Spartiatis
AVClub Fanatic
- 3 December 2007
- 10,197
Μία ερώτηση..............αν αρκετοί από εμάς στείλουμε την διαμαρτυρία μας στο κανάλι? ........... λέτε να αλλάξει κάτι????
Αλλο λες εσυ και αλλο εγω. Ενταξει λοιπον Βλαση, δε φταις καθολου εσυ, δε φταιω κι εγω, μιας και δε βλεπω τον Αυτια. Παντα φταιει καποιος αλλος και οχι ολοι εμεις.![]()
Τα πάντα εν Ελλάδι κατ' επίφασιν λειτουργούν.
Η ίδια η δημοκρατία...
Πόσο μάλλον το ΕΣΡ κι η ΕΣΥΕΑ.
Ποιός φταίει γι' αυτό;Οι κλέφτες,οι απατεώνες,οι αγύρτες,όσοι πρόδωσαν τους όρκους και το λειτούργημά τους ασφαλώς έχουν προσωπική ευθύνη.Ομως τους εκτρέφει και τους έχει ανάγκη το ίδιο το σύστημα,που ανέχεται και συντηρεί με την σειρά της,μιά μεγάλη πλειοψηφία "πολιτών" εν πλήρη αφασία.
Το ΕΣΡ το παρακολουθώ κάθε 15ήμερο και διαβάζω αναλυτικά την εβδομαδιαία διάταξη και τις αποφάσεις του (όλα τα κείμενα). Μπορώ να πω ότι λειτουργεί πολύ καλά, λειτουργεί πραγματικά και σαφώς καλύτερα από τα αντίστοιχα άλλων χωρών (π.χ. Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας).
Τώρα αν το λοιδωρούν τα μέσα ενημέρωσης είναι άλλο θέμα.
Αλλο λες εσυ και αλλο εγω. Ενταξει λοιπον Βλαση, δε φταις καθολου εσυ, δε φταιω κι εγω, μιας και δε βλεπω τον Αυτια. Παντα φταιει καποιος αλλος και οχι ολοι εμεις.![]()
Το ΕΣΡ το παρακολουθώ κάθε 15ήμερο και διαβάζω αναλυτικά την εβδομαδιαία διάταξη και τις αποφάσεις του (όλα τα κείμενα). Μπορώ να πω ότι λειτουργεί πολύ καλά, λειτουργεί πραγματικά και σαφώς καλύτερα από τα αντίστοιχα άλλων χωρών (π.χ. Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας).
Τώρα αν το λοιδωρούν τα μέσα ενημέρωσης είναι άλλο θέμα.
Έχεις μία τάση να αυτοεγκλωβίζεσαι σε πράγματα που είναι απλούστατα, αλλά απλούστατα.....
Βλέπεις τον Αυτιά?? Ναι, φταις διότι τον συντηρείς κακώς ενώ πιστεύεις ότι προσφέρει κάτι ωφέλιμο,
Δεν τον βλέπεις?? Δεν φταις σε τίποτα, αφού με τη στάση σου δεν συντηρείς κανέναν Αυτιά...
Το ΕΣΡ υπάρχει για να υπάρχει.Ενα απο τα άλλοθι μιάς ανάπηρης δημοκρατίας.
Να θυμίσω μόνο,ότι η επάισχυντη εκπομπή της κας του κου άδωνι,ισοπέδωνε κάθε αξιοπρέπεια και προσωπικότητα κοντά ένα χρόνο.
Με συγχωρείτε αλλα εγώ δεν δέχομαι καμία ευθύνη για τον Αυτιά. Ούτε τον βλέπω, ούτε τον υποστηρίζω ούτε και έχω μετοχές στο ιδιωτικό κανάλι που εργάζεται ώστε να τον πληρώνω η να έχω την δυνατότητα να τον απολύσω.
Απο πού και ως πού να έχω δλδ ευθύνη εγώ? Η έννοια της συλλογικής ευθύνης νομίζω έχει παρεξηγηθεί.
Προσωπικά αρνούμαι την έννοια τής Συλλογικής Ευθύνης .
Γενικά τό ´Φταίμε όλοι´δίνει συχωροχάρτι και μάλιστα μετά πολλών επαίνων,στούς κυρίως υπευθύνους.
Δεν αμφιβάλλω γιά την ύπαρξη διαφθοράς σέ διαταξικό επίπεδο αλλά δέν θα βάλω στο ίδιο επίπεδο τούς πάντες.
Υπάρχει σημαντική μερίδα Πολιτών πού τηρεί βασικές Αρχές και οσο μπορεί αντιστέκεται στον εκμαυλισμό.
Βέβαια οποιοι φαντάζονται πώς εις τάς Ευρώπας είναι όλα ομορφα και ωραία υπενθυμίζω πώς το Σκάνδαλο Siemens ξεκίνησε και ´έκλεισε´οριστικά στην Γερμανία.
Οι Γερμανοί διέσωσαν τούς ´υπαλλήλους´τους διαφυλλάσσοντας πρωτίστως τά δικά τους συμφέροντα.
Ετσι.:a0210:
Πήξαμε στίς ´Αρχές´και κάθε έννοια συλλογικότητας διαλύεται.
Και αυτός ειναι ο βασικός στόχος:Νά κατακερματιστούν οι παραγωγικές δυνάμεις και ο καθένας να τρέχει να βρεί το δίκιο του στην ´Ανεξάρτητη Αρχή´μόνος και έρμος..
Βολεύει πολύ η ατομικότητα..................
Γενικά όλες οι Αρχές τέτοιου τύπου δίνουν την ψευδαίσθηση οτι ´αντιπροσωπεύουν ´τον Πολίτη.
Το ίδιο ισχύει και με τον Συνήγορο τού Πολίτη και μέ ολες τίς Ανεξάρτητες Αρχές....Δουλειά δέν είχε ο διάβολος........................
Ειναι ´αρχές´πού δίνουν επίφαση Δημοκρατίας και ρίχνουν στάχτη στά μάτια τού κόσμου οτι θα βρεί το δίκιο του.
Αποτελούν επι τής ουσίας έναν διαμεσολαβητή αμφιβόλου τύπου τού Κράτους μέ τούς Πολίτες.
Ειναι ακριβώς το ίδιο μέ την υποτιθέμενη αντιπροσώπευση τών Πολιτών απο τούς Βουλευτές πού εκλέγουν.
Εμπόδια στην λογική μιάς πιό διευρυμένης και άμεσης δημοκρατίας πού είναι και το ζητούμενο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.