Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Το εβαλα και το παρακολουθω αρκετη ωρα τωρα..
Νομιζω οτι στο bdmv με μενου μαλλον τα εκαναν μανταρα και εχουμε ακομα αρκετη δουλιτσα..
Αυτα που επαιζαν εξακολουθουν να παιζουν κανονικα και αυτα που δεν επαιζαν το ιδιο (δηλδη δεν..πχ Lalaland, Ινφερνο βγαζοντας ενδειξη 'unknow audio format'). Σε ενα μαλιστα (The Martians) μου κολλησε κιολα. Υπο την προηποθεση οτι τα ριπαρισμενα iso ειναι 'σωστα φτιαγμενα' πιστευω πως θα ομαλοποιηθει η ολη διαδικασια μετα απο λιγο καιρο..
Ο εξωτερικος player εχω την αισθηση οτι παιζει ακομα καλυτερα και βλεπω οτι η usb3 θυρα να παιζει πιο ανετα.
Επισης αρχεια UHD bluray παιζουν λιγο πιο ανετα...
Συνολικα ειμαστε σε πολυ καλο δρομο αλλα εχουμε ακομα...

Last edited:
Θα επαναλάβω ότι οι κινέζοι είναι ΚΑΚΙΣΤΟΙ developers. Προσωπικά, αν και είμαι απογοητευμένος από πολλά, σκέφτομαι τι εναλλακτικές υπάρχουν. Να περιμένεις την Mede8er; Να πας σε Pi; Να πας σε πιο ακριβή λύση htpc με windows/linux; Πάντως το x9s έχει αρκετά καλά αλλά υπάρχουν και προβλήματα που τα αγνοούν παντελώς και πάνε με την δική τους ατζέντα. Ας μην λένε λοιπόν για το support τους γιατί και αυτό για τα μάτια του κόσμου είναι. Για παράδειγμα, το θέμα με τα επίπεδα χρώματος είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ κι επίσημη απάντηση δεν υπάρχει. Μπορεί να ευθύνεται και η Realtek αλλά όπως και να έχει, άντε να πας να καλιμπράρεις με πηγή το x9s και να σου βγει τρεις και ο κούκος. Πάντως το παίρνω απόφαση και πλέον δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με android σε πρώτο βαθμό και με Zidoo σε δεύτερο.

Θα συμφωνήσω σε όλα..
Αλλά δεν υπάρχει και σοβαρή (σε λογικό κόστος) εναλλακτική..
Τα htpc και όγκο έχουν και ακριβά είναι και για να αποδώσει σωστά θες μια ΑΚΡΙΒΗ κάρτα γραφικών και σε άτομα που τα παιχνίδια είναι παντελώς & παγερά αδιάφορα πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να δικαιολόγηση το κόστος. Η λύση του pi3 για πόλλους είναι δύσκολη και μη χρηστική.
Μακάρι η WD να ξανά έβγαζε διάδοχο, πολύς κόσμος (και εγώ) θα το περνάμε την ίδια μέρα αλλά δεν..
Οι Κινέζοι της zidoo λύνουν θέματα αλλά δημιουργούν και νέα..
Πχ το bdmv θα μας απασχολεί πολύ καιρό μέχρι να παίξει σωστά.

(Αλήθεια, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα στα επίπεδα χρώματος που γράφεις; αφορά τα απλά 1080p ή τα UHD αρχεία;)

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/psa-the-x9s-outputs-wrong-color-levels.5054/

Ο τύπος έκανε μετρήσεις και είδε ότι το x9s έχει λάθος χρωματική απόδοση σε κάποιες περιπτώσεις. Βλέπω ότι η Zidoo αν και αρχικά πήγε να το πλησιάσει το θέμα, μετά το άφησαν. Μπορεί να είναι και θέμα Realtek, αλλά το πρόβλημα υπάρχει και δεν είναι καλό. Πρακτικά, όπως είναι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Zidoo έβαλε ότι πιο αργό υπάρχει στο θέμα του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου (απαράδεκτο για κινέζικο premium προϊόν) στο x9s, το κάνουν ή μάλλον το περιορίζουν μόνο για media player και τίποτε άλλο. Αλλά κι εκεί, με τους περιορισμούς στο official kodi όπου θέλουμε ZDMC για passthrough (θα πρέπει να το αναβαθμίζουν άμεσα κι όχι όποτε τους καπνίσει) και με τα προβλήματα με skipped frames στην 17.1, μένουμε μόνο με τον (πολύ καλό βέβαια) player της Zidoo. Tην ίδια στιγμή, υπάρχει και ανταγωνιστής με αισθητά χαμηλότερη τιμή.

