Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

To Hub δουλεύει και με bluetooth, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω το συνδέεις ατο wifi και το χειρίζεσαι με το κινητό και αυτό στέλνει εντολές IR στις συσκευές. Που σημαινει πρέπει να βρίσκεται σε ένα σημείο που να έχει οπτική επαφή με τις συσκευές.

Αντί να πουλάνε πλέον τηλεκοντρόλ έχουν σκεφθεί έναν τρόπο "μετατροπής" του κινητού σε τηλεκοντρόλ μετατρέποντας διαδικτυακές εντολές σε IR εντολές.

Αρα μάλλον για διαφορετικούς χώρους θέλεις κι άλλο hub.

https://www.logitech.com/en-us/product/harmony-hub#

Η ουσία είναι ότι για μένα όλες οι προσπάθειες εδώ και 15 χρόνια να χρησιμοποιήσω touch οθόνη για τηλεκοντρόλ έχουν αποτύχει (και με ακριβά touch τηλεκοντρόλ) . Μόλις περάσει το δεκάλεπτο της ντιζαϊνιάς και του ουάου αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι η αίσθηση του hard button στο τηλεκοντρόλ είναι αναντικατάστατη όταν θές μέσα στο σκοτάδι να πειράξεις volume ή κανάλι ΓΡΗΓΟΡΑ και ΣΙΓΟΥΡΑ. Πόσο μάλλον με το κινητό...ώσπου να το πιάσεις και να το ξεκλειδώσεις, έχεις αλλάξει δέκα κανάλια με το τηλεκοντρόλ....
Δεν είναι τυχαίο ότι η logitech έβγαζε τηλεκοντρόλ touch αλλά και με κουμπιά σαν το κορυφαίο Harmony One που έχω κατευχαριστηθεί. Δεν θα μπορούσε να είχε βγάλει όλο touch; άνετα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Αν το Bluetooth φτάνει
Το τηλεκοντρόλ είναι Bluetooth ή IR?

IR

γι αυτό και ο μοναδικός τρόπος να το ξυπνήσεις είναι μέσω IR.

Καλή η πατέντα της logitech αλλά όπως έγραψα θα πρέπει να έχεις ένα hub σε κάθε zidoo....δεν είχαμε άλλη δουλειά..... :flipout:

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

To Hub δουλεύει και με bluetooth, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω το συνδέεις ατο wifi και το χειρίζεσαι με το κινητό και αυτό στέλνει εντολές IR στις συσκευές. Που σημαινει πρέπει να βρίσκεται σε ένα σημείο που να έχει οπτική επαφή με τις συσκευές.

Αντί να πουλάνε πλέον τηλεκοντρόλ έχουν σκεφθεί έναν τρόπο "μετατροπής" του κινητού σε τηλεκοντρόλ μετατρέποντας διαδικτυακές εντολές σε IR εντολές.

Η ουσία είναι ότι για μένα όλες οι προσπάθειες εδώ και 15 χρόνια να χρησιμοποιήσω touch οθόνη για τηλεκοντρόλ έχουν αποτύχει (και με ακριβά touch τηλεκοντρόλ) . Μόλις περάσει το δεκάλεπτο της ντιζαϊνιάς και του ουάου αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι η αίσθηση του hard button στο τηλεκοντρόλ είναι αναντικατάστατη όταν θές μέσα στο σκοτάδι να πειράξεις volume ή κανάλι ΓΡΗΓΟΡΑ και ΣΙΓΟΥΡΑ. Πόσο μάλλον με το κινητό...ώσπου να το πιάσεις και να το ξεκλειδώσεις, έχεις αλλάξει δέκα κανάλια με το τηλεκοντρόλ....

Το hub συνδέεται και με Bluetooth στις συσκευές, στο shield πχ που το τηλεκοντρόλ είναι Bluetooth συνδέεται με Bluetooth ποτέ δεν χρειάζεται οπτική επαφή το hub με το shield. Επίσης το smartphone είναι ένα + αλλά μπορείς να το δουλέψεις και με το απλό τηλεκοντρόλ που συνοδεύει το hub που είναι χωρίς touchscreen ή και με το elite, touch που έχουν και οθόνη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

IR

γι αυτό και ο μοναδικός τρόπος να το ξυπνήσεις είναι μέσω IR.

