Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Ετσι πιστευα οτι θα δουλευε το τιμονι, αλλα δεν....
Το θελω παρα πολυ το συγκεκριμενο mod αλλα πρεπει να ξεβιδωσω ολη την τιμονιερα και χωρις σαφεις οδηγιες δεν το κανω.
Γενικοτερα παντως, απορω γιατι εν ετει 2011 εχουν τα τιμονια τοσο αργα.Πιστευα οτι με την εξελιξη της τεχνολογιας θα αλλαζαν κι αυτα αλλα μαλλον εκανα λαθος...

ασχετο εως πολυ ασχετο αλλα η τυπησα στο βιντεο ενα δυο ποστ πιο πριν εχει βυζαρες....σορρυ ρε παιδια ,τελειος οφ τοπικ,αλλα τι να κανω!!!!!χαχαχαχα!!!!!εγω για τιμονιερα κοιτουσα!!!!!τελικα εχουν κ αεροσακους!!!!!!

Πολυ καλο αλλα μονο για γραμμες.Που να κανεις αναποδο μ αυτο.....

Απάντηση: Re: Gran Turismo 6 για το PS3

Είναι κάποιες πίστες που πιστεύω με το χειριστήριο δεν βγαίνουν ούτε με σφαίρες...Θέλει πολύ λεπτομέρεια... :damnyou:

Έχετε να προτείνετε κάποιο οικονομικό και καλό τιμόνι, πριν μου σπάσουν τα νεύρα και σπάσω κανένα κοντρόλ ή ακόμα χειρότερα καμία οθόνη; :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Ένα είναι το οικονομικό τιμόνι: Logitech Driving Force GT (αν το έβρισκες και κάτω από 100 ακόμα καλύτερα), αν και θα σε πάρει κάνα δίμηνο να το συνηθίσεις...

Re: Απάντηση: Re: Gran Turismo 6 για το PS3

Ένα είναι το οικονομικό τιμόνι: Logitech Driving Force GT (αν το έβρισκες και κάτω από 100 ακόμα καλύτερα), αν και θα σε πάρει κάνα δίμηνο να το συνηθίσεις...

Άρη σε ευχαριστώ.

Για αυτό εδώ τι λες; http://www.e-shop.gr/speedlink-sl-4484-bk-darkfire-racing-wheel-for-pc-ps3-black-p-PER.808409

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Gran Turismo 6 για το PS3

Πιστεύω θα το μετανιώσεις αν το πάρεις, αλλά αν πάλι μέχρι εκεί είναι το budget σου...

Καλησπέρα Άρη.

Δώσε μου σε παρακαλώ κάποια επιχειρήματα για να μην το πάρω και αν έχεις να προτείνεις κάτι πιο φθηνό από το Logitech, γιατί το βρίσκω με μια πρόχειρη ματιά πάνω από 125 ευρώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Gran Turismo 6 για το PS3

Καλησπέρα Άρη.

Δώσε μου σε παρακαλώ κάποια επιχειρήματα για να μην το πάρω και αν έχεις να προτείνεις κάτι πιο φθηνό από το Logitech, γιατί το βρίσκω με μια πρόχειρη ματιά πάνω από 125 ευρώ...

Η κουβέντα αυτή έχει επαναληφθεί εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) φορές στα forums.

Το DFGT είναι πρώτο στις προτιμήσεις αυτών που ψάχνουν ένα αξιοπρεπές τιμόνι γιατί έχει "δύναμη ανάδρασης" (force feedback - FF) και λογισμικό - αντίστοιχα ακριβότερων τιμονιών, έχει στρέψη της στεφάνης του κατά 900 μοίρες, έχει πολύ καλή συμβατότητα με PS3 (GT5-GT6) και PC και τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό - εγγύηση Logitech. Μέχρι τη κατηγορία τιμής που πωλήται δεν θα βρεις άλλο τιμόνι με τα ίδια προτερήματα - μαζεμένα. Κάποτε υπήρχε στα ράφια και με 60 αλλά μέχρι να κοπάσει η φούρια του GT6 (και αν δεν βγει κάτι άλλο μέχρι τότε) δεν πρόκειται να ξαναδείς τέτοια τιμή. Συμφωνώ ότι είναι υπερτιμολογημένο αλλά δυστυχώς παίζει χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία του...

