AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 10,403
δεματικά εννοείς;;Εχω μερικα κοκκινα και κιτρινα σε περιπτωση που χρειαστει .................![]()
Είναι γεγονός ότι ο συντονιστής της κατηγορίας μπορεί να το φτάσει σε άλλο επίπεδο αλλά επέτρεψε μου όταν έχεις διπλό σου άλλο εργαλείο (direct drive )αντιλαμβάνεσαι για αυτούς που έχουν ασχοληθεί το τι λάθος έχει πάει …στο mk2Ποτέ μέχρι σήμερα το Technics SL1200 ΜΚΙΙ (αυτό που είναι και βρίσκεται παντού) δεν αντιμετωπίστηκε από την high-end κοινότητα (αυτή την οποία ενδιαφέρουν κεφαλές μόνο πάνω από τα …10.000,00€!!!) με τον σεβασμό και την σοβαρότητα που του αναλογεί, πιθανόν γιατί ο καθείς …lowendάς μπορούσε να έχει και από ένα και κυρίως διότι εξ αρχής θεωρήθηκε (κακώς) ότι απευθύνεται σε DJs. To 1200MKII αν το αγαπήσεις με ελάχιστα έξοδα μετατρέπεται όχι απλά σε φονέα γιγάντων αλλά σε γίγαντα. Και τα δύο των οποίων εσαεί θα κουβαλώ την ακουστική τους ...συμπεριφορά είχαν ίσους βραχίονες το ένα έναν SME 309 και το άλλο τροποποιημένο τον μανίσιο, καταργημένο το pitchcontrol (πολύ καλό …sorry σκληρό μοτέρ για να ...πεθάνει) και συμπτωματικά και τα δύο φορούσαν κορυφαίες Ortofon. Τον σεβασμό μου στον συμφουρομίτη vlad66 για την αγάπη και την φροντίδα που τα δείχνει...
δεν μπορώ να πω ότι έχει πάει κάτι λάθος στο ΜΚ2.. είχαν ένα ταβάνι στο κόστος και δεν έπρεπε να το ξεπεράσουν, αλλιώς το πικάπ δεν θα είχε την τιμή που είχε αλλά πολύ υψηλότερη.Είναι γεγονός ότι ο συντονιστής της κατηγορίας μπορεί να το φτάσει σε άλλο επίπεδο αλλά επέτρεψε μου όταν έχεις διπλό σου άλλο εργαλείο (direct drive )αντιλαμβάνεσαι για αυτούς που έχουν ασχοληθεί το τι λάθος έχει πάει …στο mk2
φυσικά δεν φτάνει μόνο αυτό και γι'αυτό αργώ τόσο πολύ στο να το ολοκληρώσω..Κάποια πράγματα τα έχει αντιμετωπίσει ο συντονιστής όπως πχ τα ρουλεμάν του βραχίονα που και εγώ στην αρχή δυσκολευόμουν να τον καταλάβω .
Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό …
δεν νομίζω ότι εμείς μπορούμε να ανοίξουμε τα μάτια της Technics ή της κάθε Technics... το κόστος είναι πάνω απ'όλα γι'αυτούς.Τα οποία θα τα πω στον Βλαδίμηρο όταν βρεθούμε από κοντά γιατί πρωτίστως δεν έχω σκοπό να ανοίξω τα μάτια της technics![]()
Με μπέρδεψες, αυτή η κρυμμένη βίδα τι κάνει; ρυθμίζει το πόσο γρήγορα θα κατεβαίνει η βελόνα;Έτοιμος και ο βραχίονας σου Μιχάλη..
Για να προλάβω ερώτηση του Πανίκου, ναι με την wonder solder σου έκανα τις κολλήσεις αφού καθάρισα τις παλιές..
View attachment 236431
Για το "κακό μάτι" το δεματικό που κρατάει το καλώδιο του βραχίονα, από άσπρο έγινε λαχανί....
