Ζώα και άνθρωπος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές σ

Αυτά γεννήθηκαν για να είναι με τον άνθρωπο τους,όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα και υπάρχουν πολλές λύσεις.
Ξέρω τσομπανοσκυλα που ζούνε ευτυχισμένα μέσα σε διαμέρισμα.
Μεσα σε διαμερισμα, ΕΓΩ, σκυλοψυχουλα, δεν βαζω. :angry: Αυτα γεννηθηκαν για να τρεχουν !!!
Αλλα ακομα και αν ειχα σπιτι με κηπο ... ποιος θα τον αναλαμβανε για 20 μερες τον χρονο (διακοπες) ?
Μαζι μου να τον παρω ... ΠΟΥ θα τον βαλω ? Υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες !!!!

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Μαρκάρει την περιοχή του.

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αναπαραγωγή.

Το ίδιο κάνει που και που και η γάτα μου που είναι στειρωμένη εδώ και 13 χρόνια.

Απλά δηλώνουν τον χώρο τους και την πρωτοκαθεδρία σε αυτόν.
Άρα όλα καλά!
Γιατί με τους κτηνιατρους, μπλεξιμο είναι η κατασταση.......μεχρι και εξετάσεις ούρων του κάναμε! !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις

Αυτά γεννήθηκαν για να είναι με τον άνθρωπο τους,όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα και υπάρχουν πολλές λύσεις.
Ξέρω τσομπανοσκυλα που ζούνε ευτυχισμένα μέσα σε διαμέρισμα.

Mας αγαπανε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ... που προτιμουν μια φυλακη μαζι μας παρα μια ελευθερια μονα τους.
Ομως τι μπορει να σημαινει αυτο ? Οτι τους επιβαλλουμε την δικη μας αντιληψη περι ζωης ?
Γιατι οι περισσοτεροι εξ ημων, μεσα στα λουσατα διαμερισματα μας ... ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ειμαστε.
Με την τηλεορασουλα μας, τα σνακς μας, και τις ξαπλες μας. Ο κακομοιρης ο Μπουμπης
ουτε για τηλεορασουλα ειναι, ουτε για σκακς, ουτε για ξαπλες (μεχρι εξαρθρωσης ακρων).

Εχω σκεφτει πααααααααααααααρα πολυ ... το τι πρεσβευει το lifestyle μου για εναν σκυλο.
Και δεν κατεληξα σε τιμητικα (για μενα) συμπερασματα. Το lifestyle μου ειναι αργος θανατος
για εναν μπουμπη. Βεβαια, και οι κινδυνοι της σκυλισιας ζωης στον δρομο ειναι ενα ξαφνικος θανατος.
Δεν μπορω να επιλεξω για τον Μπουμπη ... "παρε το ενα η το αλλο". Και ποιος ειμαι εγω για να επιλεξω ?
Στο κατω-κατω αν ολοι εχουν παθει ομαδικη παρακρουση και εχουν ροτβαιλερ και ντομπερμαν σε
διαμερισματα .... αυτο δεν σημαινει οτι ακολουθω τον μεσο ορο. Να πα να γαμηθει ο μεσος ορος.
Μια κινουμενη αμμος ειναι και τιποτα περισσοτερο ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετά

Mας αγαπανε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ... που προτιμουν μια φυλακη μαζι μας παρα μια ελευθερια μονα τους.
Ομως τι μπορει να σημαινει αυτο ? Οτι τους επιβαλλουμε την δικη μας αντιληψη περι ζωης ?
Γιατι οι περισσοτεροι εξ ημων, μεσα στα λουσατα διαμερισματα μας ... ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ειμαστε.
Με την τηλεορασουλα μας, τα σνακς μας, και τις ξαπλες μας. Ο κακομοιρης ο Μπουμπης
ουτε για τηλεορασουλα ειναι, ουτε για σκακς, ουτε για ξαπλες (μεχρι εξαρθρωσης ακρων).

Εχω σκεφτει πααααααααααααααρα πολυ ... το τι πρεσβευει το lifestyle μου για εναν σκυλο.
Και δεν κατεληξα σε τιμητικα (για μενα) συμπερασματα. Το lifestyle μου ειναι αργος θανατος
για εναν μπουμπη. Βεβαια, και οι κινδυνοι της σκυλισιας ζωης στον δρομο ειναι ενα ξαφνικος θανατος.
Δεν μπορω να επιλεξω για τον Μπουμπη ... "παρε το ενα η το αλλο". Και ποιος ειμαι εγω για να επιλεξω ?
Στο κατω-κατω αν ολοι εχουν παθει ομαδικη παρακρουση και εχουν ροτβαιλερ και ντομπερμαν σε
διαμερισματα .... αυτο δεν σημαινει οτι ακολουθω τον μεσο ορο. Να πα να γαμηθει ο μεσος ορος.
Μια κινουμενη αμμος ειναι και τιποτα περισσοτερο ...

