Ζητούνται γνώμες και απόψεις για αγορά TV

salig

New member
6 September 2006
45
Πεύκη, Αθήνα
Καλησπέρα σε όλη την παρέα,

Είναι το πρώτο μου post, μετά από καιρό διαβάσματος και φυσικά μετά την επίσκεψη στην έκθεση και τη γνωριμία μαζί σας. Λοιπόν, καλώς σας βρήκα!

Πρόκειται να αγοράσω flat TV. Αυτό μπορεί να συμβεί από σύντομα (1-2 εβδομάδες) έως και λίγο αργότερα (π.χ. προς την περίοδο των εορτών). Αν και συζήτησα το θέμα με αρκετούς από εσάς στο περίπτερό σας στην έκθεση (και σας ευχαριστώ όλους), θεωρώ χρήσιμη και μια τελική συλλογή/ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πριν την τελική απόφαση.

Οι παράμετροι της "άσκησης" είναι οι εξής:

(α) Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2.7m και το πλάτος του επίπλου που θα φιλοξενήσει την TV είναι 1.2m.
(β) Η TV θα χρησιμοποιηθεί κατά 90% για θέαση DVD's και υλικού high definition, και κατά το υπόλοιπο 10% για θέαση τηλεοπτικού σήματος.
(γ) Η πηγή θα είναι HTPC που θα φτιαχτεί (θα ανοίξω άλλο topic για αυτό) και ίσως και το LG 188H DVD Recorder που έχει και έξοδο HDMI (το έχω ήδη).
(δ) Το budget είναι σχετικά ελεύθερο.

Το υλικό που παρακολουθώ κυρίως είναι τηλεοπτικές σειρές, τις οποίες φροντίζω πλέον να τις "προμηθεύομαι" σε high definition (720p x264). Φυσικά με ενδιαφέρουν και οι ταινίες που (αρχίζω να) "προμηθεύομαι", όπως και αυτές που θα αγοράσω μελλοντικά σε φορμά Blue Ray και HD DVD. Τέλος, έχω αρκετά DVD νόμιμα αγορασμένα όπως επίσης και αρκετές τηλεοπτικές σειρές με την υψηλότερη συμπίεση (ξέρετε, επεισόδια μεγέθους 350ΜΒ και ανάλυσης συνήθως 624x352).

Με λίγα λόγια, με ενδιαφέρει να βλέπω όλα τα παραπάνω σε όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα. Καταλαβαίνω ότι με τις σύγχρονες τηλεοράσεις και ένα καλοστημένο HTPC θα μπορώ να απολαύσω αυτά που προσφέρουν τα νέα φορμά (ειδικά σε 1080p) αλλά με απασχολεί ιδιαίτερα και η ποιότητα προβολής του παλαιότερου και φτωχότερου υλικού (τα DVD και τα mpeg 624x352).

- Το πρώτο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι πάω το πολύ σε 42", καθαρά λόγω χωροταξίας (δεν ξέρω τι λέτε επ'αυτού, αλλά μπορώ να ανεβάσω και φωτογραφία του χώρου εάν αυτό βοηθήσει). Φυσικά δεν αποκλείω και κάτι σε 40" ή ακόμη και 37"...

- Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δίνω περισσότερες πιθανότητες να στραφώ σε plasma TV 42". Δεν πρόκειται για τελική απόφαση, γι'αυτό και γράφω όλο το κατεβατό και ζητάω απόψεις...

Ας προχωρήσω λίγο ακόμη τον προβληματισμό... Έστω λοιπόν ότι καταλήγω τελικά σε plasma. Εδώ θα αντιμετωπίσω το μεγάλο δίλημμα του Full HD που μπορεί να μου δώσει μια Panasonic με την άριστη εικόνα που μπορεί να μου δώσει η Pioneer στα 1024x768. Καταλαβαίνετε ότι αν πάρω την Pioneer δεν θέλω μετά να με τρώει το ψυχολογικό σαράκι "γιατί δεν πήρα full HD", παρ'όλο που θα έχω άψογη εικόνα για τα δεδομένα μου...

