Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Υπαρχει θεμα παντως με τις 4Κ ταινιες στο zidoo με banding και αλλοιωσεις στην εικονα, ακομα και με το καθαρο m2ts των smurfs2 4K. Το εχουν τονισει και αλλοι στο φορουμ και το εχω δει και εγω. Αλλοιωσεις και πιξελιασμα σε πλανα ουρανου, ασπρα πλανα κλπ. Δεν ξερω αν ειναι θεμα δυναμης του μηχανηματος ή θεμα software αλλα προς το παρον η ποιοτητα εικονας σε 4Κ υλικο δεν ειναι τελεια. Δεν νομιζω να φταιει η τηλεοραση μου (samsung 65ju7000) ή τα καλωδια μου γιατι το εχουν αναφερει και αλλοι. Ελπιζω να διορθωνεται με firmware η κατασταση. Μακαρι να ειχα και uhd bluray να δοκιμασω το δισκακι smufs2 και εκει για να δω την διαφορα...Αν εχει καποιος ας κανει ενα κοπο να συγκρινει να μας πει

Μια διευκρίνιση...
Το deepcolor το έχεις στο 4:4:4, στο 4:4:2 ή στο 4:4:0;
Για κάνε δοκιμές και πες μας αν βλέπεις διάφορες..

(Ρε 'ερωτα' που πάθατε όλοι με τα Στρουμφάκια.. :) παιδικά αποθυμενα είναι; :))) )

τετοιο θεμα εγω με Oled 65αρα δεν εχω.μηπως εννοεις τον κοκκο που υπαρχει ετσι κι αλλιως σε ταινιες υψηλης αναλυσης?
αυτο που βλεπω εγω,ειναι οτι το Mediacenter διαβαζει οποτε θελει 4K αναλυση και οποτε θελει γυριζει αυτοματα σε Hdr.
να μην αναφερθουμε στο ξεχασμενο deepcolor που δεν λειτουργει ουτε auto ουτε καρφωτο.
γενικα εχουν μεινει 2-3 θεματακια που πρεπει να διορθωθουν.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Μια διευκρίνιση...
Το deepcolor το έχεις στο 4:4:4, στο 4:4:2 ή στο 4:4:0;
Για κάνε δοκιμές και πες μας αν βλέπεις διάφορες..

(Ρε 'ερωτα' που πάθατε όλοι με τα Στρουμφάκια.. :) παιδικά αποθυμενα είναι; :))) )

εσυ που το εχεις leo?

Εγώ Δημήτρη ΔΕΝ έχω 4K HDR TV και γιαυτο δεν μπορώ να το δω, τοχω στο auto αλλά υπάρχει πιθανότητα στην περίπτωση σας να μην λειτουργεί σωστά.
Όμως πιθανόν λόγο ανεπαρκών ακόμα οδηγων στο 4:4:2 ή 4:4:0 να παίζει καλύτερα το αρχείο..

τετοιο θεμα εγω με Oled 65αρα δεν εχω.μηπως εννοεις τον κοκκο που υπαρχει ετσι κι αλλιως σε ταινιες υψηλης αναλυσης?
αυτο που βλεπω εγω,ειναι οτι το Mediacenter διαβαζει οποτε θελει 4K αναλυση και οποτε θελει γυριζει αυτοματα σε Hdr.
να μην αναφερθουμε στο ξεχασμενο deepcolor που δεν λειτουργει ουτε auto ουτε καρφωτο.

Εχεις 4Κ oled ή απλη; γιατι αν βλεπεις σε 1080p δεν θα εχεις προβλημα

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Εγώ Δημήτρη ΔΕΝ έχω 4K HDR TV και γιαυτο δεν μπορώ να το δω, τοχω στο auto αλλά υπάρχει πιθανότητα στην περίπτωση σας να μην λειτουργεί σωστά.
Όμως πιθανόν λόγο ανεπαρκών ακόμα οδηγων στο 4:4:2 ή 4:4:0 να παίζει καλύτερα το αρχείο..

χανεται η εικονα εαν το εχω auto ή καρφωτο σε καποια βιντεο.

Οχι δεν μιλαω για κλασικο κοκκο. Μιλαω για καθαρες αλλοιωσεις και πιξελιασματα σε πλανα στο backround

Οχι δεν μιλαω για κλασικο κοκκο. Μιλαω για καθαρες αλλοιωσεις και πιξελιασματα σε πλανα στο backround

σε καθαρο bluray και 4k η εικονα ειναι πεντακαθαρη.ειδικα αυτο των smurfs ειναι αλλο πραμα..

Τελικά ρε παιδιά αξίζει η αγορά του; Εχει πολύ καλή εικόνα σε videos 1080p κυρίως σε tv 4k;

Edit: από ομαλότητα πως πάμε στη κίνηση;

Προσωπικά δεν έχω AV ενισχυτή για να στο δοκιμάσω, παίζω καθαρά δικάναλα.
Αλλά αμφιβάλλω εάν γίνεται αυτό που αναφέρεις, γιατί θα πρέπει να είχε επιλογή PCM Multichannel στις επιλογές εξόδου και κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβάνεται.

Ευχαριστώ για την απάντηση.. ;)

Εφόσον παίζεις καθαρά δικάναλο ήχο και δεν έχεις av ενισχυτή, δεν έχεις και τη δυνατότητα εξοπλισμού να το δοκιμάσεις και να μου απαντήσεις στο ερώτημά μου.

Στις επιλογές εξόδου όμως, είδα να υπάρχει επιλογή για PCM multichannel στο 5:18 σε αυτό το βίντεο παρουσίασης - review του Zidoo x9s:

https://youtu.be/4aAcUtgjsLI

Settings/sound and notification/realtek audio settings/ HDMI output

Όπου υπάρχουν οι εξής 4 επιλογές:

RAW
LPCM 2 Channel
LPCM Multi-Channel
Auto

Και προφανώς το RAW είναι το passthrough ή bitstream.

Φωτογραφία των settings αυτών από το άνωθεν βίντεο.

https://www.avsite.gr/forum/attachments/screenshot_20170516-150934-png.74900/

screenshot_20170516-150934-png.74900

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ελαβα ενα μαιλ απο την Zidoo :
Hey all, now you are able to place your order from the Zidoo official website. We will process your order as soon as possible.
In order to celebrate official online store, we have launched a series of special offers. You can apply the coupon code below when you place your order.

X9S coupon code: ZQZ17BZY90ZV Get $20 Off

https://www.zidoo.tv/Product/index/model/X9S/target/rRwtRFydZ4xKKmVViAFMcQ==.html

Έριξα την παραγγελία με το κουπόνι, βγαίνουν τζάμπα τα μεταφορικά, για να δούμε τώρα πότε θα έρθει κι αν θα έχει τελωνείο...

Σε πόσο καιρό λέτε να το περιμένω;

Έχω να τους πω κάτι για τελωνείο ή τρόπο μεταφοράς;

Θενκς για το κουπόνι! ;)