Αργότερα, αν εμβαθύνεις κι' άλλο στο "άθλημα" θα σου φανεί και αυτό λίγο, γιατί: δεν έχει λεβιέ ταχυτήτων και συμπλέκτη, δεν έχει καλά padlles (πτερύγια) για αλλαγές sequential (διαδοχικές) ταχυτήτων, κάνει πολύ θόρυβο λόγο του συστήματος γραναζιών του και τέλος έχει πολύ απλή (φτηνή) πεταλιέρα γαζιού-φρένου.

Με ρωτάς για το SPEEDLINK SL-4484-BK DARKFIRE. Δεν το γνωρίζω, αλλά μοιάζει με πολλά από τα τιμόνια που πέρασαν από τα χέρια μου και αργότερα, αφού απόκτησα τα Driving Force Pro και Driving Force GT (DFGT) - τα θεώρησα "πεταμένα λεφτά". Το τιμόνι που θες να αγοράσεις δεν περιστρέφεται όπως ένα κανονικό τιμόνι (900 μοίρες) αλλά κυρίως δεν έχει FF, έχει ένα απλό σύστημα δόνησης το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την εξομοίωση οδήγησης (δυστυχώς). Δεν θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος οδηγός απλά θα κρατάς μια "άψυχη" στεφάνη στα χέρια σου...

Αν θες τιμόνι και δεν σου φτάνουν τα λεφτά ψάξε και βρες κάποιο μεταχειρισμένο DFGT. Θα το βρεις (με κόπο) κάπου εκεί γύρο στα 60-80 (εγώ το δικό μου το έδωσα κοροϊδίστικα 50 :slapface:).

Re: Gran Turismo 6 για το PS3

Δεν μπορώ να σου πω πολλά για την Speedlink, γιατί από ένα γρήγορο ψαχτήρι δεν βρήκα ούτε ένα review, με εξαίρεση ένα από το Amazon που δεν μπορώ να πω ότι βοηθάει και πολύ. http://www.amazon.co.uk/Speedlink-Darkfire-Racing-Wheel-Vibration/dp/B0062W8G0Q

Από εκεί και πέρα: 220 μοίρες:::: Ούτε 3/4 μιας στροφής. Ακόμα και τα καρτ έχουν 360 (ίσως και παραπάνω;). Σκέψου το: θα γυρνάς το τμόνι κατά το 1/3 και αυτό θα "μεταφέρει" εντολή "μάστορα, ώρα για μπαντιλίκια και χειρόφρενα!!!"

Αν σε ενδιαφέρει το drift ίσως να κάνεις κάτι, και πάλι με επιφύλαξη.

Η Dfgt έχει 900 μοίρες (και μάλιστα και ρυθμιζόμενες, όχι πολύ αλλά υπάρχουν 3 ρυθμίσεις αν θυμάμαι καλά), έχει πάρα πολύ καλή ανάδραση, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής για τα λεφτά της πάντα.

Στα μειονεκτήματα ο θόρυβος που κάνουν τα γρανάζια και η ανυπαρξία της αίσθησης της πεταλιέρας, αλλά η Speedlink πρέπει να είναι ακόμα χειρότερη κρίνοντας από το μέγεθος των πεταλιών. Και ναι είναι πολύ ακριβή από τότε που βγήκε το GT6, αναλογιζόμενοι πως έχει σταματήσει και η παραγωγή της.

Αλλά η επιλογή είναι δικιά σου.

Απάντηση: Gran Turismo 6 για το PS3

(Edit από διαχείριση: παρακαλώ όχι αγγελίες στο νήμα)

Last edited by a moderator:

Άρη και geopan973 σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, με καλύψατε πλήρως.