Κάτι ακόμη που ίσως με βοηθήσει να ξεπεράσω κάποιους ενδοιασμούς: Πιστεύετε ή επιβεβαιώνετε ότι το απλό DVD και το φτωχό mpeg 624x352 θα δείξει καλύτερα στην Pioneer 428;

(Μπορεί να φαίνεται χαζομάρα η επιμονή μου στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά έχω μπόλικο υλικό στα παραπάνω φορμά και θα είναι πραγματικά κρίμα να μην μπορώ να το απολαύσω σε μια πολύ καλή τηλεόραση, επειδή λόγω ανάλυσης του panel θα βλέπω τετραγωνάκια και άλλες αηδίες. Π.χ. στο 17άρι μόνιτορ του υπολογιστή, ανάλυσης 1280x1024, σε full screen διακρίνω τις αναμενόμενες ατέλειες.)

Λοιπόν, νομίζω ότι περιέγραψα επαρκώς τον προβληματισμό μου. Έδωσα ένα σαφές στίγμα προσανατολισμού σε plasma (χωρίς όμως να αποκλείω τις LCD) κυρίως λόγω του πολύ καλού μαύρου και - γενικότερα - της πάρα πολύ καλής εικόνας που δίνουν. Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει αυτό το topic σαν καθαρό προβληματισμό μεταξύ PZ70 και 428XD, αλλά δεν θα ήθελα στη φάση αυτή να το περιορίσω σε τέτοιο βαθμό. Πλέον περιμένω να διαβάσω τις απόψεις και τις προτάσεις σας, ώστε να καταλήξω κάπου και να αρχίσω πλέον να ψάχνω στα καταστήματα για τιμές.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Φιλικά,
Σωτήρης

Επειδή και εγώ έχω αντίστοιχα κριτήρια, κατέληξα σε πλάσμα.
Αρχικά σκεφτόμουν για 42 και έπαιζα μεταξύ πάννυ και pio.
Όμως βάζοντας ένα χαρτόνι σε διαστάσει 42άρας και ακούγοντας και γνώμες συνφορουμιτών, οι 42 ίντσες μου φάνηκαν λίγες. Κατέληξα λοιπόν στις 50 ίντσες και γέρνω προς την 5080, της οποίας το πλάτος είναι στα 120 εκ.
Μπορεί να μη είναι full hd, αλλά η εικόνα της με έχει μαγέψει.

Χμμμ, καλό αυτό με το χαρτόνι. Θα κοιτάξω να το εφαρμόσω. Αν και μια 50άρα Pioneer είναι οριακή επάνω στο έπιπλό μου, παραμένει το θέμα της απόστασης θέασης (2.7m).

Και μην ξεχνάμε και το κόστος. Έγραψα μεν ότι υπάρχει σχετικά ελεύθερο budget αλλά εδώ μιλάμε για πολλά λεφτά για 50"... Τέσπα, αυτό το κόλπο με το χαρτόνι θα μου φυτέψει νέο μικρόβιο...

Φιλικά,
Σωτήρης

Βασικά το ερώτημα του Σωτήρη μου άρεσε πολλή
και ειδικά έτσι όπως το θέτει Panasonic ή Pioneer
είναι από τα πιο ενδιαφέρων thread για τους υποψήφιους αγοραστές plasmatos.

Λοιπόν να τα βάλουμε με την σειρά:

1) Panasonic 42PZ70 1.900€ FullHD
2) Pioneer 4280XD 2.300€ HD Ready
4) Panasonic 50PZ70 2.500€ Full HD
4) Pioneer 5080XD 3.500€ HD Ready

Αν πούμε ότι θα κάνουμε μία σύγκριση στα 2 & 3 σύμφωνα με την κατάσταση
κοντά στα 2.500€ αποκτά πολλή ενδιαφέρων το θέμα.

Από την μία έχουμε την ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ της Pioneer
σε 1024 Χ 768 ανάλυση και σε 42´
Και από τη άλλη την ολοκαίνουργια ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ Panasonic
σε 1920 Χ 1080 ανάλυση και σε 50´.

Και το ερώτημα που τίθεται :
πια είναι η καλύτερη επιλογή ανεξάρτητος με απόσταση θέασης
διότι στα 3 με 4 μέτρα περίπου που παίζουμε οι περισσότεροι και τα δύο μεγέθη είναι εφικτά.

