσεις του android στις επιλογές του ήχου...
Pass through ο ήχος της ταινίας που περνάει αυτούσιος κατευθείαν απο το λογισμικο του player στον ενυσχιτη ωστε αυτος να κανει την αποκωδικοποίηση καναλιών (5.1 7.1) και των φόρμα του ήχου (dts dts-hd, dts-ma, Dolby κτλ).
Στο zdmc υπαρχει η επιλογη system ρυθμίσεις έξοδος ήχου ενεργοποίηση διελευσης
Αν δεν εχεις ενεργοποιημένο το πρώτο δεν περνεις το δευτερο.

Εχω την εντύπωση οτι στον mediacenter αραιά και που και σε ορισμένες ταινίες (!) οτι 'τρωει' το αρχικό γράμμα του υποτιτλου και καμμία φορα μπερδεύεται με τις κωδικοποιήσει των χαρακτήρων..
Μου το κάνε δυο φορες σε ταινίες οπου ξερω οτι οι υπότιτλοι ειναι 'ολοσωστοι'. Το παράξενο ειναι οτι δεν το κανει παντα....
Στο zdmc ΣΙΓΟΥΡΑ ειμαστε σε σωστό δρομο πια...
Απλα πέραν του 'τίναγματος' που κανει για 1" οταν σε τυχαίο σημείο ή μπρος-πισω δυο φορες για μισό δευρλεπτο χάθηκε ο ήχος στην κανονική ΡΟΗ της ταινίας...( εδω ομως μπορει και το αρχείο να ειχε θεματάκι στην κωδικοποίηση ή κατι να έγινε τυχαία στο διάβασμα του αρχείου μιας και βλέπω μέσω Ethernet και powerline το nas).
Γενικα τα προβληματα δεν λύθηκαν ολα μονομιάς αλλα πραγματικά τωρα δείχνουν να εχουν μπει σε μια ροη.
Οποίοι εχετε προβληματα καλο ειναι να κάνετε μια γενική επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και να το στήσετε απο την αρχή.
Εγω προσωπικα δεν έκανα και δεν ειχα κανένα θεμα ουτε μου κρασαρε ποτέ καμια εφαρμογή αλλα στο επόμενο λογισμικο ΣΙΓΟΥΡΑ θα το κανω ...

(Κατι άσχετο αλλα εκνευριστικό σε μενα.... στο καιρό πως μπορούμε να αλλάξουμε ις μονάδες σε km/h και σε mmHg ??
Τις επιλογές για αλλαγή της θέσεις των υπό τίτλων εγω δεν τις βρήκα Δημήτρη καν..που ειναι ;;
Την διαμόρφωση εξόδου στον ήχο εγω την εχω στο android raw pass through και την διαμόρφωση 'βελτιστοποιημενο' .. ειναι σωστό ??)

Last edited:
Ειμαι βέβαιος οτι υπαρχει 'θεματακι' με τους υπότιτλους στον media center...
Αρκετά συχνά 'τρωει' τα αρχικά γράμματα!!! (Αλλο παλι και τούτο...:furious3::afro:)

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

^^
Μήπως αυτά τα αρχικά είναι τονισμένα ελληνικά;
Οχι, σιγουρα..
Τρωει 1-3 γράμματα αρκετά συχνά. Η ίδια ταινία στο zdmc δεν παρουσιάζει κανένα θεμα!
Μολις είδα οτι και αλλοι εξω αναφέρουν το ιδιο.
Τα 'καταφεραν' παλι καπως... :flipout:

Με την ελληνική γραμματοσειρά και την τυχαία απώλεια γραμμάτων στην αρχή της πρότασης, επιβεβαιώνω για το media center. Πρέπει να τους αναφέρουμε.
Επίσης στο media center, ενώ επιδέχεται διορθώσεις (παραμετροποίηση) σε όλες τις ταινίες που δοκίμασα, δεν γίνεται τίποτα σε ταινίες που είναι BR είτε iso είτε πλήρης δομής. Το αντίστοιχο μενού γίνεται ανενεργό!
Βλέπω ότι για τα ελληνικά λειτουργεί με σωστά ελληνικά μόνο η κωδικοποίηση ελληνικών Κύπρου.

Η ανάποδη λειτουργία στη φωτεινότητα της οθόνης στη συσκευή, όπου το αμυδρό αντιστοιχεί στο φωτεινό και το ανάποδο, δεν είναι λάθος μετάφρασης αλλά λάθος στο αντίστοιχο μενού των Γρήγορων Ρυθμίσεων. Εάν δείτε στις Ρυθμίσεις, αυτό περιγράφεται ως Off-Low-Hi και λειτουργεί σωστά.

