Re: Gran Turismo 6 για το PS3
Εκτός από την αίσθηση που λες, το φρένο και το γκάζι στα κουμπιά του τιμονιού αντί για την πεταλιέρα, δεν βοηθάει για πιο γρήγορους χειρισμούς;
Επειδή εγώ την χρησιμοποιούσα μέχρι και πριν ένα χρόνο περίπου, πρέπει να σου πω ότι η καλύτερη πεταλιέρα δεν θα σου κάνει καμμιά ιδιαίτερη διαφορά σε απόλυτους χρόνους. Περισσότερο υπάρχει για να σε "πείθει" περισσότερο πως οδηγείς αυτοκίνητο αντί να παίζεις ένα παιγνίδι.
Η DFGT για μένα είναι καταπληκτική για αυτά που κοστίζει. Και εγώ μετάνοιωσα που την πούλησα, όπως και ο Άρης. Ειδικά αυτά τα κουμπιά που είχε πάνω για να κάνεις in-game ρυθμίσεις στα ABS, κατανομή φρένων, κατανομή κίνησης (στα 4κίνητα), ενεργοποήση και ρύθμιση TCS και ESP μου έχουν λείψει απίστευτα από την καινούργια "καλύτερη" τιμονιέρα μου!!!
Το θέμα της αίσθησης το είχα λύσει κάπως με αυτό:
:ADFADF1:
κάνοντας το φρένο πιο "σκληρό" στο πάτημα σε σχέση με το γκάζι. Από ένα σημείο και έπειτα συνήθισα στο γεγονός ότι με αυτά τα πετάλια είχε σημασία η διαδρομή του πεντάλ που μεταφραζόταν σαν "δύναμη" φρεναρίσματος. Δηλαδή μετακινούσα (στην ουσία) λίγο με το πόδι μου το πεντάλ, φρέναρα λίγο. Μετακινούσα πολύ, φρέναρα δυνατά. Είχα αποστηθίσει τόσο πολύ την μηχανική κίνηση, που για 2-3 μήνες προσπαθούσα ασυναίσθητα να κάνω το ίδιο και στην "καλύτερη" πεταλιέρα, της οποίας το φρένο δουλεύει με την πίεση (δύναμη) και όχι με τη διαδρομή (μετακίνηση).
Για να γυρίσω πάλι στο τιμόνι, πέρα από τις ευκολίες (κουμπάκια πατητά, κουμπάκια περιστρεφόμενα, λεβιεδάκια και όλα τα συναφή δηλαδή) είχε περίπου την ίδια αίσθηση, κάπως πιο υποτονική στην ανάδραση, με τιμονιέρα της ίδιας εταιρίας που κόστιζε τα διπλάσια, και στη δική μου περίπτωση τα τριπλάσια λεφτά!
Μειονεκτήματα; Τα είπαμε και παραπάνω. Τα γρανάζια ακούγονται αρκετά δυνατά, και αν έχεις το μωρό στα 3 μέτρα και κοιμάται, ε, αν το ξυπνήσεις σε π.....ε ο διοικητής.
Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός λόγος που την πούλησα.
Επιεικώς απαράδεκτες οι υποτιθέμενες "πεταλούδες", paddles, επιλογείς ταχυτήτων ή όπως αλλιώς λέγονται. Αν χρειαζόταν να αλλάξεις ταχύτητα σε στροφή άνω των 60 μοιρών, πολύ απλά δεν άλλαζες και έκανες υπομονή μέχρι την έξοδο. Αλλά αυτό είναι κάτι που λύνεται σχετικά εύκολα και φθηνά, είτε με aftermarket ή ακόμα καλύτερα αν πιάνουν τα χέρια σου.
Τέλος, ήταν σκυλί. Η δικιά μου πέρασε από μήνες απόλυτης απραξίας σε εβδομάδες υπερεντατικής λειτουργίας και δεν έκανε τσικ. Γενικότερα από ότι ξέρω τα προϊόντα της εταιρίας είναι αξιόπιστα.
Πιστεύω να σε βοηθήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και να πάρεις την απόφαση που θα σε ευχαριστήσει περισσότερο ... δηλαδή να πάρεις την DFGT!!!
Προσοχή και σε κάτι άλλο όμως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Το πιθανότερο είναι να απογοητευτείς με τις πρώτες σου επαφές με την τιμονιέρα!
Εγω απογοητεύτηκα (εξ' ου και η απόλυτη απραξία), ο Πέτρος αν κατάλαβα απογοητεύτηκε, ο κολλητός απογοητεύτηκε, γενικότερα η πλειοψηφία δεν έμεινε με καλές εντυπώσεις από την πρώτη επαφή. Μόνο ο "συντονιστής" μας δεν απογοητεύτηκε, αλλά αυτός είναι άάάάλλο φρούτο!
Από την άλλη όμως κανένας που επέμεινε για μερικούς μήνες δεν γύρισε ποτέ στο χειριστήριο!