Ζητείται φακός άμεσα, συμβουλές, γνώμες, προτάσεις

lxar

AVClub Enthusiast
5 September 2010
709
Καλησπέρα σε ένα κομμάτι του avclub που ενώ με ενδιαφέρει πολύ δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να συμμετάσχω. Έτσι ενώ διαβάζω κατά καιρούς και ενδιαφέρομαι για τους led φακούς δεν τόλμησα ποτέ να πάρω. Ήρθε η ώρα λοιπόν! Επειδή τον χρειάζομαι άμεσα θα ήθελα, αν γίνεται οι προτάσεις να γίνουν από ελληνικά μαγαζιά είτε από ξένα αν έχουν γρήγορη αποστολή. Δεν θα ήθελα το μπατζετ να ξεπεράσει τα 60-70 ευρώ. Δυνατότητα επαναφόρτισης στον φακό είναι καλοδεχούμενη. Πχ είδα τον nitecore P25. Αξίζει; γνωρίζει κανείς από πού μπορώ να τον προμηθευτώ άμεσα; Άλλες προτάσεις; Έχω καιρό να ασχοληθώ και είμαι έξω απ τα νερά μου.
Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικώς

Ασχετο αλλα το εικονακι που εχεις βαλει ειναι απο το HBEcalc;

Καλώς τον !
Δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος, αλλά επειδή οι πλέον γνώστες και έμπειροι ίσως απουσιάζουν λόγω σεζόν, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω...
Δεν ξέρω όταν λες ότι τον χρειάζεσαι άμεσα τον φακό πόσο άμεσα εννοείς (σε 1-2 μέρες ? σε μια εβδομάδα ? σε 10 μέρες ? ) αλλά προφανώς δεν έχεις την άνεση χρόνου να παραγγείλεις από τα γνωστά Κινεζοιντερνετομάγαζα (για πιο φτηνά) οπότε αυτά τα αποκλείουμε. Οπότε κοιτάς ή σε ελληνικό κατάστημα (π.χ Δήσιος http://www.batteries.gr/categories.asp?catid=1099 ) για άμεση παραλαβή, ή στο ebay από Αγγλία μεριά και καταστήματα της Ευρώπης για παραλαβή σε μια εβδομάδα περίπου.
Π.χ τον P25 μπορείς να τον πάρεις από εδώ http://www.nitecore.co.uk/ . Αγγλία είναι, δεν πιστεύω να κάνει παραπάνω από 5-7 μέρες να σου έρθει...
Ο P25 σαφώς και είναι πολύ καλός και αξίζει (τον έχω) αλλά δεν είπες τι ανάγκη θες να σου καλύψει ο φακός. Πιστεύω να έχεις διαβάσει κάποια thread εδώ και να έχεις γενικά καταλήξει στο είδος του φακού που θες. Και λάβε υπόψιν σου και το θέμα των μπαταριών που θα χρειαστείς για όποιον φακό διαλέξεις...
Άλλο γνωστό Ευρωπαϊκό αξιόπιστο κατάστημα για φακούς είναι η Nkon http://eu.nkon.nl/

Δεν ξέρω πόσο σε βοήθησα αλλά αν κάνεις κάποια πιο συγκεκριμένη ερώτηση ίσως μπορέσω κάτι καλύτερο... :smile:

1. Τι τύπος φακός θα σε ενδιέφερε;
2. Τι μέγεθος θα ήθελες να έχει;
3. Τι είδους μπαταρίες και πόσες θα ήθελες να δέχετε;
4. Πόσα λουμεν θα ήθελες να είχε;
5. Πόσα μέτρα throw θα ήθελες να έχει;
6. Θα σε ενδιέφεραν να έχει πολλά και διάφορα modes όπως επίσης strobe, sos κτλ;
7. Αδιαβροχος να είναι;

Απάντησε σε αυτά για να σε βοηθήσουμε και να καταλάβουμε τι φακό θα ήθελες.

λοιπον οι προλαλησαντες (φτου! τι λεξη) τα ειπαν σωστα...Η Αγγλια ειναι καλη πηγη.
μαι μεθοδος που χρησιμοποιω για ατους που δεν ειναι ψιλιασμενοι στο αντικειμενο ειναι οτι τους ζητω να μου ζωγραφισουν τον φακο οπως τον σκεφτονται.
Αν το δοκιμεσεις θα δεις πσοοσ γρηγορα καλυπτεις τα βασικα κριτηρια

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να συνοψίσω. Δεν θέλω κάτι μεγάλο, το μέγεθος του Ρ25 μου φαίνεται αρκετά καλό. Μπαταρίες τώρα...Η ευκολία είναι στις ΑΑ αλλά πιστεύω πως η 18650 είναι κάτι ανώτερο, δεν ξέρω όμως αυτό που λένε για τις λιθίου και την ιδιαιτερότητά τους στην χρήση. Ο Ρ25 εφόσον τις φορτίζει αυτός νομίζω με ικανοποιεί.
Τώρα για λουμεν, throw modes και αδιάβροχο να απαντήσω: Η φωτεινότητα είναι καλοδεχούμενη νομίζω από όλους! το throw οκ, επίσης. Αδιάβροχος πάλι δεν θα λεγα πως είναι κριτήριο.
Άμεσα σκεφτόμουν για μερικές μέρες, διάβασα πως το fasttech αργεί αρκετά(20 μέρες;) κάτι που με αποθάρρυνε. Οπότε τα αγγλικά μαγαζιά που μου είπατε είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Αν εν τέλει αγοράσω τον Ρ25 πρόταση για καλή επαναφορτιζόμενη μπαταρία; Να υποθέσω πως μιλάμε για μπαταρία με ασφάλεια φόρτισης, ε;