Skipped frames έχει και το mi3 στο kodi 17.3 συν του οτι δεν κλειδώνει και άψογα στα 23
Άρα -μάλλον- είναι θέμα προγράμματος και οδηγών.
Ήδη μια βόλτα που έκανα τώρα στο σχετικό νήμα εμφανίστηκαν οι developers και αναφέρουν ότι αρκετά θεματάκια θα λυθούν σε επόμενη αναβάθμιση.
Το x9s σαν media player εμένα με καλύπτει απόλυτα και είμαι ευχαριστημένος με τον δικό τους playedr αλλά σαν μόνο kodi box θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν και φθηνότερα που κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Το x9s σαν media player εμένα με καλύπτει απόλυτα και είμαι ευχαριστημένος με τον δικό τους playedr αλλά σαν μόνο kodi box θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν και φθηνότερα που κάνουν ακριβώς το ίδιο.

μια απο τα ιδια και παντα με το ενσωματωμενο mediacenter.
για τις δικες μου αναγκες ειμαι 90% καλλυμενος.
το μονο που εχει απομεινει,ειναι η αναλυση η οποια παροτι auto δεν γυρναει σε 4k αναλυση,αλλα εδω ισως φταιει το οτι ειναι επανω στο switch του yamaha μαζι με τον προβολεα που ειναι 1080p.
δεν παιζουν κανα 2 video αλλα ειναι εξαιρεση αφου-γενικα-παιζουν σχεδον τα παντα απροβληματιστα.
αυτο που αναφερουν σχετικα με τα επιπεδα χρωματος,προσωπικα δεν εχω παρατηρησει κατι.τουλαχιστον κατι που να..βγαζει ματια.με φωτομετρο πολυ πιθανο να υπαρχει αποκλιση.
αφου στην τελευταια διορθωθηκαν και 2 βασικα θεματα(deepcolor και usb 3.0)δεν βλεπω καποιο σημαντικο προβλημα.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Θα συμφωνήσω σε όλα..
Αλλά δεν υπάρχει και σοβαρή (σε λογικό κόστος) εναλλακτική..
Τα htpc και όγκο έχουν και ακριβά είναι και για να αποδώσει σωστά θες μια ΑΚΡΙΒΗ κάρτα γραφικών και σε άτομα που τα παιχνίδια είναι παντελώς & παγερά αδιάφορα πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να δικαιολόγηση το κόστος. Η λύση του pi3 για πόλλους είναι δύσκολη και μη χρηστική.
Μακάρι η WD να ξανά έβγαζε διάδοχο, πολύς κόσμος (και εγώ) θα το περνάμε την ίδια μέρα αλλά δεν..
Οι Κινέζοι της zidoo λύνουν θέματα αλλά δημιουργούν και νέα..
Πχ το bdmv θα μας απασχολεί πολύ καιρό μέχρι να παίξει σωστά.

(Αλήθεια, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα στα επίπεδα χρώματος που γράφεις; αφορά τα απλά 1080p ή τα UHD αρχεία;)

Δεν χρειάζεται καν κάρτα γραφικών, τα nuc είναι το ίδιο με τα Android boxes ή λίγο μεγαλύτερα

Όταν δίνεις 120 ευρώ πάντως, το μηχανάκι το θέλεις και για κάτι επιπλέον από έναν απλό media player.

τι αλλο?ειναι απο τα λιγα που υποστηριζει σωστα hd audio,autoframe και γενικα παιζει τα παντα.
γρηγορο,,καλο hardware,πληρεστατο σε συνδεσεις,καλοκατασκευασμενο και συνεχεις υποστηριξη.
το επομενο level ειναι το shield αλλα εκει παμε σε αλλο κοστος.

Netflix (γενικώς VOD), Gaming δύο από τα πολύ απλά που μου έρχονται στο μυαλό και βασικά. Το πρώτο δεν υφίσταται (SD μόνο και αν), για το δεύτερο υστερεί πάρα πολύ. Θεωρώ πως συνδιασμός Pi και Mi (στα ίδια λεφτά πάνω-κάτω) είναι σαφώς ανώτερος από όλες τις απόψεις.