Δυστυχώς, κάτι έχουν κάνει και δεν έχουν ενσωματώσει όλη τη νέα μετάφραση των ελληνικών που τους δώσαμε, σε κάποια πεδία είναι ενημερωμένη σε κάποια κρατά κάποια άλλη μετάφραση (παλιότερη) σε κάποια δίνει αγγλική...

Για το φίλο που ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τις μονάδες μέτρησης στον καιρό, δυστυχώς δεν το περιλαμβάνουν, αλλάζει μόνο μεταξύ F/C και επηρεάζει τις τιμές που δίνει ανά ημέρα στην πρόβλεψη καιρού. Και εδώ ενώ το είχαμε εξελληνίσει πλήρως, η μετάφραση είναι μόνο η μισή.

android raw pass through και την διαμόρφωση 'βελτιστοποιημενο'
ετσι τα εχω κι`εγω.
το πρωτο γραμμα το τρωει και σε εμενα σε πολλες περιπτωσεις.
επαναλαμβανω ομως,οτι στην 1.2.10 δεν μου κανει upscale σε 4κ τις ταινιες,οπως εκανε η 1.2.9.
το χειροτερο ειναι,οτι δεν παιζει την εγγενη αναλυση των ταινιων και οχι οτι δεν κανει Upscale τις 1080p σε 4κ.
παιιζει και τις 4κ σε 1080p...!
κανω κατι λαθος..?

Όχι δεν κάνεις λάθος, στο Zidoo Player κάνει τα HD 1080p, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό το θέμα σχετίζεται με την επιλογή για 23,9+fps και την άλλη που έχει στις γρήγορες ρυθμίσεις. Τα απενεργοποίησα και νομίζω ότι δεν έκανε τις 750p ->1080p, για έλεγξε το.
Επίσης δεν κάνει upscale στο kodi.

Μου φαίνεται ότι μέχρι να φτιάξουν τα θέματα για τις ταινίες θα βλέπουμε στα άλλα media player και σε αυτό θα παίζουμε μόνο κανένα παιχνιδάκι. Τσάμπα τα χρήματα και η αναμονή.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Όχι δεν κάνεις λάθος, στο Zidoo Player κάνει τα HD 1080p, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό το θέμα σχετίζεται με την επιλογή για 23,9+fps και την άλλη που έχει στις γρήγορες ρυθμίσεις. Τα απενεργοποίησα και νομίζω ότι δεν έκανε τις 750p ->1080p, για έλεγξε το.
Επίσης δεν κάνει upscale στο kodi.

μπα..με την 1.2.9 ολα on ηταν και εκανε upsacale σε ολα τα βιντεο.
και τωρα που το ειπες το δοκιμασα οff αλλα δεν αλλαξε κατι.

Πάντως δεν ξέρω τι έλεγχος γίνεται πριν βγουν τα f/w. Θεωρώ ότι το beta testing scheme που έχουν είναι ΚΑΚΟ. Δεν είναι δυνατόν beta tester να σου λέει "μου παίζουν όλα τα HD tracks χωρίς πρόβλημα sync στο ZDMC) όταν πριν το τελευταίο f/w όλοι ανέφεραν πρόβλημα. Δεν ξέρω, μου φαίνεται εκτός χρόνου και τόπου. Επίσης, ακόμη και με το νέο ZDMC το οποίο έκανα απεγκατάσταση το παλιό και πέρασα το APK, σε μία περίπτωση με πέταξε έξω.

Το ΣΚ είδα 2 ταινίες, μια 3D και μία 2D. Την πρώτη την είδα στο Media Center με υπότιτλους του ISO. Κανένα πρόβλημα. Την δεύτερη την είδα στο ZDMC (remux με DTS-HD) για να το τεστάρω. Χωρίς να κάνω κάποιο jump κλπ, η ταινία έπαιξε απροβλημάτιστα με την ήχο συγχρονισμένο.

Γενικά το πάνε καλά αλλά αυτή η βιασύνη λόγω ανταγωνισμού δεν είναι καλή. Έχουμε καταλήξει καρδιακοί με τα f/w updates. Δεν είναι στραγάλια.

Παιδια επειδη δουλευω,μπορει να παει η γυναικα μου με την ταυτοτητα μου στα ελτα να παραλαβει για μενα;

Παιδια επειδη δουλευω,μπορει να παει η γυναικα μου με την ταυτοτητα μου στα ελτα να παραλαβει για μενα;

Ο πατέρας μου έχει παραλάβει δεκάδες δέματα από ΕΛΤΑ για μένα.
Του έχω δώσει την ταυτότητα μου και έχω υπογράψει από πίσω γράφοντας το κειμενάκι "η παραλαβή θα γίνει από τον τάδε (ονοματεπώνυμο)".