Re: Απάντηση: Gran Turismo 6 για το PS3

(Edit από διαχείριση: παρακαλώ όχι αγγελίες στο νήμα)

Last edited by a moderator:

Δεν μπορώ να σου πω πολλά για την Speedlink, γιατί από ένα γρήγορο ψαχτήρι δεν βρήκα ούτε ένα review, με εξαίρεση ένα από το Amazon που δεν μπορώ να πω ότι βοηθάει και πολύ. http://www.amazon.co.uk/Speedlink-Darkfire-Racing-Wheel-Vibration/dp/B0062W8G0Q

Από εκεί και πέρα: 220 μοίρες:::: Ούτε 3/4 μιας στροφής. Ακόμα και τα καρτ έχουν 360 (ίσως και παραπάνω;). Σκέψου το: θα γυρνάς το τμόνι κατά το 1/3 και αυτό θα "μεταφέρει" εντολή "μάστορα, ώρα για μπαντιλίκια και χειρόφρενα!!!"

Αν σε ενδιαφέρει το drift ίσως να κάνεις κάτι, και πάλι με επιφύλαξη.

Η Dfgt έχει 900 μοίρες (και μάλιστα και ρυθμιζόμενες, όχι πολύ αλλά υπάρχουν 3 ρυθμίσεις αν θυμάμαι καλά), έχει πάρα πολύ καλή ανάδραση, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής για τα λεφτά της πάντα.

Στα μειονεκτήματα ο θόρυβος που κάνουν τα γρανάζια και η ανυπαρξία της αίσθησης της πεταλιέρας, αλλά η Speedlink πρέπει να είναι ακόμα χειρότερη κρίνοντας από το μέγεθος των πεταλιών. Και ναι είναι πολύ ακριβή από τότε που βγήκε το GT6, αναλογιζόμενοι πως έχει σταματήσει και η παραγωγή της.

Αλλά η επιλογή είναι δικιά σου.

Εκτός από την αίσθηση που λες, το φρένο και το γκάζι στα κουμπιά του τιμονιού αντί για την πεταλιέρα, δεν βοηθάει για πιο γρήγορους χειρισμούς;

Απάντηση: Re: Gran Turismo 6 για το PS3

Εκτός από την αίσθηση που λες, το φρένο και το γκάζι στα κουμπιά του τιμονιού αντί για την πεταλιέρα, δεν βοηθάει για πιο γρήγορους χειρισμούς;

Εννοεί ότι δεν έχεις την αίσθηση της προοδευτικής αντίστασης όπως στο αυτοκίνητό σου. Τα ελατήρια των πεταλιών είναι τόσο μαλακά που αν φοράς παπούτσι δεν νιώθεις τι κάνεις. Το δε φρένο είναι ποιο πολύ κάτι σαν ON/OFF (τέρμα γκάζι/καθόλου γκάζι) όπως και στο κουμπί του χειριστηρίου, κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά σε ακριβότερες υλοποιήσεις σαν αυτή πχ. ClubSport Pedals

Re: Απάντηση: Re: Gran Turismo 6 για το PS3

Εννοεί ότι δεν έχεις την αίσθηση της προοδευτικής αντίστασης όπως στο αυτοκίνητό σου. Τα ελατήρια των πεταλιών είναι τόσο μαλακά που αν φοράς παπούτσι δεν νιώθεις τι κάνεις. Το δε φρένο είναι ποιο πολύ κάτι σαν ON/OFF (τέρμα γκάζι/καθόλου γκάζι) όπως και στο κουμπί του χειριστηρίου, κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά σε ακριβότερες υλοποιήσεις σαν αυτή πχ. ClubSport Pedals

Ναι, σωστά. Κατάλαβα...Σε αυτήν την περίπτωση ξεφεύγεις μακράν και πας σε ολόκληρο cockpit μετά. :award:

Επειδή εγώ την χρησιμοποιούσα μέχρι και πριν ένα χρόνο περίπου, πρέπει να σου πω ότι η καλύτερη πεταλιέρα δεν θα σου κάνει καμμιά ιδιαίτερη διαφορά σε απόλυτους χρόνους. Περισσότερο υπάρχει για να σε "πείθει" περισσότερο πως οδηγείς αυτοκίνητο αντί να παίζεις ένα παιγνίδι.