View attachment 236432
Όλα καλά στην μεταφορά του σήματος σύμφωνα με το ωμόμετρο, όλα καλά και στην συμπεριφορά του στις κινήσεις...
View attachment 236433
Στα ρουλεμάν έκανα έναν καθαρισμό και συντήρηση, χωρίς να λυθούν φυσικά.
Τι και πως, ...πριτς!! Δεν λέω...
Διόλου απίθανο να έχουμε ηχητική βελτίωση αφού οι κινήσεις τους είναι πιο "ελεύθερες" τώρα.
Μιχάλη, αυτή την μαύρη βιδούλα θα την ρεγουλάρεις όταν θα δέσεις το πικάπ, για να πετύχεις το ύψος που σου αρέσει στο " up & down" του βραχίονα..
View attachment 236434
Όταν θα σηκώνεις με τον μοχλό τον βραχίονα, η βελόνα της κεφαλής πρέπει να έχει απόσταση από τον δίσκο 1,5 - 2 εκατοστά.
Όχι λιγότερο από 1,5 αλλά αν θες περισσότερο από 2 είναι δικό σου θέμα και δεν τρέχει κάτι..
Σωστά.φυσικά δεν φτάνει μόνο αυτό και γι'αυτό αργώ τόσο πολύ στο να το ολοκληρώσω..
Ακόμη πονάει το νεφρό μου τότε για να το ξεχρεώσω 180.000 δρχ έτος 1989 το πρώτο μου mk2.δεν μπορώ να πω ότι έχει πάει κάτι λάθος στο ΜΚ2.. είχαν ένα ταβάνι στο κόστος και δεν έπρεπε να το ξεπεράσουν, αλλιώς το πικάπ δεν θα είχε την τιμή που είχε αλλά πολύ υψηλότερη.
θυμάσαι ότι πριν σταματήσει η παραγωγή του, είχε 540€ εδώ στην Ελλάδα.
στις ΗΠΑ ήταν ακόμα πιο χαμηλή.
λογικό το πολύ ακριβότερο με σημερινά λεφτά denon σου να παίζει καλύτερα.. αλλά χωρίς pitch, για djs το denon δεν κάνει.. (αν είχαν πικάπ οι σημερινοί djs)
Εδώ συμπάθα με αλλά διαφωνώ μια ακόμη σανίδα μπορεί να παίξει καλύτερα από το Mk2 αρκεί η υλοποίηση του hardwareνα είναι σωστή και ορθή απο θέμα υλικών ,το mk2 είναι προσανατολισμένο να αντέχει στις κακουχίες στην σκληρή χρήση στα χέρια των dj και αυτό δεν χωρά καμία διαπραγμάτευση έχει δείξει τι μπορεί να κάνει αλλά του λείπουν πολλά άλλα στοιχεία που θα γοητεύσει τους μουσικόφιλους δεν μπορείς να είσαι και στους δυο κόσμους ,άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι η επιλογή ας πούμε του καουτσούκ είναι λάθος ας πούμε έναδεν νομίζω ότι εμείς μπορούμε να ανοίξουμε τα μάτια της Technics ή της κάθε Technics... το κόστος είναι πάνω απ'όλα γι'αυτούς.
από τεχνολογία, τρόπους κατασκευής, υλικά κλπ, ξέρουν!
απλά δεν συμφέρει..
άλλο εμείς που κάνουμε το χόμπι μας και τα σπρώχνουμε εκεί χωρίς να σκεφτόμαστε το κόστος...
Όχι το πόσο γρήγορα, αλλά το πόσο ψηλά θα κάθεται ο βραχίονας όταν σηκώνεις τον μοχλό του.Με μπέρδεψες, αυτή η κρυμμένη βίδα τι κάνει; ρυθμίζει το πόσο γρήγορα θα κατεβαίνει η βελόνα;
Αν την αφήσω έτσι πειράζει;
Μην της χαλάσουμε και τα πάσα!