Καλή η πατέντα της logitech αλλά όπως έγραψα θα πρέπει να έχεις ένα hub σε κάθε zidoo....δεν είχαμε άλλη δουλειά..... :flipout:

Αφού δεν είναι Bluetooth τότε δεν θα δουλέψει

Αν θες bluetooth μπορείς να αγοράσεις έξτρα τηλεκοντρόλ bluetooth με στικάκι usb bluetooth. Εχω πάρει ένα φθηνό κινέζικο φωτιζόμενο που από την άλλη πλευρά είναι πληκτρολόγιο.

Αλλά μετά θα πρέπει να βρεις μια πατέντα να το "ξυπνήσεις" με bluetooth.

Οπότε καταλήγουμε στα ίδια..... (Hub)

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Ακριβώς, θέλεις hub για να στέλνει IR στο Zidoo.

Ούτε εμένα με βολεύει το touch, με το Harmony Elite κάνω δουλειά. Απλά ανέφερα το app μην τυχόν σε εξυπηρετούσε για την κατάργηση του remote της Zidoo, αλλά είναι λίγο εξτρημ το σενάριο των πολλαπλών Zidoo και μάλιστα και σε διαφορετικό όροφο (όχι οτι θα έκανε διαφορά αν ήταν απλά σε διαφορετικά δωμάτια).

Άλλη λύση ίσως να ήταν να τα έχεις μόνιμα ανοιχτά, σιγά τι ρεύμα να τραβάνε...

Άλλη λύση που ίσως δουλεύει, καμιά smart πρίζα, κάτι τέτοιο δηλαδή. Δώσε μου λίγη ώρα να τσεκάρω αν όταν την ενεργοποιείς ξεκινάει το Zidoo σε standby ή αν μπουτάρει κανονικά όπως είναι το ζητούμενο.

Άλλη λύση που ίσως δουλεύει, καμιά smart πρίζα, κάτι τέτοιο δηλαδή. Δώσε μου λίγη ώρα να τσεκάρω αν όταν την ενεργοποιείς ξεκινάει το Zidoo σε standby ή αν μπουτάρει κανονικά όπως είναι το ζητούμενο.

Πρέπει να το βρήκες !

Όταν είναι σε standby και βγαλεις και βάλεις το βύσμα του ρεύματος από πίσω , bootαρει κανονικά.! 👍

θυμηστε μου λιγο πως παιζει σωστα 3d υποτιτλους το zidoo..
τους μετατρεπω με το 3D Subtitler και ενω τους βλεπει δεν τους αναγνωριζει.
αλλαξα κωδικοποηση πριν την μετατροπη αλλ απαλι τα ιδια.
εαν χρησιμοποιησω το απλα srt εχω υποτιλτους αλλα δεν ειναι 3d.

Δημήτρη έχει το zidoo ένα σωρό ρυθμίσεις για 3D υπότιτλους.
Την ώρα που παίζει πατα τις 3 παύλες και πήγαινε στο 3D.
Για δες μήπως τους φτιάχνει να φαίνονται όπως τους θες.

ενα κανονικο srt που εχω,στις ειδικες ρυθμισεις 3d δεν τους κανει απολυτως τιποτε και οι υποτιτλοι ειναι κανονικοι.
δηλαδη μη 3d..

οταν παω να παιξω τρειλερ μεσα απο το zdmc,μου βγαζει error το youtube.
εκανα απεγκτασταση του plugin,το ξαναπερασα αλλα παλι τα ιδια.
καμια λυση?

δεν ξερω εαν διορθωσαν κατι ή τελικα μετα απο καιρο εγινα αποδεκτα τα API KEY που ειχα περασει,
αλλα το youtube παιζει κανονικα μεσω kodi ολα τα τρειλερ των ταινιων...