Ζητείταο η 46" με τη καλύτερη εικόνα στα 1000-1300Ε

matsakonists

New member
14 January 2011
38
Καλησπέρα,

για άλλη μια φορά θα ζητήσω τη πολύτιμη γνώμη των ειδικών.

Μετά από αρκετό διάβασμα και ψάξιμο είχα καταλήξει ότι θα έκανα τη κίνηση ματ και δίνοντας μεγάλη έμφαση στη ποιότητα εικόνας θα αγόραζα μια Panasonic 50 G30. Λόγω του forum σας είχα ξεπεράσει το "κόλλημα της παλαιότερης τεχνολογίας" και είχα πειστεί για τη καλύτερη απεικόνιση των χρωμάτων των plasma.

Άρχισα να το ξανασκέφτομαι για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τη τηλεόραση θα τη χρησιμοποιεί και ο πατέρας μου και δεν αποκλείεται να μείνει και 4 και 5 ώρες ξεχασμένη σε ένα κανάλι. Δε θέλω να έχω άγχος μήπως αφήσει ίχνος.

Δεύτερον η δυνατότητα να συνδέω το laptop είναι αρκετά ελκυστική. Δε σκοπεύω να τη κάνω monitor αλλά θα ήθελα 2-3 ώρες να μπορώ να τη χρησιμοποιώ.
Οπότε αποφάσισα να πάω σε LCD (όχι απαραίτητα LED. Δεν έχω τέτοια κολλήματα). 3D δε με ενδιαφέρει. Καλοδεχούμενο βέβαια.

Οπότε αναδιατυπώνω:

Ψάχνω LCD 46" (θέαση 3-3,5 μέτρα). Βασικότερο κριτήριο η ποιότητα εικόνας!
Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ταινίες, τηλεοπτικό σήμα, ελάχιστα σαν monitor, επίσης ελάχιστα PS.

Ευπρόσδεκτος και ένας καλός player ώστε να συνδέω εξωτερικό σκληρό και να διαβάζει mkv. Και αυτό δευτερεύων παράγοντας εφόσον θα μπορώ να συνδέω το laptop και να προβάλω ταινίες από εκεί (το ίδιο δεν είναι;)

Budget: έως 1300

Σκέφτομαι αυτές τις δύο:

Samsung LE46C750
Sony 46EX720

ποια προτείνετε; Με βάση πάντα τη καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη σε αυτά τα χρήματα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλύτερα θα ήταν να κάνεις την κίνηση ματ...Το 2009,έκαναν μια δοκιμή στην σειρά V της Panasonic.Άφησαν 8 ώρες μια εικόνα...το IR που σχηματίστηκε ''ξεπλύθηκε'' σε 2 ώρες.Συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα...αλλά όσον αφορά το pc,απλώς μην το έχεις να κάνεις browsing...

Αφου θελεις LCD ψηφιζω την ΕΧ720 επειδη ειναι και πιο νεο μοντελο.

Πολυ καλη και η C750 αλλα εχει πλεον καταργηθει.

Καλύτερα θα ήταν να κάνεις την κίνηση ματ...Το 2009,έκαναν μια δοκιμή στην σειρά V της Panasonic.Άφησαν 8 ώρες μια εικόνα...το IR που σχηματίστηκε ''ξεπλύθηκε'' σε 2 ώρες.Συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα...αλλά όσον αφορά το pc,απλώς μην το έχεις να κάνεις browsing...

Φίλος πάλι που διαθέτει την G20 δεν την πρόσεξε αρχικά και ακόμα και σήμερα, σε συγκεκριμένα πλάνα, διαβάζεις αχνά το λογότυπο του Mega...

Αν βλεπεις καθε μερα Mega για την πλεοψηφια του χρονου που μενει η τηλεοραση ανοιχτη θεωρω λογικο οτι σταδιακα θα μεινει αποτυπωμα.

Το συγκεκριμενο καναλι εχει το χειροτερο λογοτυπο γιατι ειναι ασπρο και καθολου διαφανες. Ως και σε CRT θυμαμαι καποιον που ειχε μεινει στην γωνια σημαδι.

Στο εξωτερικο τα περισσοτερα καναλια εχουν διαφανη λογοτυπα για τον λογο αυτο.

ΥΓ. Παντως εγω με σχεδον 2,000 ωρες και αρκετη θεαση MEGA δεν φαινεται τιποτα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Εκτιμώ τη φυσικότητα των χρωμάτων των plasma καθ'ότι κινηματογραφόφιλος όμως το γεγονός να έχεις μια τόσο μεγάλη τηλεόραση και να μη μπορείς να τη συνδέσεις σε ένα laptop να δείξεις κάποια πράγματα σε μια παρέα φίλων π.χ. είναι μεγάλο αρνητικό.

Yperion δλδ συνιστάς 720 ; Δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα. Την θεωρούν entry level tv για το 3D και η εικόνα της δεν είναι τίποτα σπουδαίο.
Δεδομένου ότι δε με ενδιαφέρει το 3D είναι σωστό να δώσω 1200 ευρώ για μια τηλεόραση μέτριας εικόνας;

Η C750 δεν αξίζει; Πρέπει να υπάρχει ακόμα στο απόθεμα μαγαζιών. Τι λες;

Μελος που ειχε την C8000 την αλλαξε με την ΕΧ720 και μας ελεγε οτι η δευτερη εχει καλυτερη εικονα.

