Ζώα και άνθρωπος

Δυσάρεστα νέα από το μικράκι.. ενώ έδειχνε ότι πήγαινε τόσο καλά, χτες το βράδυ έχασε τις δυνάμεις του και στις 02:30 άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειές μας.

Στα τελευταία 5-10 λεπτά το άφησα στο χαρτόκουτο με τα ζεστά πανάκια να φύγει ήσυχο...

Σήμερα το πρωί το μικρό σωματάκι του είχε κρυώσει και ήταν άκαμπτο.. το τύλιξα με μαλακό χαρτί και το έθαψα στον μικρό κηπάκο κάτω στην αυλή δίπλα σε μια μικρή τριανταφυλλιά..

Αργήσαμε να το μαζέψουμε γμτ....

Δυσάρεστα νέα από το μικράκι.. ενώ έδειχνε ότι πήγαινε τόσο καλά, χτες το βράδυ έχασε τις δυνάμεις του και στις 02:30 άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειές μας.

Στα τελευταία 5-10 λεπτά το άφησα στο χαρτόκουτο με τα ζεστά πανάκια να φύγει ήσυχο...

Σήμερα το πρωί το μικρό σωματάκι του είχε κρυώσει και ήταν άκαμπτο.. το τύλιξα με μαλακό χαρτί και το έθαψα στον μικρό κηπάκο κάτω στην αυλή δίπλα σε μια μικρή τριανταφυλλιά..

Αργήσαμε να το μαζέψουμε γμτ....
Ήθελα να στο γράψω ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει ζωρίς το μητρικό γάλα,αλλά δεν το έκανα για να μην σε στεναχωρήσω.
Είχα βρει μέσα σε σακούλα δίπλα σε κάδο 3 μικρά πορτοκαλάκια.Τα πήρα μπας και τα σώσω.Γάλα από petshop,θερμοφόρα,πετσέτα και ρολόι γιατί λένε το τικ-τακ του ρολογιού τα κάνει να νομίζουν ότι είναι η καρδιά της μαμάς τους.
Μέχρι και ξυπνητήρι έβαζα το βράδυ κάθε 3 ώρες γιατί έπρεπε να τα ταίσω.
Το 1ο έφυγε μόλις την 1η ημέρα.Δύο ημέρες μετά,το 2ο.
Το 3ο το πάλαιψε μία ενδομάδα.
Το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο και βλακεία μου που δεν σου είπα να το φέρεις να το ταίζει η δική μου μαζί με τα δικά της.

• Sad
Reactions: vlad66
Ήθελα να στο γράψω ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει ζωρίς το μητρικό γάλα,αλλά δεν το έκανα για να μην σε στεναχωρήσω.
Είχα βρει μέσα σε σακούλα δίπλα σε κάδο 3 μικρά πορτοκαλάκια.Τα πήρα μπας και τα σώσω.Γάλα από petshop,θερμοφόρα,πετσέτα και ρολόι γιατί λένε το τικ-τακ του ρολογιού τα κάνει να νομίζουν ότι είναι η καρδιά της μαμάς τους.
Μέχρι και ξυπνητήρι έβαζα το βράδυ κάθε 3 ώρες γιατί έπρεπε να τα ταίσω.
Το 1ο έφυγε μόλις την 1η ημέρα.Δύο ημέρες μετά,το 2ο.
Το 3ο το πάλαιψε μία ενδομάδα.
Το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο και βλακεία μου που δεν σου είπα να το φέρεις να το ταίζει η δική μου μαζί με τα δικά της.
Αυτος εδω ο κυριος,μολις ειχε ανοιξει τα ματια του οταν τον μαζεψα.
Μια χαρα μεγαλωσε με γαλα σε σκονη.

1747592832971.jpg

17 χρονια και κατι μηνες τωρα που μοιραζομαστε τη ζωη με αγαπη και χαρα.

Αλλα δυστυχως πλεον βαινουμε προς το τελος. Βεβαια το γνωριζαμε το συμβολαιο πριν το υπογραψουμε, ποτε και πως ουτε που το καταλαβαμε.

Αλλα δεν μετανοιονουμε για τιποτα, οι στιγμες ειναι τοσο δυνατες και τα διδαγματα τοσο γεματα με νοημα που θα το ξανακαναμε χιλιες φορες.

Ο Μινοϊ απο τον Οκτοβρη και μετα εδειξε μεγαλη πτωση σε ολες τις αιλουροειδης ικανοτητες του. Ετσι γινεται συχνα με τα ζωα που φτανουν σε κατασταση υπερηλικα μας λεει ο κτηνιατρος.
Μονο που για μας δεν μοιαζει καν υπερηλικας. Αυτο ειναι το παραδοξο...

Περιτο να πω οτι δινουμε εναλαξ εγω και η συντροφος μου, ολο τον ελευθερο χρονο μας για αυτον και τις αναγκες του, προσπαθοντας παντα να ειναι ενας σπιτι μαζι του. Γιατι εχει πλεον αναγκη απο μας για ολα ακομα και να φαει η να πιει.
Αλλα ειναι χωρις να βαρυγκομουμε καθολου για τον χρονο η την κουραση. Καθε μερα παραπανω ειναι σαν μια ευλογια.

Και βλεπουμε πως και για αυτον το παν ειναι να γατχζωνεται στη ζωη ψαχνοντας την επαφη με τα οικεια του προσωπα.
Αρκει να μας αγκιζει και χουχουλιαζει ευχαριστημενος.

Τελικα μεσα στην δυσκολια ισως και τον πονο ερχεται μια σοφια. Και ενα αισθημα ευχαριστιας δεν ξερω γω ο καθενας οπως το παρει.
Ειναι ενα διδαγμα ζωης, πριν εγω ημουν μαλλον για την ευθανασια οσον με αφορα τουλαχιστον. Πλεον με το "μαθημα" του γατου μου οχι.

Θα ειμαστε δυνατοι ως το τελος και ευτυχισμενοι μαζι.

IMG_3729C.jpg IMG_3728C.jpg