Έχει καμιά τάπα πάνω της;
Ευχαριστώ για όλα.Όχι το πόσο γρήγορα, αλλά το πόσο ψηλά θα κάθεται ο βραχίονας όταν σηκώνεις τον μοχλό του.
Δεν έχει καμία τάπα, δεν θα χαλάσεις κανένα πάσο, δεν υπάρχει κανένας φόβος να την ρυθμίσεις εκεί που σε βολεύει..
Αν δεν θέλει ρύθμιση, θα είναι από καθαρή σύμπτωση.
Εγώ στο περίπου την ρύθμισα γιατί δεν έβαλα τον βραχίονα στο δικό μου πικάπ...
Ελπίζω αύριο να στα ταχυδρομήσω όλα , αν δεν προλάβω αύριο τότε μεθαύριο.
εννοείς ότι η λαστιχένια βάση του κάνει "ζημιά" στον ήχο;;Σωστά.
Ακόμη πονάει το νεφρό μου τότε για να το ξεχρεώσω 180.000 δρχ έτος 1989 το πρώτο μου mk2.
Εδώ συμπάθα με αλλά διαφωνώ μια ακόμη σανίδα μπορεί να παίξει καλύτερα από το Mk2 αρκεί η υλοποίηση του hardwareνα είναι σωστή και ορθή απο θέμα υλικών ,το mk2 είναι προσανατολισμένο να αντέχει στις κακουχίες στην σκληρή χρήση στα χέρια των dj και αυτό δεν χωρά καμία διαπραγμάτευση έχει δείξει τι μπορεί να κάνει αλλά του λείπουν πολλά άλλα στοιχεία που θα γοητεύσει τους μουσικόφιλους δεν μπορείς να είσαι και στους δυο κόσμους ,άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι η επιλογή ας πούμε του καουτσούκ είναι λάθος ας πούμε ένακαι πολλά άλλα ….σωστό και ορθό για τους επαγγελματίες καταπολεμώντας τους κραδασμούς λάθος για τους Audiophile το έχεις πνίξει όσο δεν πάει
![]()
Θα περιμενα οτι το χωρις παξιμαδια απευθειας βιδωμα στα πλαστικα αυτια της stanton , θα εκανε τη ρυθμιση του overhang ευκολοτερη. Γιατι τη θεωρεις δυσκολοτερη ; Απλα χαλαρωνεις λιγο τις βιδες στην κεφαλη και σφιγγεις ξανα οταν βρεις τη σωστη της θεση.Τις λέω "απαράδεκτες" γιατί σου βγάζουν την ψυχή στην ρύθμιση του overhang...
Ε πες το κόλπο μήπως φτιάξω το δικό μου που κατεβαίνει γρήγορα, ή δε γίνεται γιατί θέλει πρώτα άλλαγμα η σιλικόνη;Αν όμως σου αρέσει τελικά η αργή ταχύτητα, υπάρχει ανώδυνο κόλπο να την φέρεις ξανά εκεί...
Θα ρωτήσεις και θα σου πω....
Και όμως είναι πολύ δυσκολότερη.Θα περιμενα οτι το χωρις παξιμαδια απευθειας βιδωμα στα πλαστικα αυτια της stanton , θα εκανε τη ρυθμιση του overhang ευκολοτερη. Γιατι τη θεωρεις δυσκολοτερη ; Απλα χαλαρωνεις λιγο τις βιδες στην κεφαλη και σφιγγεις ξανα οταν βρεις τη σωστη της θεση.
Θέλει αλλαγή η σιλικόνηΕ πες το κόλπο μήπως φτιάξω το δικό μου που κατεβαίνει γρήγορα, ή δε γίνεται γιατί θέλει πρώτα άλλαγμα η σιλικόνη;
Δεν ειμαι βεβαιος αν οι Μ2.5 ειναι οι σωστες βιδες για τα πλαστικα της stanton. Ισως να θελουν Μ2.Και όμως είναι πολύ δυσκολότερη.