Εγω βεβαια παραμενω πιστος στην τεχνολογια πλασμα και θα προτιμουσα την G30 αλλα για οποιον θελει οπωσδηποτε LED/LCD προτεινω την EX720 και την Samsung C6100 (λογω value for money).

lcd, η πλασμα καλη τεχνολογια, αρχιζει και ξεπερνιεται πλεον απο τις lcd, λογο κοστους r&d καθαρα...παντως αν εξαιρεσεις τις kuro καμια αλλη δεν μπορει να συγκριθει... η τεχνολογια οδηγητε σε lcd, ειδικα με το 3D σε λιγα χρονια δεν νομιζω να κυκλοφορουν plasma, ή θα ανηκουν σε ειδικη κατηγορια ισως...

Ισα ισα οι πλασμα υπερτερουν εμφανως στο 3D γιατι εχουν το ελαχιστο δυνατο crosstalk.

Οσο για τα αλλα που γραφεις υπαρχει και αντιλογος...

Καλήμερα σας

Απο χτες το πρωί είμαι ενας περήφανος!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κάτοχος μιας UE46D8000.

1 Σιγά που δεν έχει clouding!!! εχει και παραέχει, οτα βλέπεις ταινίες με μαύρες μπάρες πανω κάτω εχει και ειναι ενοχλητικό στα σκούρα μαυρα χρώματα.
αν εχει κάποιος ρυθμίσεις να το μαζέψω θα του χρωστάω χάρη.
2 Το WEB ειναι καλο αλλα δύσχρηστο γιατι το control ειναι απλο και δεν βοηθάει καθόλου.Το iphone εχει aplication tv control samsung αλλα και αθτο ειναι λιγο δύσχρηστο.
3 Ο ηχος ειναι πολυ καλος η TV ειναο όμορφη και οι ρύθμισης ειναι πολύ εύκολες και το media player καλο,αν εχεισ WD MEDIA PLAYER ειναι καλύτερο.

θεωρω οτι εχω κανει βλακεία και έπρεπε να παρω plasma και οτι ειναι πολυ Ακριβή για αυτο που ειναι, μια μετρια TV.

όταν αρχίσω να βλέπω 3D θα σας ξαναγράψω.

Παρακαλω αν μπορει καποιος να με βοηθησει στο προβλημα που εχω:

Eχω μια sony kv-25c3d η ποια αρχισε πριν λιγες μερες να αργει να φερει εικονα ενω ηχο ακουω αμεσως μολις την αναψω.
Αργει απο 10-30 λεπτα αναλογως.
Μολις αναψει η εικονα ειναι τελεια οπως ηταν παντοτε.
Θελω να την φτιαξω γιατι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση της.
Εχω και μια samsung ue40b7000 led αλλα ρε παιδια αλλη η εικονα σε γυαλι.
Αν μπορει καποιος ας βοηθησει.

ΥΓ. Ναι D6100 εννοω.

Να κάνω άλλη μια ερώτηση.

Η γωνία θέασης που έχω είναι γύρω στις 57 μοίρες λόγω γωνιακού καναπέ.
Υπάρχει περίπτωση να με καλύψει κάποια LCD γιατί από ότι βλέπω στο ακόλουθο test:
http://www.televisioninfo.com/conte...20-LED-LCD-3D-HDTV-Review/Viewing-Effects.htm
η γωνία θέασης της Sony Ex720 είναι 42 μοίρες.

Μήπως για να βλέπουν σωστά όλοι είναι μονόδρομος η G30; Από ότι βλέπω η G25 είχε 80 μοίρες.

Να κάνω άλλη μια ερώτηση.

Η γωνία θέασης που έχω είναι γύρω στις 57 μοίρες λόγω γωνιακού καναπέ.
Υπάρχει περίπτωση να με καλύψει κάποια LCD γιατί από ότι βλέπω στο ακόλουθο test:
http://www.televisioninfo.com/conte...20-LED-LCD-3D-HDTV-Review/Viewing-Effects.htm
η γωνία θέασης της Sony Ex720 είναι 42 μοίρες.

Μήπως για να βλέπουν σωστά όλοι είναι μονόδρομος η G30; Από ότι βλέπω η G25 είχε 80 μοίρες.

σου είναι δύσκολο να κάνεις κάποια δοκιμή σε κάποιο κατάστημα???? ξεκίνα από το κέντρο και πήγαινε σιγά σιγά πρός τη μέγιστη γωνία θέασης που θα έχεις σπίτι σου.

πάντως την g30 που είδα πριν από λίγο σε κάποιο κατάστημα σε 60 περίπου μοίρες που την κοίταξα δεν κατάλαβα τίποτα.

Απο οτι βλεπεις η VT20 εχει τουλαχιστον τριπλασια γωνια θεασης.

Sony-KDL-55EX720-viewingangle.jpg

Απο πλαγια θεση απλα ξεχνας τις LCD και ειδικα τις LED που εχουν ακομη μικροτερη γωνια θεασης (λογω πιο ισχυρων διαχυτων).

Με πείσατε....πήγα σε ένα μαγαζί να ρωτήσω για την 46"G30
και έφυγα αγκαλιά με μια 46" VT20 και έναν Pioneer 520K.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές....το ψάξιμο συνεχίζεται...
Μένουν ηχεία και ίσως media player...