Ζητείται ηλεκτρολόγος για μελέτη ή και εγκατάσταση

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Παίδες, ένας φίλος που αυτή τη στιγμή φτιάχνει σπίτι, αναζητά ηλεκτρολόγο που να γνωρίζει και κάποια πράγματα από τη δική μας τρέλα (home cinema, δορυφορικά, δίκτυα), για να μπορέσει να κάνει σωστή δουλειά. Αν κάποιο μέλος είναι ο ίδιος ή μπορεί να συστήσει κάποιον, ας κάνει τον κόπο να μου στείλει ένα pm.

Ευχαριστώ!

οι 99 % ηλεκτρολογοι που ρωτησα στα Γιαννενα για το σπιτι που χτιζω και τους ρωταγα για διαφορα πραγματα που θελω για το σαλονι μου ειδικα ..... οταν τους ελεγα το τι θελω να κανω κουνουσαν το κεφαλι !!!!!!

οι πιο πολλοι ειναι ασχετοι με το χομπυ μας ....... οπως οι πιο πολλοι ανθρωποι γυρω μας

για να πω και το κουφο εχω παει σε 15 σπιτια Γερμανων φιλων και γνωστων ουτε ΕΝΑΣ δεν εχει εστω ενα Ενυσχητη 5:1 και ηχεια για σουραουντ !!!!!!!!!

μονο ενας τωρα αρχθσε μαζι μου να ψαχνει να αγορασει ενυσχητη διοτι ηρθε μια φορα σε μενα και του αρεσε η φαση........

Last edited:
Εαν ο αρχιτέκτονας περάσει όλα τα απαραίτητα καλώδια στο σχέδιο , δεν υπάρχει λόγος ο ηλεκτρολόγος να σκεφτεί , απλά τα περνάει , πάντα σύμφωνα με το σχέδιο ...

Από πότε βάζουν και ηλεκτρολογικά καλώδια στο αρχιτεκτονικό σχέδιο του σπιτιού; Μπράβο, δεν το είχα ξανακούσει... Νόμιζα ότι ο ηλεκτρολόγος κάνει όλη τη μελέτη για τα θέματα αυτά εξ' αρχής.

Δεν υπάρχουν απαραίτητα τα ηλεκτρολογικά στο αρχιτεκτονικό. Απλώς είναι απαραίτητο να έρθει σε συνεννόηση ο ηλεκτρολόγος με τον αρχιτέκτονα, γιατί ο αρχιτέκτονας πρέπει να έχει σχεδιάσει το που θα μπει το καθετί (ηχεία, ενισχυτές, tv, pj κτλ).

Αφού ο αρχιτέκτονας καθορίσει και συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη τις τελικές θέσεις, μιλάει με τον ηλ. μηχανικό για τα ηλ. σχέδια και το πως θα περαστούν όλες οι καλωδιώσεις, σύμφωνα πάντα με την αισθητική που έχει εξαρχής συμφωνηθεί.

Συνήθως αυτό που γίνεται (κυρίως σε πολυκατοικίες) είναι ο ηλεκτρολόγος μαζί με τον εργολάβο ή και τον πελάτη μέσα στο διαμέρισμα όταν είναι στα τούβλα να σημειώνουν στον τοίχο με σπρέϋ τις πρίζες και τους διακόπτες.
Αυτό που έκανα εγώ ήταν να του πάω τα καλώδια (ηχείων, HDMI) και να του πω που να τα βάλει. Επίσης το ίδιο έκανα για τα καλώδια δικτύου στο σπίτι.
Βέβαια επειδή κυκλοφορούν πολλοί "μάστορες" καλό είναι να ελέγχεις το τι κάνει.

Εννοείται ότι καμία σχέση δεν έχει ο ηλεκτρολόγος με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό που κάνει τα σχέδια πάνω στα αρχιτεκτονικά , ενώ πολλές φορές αναλαμβάνει και ο αρχιτέκτονας να σου βάλει γραμμές , διότι έχει καλύτερη αίσθηση του χώρου στο χαρτί , άλλωστε ο ίδιος το σχεδίασε ...

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έδωσα τα τηλέφωνα στο φίλο μου και θα αποφασίσει ο ίδιος.

που ειναι αυτο το παληκαρι να μου φτιαξει ενα αλιξικεραυνο
πλερωνω οσο οσο και αδρα

φωλεια για αγριοπελαργο πλεκει ο δικος σου γιατι εχω κατι αστεγους απεναντι στο βουνο και σπαραζει η καρδια μου οταν τους βλεπω

δωσε το τελεφωνο στον αερα τι το εχουμε ολακερο δικηγορικο γραφειο στον πεζοδρομο

Kokar, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, ζήτησα προσφορά από τον φίλο σου, αλλά η προσφορά του ήταν πολύ ψηλή. Η εργασία ήταν χώμα, αλλά το ξέσκισε στα υλικά! :p

Συνήθως αυτό που γίνεται (κυρίως σε πολυκατοικίες) είναι ο ηλεκτρολόγος μαζί με τον εργολάβο ή και τον πελάτη μέσα στο διαμέρισμα όταν είναι στα τούβλα να σημειώνουν στον τοίχο με σπρέϋ τις πρίζες και τους διακόπτες.
Αυτό που έκανα εγώ ήταν να του πάω τα καλώδια (ηχείων, HDMI) και να του πω που να τα βάλει. Επίσης το ίδιο έκανα για τα καλώδια δικτύου στο σπίτι.
Βέβαια επειδή κυκλοφορούν πολλοί "μάστορες" καλό είναι να ελέγχεις το τι κάνει.

+1

επίσης,

α) ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να σου περάσει ξεχωριστή, μονοκόματη γραμμή τουλάχιστον 3x4 με δική της ασφάλεια απο τον πινακα για το ηχοσύστημα.

β) τα καλώδια των ηχείων, να εχουν αρκετό μηκος που να προεξέχει απο τον τοίχο, ώστε να συνδεθούν κατευθείαν πανω στον ενισχυτή και στα ηχεία. Οχι πριζες για διάφορους λογους (Εκτός αν προκειται να βαλεις κανενα φτηνιαρικο ασημί compact 5.1 συστηματάκι που σημαίνει ότι τιποτα απο τα παραπανω δεν εχει νοημα)