Ζητώ βοήθεια για σταδιακή αγορά ενός μικρού Ηome theater 5.1. Αρχικά χρήματα 300 ευρώ

DemisDenton

New member
2 January 2010
90
Γειά σας. Είμαι κάτοχος μιας πανασονικ πλάσμα 42 ιντσων :music-smiley-005: η οποία εξυπηρετεί την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της παίζοντας games στο ps3 (και αργότερα κάποια στιγμή ston μάρτιο-απρίλιο στο ps4).
Τόσο καιρό συντροφιά της κκράταγε ήταν ένα έτοιμο σύστημα 5.1 της samsung.
Το θέμα έχει ως εξής:
Θέλω σιγά σιγά να προβώ σε αγορά ενός ενισχυτή και ενός ζευγαριού ηχείων και αργότερα ενός κεντρικού και αργότερα surround - subwoofer, σταδιακά δηλαδή όπως έχω διαβάσει παντού στο internet καθώς είναι η καλύτερη επιλογή.
Το δωμάτιο είναι αρκετά μικρό περίπου 12 τ.μ (κάπου εκεί).
ΔΕΝ θέλω να πάρω μεγάλα ηχεία καθώς ποτέ δεν πρόκειται να τα χαρώ διότι έχω πρόβλημα υψηλής έντασης στους απο κάτω.
Ενδιαφέρομαι για ηχεία τύπου bookshelf γενικά. Φαντάζομαι πως ήχος τους θα είναι πολύ καλύτερος από αυτα που έχω τώρα στο έτοιμο 5.1 και από όλες τις ηχομπάρες.
Μπορείτε να μου προτείνετε εσείς οι έμπειροι ενα καλό ενισχυτή και ένα ζευγάρι ηχεία;
Το αρχικό μπατζετ είναι 300 (ντροπή το ξέρω), βέβαια θα μπορέσω και λίγα παραπάνω.
ϊσως να έπαιρνα πιο μικρά σε ένταση ηχεία αρχικά (λόγω περιορισμένου budget) και μετά να τα τοποθετούσα πισω ως surround όταν θα έπαιρνα τα κανονικά μπροστά ηχεία.

επειδή θα απουσιάζω δε θα μπορέσω να απαντήσω. Ομως θα διαβάσω όλες τις ενδεχόμενες προτάσεις σας.

Δεν μας έχεις πει όμως για τι είδους χρήση το προόριζεις. Αν το θες αποκλειστικά για ταινίες και gaming τότε για τον μικρό σου χώρο δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις για τα ηχεία. Με μικρά φτηνά ηχεία δορυφόρους και με ένα μικρό ενεργό sub θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Όμως για έναν αξιοπρεπή av ενισχυτή θα χρειαστείς τουλάχιστον 250 ευρώ οπότε μάλλον θα πρέπει να ανεβάσεις λιγάκι το budget σου για να μείνει κάτι για τα ηχεια. Με κανένα 500αρι ευρώ θα είσαι πιστεύω κομπλέ.

Αν τώρα το προορίζεις και για να ακούς σχετικά ποιοτικά μουσική τότε θα πρέπει να υπολογίσεις τουλάχιστο κανένα 200αρι ευρώ μόνο για τα 2 μπροστά ηχεία βιβλιοθήκης, άρα το συνολικό budget θα πρέπει να ανέβει κι άλλο.

Ωραία, βασικά το προορiζω για gaming. Ναι δε θέλω μεγάλα ηχεία γιατί δεν μπορώ κιόλας να τα χωρέσω. Δε ξέρω ποιον και τι ενισχυτή να διαλέξω. Διάβασα κάπου εδώ ότι οι ymaha ειναι για μουσική ενώ οι Pioneer για ταινίες (άρα και για gaming ;)
Από αυτούς ποιον να έπαιρνα;
pioneer vsx 423
Pioneer VSX-323
yamaha rx v375
Sony STR-DH130

Επίσης απο ηχεία;
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...vliothikis/cambridge-audio-s20-oak--timi.html
http://www.skroutz.gr/s/341415/Wharfedale-CR-30-1.html
http://www.skroutz.gr/s/340896/Wharfedale-Diamond-10-1.html (αυτά είναι και τα πιο ακριβά αλλά ίσως τα προόριζα για τα μπροστινά αργότερα)

Σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν υπάρχουν διαφορές στους ενισχυτές σε πιο μουσικούς και πιο για ταινίες. Όλοι το ίδιο καλά παίζουν και τα 2. Δες ποιος έχει τα χαρακτηριστικά που θες και ποιος θεωρήται κατασκευαστικά αξιόπιστος και επέλεξε.

Όσο για το θέμα των ηχείων προσωπικά τα Wharfadale που κοιτάς τα θεωρώ υπερβολικά για gaming. Για την χρήση σου μπορεί να σε καλύψει και κάποιο μικρότερο/φτηνότερο ηχείο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Γιατί είναι υπερβολικά για gaming; λόγω έντασης; Λόγω τιμής για αυτό που χρειάζομαι;
Στόχος είναι σταδιακά να πάω σε 5.1 .
Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποια ηχεία και εσύ;
Τα παραπάνω τα είδα από προηγούμενες αναρτήσεις εδώ εκτός από τα Cambridge Audio S20 που μου τα προτείνανε.
Από κεντρικό τι θα κάνω; απο υπογουφερ;

Υπερβολικά όχι λόγω έντασης αλλά λόγω ακουστικής ποιότητας και κατά επέκταση λόγω τιμής. Εϊναι ικανά να αναπαράγουν ήχους με λεπτομέρια που κάνει διαφορά στην ακρόαση μουσικής αλλά στο gaming και στους ήχους των ταινιών δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά. Εγώ θα σου πρότεινα να δεις κάποια σαν τα παρακάτω τα οποία είναι και αρκετά ποιοτικά και κομψά εμφανισιακά και κάνουν και με το παραπάνω από άποψη έντασης για την χρήση που τα θες:

Crystal audio BPS2.0-BL

Boston Acoustics Soundware XS

Και τα 2 παραπάνω προσφέρονται και σαν πακέτα 5.1 με subwoofer αν θες ή μπορείς να τα συνδυάσεις εσύ με άλλο sub της επιλογής σου.

'Αλλα καλά πακέτα ηχείων για την περίπτωσή σου επίσης σε χαμηλές τιμές είναι:

Teufel Consono 25 Mk3

Canton Movie 130

Magnat Interior 500

Λοιπον αγορασα σημερα τον Yamaha rx v 375 και τα Cambridge audio S30. Ειμαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ικανοποιημενος. Τα αξιζε τα παραπανω λεφτα. 400 ευρω συν καλλωδια. Ο ηχος απλα δεν υπαρχει σε σχεση με πριν. Με 2 ηχεια ο χωρος γεμιζει!!! το μπασο ειναι πολυ ικανοποιητικο χωρις Woofer. Λες και "ανοιξε" η ακοη μου ειναι!!!! Τα προτεινω και σε αλλους που εχουν μικρο σχετικα χωρο (<15 τ.μ) και εχουν περιορισμενο budget. Τα s30 ημουν σκεπτικος στην αρχη καθως ελεγα να επαιρνω τα μικροτερα s20 λογω χρηματων αλλα ΜΙΑ φορα τα δινεις τα χρηματα και αξιζει. Επομενο μην παιρνω το κεντρικο!

Καλοριζικα,τον Yamaha 375 τον εχω εδω και αρκετο καιρο και για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο μηχανακι.Να εισαι παντα καλα να τα χαιρεσαι.