Οι βίδες είναι τόσο σφιχτές στα πλαστικά παξιμάδια που με κανένα από τα κατσαβίδια μου που έχω για αυτή την δουλειά, δεν μπόρεσα να τις λύσω.
Για τα μικρά κατσαβίδια στις συσκευασίες των κεφαλών ούτε λόγος και ας είσαι σφίχτης μποντιμπιλντεράς..
Το ίδιο έργο και στο βίδωμα και ας τους έβαλα λάδι μπας και γλιστρήσουν λίγο...
Το να ρυθμίζεις τελικά με "Τ" Dexter κεφαλή σε headshell, είναι κάπως σαν αμερικάνικη ανωμαλία.....
Να με συγχωρείς αγαπητέ αλλά στην εξίσωση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η Technics παρήγαγε και παράγει και άλλα και ακριβότερα (κριτήριο που βοηθά στο να ...«ακούγεται» κάτι καλά) και ανώτερα πικαπ και από το Technics SL1200 ΜΚΙΙ και από πολλά άλλα παλαιά και ...πρόσφατα... Μια μικρή αναδρομή στην SP σειρά της αρκεί. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει κυκλοφορήσει ποτέ πιο έντιμο πικάπ σε σχέση απόδοσης – τιμής από το SL1200 ΜΚΙΙ. Και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι υπάρχουν σοβαρότατοι βραχίονες του παρελθόντος που μπορούν να αποκτηθούν σε γήινες τιμές και να φορεθούν στο πικαπ μεταφέροντάς το σε άλλα ύψη... Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το Technics SL1200 ΜΚΙΙ δεν σχεδιάστηκε με σκοπό να αποτελέσει εργαλείο των DJs, απλά αυτοί το επέλεξαν και το επέβαλαν σαν τέτοιο.Είναι γεγονός ότι ο συντονιστής της κατηγορίας μπορεί να το φτάσει σε άλλο επίπεδο αλλά επέτρεψε μου όταν έχεις διπλό σου άλλο εργαλείο (direct drive )αντιλαμβάνεσαι για αυτούς που έχουν ασχοληθεί το τι λάθος έχει πάει …στο mk2
Κάποια πράγματα τα έχει αντιμετωπίσει ο συντονιστής όπως πχ τα ρουλεμάν του βραχίονα που και εγώ στην αρχή δυσκολευόμουν να τον καταλάβω .
Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό …
Τα οποία θα τα πω στον Βλαδίμηρο όταν βρεθούμε από κοντά γιατί πρωτίστως δεν έχω σκοπό να ανοίξω τα μάτια της technics![]()
δεν ξέρω γιατί κατάλαβες ότι οι (μαύρες) βίδες που είχε και έχει η Stanton είναι Μ2,5Δεν ειμαι βεβαιος αν οι Μ2.5 ειναι οι σωστες βιδες για τα πλαστικα της stanton. Ισως να θελουν Μ2.
Αν οντως ετσι ειναι, εξηγειται και η δυσκολια που αντιμετωπισες. Και αλλες εταιρειες χρησιμοποιουσαν Μ2 βιδες , προχειρα θυμαμαι τα παλια headshells στους βραχιονες της Thorens. Η SHURE επισης ( ακομη και η SME παλαιοτερα ) δεν ειχε Μ2.5 ή Μ2.6 , και σιγουρα εδινε και τα σωστα παξιμαδια. Imperial ισως ;
Η Stanton , εδινε τα πλαστικα παξιμαδια για να απομονωνει τα μεταλικα κοματια της κεφαλης απο τα μεταλικα headshells , διοτι υπηρχαν συνδυασμοι με καποιους βραχιονες/πικαπ που προκαλουσαν βουητο, οπως και με αλλες κεφαλες βεβαια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.