η φθηνοτερη συσκευη με πιστοποιημενο Netflix που πλησιαζει στα υπολοιπα χαρακτηριστικα το zidoo,ειναι το xiaomi mi το οποιο υστερει σε αλλα(εισοδους/εξοδους,autoframe,κατασκευη).
το mi μοιαζει καλυτερο vmf αλλα εαν προσθεσεις και τα αξεσουαρ που χρειαζεται για να ολοκληρωθει σαν μηχανακι,πλησιαζει το κοστος του zidoo.
στο κομματι του gaming,σε αυτην την κατηγορια,πανω κατω εχουν ολα ιδια συμπεριφορα και παιζουν τυπικα καποια παιχνιδια.
για τα βαρια παμε παλι σε αλλα κοστη.

μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα εφαρμογη που παιζει αν οχι 1080 στην χειροτερη 720.... αν και οταν ανοιγω την ταινια μου εμφανιζει το σημα του ultra hd, δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι ο λογαριασμος ειναι ultrahd...

δοκιμασμενο εδω και 3 ωριτσες και το μονο προβλημα που παρουσιασε,δεν ξερω αν ηταν τυχαιο,ενω ανοιγε η εφαρμογη οταν πατουσα play μου εβγαζε σφαλμα,εκανα διαγραφη δεδομενων και λειτουργει παλι.....

οταν θα πατησετε play θα δειτε εικονα sd δωστε ενα λεπτο και θα στρωσει

http://www35.zippyshare.com/v/mvCzinp6/file.html

Attachments

• IMG_20170626_195435.jpg
    IMG_20170626_195435.jpg
    73.9 KB · Views: 196
  • IMG_20170626_195457.jpg
    IMG_20170626_195457.jpg
    98.4 KB · Views: 196
  • IMG_20170626_195749.jpg
    IMG_20170626_195749.jpg
    98.2 KB · Views: 196
  • IMG_20170626_195423.jpg
    IMG_20170626_195423.jpg
    67.3 KB · Views: 194
  • IMG_20170626_202718.jpg
    IMG_20170626_202718.jpg
    72.5 KB · Views: 194
  • IMG_20170626_202747.jpg
    IMG_20170626_202747.jpg
    86.7 KB · Views: 194
η φθηνοτερη συσκευη με πιστοποιημενο Netflix που πλησιαζει στα υπολοιπα χαρακτηριστικα το zidoo,ειναι το xiaomi mi το οποιο υστερει σε αλλα(εισοδους/εξοδους,autoframe,κατασκευη).
το mi μοιαζει καλυτερο vmf αλλα εαν προσθεσεις και τα αξεσουαρ που χρειαζεται για να ολοκληρωθει σαν μηχανακι,πλησιαζει το κοστος του zidoo.
στο κομματι του gaming,σε αυτην την κατηγορια,πανω κατω εχουν ολα ιδια συμπεριφορα και παιζουν τυπικα καποια παιχνιδια.
για τα βαρια παμε παλι σε αλλα κοστη.

Το Mi θα το έχεις για ότι χρειάζεται να παίζει VOD. Δεν χρειάζεται να του προσθέσεις κάτι. Το Pi θα κάνει όλα τα άλλα μαζί με ένα LibreELEC. Συν ότι μπορείς να του ρίξεις RetroPie και να το έχεις να παίζει ότι emulator θέλεις. Αυτός ο συνδυασμός, στοιχίζει όσο ένα Zidoo, έχει εγγυημένα πολύ καλή αναπαραγωγή αρχείων μέσω Kodi με ότι χρειάζεται (passthrough κλπ) και το καλύτερο, δεν περιμένεις από τον κάθε Κινέζο ψευτο-developer να βγάλει ένα fix και να σπάσει 4-5 άλλα. Tο support της Zidoo είναι επιεικώς για τα μπάζα σε σχέση με ότι διαφημίζουν. Έχουν περάσει πόσοι μήνες και όλα είναι ακόμη beta (αρχικά δεν είναι αλλά βαφτίζονται στην πορεία όταν καταλαβαίνουν ότι έχουν σπάσει ένα σωρό πράγματα), μετά έχουμε συνεχές κρυφτούλι μέχρι να αρχίζει ο κόσμος να κράζει. Το σίγουρο είναι πως το πειραγμένο android ΔΕΝ κάνει για media player. Δεν είναι τυχαίο και το συνεχές κράξιμο που πέφτει στο official Kodi forum για τα android boxes. Φθηνά, οκ, αλλά τα προβλήματα είναι ένα σωρό και δημιουργούν μπάχαλο. Τι παραπάνω μου δίνει πχ από το Mede8er; Δίπλα-δίπλα τα έχω. Το τελευταίο ακόμη παίζει απρόσκοπα ότι αρχείο του δίνω πλην h.265. Πλην αυτού το μόνο που υστερεί είναι το δίκτυο.

netflix εχω στην τηλεοραση και βολευει περισσοτερο εννοειται απο οποιοδηποτε ανεξαρτητο πλειερ.
τωρα σαν πλειερ ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο τον ενσωματωμενο Mediacenter.
παιζει σχεδον τα παντα(εξαιρουνται καποια "περιεργα" βιντεο)χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
σωστη κινηση,Hdaudio,πολλες επιλογες στο μενου υποτιτλων και ανετος χειρισμος.
με λιγα λογια το zidoo με τον ενσωματωμενο πλειερ,ειναι-πια-ενα πληρεστατο mediaplayer που δυσκολα θα βρεις σε τιμη κατω απο 200 ευρω.