Καμία φυλακή δεν είναι τα διαμερίσματα για τα σκυλιά και αυτό δεν το γράφω για να αλλάξω την δική σου άποψη αλλά επειδή πιθανόν να το διαβάσει και κάποιος άλλος αυτό το ποστ.Μην ξεχνάς ότι τα σκυλιά έχουν την νοημοσύνη και την συμπεριφορά ενός δίχρονου παιδιού και χρειάζονται πάνω κάτω τα ίδια πράγματα,δεν αντιλαμβάνονται και δεν φιλοσοφούν την ζωή με το τρόπο που το κάνεις εσύ.

Ο Μπούμπης λοιπόν αν είναι έως 20-25 κιλά μια χαρά μπορεί να παίξει και να βγάλει την ενέργεια του μέσα ένα διαμέρισμα.Εννοείται ότι ο Μπούμπης θέλει και δύο φορές την μέρα βόλτα για να κάνει τις ανάγκες του,να μυρίσει και γενικά να κάνει αυτά που κάνει ένας σκύλος στην βόλτα.

Θέλω να το γράψω για τελευταία φορά...το ότι ένας σκύλος είναι ευτυχισμένος σε μία αυλή είναι μύθος...Τα σκυλιά είναι ζώα συντροφιάς και τους αρέσει να είναι με τους ανθρώπους τους,ενας σκύλος πεταμένος σε μία αυλή χωρίς αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο του το πιθανότερο είναι να μελαγχολήσει,να κάνει ζημιές και να έχει γενικότερα άσχημη συμπεριφορά.Εννοείται ότι ο σκύλος μπορεί να είναι ευτυχισμένος και σε αυλή αρκεί να έχει την προσοχή και τον χρόνο που του αναλογεί από τον άνθρωπό του.

Άλλωστε τα σκυλιά που έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε σπίτι και αυλή όταν είναι οι δικοί τους σπίτι είναι και αυτά μαζί τους...ελάχιστες ώρες θα περάσουν μόνα τους στην αυλή.

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Ακριβώς αυτό. Ο σκύλος .... είναι άνθρωπος!!! Έχει απόλυτη αγάπη από επαφή, άγγιγμα, και την αίσθηση πως ανήκει στην οικογένεια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετά

Καμία φυλακή δεν είναι τα διαμερίσματα για τα σκυλιά και αυτό δεν το γράφω για να αλλάξω την δική σου άποψη αλλά επειδή πιθανόν να το διαβάσει και κάποιος άλλος αυτό το ποστ.Μην ξεχνάς ότι τα σκυλιά έχουν την νοημοσύνη και την συμπεριφορά ενός δίχρονου παιδιού και χρειάζονται πάνω κάτω τα ίδια πράγματα,δεν αντιλαμβάνονται και δεν φιλοσοφούν την ζωή με το τρόπο που το κάνεις εσύ.

Ο Μπούμπης λοιπόν αν είναι έως 20-25 κιλά μια χαρά μπορεί να παίξει και να βγάλει την ενέργεια του μέσα ένα διαμέρισμα.Εννοείται ότι ο Μπούμπης θέλει και δύο φορές την μέρα βόλτα για να κάνει τις ανάγκες του,να μυρίσει και γενικά να κάνει αυτά που κάνει ένας σκύλος στην βόλτα.

Θέλω να το γράψω για τελευταία φορά...το ότι ένας σκύλος είναι ευτυχισμένος σε μία αυλή είναι μύθος...Τα σκυλιά είναι ζώα συντροφιάς και τους αρέσει να είναι με τους ανθρώπους τους,ενας σκύλος πεταμένος σε μία αυλή χωρίς αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο του το πιθανότερο είναι να μελαγχολήσει,να κάνει ζημιές και να έχει γενικότερα άσχημη συμπεριφορά.Εννοείται ότι ο σκύλος μπορεί να είναι ευτυχισμένος και σε αυλή αρκεί να έχει την προσοχή και τον χρόνο που του αναλογεί από τον άνθρωπό του.

Άλλωστε τα σκυλιά που έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε σπίτι και αυλή όταν είναι οι δικοί τους σπίτι είναι και αυτά μαζί τους...ελάχιστες ώρες θα περάσουν μόνα τους στην αυλή.

