ζητουν αναιρεση αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ του 27ου πανεπιστημιου των Η.Π.Α.

Απάντηση: Re: ζητουν αναιρεση αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ του 27ου πανεπιστημιου των Η.

Κατά τα λοιπά μην αρχίζετε παρακαλώ τις προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Αν και, Voreios, αρχίζοντας με φράσεις όπως "να πετάξεις τη λάσπη σου" δεν μπορείς παρά να αναμένεις απάντηση σε αντίστοιχο ύφος. ΠΑρακαλώ να είστε πιο ήπιοι στις εκφράσεις προς τους συνομιλητές σας.

Τασο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απλά ορισμένοι δεν ανέχονται διαφορετική γνώμη από τη δική τους . Who cares anyway ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ζητουν αναιρεση αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ του 27ου πανεπι

και σένα τι σε βάλαμε ; δικηγόρο του Μανδραβέλη ; Εχεις πρόβλημα ; Με όσα γράφεις κατά καιρούς εδώ μέσα δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο.

Καλά. Σχόλιο είναι αυτό; Εγώ το θεωρώ απαράδεκτο.

Re: Απάντηση: ζητουν αναιρεση αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ του 27ου πανεπιστημιου των Η.

Να με συγχωρείς αλλά εδώ έχεις λάθος. Γιατί παραπάνω έχω αποδείξει ότι, τουλάχιστον εν προκειμένω, το "κόλλημα ετικέτας" που λες είναι απολύτως δικαιολογημένο, γιατί πρόκειται για αποδεδειγμένη μπαρούφα ενός δημοσιογράφου, η οποία ασφαλώς και δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε, όχι μόνο να ασκήσει δυσμενή κριτική, αλλά και να γενικεύσει βάσει και άλλων παραδειγμάτων.

Διάβασες τα παραπάνω που παρέθεσα, σε ποια κατάταξη είναι 27ο το φερόμενο από τον εν λόγω δημοσιογράφο ως το "27ο καλύτερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ" ή όχι;

Το θεμα δεν έχει σχέση και το διευκρίνησα, αυτό που δεν μου άρεσε και σχολίασα είναι η γενίκευση και το κόλλημα ετικέτας. Στο συγκεκριμένο θεμα πιθανότατα έχεις δίκιο αλλά και πάλι δεν μπορω να δεχτώ την γενίκευση και αυτό ανεξάρτητα απο το ποιός ειναι ο θιγόμενος. Αν γενικεύουμε ανεξαρτήτως περιεχομένου για μένα είναι λάσπη

Απάντηση: Re: ζητουν αναιρεση αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ του 27ου πανεπιστημιου των Η.

Πρόκειται για ένα κολλέγιο ...Ιησουϊτών (!)
http://en.wikipedia.org/wiki/Regis_University

Περιλαμβάνει 3 κολλέγια, η Σχολή Πληροφορικής του Κολλεγίου Επαγγελματικών Σπουδών τους, έχει κατάταξη 62η μεταξύ 1285 ιδρυμάτων για σπουδές επιπέδου bachlelor και 9η μεταξύ 425 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για επίπεδο Μαστερ. Σύμφωνα με τη σελίδα τους αυτά

Σύνηθες για ελληνικό "ρεπορτάζ". Μισές αλήθειες. Η 27η θέση που αναφέρει είναι ακριβής πληροφορία, το βρήκα στο site που επικαλείται.
Μόνο που είναι σε διαφορετική λίστα από αυτή που περιέχει τα γνωστά αμερικανικά παν/μια:

Αυτά (harvard, cornell, mit, yale, ucla κλπ) είναι στην κατηγορία "National Universities".
Προάγουν την έρευνα, όπως τα ευρωπαϊκά.

Υπάρχει και άλλη κατηγορία, τα Master's Universities, που κατά κανόνα δεν κάνουν ερευνητικό έργο, άρα και δεν δίνουν τη δυνατότητα για Phd. Εκεί είναι 27ο το Regis.

Δεν ξέρω πως συγκρίνονται οι δυο κατηγορίες μεταξύ τους, αλλά 27ο μεταξύ όλων δεν είναι.