απο τηνσ τιγμη που τον ζαχαρωνεις δεν θα σου φερω αντισταση.....
και τις μπαταριες θα τις παρεις -αναγκαικα- απο το μαγαζι με τον φακο αφου θες γρηγορη αποστολη.
(υπαρχει και η εναλλακτικη του Teomav απο το φορουμ που παντα εχει στοκ)
Αλλα συνιστω να βαλεις σχεδιο να αγορασεις και δευτερο ζευγαρι με κανονικο φορτιστη που να φορτιζει στα 1000mA
πανω στον φακο δεν θα βολευτεις. η θα χρειστεις εξωτερικη πηγη ρευματος USB (αρα ειναι σαν να εχεις φορτιστη)
ή θα σε παιδεψει αν φορτίσεις με ΗΥ και πα πρεπει να τον εχεις αναμενο για πολυ (6+ ωρες για πληρη φορτιση)

απο τηνσ τιγμη που τον ζαχαρωνεις δεν θα σου φερω αντισταση.....
και τις μπαταριες θα τις παρεις -αναγκαικα- απο το μαγαζι με τον φακο αφου θες γρηγορη αποστολη.
(υπαρχει και η εναλλακτικη του Teomav απο το φορουμ που παντα εχει στοκ)
Αλλα συνιστω να βαλεις σχεδιο να αγορασεις και δευτερο ζευγαρι με κανονικο φορτιστη που να φορτιζει στα 1000mA
πανω στον φακο δεν θα βολευτεις. η θα χρειστεις εξωτερικη πηγη ρευματος USB (αρα ειναι σαν να εχεις φορτιστη)
ή θα σε παιδεψει αν φορτίσεις με ΗΥ και πα πρεπει να τον εχεις αναμενο για πολυ (6+ ωρες για πληρη φορτιση)

Να ρωτήσω, δεύτερο ζευγάρι μπαταριών; Για μία σκεφτόμουν, την 18650 καλύτερα. Είναι καλύτερο να φορτίζεται εξωτερικά, στα 1000mA για πιο ομαλή-¨ποιοτική" φόρτιση; Συγγνώμη για τις απορίες αλλά έχω μείνει πίσω στις γνώσεις και δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω σχετικά. Πάντως η usb με βολεύει αφάνταστα, δεν χρειάζεται να χω το λαπτοπ ή τον σταθερό ανοιχτό, με τον φορτιστή του iphone που χει έξοδο usb καλύπτομαι μια χαρά. Και πιάνει πολύ λιγότερο χώρο από έναν κανονικό φορτιστή
Αυτό με τον Teomav δεν το κατάλαβα, υπάρχει κάποιος που έχει στοκ τον Ρ25 εδώ Ελλάδα;

Τελικά βρήκα τον teomav, ευγενέστατος άνθρωπος και εξυπηρετικότατος! Μου πρότεινε σαν μικρό ευκολόχρηστο και πρακτικό λόγω δυνατότητας χρήσης μπαταρίας ΑΑ τον zebralight Sc52w. Μου άρεσε επίσης! Τί λέτε;

Εξαιρετικό παράδειγμα κακογουστιάς. Μακράν από τους πιο άσχημους φακούς.

Απάντηση: Re: Ζητείται φακός άμεσα, συμβουλές, γνώμες, προτάσεις

...Μου πρότεινε σαν μικρό ευκολόχρηστο και πρακτικό λόγω δυνατότητας χρήσης μπαταρίας ΑΑ τον zebralight Sc52w. Μου άρεσε επίσης! Τί λέτε;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104289

Το απόγευμα παρήγγειλα τον zebralight Sc52w με μπαταρία trustfire. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια

Έκανες την καλύτερη αγορά φακού, θα με θυμηθείς όταν τον δεις από κοντά και τον ανάψεις.

Μακάρι γιατί δεν είμαι για να κολλάω με συλλογή σε φακούς :)

Δοκίμασα τον φακό λοιπόν σε βουνό χτες. Για το μέγεθός του είναι αρκετά δυνατός. Είδα πως πέρα απ την δέσμη του πάντως έχει και διάχυση του φωτός τριγύρω, κάτι που βρήκα πολύ βολικό για περπάτημα σε συνθήκες μεγάλου σκότους

Ετσι ειναι οι περισσοτεροι, αν οχι ολοι, οι μικροι φακοι (flood) επειδη η συγκεντρωτικη δεσμη (throw) απαιτει και βαθυ κατοπτρο.

α μάλιστα, δεν το ήξερα. Μεράκλωσα, πάντως, μπορώ να πω. Ένας πιο μεγάλος με βαθύ κάτοπτρο λοιπόν θα παραμείνει στόχος