Γιατί σάμπως ο άνθρωπος δεν θέλει να βγαίνει από το διαμέρισμα για βόλτα? μόνο μέσα κάθεται?

Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι άγρια ανεξάρτητα ζώα.

Όσο επιθυμούν το φαγητό άλλο τόσο και περισσότερο επιθυμούν και την παρέα.
Υποφέρουν μόνα τους.

Και οι γάτες.

Το τελευταίο διάστημα εμφανιστηκε ένα αδέσποτο γατάκι (5 μηνών περίπου).
Έχω βάλει στην αυλή και νερό και κροκέτες σε μεγάλη ποσότητα και βρίσκει και τρώει όποτε θέλει.
Δεν πεινάει πια.

Σε πληροφορώ δεν ξεκολλάει από την πόρτα μου. Θέλει να μπει μέσα (δεν έχει κρύο).
Θέλει παρέα και χάδια.

Κάποιες φορές αισθάνομαι τύψεις που είχα 2-3 γάτες κλεισμένες,όμως αν κρίνω απ το 'τέλος',που έχουν τα αδεσποτάκια που ταΐζω,ο πόνος είναι λιγότερος.
Ένα που μεγάλωσα από βρέφος,πατήθηκε από ρόδα και έκανε 15 λεπτά να ξεψυχήσει (στα χέρια μου)...φυσικά δεν γινόταν κάτι με γιατρό,ήταν κοντά στα μεσάνυχτα,σφάδαζε,έκανα άπειρες προσπάθειες να το υιοθετήσω,αλλά δεν πιανόταν με τίποτα...
Ερχόταν,έτρωγε ,καθόταν δίπλα,(ήθελε την συντροφιά,έπαιζε με άλλα μικρά),αλλά ένιωθα ότι πάντα νιώθει κυνηγημένο,ή από μεγάλους αρσενικούς,ή από τροχοφόρα που αποδεδειγμένα εξασκούνται σε αγώνες ταχύτητας ακόμα και σε παράδρομους (Ενική Ανοησία),ή από σκύλους που είναι πολύ της μόδας με το μεταναστευτικό.
Δεν 'ένιωθε' ,πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη 'σιγουριά',πάντα θα γυρνούσε ανυπόμονα το κεφάλι του σε κάθε θόρυβο,σε κάθε 'γκαζίλα', σε κάθε κρότο και τελικά παρόλες τις προφυλάξεις του,έπεσε θύμα των τροχών,όπως εκατοντάδες άλλα.
Παρόλα αυτά που έκανα ,νιώθω τόσο χάλια ,που δεν το πήρα με το ζόρι σπίτι με την Περσική...τουλάχιστον να γλίτωνε αυτό το επίπονο τέλος,αυτήν την κατάρα που έχει γίνει μάστιγα για δίποδα και τετράποδα.(Κοιτάτε τι γίνεται στη Ρόδο,έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ)!!!!!!

+1

Με μια μικρή διόρθωση.

Τα σκυλιά δεν είναι ζώα συντροφιάς που τους αρέσει να είναι με τους ανθρώπους.

Τα σκυλιά είναι αγελαία ζώα που επιζητούν να είναι μαζί μας , γιατί (γι’ αυτά) είμαστε η αγέλη τους.

+1

Με μια μικρή διόρθωση.

Τα σκυλιά δεν είναι ζώα συντροφιάς που τους αρέσει να είναι με τους ανθρώπους.

Τα σκυλιά είναι αγελαία ζώα που επιζητούν να είναι μαζί μας , γιατί (γι’ αυτά) είμαστε η αγέλη τους.
Αυτό ακριβώς, μετά που διάβασα το μήνυμα μου έκανα και εγω την ίδια διόρθωση στον μυαλό μου...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μια ομορφια και μια αθοοτητα που δεν θα ηταν δυνατον να παρατηρησουμε σε Φυσικο περιβαλλον.

Απίστευτη κτηνωδία στην Κρήτη: Έκλεισαν κουτάβια μέσα σε φούρνο και έβαλαν φωτιά

"Σε ημιθανή κατάσταση η ηρωική σκυλίτσα δεν εγκαταλείπει τα κουταβάκια της. Όσα έμειναν ζωντανά και όσα έχασαν τη ζωή τους από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις, θύματα μιας απίστευτης κτηνωδίας που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στη Γέργερη λίγα μετρά μακριά από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Η άτυχη ηλικιωμένη σκυλίτσα είχε βρει καταφύγιο το τελευταίο διάστημα σε ένα παλιό ξυλόφουρνο που υπάρχει στον περίβολο του σχολείου το οποίο στεγάζεται στις παλιές εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης. Εκεί γέννησε πρόσφατα 9 κουταβάκια.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έγιναν κόκκινο πανί για όσους την κήρυξαν ανεπιθύμητη τη σκυλίτσα και τα μωρά της παρά τις προειδοποιήσεις των λιγοστών ανθρώπων που προσπαθούσαν να την προστατέψουν.