Μια από τα ίδια: Ή δεν έκανε τον κόπο να το ψάξει, ή σκέφτηκε "τι να γράψω τώρα, 27ο στα Master's Universities, ποιός ξέρει τέτοιες λεπτομέρειες, το βαφτίζουμε 27ο στις ΗΠΑ, που είναι σαφώς πιο πιασάρικο"

Re: Απάντηση: Re: ζητουν αναιρεση αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ του 27ου πανεπιστημιου τω

Υπάρχει και άλλη κατηγορία, τα Master's Universities, που κατά κανόνα δεν κάνουν ερευνητικό έργο, άρα και δεν δίνουν τη δυνατότητα για Phd. Εκεί είναι 27ο το Regis.

Αμ δε. Κάνε ένα κόπο και διάβασε όλο αυτό που έγραψα παραπάνω.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1116458&postcount=10

Είναι 27ο πανεπιστήμιο, στην κατηγορία Master's Universities στον Δυτικό Τομέα (West, από 4 τομείς, North, South, Midwest, West)

Μήπως χάνουμε την ουσία του θέματος; Το θέμα δεν είναι αν το πανεπιστήμιο αυτο είναι 27ο, 270ο ή 1270ο σε κάποια κατάταξη. Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής ήταν αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ και τώρα για κάποιο μυστηριώδη λόγο-ο Μανδραβέλης θεωρεί ότι τον γνωρίζει- η ίδια αρχή σκοπεύει να άρει την αναγνώριση με ότι αυτό συνεπάγεται για όσους έχουν πάρει τίτλο σπουδών από εκεί. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το ΔΟΑΤΑΠ; Εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; Μήπως διαψεύδουν το δημοσίευμα;

Γιατί να είναι θέμα; Ξέρεις ΠΟΣΑ είναι τα ιδρύματα που αναγνωρίζονται από το ΔΟΑΤΑΠ? Μόνο για τις ΗΠΑ λέω. Κάνε έναν κόπο και κατέβασε το αρχείο από την ιστοσελίδα του, .doc 3.1mb είναι. ΜΟΝΟ για τις ΗΠΑ! Και από τη στιγμή που είναι ήσσονος σημασίας βάσει κατάταξης, γιατί δλδ είναι θέμα το να βγει;

Άλλο βέβαια ότι αυτό που αναφέρει ο -έχω χάσει, για εμένα και για το συγκεκριμένο τουλάχιστον ζήτημα, τη δημοσιογραφική του αξιοπιστία Μανδραβέλης- ασφαλώς και μπορεί να ισχύει. Λες και δεν τους ξέρουμε τι παιχνίδια έχουν παιχτεί και τι μπορεί να παίζονται.

Γιατί να είναι θέμα; Ξέρεις ΠΟΣΑ είναι τα ιδρύματα που αναγνωρίζονται από το ΔΟΑΤΑΠ? Μόνο για τις ΗΠΑ λέω. Κάνε έναν κόπο και κατέβασε το αρχείο από την ιστοσελίδα του, .doc 3.1mb είναι. ΜΟΝΟ για τις ΗΠΑ! Και από τη στιγμή που είναι ήσσονος σημασίας βάσει κατάταξης, γιατί δλδ είναι θέμα το να βγει;

ρώτα κι αυτόν που σπούδασε εκεί πόσο ήσσονος σημασίας είναι. Αλλά άλλο θέλω να πω: με τι κριτήρια αποφασίζουν οι κύριοι του ΔΟΑΤΑΠ-τους οποίους έμαθα από την καλή όταν θέλησα να αναγωρίσω το πτυχίο μου, από γερμανικό κρατικότατο πανεπιστήμιο. Τι έγινε και άρουν την αναγνώριση; Χάλασε το πρόγραμμα του πανεπιστημίου; έπεσε το επίπεδο σπουδών, και αν ναι αυτοί πως το κατάλαβαν; Εν πάση περιπτώσει, που στηρίζουν την απόφασή τους;

