ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ...

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Παιδιά βοήθεια γιατί χάνομαι...
Μόλις άνοιξα τον δέκτη μου και αντίκρυσα το κάτωθι αποκρουστικό θέαμα:

Capture21-8-2008-3.59.16 μμ.jpg
Capture21-8-2008-3.59.29 μμ.jpg
Capture.jpg
Ο αποθανών είναι ο DSN gr 8080 plus.

Ζητώ τη βοήθεια του κάθε κατέχοντα στα εξής:
1.Φτιάχνει?
2.Αν ναί, ΠΟΥ?
3.Αν ναί και πού, ΠΟΣΟ?

Αδέρφια βοθήστε όλοι μαζί να αποφύγω αυτό που μου επιφύλασσε η μοίρα μου τώρα που ξεκίνησαν οι μπάλες...

Καλησπέρα,
δώσε σε παρακαλώ ένα στίγμα σου για τον τόπο που βρίσκεσαι.

Ο δέκτης σου φαίνεται ψήθηκε για τα καλά. Μα κι εσύ βρε άνθρωπε λίγο αντιηλιακό με τέτοια ζέστη χάθηκες να του βάλεις ? :p

Εφόσων είσαι Θεσσαλονίκη, δες τα στοιχεία μου στο προφίλ και επικοινώνησε μαζί μου. Ίσως κάτι να μαζέψουμε αν το πρόβλημα παρέμεινε στην τροφοδοσία και δεν "'άρπαξε" και τίποτε άλλο.

Κωνσταντίνος

Πέρα από τον χαλασμένο ηλεκτρολυτικό, υπάρχει άλλο πρόβλημα στον δέκτη; Δουλεύει καθόλου ή είναι τελείως νεκρός; Anyway, το κόστος αλλαγής του ηλεκτρολυτικού είναι ελάχιστο, μερικά μόνο. Βρες έναν ίδιο (ή κάποιος γνωστός σου που να ασχολείται, προσοχή στη θερμοκρασία λειτουργίας του ηλεκτρολυτικού, πρέπει να αντικατασταθεί με έναν που αντέχει στους 105°C, όπως και ο παλιός) και άλλαξε τον, πιθανότατα να μην υπάρχει άλλη βλάβη.

Edit. Τώρα που βλέπω το τροφοδοτικό στη δεύτερη φωτογραφία, βλέπω κάμποσα σημεία καμμένα όμως! Τι έγινε, φωτιά πήρε;

Last edited:
Καλησπέρα,
δώσε σε παρακαλώ ένα στίγμα σου για τον τόπο που βρίσκεσαι.

Ο δέκτης σου φαίνεται ψήθηκε για τα καλά. Μα κι εσύ βρε άνθρωπε λίγο αντιηλιακό με τέτοια ζέστη χάθηκες να του βάλεις ? :p

Εφόσων είσαι Θεσσαλονίκη, δες τα στοιχεία μου στο προφίλ και επικοινώνησε μαζί μου. Ίσως κάτι να μαζέψουμε αν το πρόβλημα παρέμεινε στην τροφοδοσία και δεν "'άρπαξε" και τίποτε άλλο.

Κωνσταντίνος

φίλε Κωνσταντίνε δυστυχώς είμαι άκρη θεού-αρχή αλλάχ στην κυριολεξία. (Σύμη, Δωδεκάνησα δίπλα στη Ρόδο ) τα υπόλοιπα με το μάτι φαίνονται εντάξει. Αν είναι μόνο η πλακέτα πόσο θα πάει το μαλλί; μπορούμε να κάνουμε δουλειά με το ταχυδρομείο η κούριερ; Ευχαριστώ, Μανόλης.

Re: Απάντηση: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ...

Πέρα από τον χαλασμένο ηλεκτρολυτικό, υπάρχει άλλο πρόβλημα στον δέκτη; Δουλεύει καθόλου ή είναι τελείως νεκρός; Anyway, το κόστος αλλαγής του ηλεκτρολυτικού είναι ελάχιστο, μερικά μόνο. Βρες έναν ίδιο (ή κάποιος γνωστός σου που να ασχολείται, προσοχή στη θερμοκρασία λειτουργίας του ηλεκτρολυτικού, πρέπει να αντικατασταθεί με έναν που αντέχει στους 105°C, όπως και ο παλιός) και άλλαξε τον, πιθανότατα να μην υπάρχει άλλη βλάβη.