Η κτηνωδία κορυφώθηκε χθες το απόγευμα όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έκλεισαν τη σκυλίτσα μέσα στο φούρνο τον σφράγισαν με πέτρες και έβαλαν φωτιά για να την κάψουν μαζί με τα 9 κουταβάκια.

Περίοικος που αντιλήφθηκε τι συνέβαινε έσβησε τη φωτιά. Ένα από τα κουταβάκια ήταν ήδη νεκρό ενώ ένα ακόμη έχασε τη ζωή του τη νύχτα, καθώς η ηρωική σκυλίτσα παρέμεινε αβοήθητη στο σημείο προστατεύοντας τα νεκρά και ζωντανά μωρά της μέσα στο φούρνο.

Σε ημιθανή πλέον κατάσταση, μεταφέρθηκε το μεσημέρι σε κτηνιατρείο στο ηράκλειο με αναπνευστικά και επιφανειακά εγκαύματα και εισήχθη σε θάλαμο οξυγόνου όπου τοποθετήθηκαν και τα κουτάβια που επέζησαν, μετά τις πρώτες βοήθειες.

Τη σοκαριστική ιστορία κατέγραψε καρέ - καρέ ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV μετά την καταγγελία κατοίκου της περιοχής, όπου κανείς δεν θέλησε να αναφερθεί στην ταυτότητα των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη σκυλίτσα είχε βρεθεί στο στόχαστρο και τον περασμένο Μάιο όταν, άγνωστος και πάλι δράστης την πυροβόλησε, με συνέπεια όμως τα σκάγια να πετύχουν ανήλικο μαθητή
. "

Όλα γίνανε γιατί κάποιος ανώμαλος ήθελε να αισθανθεί διαστροφική χαρά του βασανισμού και της θανάτωσης
Πάντα έτσι γίνεται.
Είτε αφορά περιστατικό που αφορά ζώα, είτε περιστατικό που αφορά κακοποίηση παιδιού κ.λπ.

Και το χειρότερο, αυτό που καταδικάζει όλους μας σαν κοινωνία είναι ότι πάντα κάποιοι ξέρουν ή ακόμη χειρότερα ξέρανε τι συνέβαινε για καιρό και κανένας δεν μίλαγε/δεν μιλάει.

Αυτό το άτομο/άτομα που κάνανε κάτι τόσο φρικτό είναι τόσο διαταραγμένο/να που να είστε σίγουροι ότι δεν θα σταματήσει εκεί.
Στο μέλλον όλο και κάποιο ανύποπτο θύμα θα βρεθεί στο δρόμο του και θα θελήσει να πάρει την ίδια ανώμαλη ικανοποίηση.

Και όσοι δεν μιλάνε τώρα, θα είναι συνένοχοι στο 100%

Είναι δυνατόν να μην κατονομάζει κανείς τους ενόχους ; Μήπως είναι 'εκπαιδευτικοί' γι αυτό έχουν κόλλημα?
Απίστευτες καταστάσεις...

a1o4E7b_700bwp.webp

Tι να πω... κάποιοι μισούνε την ίδια την ζωή...

Και κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Παιδια αυτα δυστυχως που συμβαινουν και μενουν ατιμωρητα, θα συνεχισουν να μενουν ως εχουν .
Ο σοβαροτερος λογος ,πιστευω, που δεν καταγγελονται ειναι ο φοβος ....
Ποιος θα τα βαλει ρε παιδια με τον ψυχανωμαλο ή την παρεα ψυχανωμαλων ,που διαπραττουν τετοια εγκληματα.
Δεν ειναι ενοχη σιωπη....χανεις τη λαλια σου απο φοβο!!

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δεν θέλω να σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο να είμαι μάρτυρας σε τέτοιο συμβάν. Εύχομαι ο Θεός να μην με δοκιμάσει ποτέ τόσο...

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν θα έχω καμμία τύψη για την πράξη μου.

Ένα καλό που θα γίνει ή μπορεί να ισχύει ήδη είναι ότι στους στόχους της αστυνομίας θα μπει και η κακοποίηση ζώων...