και οταν λεω πληρεστατο,εννοω ως πλειερ καθαρα για ταινιες απο οπου και ενα προερχονται.

στο kodi Οντως υπαρχουν καποια θεματα αλλα προσωπικα δεν με καιει αφου με υπερκαλυπτει το Mediacenter.
και επειδη για εμενα μετραει και η πρακτικοτητα και οχι να εχω 10 μηχανακια για 10 διαοφορετικες δουλειες ο συνδυασμος που αναφερεις,περιπλεκει τα πραγματα.
επιπλεον χειριστηρια,επιπλεον καλωδια,μηδεν πρακτικοτητα.
γενικα ειναι τι ζηταει και τι θελει να κανει ο καθενας.
και για εμενα netflix στην τιβι,με Zidoo για τα υπολοιπα ειναι το απολυτο.

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Το Mi θα το έχεις για ότι χρειάζεται να παίζει VOD. Δεν χρειάζεται να του προσθέσεις κάτι. Το Pi θα κάνει όλα τα άλλα μαζί με ένα LibreELEC. Συν ότι μπορείς να του ρίξεις RetroPie και να το έχεις να παίζει ότι emulator θελεις.
Δυστυχώς το rpi όμως δεν υποστηρίζει hevc hardware decoding.
Αλλά λόγω τρομερής υποστήριξης απ'το kodi (υπάρχει official rpi firmware developer που είναι ΚΑΙ team kodi member) το έχουν καταφέρει με διάφορα optimisations να παίζει 720p ακόμα και low bitrate 1080p hevc (το pi 3).
Επίσης και στο hdaudio passthrough εχει κάποιους περιορισμούς λόγω hardware.

Της αυτής άποψης είμαι και εγώ.
Τα οποία προβλήματα υπάρχουν (κυρίως πια στα BR menu), αν και θα πάρει λίγο καιρό, θα φτιαχτούν. Ο media center παίζει εξαιρετικά και στο kodi τα οποία μικρά θεματάκια θα επιλυθούν συντομα (για κάποια από αυτά πιστεύω ότι είναι ζήτημα της ομάδας ανάπτυξης του kodi πχ frame drop).
Γενικά είναι ένας πλήρης πια player και για την χρήση που εγώ το θέλω είναι εξαιρετικός. Σε συνδυασμό με το mi3 (που δεν το βλέπω να πάθετε καιρό..) είμαι καλυμμένος.

Re: Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Δυστυχώς το rpi όμως δεν υποστηρίζει hevc hardware decoding.
Αλλά λόγω τρομερής υποστήριξης απ'το kodi (υπάρχει official rpi firmware developer που είναι ΚΑΙ team kodi member) το έχουν καταφέρει με διάφορα optimisations να παίζει 720p ακόμα και low bitrate 1080p hevc (το pi 3).
Επίσης και στο hdaudio passthrough εχει κάποιους περιορισμούς λόγω hardware.

αρα το rpi δεν μας κανει για κυριο πλειερ.οποτε επομενη-σοβαρη-προταση μετα το Zidoo,ειναι το shield(?)..

στο kodi τα οποία μικρά θεματάκια θα επιλυθούν συντομα (για κάποια από αυτά πιστεύω ότι είναι ζήτημα της ομάδας ανάπτυξης του kodi πχ frame drop).

Αν δεν πρόκειται για γενικό θέμα του android port του kodi, δεν παίζει να φτιαχτεί τίποτα.
Το έχουμε πει πολλές φορές, πως το kodi απ'την έκδοση 17 και μετά υποστηρίζει αποκλειστικά τον official android mediacodec, κάτι που το zidoo δεν διαθέτει (μετά από τόσα πατσαρίσματα - αλλά και επειδή το zidoo υποστηρίζει κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν στον "καθαρό" mediacodec).
Εφόσον το zdmc ακολουθεί τις εκδόσεις kodi, no problem, χρησιμοποιείτε αυτό.