φίλε μου σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Ο δέκτης φέρνει ρεύμα, κάτι εμφανίζει στην οθόνη. Για να μαθαίνω, ηλεκτρολυτικό είναι ο κύλινδρος ο μαύρος η όλη η πλακέτα; σόρρυ αλλά είμαι τελείως άσχετος μ'αυτα. Υπάρχει περίπτωση να βρω ανταλλακτικά από το νετ; ευχαριστώ...

Edit. Τώρα που βλέπω το τροφοδοτικό στη δεύτερη φωτογραφία, βλέπω κάμποσα σημεία καμμένα όμως! Τι έγινε, φωτιά πήρε;

αν έρθεις από σύμη μεριά θα καταλάβεις τι έπαθε. όλο το καλοκαίρι εχω 37 βαθμούς μέσα στο σπίτι με το κλιματιστικό στο φουλ. Είμαι ήδη ψυχολογικά προετοιμασμένος να αποχαιρετήσω και λαπτοπ, τηλεόραση και ενισχυτη. Μαύρο χάλι φιλαράκο μου......

Ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές είναι οι μαύροι κύλιδροι που βλέπεις στη πλακέτα (σε διάφορα μεγέθη, και χωρητικότητες). Δεν ξέρω όταν λες από το νετ αν θέλεις να βρεις ανταλλακτικό τροφοδοτικό (ίσως υπάρχει, ίσως όχι, δεν το ξέρω) πάντως ανταλλακτικά βρίσκεις γενικότερα. Αν υπάρχει κάποιο μαγαζί στη Σύμη θα μπορούσες να κοιτάξεις και εκεί (αλλά έτσι κι αλλιώς απ' ό,τι καταλαβαίνω την επισκευή θα πρέπει να την αναλάβει τρίτος).

Ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές είναι οι μαύροι κύλιδροι που βλέπεις στη πλακέτα (σε διάφορα μεγέθη, και χωρητικότητες). Δεν ξέρω όταν λες από το νετ αν θέλεις να βρεις ανταλλακτικό τροφοδοτικό (ίσως υπάρχει, ίσως όχι, δεν το ξέρω) πάντως ανταλλακτικά βρίσκεις γενικότερα. Αν υπάρχει κάποιο μαγαζί στη Σύμη θα μπορούσες να κοιτάξεις και εκεί (αλλά έτσι κι αλλιώς απ' ό,τι καταλαβαίνω την επισκευή θα πρέπει να την αναλάβει τρίτος).

οκ κατάλαβα. Αν όμως είναι τόσο απλό όπως αφαίρεση των καμμένων και τοποθέτηση νέων εχω και τα μέσα και τη γνώση συγκόλλησης. Αν έχεις πρόχειρο στειλε κανένα link με κανένα μαγαζί που να πουλάει τέτοια μπιχλιμπιδια...

στην Ροδο και τεχνικό θα βρεις και ανταλλακτικά θα εχει. Παρε το καίκι ενα πρωι και πήγαινε.

Παρε κανα τηλ απο χρυσό οδηγό και πες το πρόβλημα. Τεχνικοι που επισκευαζουν χαλασμένα φιλμνετ ξέρουν να στον φτιαξουν.

αν ψαξεις μπορει να σου τους στειλουν με ταχυδρομειο τους πυκνωτές,
σκοπός ομως ειναι να μην εχει τιναξει καμιά δίοδο στον αερα.

ο σωτος65 τα λέει πάλι αψογα.

Last edited:
Παιδιά βοήθεια γιατί χάνομαι...
Μόλις άνοιξα τον δέκτη μου και αντίκρυσα το κάτωθι αποκρουστικό θέαμα:

View attachment 28630
View attachment 28631
View attachment 28632
Ο αποθανών είναι ο DSN gr 8080 plus.

Ζητώ τη βοήθεια του κάθε κατέχοντα στα εξής:
1.Φτιάχνει?
2.Αν ναί, ΠΟΥ?
3.Αν ναί και πού, ΠΟΣΟ?

Αδέρφια βοθήστε όλοι μαζί να αποφύγω αυτό που μου επιφύλασσε η μοίρα μου τώρα που ξεκίνησαν οι μπάλες...
Άντε βρε παιδιά,κανένας τεχνικός;