Αγαπητέ μου και για εμένα που μπορεί να σπούδασα εκεί, το κολλέγιο Άνω Ραχούλας μπορεί να είναι η κορυφή υπεργαλαξιακώς. ΕΜΕΝΑ θα ρωτήσεις;
Τις κατατάξεις και τις αναλύσεις του προγράμματος σπουδών τι τις έχουν;
Και προφανώς εάν υπάρχει περιορισμένος αριθμός ιδρυμάτων που αναγνωρίζονται, κάποια θα είναι μέσα και κάποια έξω, απλή, απλούστατη λογική είναι. Το θέμα είναι να μην μπαίνουν κριτήρια σαν αυτά που επικαλείται ο Μανδραβέλης κατά τον διαχωρισμό, και όχι να μπουν όλα μέσα όπως υπονοείς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ζητουν αναιρεση αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ του 27ου πανεπι

Αμ δε. Κάνε ένα κόπο και διάβασε όλο αυτό που έγραψα παραπάνω.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1116458&postcount=10

Είναι 27ο πανεπιστήμιο, στην κατηγορία Master's Universities στον Δυτικό Τομέα (West, από 4 τομείς, North, South, Midwest, West)

Ναι σωστά, αυτό το είδα κι εγώ αλλά το ξέχασα. Ακόμα χειρότερα λοιπόν

Και προφανώς εάν υπάρχει περιορισμένος αριθμός ιδρυμάτων που αναγνωρίζονται, κάποια θα είναι μέσα και κάποια έξω, απλή, απλούστατη λογική είναι.

Αυτό, από που προκύπτει, Τάσε?

ρώτα κι αυτόν που σπούδασε εκεί πόσο ήσσονος σημασίας είναι. Αλλά άλλο θέλω να πω: με τι κριτήρια αποφασίζουν οι κύριοι του ΔΟΑΤΑΠ-τους οποίους έμαθα από την καλή όταν θέλησα να αναγωρίσω το πτυχίο μου, από γερμανικό κρατικότατο πανεπιστήμιο. Τι έγινε και άρουν την αναγνώριση; Χάλασε το πρόγραμμα του πανεπιστημίου; έπεσε το επίπεδο σπουδών, και αν ναι αυτοί πως το κατάλαβαν; Εν πάση περιπτώσει, που στηρίζουν την απόφασή τους;

Κώστα, αν το αντικείμενο των σπουδών σου έχει ακριβή αντιστοιχία στην Ελλάδα, δεν πρέπει να αντιμετώπισες πρόβλημα. Τώρα αν εμείς δεν έχουμε τέτοια κατεύθυνση σπουδών, ναι υπάρχει θέμα. Πάντως ισοτιμία πρέπει να πήρες αυτόματα. Στη αντιστοιχία υπάρχουν προβλήματα.

Πιστεύω ότι ούτε η ιστορία με το ΔΟΑΤΑΠ είναι ακριβής. Δεν μου κολλάει. Κάτι λέιπει κι από εκεί.

Re: Απάντηση: Re: ζητουν αναιρεση αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ του 27ου πανεπιστημιου τω

Αυτό, από που προκύπτει, Τάσε?

Και μόνο από το ότι υπάρχουν αναγνωρισμένα και μη αναγνωρισμένα. Άρα ανά πάσα στιγμή υπάρχει δεδομένος αριθμός αναγνωρισμένων, δεν εννοούσα numerus clausus

Αγαπητέ μου και για εμένα που μπορεί να σπούδασα εκεί, το κολλέγιο Άνω Ραχούλας μπορεί να είναι η κορυφή υπεργαλαξιακώς. ΕΜΕΝΑ θα ρωτήσεις;
Τις κατατάξεις και τις αναλύσεις του προγράμματος σπουδών τι τις έχουν;
Και προφανώς εάν υπάρχει περιορισμένος αριθμός ιδρυμάτων που αναγνωρίζονται, κάποια θα είναι μέσα και κάποια έξω, απλή, απλούστατη λογική είναι. Το θέμα είναι να μην μπαίνουν κριτήρια σαν αυτά που επικαλείται ο Μανδραβέλης κατά τον διαχωρισμό, και όχι να μπουν όλα μέσα όπως υπονοείς.

Ουδέποτε υπονόησα ότι πρέπει να αναγνωρίζονται όλα τα ΑΕΙ. Κάθε άλλο μάλιστα. Απλά λέω ότι καλό είναι η Δημόσια Διοίκηση να αιτιολογεί τις αποφάσεις της.

Εντάξει δεν το είπες έτσι, αλλά είπες ότι για αυτόν που έχει αποφοιτήσει από εκεί, σημαντικό είναι το κολεγιο, και κατ' επέκταση (συνάγω εγώ) για τον καθένα το ίδρυμα όπου έχει φοιτήσει θα πρέπει να θεωρείται και να κατατάσσεται στα σημαντικά.

Πάντως ισοτιμία πρέπει να πήρες αυτόματα. Στη αντιστοιχία υπάρχουν προβλήματα.

Σωστά. Δεν είναι, όμως, και το πιο ευχάριστο πράγμα του κόσμου να παίρνεις το πτυχίο σου 2 φορές. Καλά, για τον τρόπο αντιμετώπισης από τους διάφορους καθηγητές, δεν γράφω κάτι παραπάνω γιατί ο Τάσος θα μου ρίξει μπαν για πάντα....

Πάντως τα δυο τελευταία χρόνια υπάρχει αναταραχή στο χώρο των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ. Υπάρχουν ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους (λόγω της εισόδου τους στην αγορά των δομημένων προιόντων, χωρίς να το γνωρίζουν τα ίδια τα ιδρύματα) υπάρχουν ιδρύματα με μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και ιδρύματα με καλή διαχείριση, αλλά με σαφέστατο περιορισμό στις δωρέες.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχουμε αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ή συγχωνεύσεις τμημάτων, ή και -το συχνότερο- αλλαγές αντικειμένων. Π.χ. είδαν τα μάτια μου πτυχίο που ξεκίνησε ως ιστορία και κατέληξε σε μηχανικός ταξινόμησης βιβλιοθηκών. Ένα τέτοιο πτυχίο τί το κάνουμε;

Π.χ. είδαν τα μάτια μου πτυχίο που ξεκίνησε ως ιστορία και κατέληξε σε μηχανικός ταξινόμησης βιβλιοθηκών. Ένα τέτοιο πτυχίο τί το κάνουμε;

Ό,τι κάνουμε και τα δικά μας πτυχία και μεταπτυχιακά. Κορνίζα.

Μήπως χάνουμε την ουσία του θέματος; Το θέμα δεν είναι αν το πανεπιστήμιο αυτο είναι 27ο, 270ο ή 1270ο σε κάποια κατάταξη. Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής ήταν αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ και τώρα για κάποιο μυστηριώδη λόγο-ο Μανδραβέλης θεωρεί ότι τον γνωρίζει- η ίδια αρχή σκοπεύει να άρει την αναγνώριση με ότι αυτό συνεπάγεται για όσους έχουν πάρει τίτλο σπουδών από εκεί. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το ΔΟΑΤΑΠ; Εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; Μήπως διαψεύδουν το δημοσίευμα;

Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα; Το κείμενο που συνδέθηκε στην αρχική ανάρτηση της παρούσας συζήτησης δεν αναφέρει ότι ο ΔΟΑΤΑΠ πήρε απόφαση να μην αναγνωρίζει τα πτυχία του συγκεριμένου πανεπιστημίου. Κάποιοι ακαδημαϊκοί απευθύνθηκαν με ένα αίτημα προς μία δημόσια αρχή, η αρχή αυτή είναι υποχρεωμένη να εξετάσει το αίτημα τους. Δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει εξήγηση γιατί εξετάζει το αίτημα. Όταν αποφασίσει αν το αίτημα θα γίνει δεκτό ή θα απορριφθεί τότε θα αιτιολογήσει και την απόφαση της. Αλίμονο μας αν ένας δημόσιος φορέας πετούσε στο καλάθι των αχρήστων χωρίς εξέταση τα αιτήματα των πολιτών, όπως προέτρεψε ο συντακτης του κειμένου.