Re: Απάντηση: Ζητούνται γνώμες και απόψεις για αγορά TV

2) Pioneer 4280XD 2.300 HD Ready
3) Panasonic 50PZ70 2.500 Full HD

Και το ερώτημα που τίθεται :
πια είναι η καλύτερη επιλογή ανεξάρτητος με απόσταση θέασης
διότι στα 3 με 4 μέτρα περίπου που παίζουμε οι περισσότεροι και τα δύο μεγέθη είναι εφικτά.

Αν ήμουν κοντά στα 4 μέτρα (όπως είμαι) θα επέλεγα την 50PZ70 αποκλειστικά λόγω μεγέθους και όχι λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης. Αν ήμουν κοντά στα 3 μέτρα μάλλον θα πήγαινα για την 4280 αν είχα σκοπό να βλέπω αρκετό τηλεοπτικό σήμα.

Y.Γ Δεν υπάρχει 3) στο post σου :D

εγώ πάλι από σήμερα άρχισα να ονειρεύομαι 50PZ700 2.990 ευρώ , αφού δεν βρήκα άλλη με PiP , PaP ( πιο ακριβές οι άλλες , πάντα στις ίδιες ίντσες , αναμένοντας τις νέες LG )... Φυσικά εαν πέσει αρκετά ( και μισοτιμής ) μετά από αρκετό καιρό όμως , θα χτυπήσω !!! την κεφάλα μου στον τοίχο ...

Re: Απάντηση: Ζητούνται γνώμες και απόψεις για αγορά TV

εγώ πάλι από σήμερα άρχισα να ονειρεύομαι 50PZ700 2.990 ευρώ , αφού δεν βρήκα άλλη με PiP , PaP ( πιο ακριβές οι άλλες , πάντα στις ίδιες ίντσες , αναμένοντας τις νέες LG )... Φυσικά εαν πέσει αρκετά ( και μισοτιμής ) μετά από αρκετό καιρό όμως , θα χτυπήσω !!! την κεφάλα μου στον τοίχο ...

κοιτα εδω http://news.yahoo.com/s/cmp/20071103/tc_cmp/202801834

τωρα ποσο αξιοπιστο ειναι,δεν ξερω

για μενα philips 37pfl9732d
ειναι the best για 2,7 μετρα (εχω την ιδια αποσταση κι εγω)

Ωραία, άρχισαν να ρέουν τα posts...

Κατ'αρχήν ας δούμε αν μπορώ να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου κάτι: ότι για την απόσταση θέασης 2.7m οι 50" είναι πολλές, οπότε περιορίζομαι στις 42". Υπενθυμίζω και το μέγεθος του επίπλου, με πλάτος σχεδόν όσο μια 50", όπου αμέσως θα "τιγκάρει" ο χώρος. Συμφωνείτε;

(Πολύ ευχαρίστως θα έβαζα 50άρα αλλά όλο το σαλόνι θα γίνει μια τηλεόραση και δεν λέει. Πρέπει να ανεβάσω φωτογραφία του χώρου κάποια στιγμή, για να γίνει αντιληπτό το θέμα.)

Ο jokr προτείνει Philips 37PFL9732D. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, έστω και αν δεν ικανοποιήθηκαν τα μάτια μου βλέποντας τα κομμάτια στην έκθεση. Ίσως φταίει ότι είδα την Pioneer στο περίπτερο του AVCLUB... Πάντως είναι υπό σοβαρήν σκέψιν...

Τέλος, υπενθυμίζω (λίγο πιο εμφατικά αυτή τη φορά) το θέμα αναπαραγωγής του υλικού που με ενδιαφέρει και την παράμετρο του Full HD ή HD Ready. Όπως μου έλεγε και ο babis K στην έκθεση, ό,τι και να ταϊσεις την 428XD θα στο δείξει άψογα, οπότε αυτό από μόνο του αρκεί για να ανατρέψει την έως τώρα στείρα άποψη που είχα για τις αναλύσεις. Γι'αυτό και έχω καταμπερδευτεί και κάθομαι και γράφω εκθέσεις ιδεών (είμαι και πολυλογάς και πολυγράφων...)

Λεβέντες, πάω για ύπνο γιατί σηκώνομαι πουρνό-πουρνό αύριο. Ελπίζω ότι έδωσα καλή τροφή για κουβέντα και απόψεις. Περιμένω με αγωνία να διαβάσω αύριο τη συνέχεια... Καλή εβδομάδα σε όλους!

Φιλικά,
Σωτήρης