Η DFGT για μένα είναι καταπληκτική για αυτά που κοστίζει. Και εγώ μετάνοιωσα που την πούλησα, όπως και ο Άρης. Ειδικά αυτά τα κουμπιά που είχε πάνω για να κάνεις in-game ρυθμίσεις στα ABS, κατανομή φρένων, κατανομή κίνησης (στα 4κίνητα), ενεργοποήση και ρύθμιση TCS και ESP μου έχουν λείψει απίστευτα από την καινούργια "καλύτερη" τιμονιέρα μου!!!

Το θέμα της αίσθησης το είχα λύσει κάπως με αυτό:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:ADFADF1:

κάνοντας το φρένο πιο "σκληρό" στο πάτημα σε σχέση με το γκάζι. Από ένα σημείο και έπειτα συνήθισα στο γεγονός ότι με αυτά τα πετάλια είχε σημασία η διαδρομή του πεντάλ που μεταφραζόταν σαν "δύναμη" φρεναρίσματος. Δηλαδή μετακινούσα (στην ουσία) λίγο με το πόδι μου το πεντάλ, φρέναρα λίγο. Μετακινούσα πολύ, φρέναρα δυνατά. Είχα αποστηθίσει τόσο πολύ την μηχανική κίνηση, που για 2-3 μήνες προσπαθούσα ασυναίσθητα να κάνω το ίδιο και στην "καλύτερη" πεταλιέρα, της οποίας το φρένο δουλεύει με την πίεση (δύναμη) και όχι με τη διαδρομή (μετακίνηση).

Για να γυρίσω πάλι στο τιμόνι, πέρα από τις ευκολίες (κουμπάκια πατητά, κουμπάκια περιστρεφόμενα, λεβιεδάκια και όλα τα συναφή δηλαδή) είχε περίπου την ίδια αίσθηση, κάπως πιο υποτονική στην ανάδραση, με τιμονιέρα της ίδιας εταιρίας που κόστιζε τα διπλάσια, και στη δική μου περίπτωση τα τριπλάσια λεφτά!

Μειονεκτήματα; Τα είπαμε και παραπάνω. Τα γρανάζια ακούγονται αρκετά δυνατά, και αν έχεις το μωρό στα 3 μέτρα και κοιμάται, ε, αν το ξυπνήσεις σε π.....ε ο διοικητής.
Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός λόγος που την πούλησα.
(...παντόφλα)

Επιεικώς απαράδεκτες οι υποτιθέμενες "πεταλούδες", paddles, επιλογείς ταχυτήτων ή όπως αλλιώς λέγονται. Αν χρειαζόταν να αλλάξεις ταχύτητα σε στροφή άνω των 60 μοιρών, πολύ απλά δεν άλλαζες και έκανες υπομονή μέχρι την έξοδο. Αλλά αυτό είναι κάτι που λύνεται σχετικά εύκολα και φθηνά, είτε με aftermarket ή ακόμα καλύτερα αν πιάνουν τα χέρια σου.

Τέλος, ήταν σκυλί. Η δικιά μου πέρασε από μήνες απόλυτης απραξίας σε εβδομάδες υπερεντατικής λειτουργίας και δεν έκανε τσικ. Γενικότερα από ότι ξέρω τα προϊόντα της εταιρίας είναι αξιόπιστα.

Πιστεύω να σε βοηθήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και να πάρεις την απόφαση που θα σε ευχαριστήσει περισσότερο ... δηλαδή να πάρεις την DFGT!!!

Προσοχή και σε κάτι άλλο όμως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Το πιθανότερο είναι να απογοητευτείς με τις πρώτες σου επαφές με την τιμονιέρα!

Εγω απογοητεύτηκα (εξ' ου και η απόλυτη απραξία), ο Πέτρος αν κατάλαβα απογοητεύτηκε, ο κολλητός απογοητεύτηκε, γενικότερα η πλειοψηφία δεν έμεινε με καλές εντυπώσεις από την πρώτη επαφή. Μόνο ο "συντονιστής" μας δεν απογοητεύτηκε, αλλά αυτός είναι άάάάλλο φρούτο!
Από την άλλη όμως κανένας που επέμεινε για μερικούς μήνες δεν γύρισε ποτέ στο χειριστήριο!

Last edited: