ζητώ γνώμες για ενισχυτή, ηχεία, καλώδια για πικ-απ ΜΚΙΙ?

exotixa

New member
9 November 2009
13
Καλησπέρα κύριοι,

έχω έτοιμα δυο ΜΚΙΙ και ψάχνω για ενισχυτή, ηχεία, καλώδια.

Θα γίνεται μίξη ήχου, αλλά θέλω να έχει και καλή ποιότητα ήχου, οσο καλή γίνεται βέβαια, υπόπσιν οτι το ΜΚΙΙ δεν ειναι και οτι καλυτερο. είναι ευρύ το φάσμα της μούσικης που θα παίζουν, σίγουρα με αρκετά χαμήλα.

. ο χώρος είναι 20τμ

. ενισχυτής να εχει δυνατοτητα συνδεσης με μίκτη δύο ίσως και τρια πικ-απ και υπολογιστή.

. Γνώμες για το πως να ορίσω το χρηματικό ποσό των 2000ευρώ με βάση τους τρείς βασικούς άξονες, ενισχυτή, ηχεία, καλώδια.

.Γενικά ζητώ την άποπση σας, όντας λίγο άσχετος με το θέμα.

Ευχαριστώ.

Καλώς ήρθες!
Ο μίκτης συμπεριλαμβάνετε στα 2000 ή έχεις κάτι είδη?
Το σύστημα θα είναι σε σπίτι / σαλόνι ή πρόκειται για επαγγελματικό σύστημα?

Καλώς ήρθες!
Ο μίκτης συμπεριλαμβάνετε στα 2000 ή έχεις κάτι είδη?
Το σύστημα θα είναι σε σπίτι / σαλόνι ή πρόκειται για επαγγελματικό σύστημα?

Καλησπέρα,

Το σύστημα θα βρισκεται σε σπίτι, ψάχνω για μίκτη που να έχει τρία κανάλια τουλάχιστον loop και τα συναφή και όχι δεν τον εχω συμπεριλάβει στα 2000.

ευχαριστώ!

Λοιπόν, αν αναζητάς ποιότητα στον ήχο να πάρεις τον Creek Destiny που με την νέα μειωμένη τιμή είναι με διαφορά εκτός συναγωνισμού.

Καλώδια σου προτείων Supra Classic 4.0 (φοβερό value for money).

Ηχεία είναι δύσκολη υπόθεση.
Σε τι απόσταση θα ακούς? Έχεις κάποια προτίμηση στο στύλ του ήχου που σου αρέσει?

Λοιπόν, αν αναζητάς ποιότητα στον ήχο να πάρεις τον Creek Destiny που με την νέα μειωμένη τιμή είναι με διαφορά εκτός συναγωνισμού.

Καλώδια σου προτείων Supra Classic 4.0 (φοβερό value for money).

Ηχεία είναι δύσκολη υπόθεση.
Σε τι απόσταση θα ακούς? Έχεις κάποια προτίμηση στο στύλ του ήχου που σου αρέσει?

Καλημέρα,

η απόσταση είναι περίπου 3μ.

Ήχος, jazz, hip hop, dub, house, πολλά κρουστά!

Κοίταξα για τον Creek Destiny, αλλά η τίμη του είναι ψήλα, εκτός και αν κανω λάθος, κάπου στα 1700 τον βρήκα! Σκέψου οτι το budget μου για ενισχυτή, ηχεία είναι 2000!

Αφού θα έχεις μίκτη και μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση από εκεί, θα μπορούσες να πας κατ' ευθείαν σε ενεργά ηχεία. Κάτι σε Focal, Tannoy, K&H, ATC... Στην κατηγορία των επαγγελματικών Studio Monitor δηλαδή. Παίρνεις καλό πράγμα με δύο χιλιάρικα. Για παράδειγμα τα ακριβότερα Tannoy Precision 8D έχουν 850 ευρώ το ένα.

Νέες τιμές Creek destiny

--------------------------------------------------------------------------------

Χθές μας ενημέρωσε ο αντιπρόσωπος των Creek τις νέες προσφορές για τή σειρά destiny.
Εχουμε λοιπόν και λέμε.

Ολοκληρωμένος ενισχυτής Creek destiny ...: 1.150,00 euro
CD destiny....: 832,00 euro

Μήνυμα από μέλος του φόρουμ, παλαιότερα ; -)

Νέες τιμές Creek destiny

--------------------------------------------------------------------------------

Χθές μας ενημέρωσε ο αντιπρόσωπος των Creek τις νέες προσφορές για τή σειρά destiny.
Εχουμε λοιπόν και λέμε.

Ολοκληρωμένος ενισχυτής Creek destiny ...: 1.150,00 euro
CD destiny....: 832,00 euro

Μήνυμα από μέλος του φόρουμ, παλαιότερα ; -)

Ευχαριστώ τυλερ και ισοβίτη για τις τιμες!

όσο για ηχεία τώρα, τι λέτε κύριοι?

Ο ln() προτείνει και τον ευχαριστώ active monitors, δεν είναι πολύ γραμμικά για ακρόαση όμως?

θα κατέβω αύριο στο κέντρο να κοιτάξω για τον ενισχυτή στην Metro Audio Systems.
:ears:

τελικα είμαι ανάμεσα σε 4 ηχεία.

klipsh RF 62 ή RF 82
B&W 684 ή 683

και ενισχυτές

rotel pre-amp rc1070 k amp rb1070 για τα B&W

για τα klipsh τώρα μονο εναν ενισχύτη υποθέτω, αν παω με βαση τα 97dB κ 98dB ευαισθησίας αντίστοιχα, εφόσον θα μπορούν να οδηγηθουν με διάφορους ενισχυτες. Μήπως έχει ακούσει κανείς τον creek destiny σε συνδιασμό με κάποιο απο τα παραπάνω ηχεία?

καμια πρόταση τώρα στον άσχετο φανατικό ακροατή βινυλίου??

Ευχαριστώ!

Θα σου πρότεινα το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σου να πάει στα ηχεία και όχι στον ενισχυτή.

καλησπέρα κύριοι,

μου έκαναν πρόταση για χειροποίητα ηχεία και ενισχυτή.

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει για το τι πρέπει να ξέρω?

υλικά που θα χρησιμοποιήσει ο μάστορας, τεχνικά χαρακτηριστικά?

να κανω ενα πόστ με τις πληροφοριες για να μου πείτε την γνώμη σας, γιατι όπως όλοι ξέρουμε ζούμε σε μια χώρα που όλοι ξέρουν τα πάντα και κάνουν τα πάντα! Εγω δεν γνωριζω πόλλα πράγματα πάνω στον ήχο, αλλά γνωρίζω απο εμπόριο, δυστυχώς!

οπότε επειδή δεν είμαι διαθετιμενος να ξοδέψω χωρις να ειμαι σίγουρος για την ποιότητα των υλικών, παρακαλώ για την βοηθεια σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

καλησπέρα κύριοι,

μου έκαναν πρόταση για χειροποίητα ηχεία και ενισχυτή.

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει για το τι πρέπει να ξέρω?

υλικά που θα χρησιμοποιήσει ο μάστορας, τεχνικά χαρακτηριστικά?

να κανω ενα πόστ με τις πληροφοριες για να μου πείτε την γνώμη σας, γιατι όπως όλοι ξέρουμε ζούμε σε μια χώρα που όλοι ξέρουν τα πάντα και κάνουν τα πάντα! Εγω δεν γνωριζω πόλλα πράγματα πάνω στον ήχο, αλλά γνωρίζω απο εμπόριο, δυστυχώς!

οπότε επειδή δεν είμαι διαθετιμενος να ξοδέψω χωρις να ειμαι σίγουρος για την ποιότητα των υλικών, παρακαλώ για την βοηθεια σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα θέμα με περισσότερες πληροφορίες στην DIY http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=15
Γιατί αν είναι μεγάλη η κουβέντα για τα ηχεία της αγοράς… είναι ακόμα μεγαλύτερη για τις κατασκευές...

εχεις δίκιο, άλλα δεν εχω ιδέα τι να ρώτησω τον μάστορα για να μπορεσω να συλλέξω κάποιες βασικές πληροφορίες για να ανοιξω καινούργιο θέμα! το θέμα είναι πριν μου φτιάξει τα ηχεία + ενισχυτή να ποσταρω τα υλικα και τα τ.χ. για το προιον, ώστε να λάβω μετα γνώμες.

για να το λες κάτι θα ξέρεις.

ευχαριστώ.

εχεις δίκιο, άλλα δεν εχω ιδέα τι να ρώτησω τον μάστορα για να μπορεσω να συλλέξω κάποιες βασικές πληροφορίες για να ανοιξω καινούργιο θέμα! το θέμα είναι πριν μου φτιάξει τα ηχεία + ενισχυτή να ποσταρω τα υλικα και τα τ.χ. για το προιον, ώστε να λάβω μετα γνώμες.

για να το λες κάτι θα ξέρεις.

ευχαριστώ.

Έλα για συμβουλές, δεν δαγκώνουν τα παιδιά στη DIY :-) Οι βασικές ερωτήσεις θα είναι χώρος, όγκος, τεχνοτροπία, αλλά και γιατί μπλέκεις με DIY εάν δε θες να ασχοληθείς ο ίδιος :-) Όρεξη να έχεις και όλα γίνονται. Γουρούνι στο σακί δεν αποφασίζει να αγοράσει κανείς εύκολα.
Τα υλικά λ.χ. είναι λεπτομέρειες πιθανά μπροστά στην όλη κατεύθυνση της λύσης (δρόμοι, ευαισθησία κ.α).