Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....
Για να πηγαινει καποιος στην γραφικη (ψαρο)ταβερνα και να τα βρισκει ετοιμα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Φυσικα για να τα φαει.Το θηραμα δεν ειναι κατι που βρισκεται στα σουπερμαρκετ.Και φυσικα ειναι πολυ πιο κοντα στην φυση απο αλλους που εχουν δει θαλασσα και βουνο μονο σε φωτογραφιες αλλα παρολα αυτα ειναι ''ακτιβιστες''.Και φυσικα την σεβονται πολυ περισσοτερο απο αλλους που δεν εχουν μαθει να πετανε ουτε τα χαρτια στον καδο σκουπιδιων.Και φυσικα το κυνηγι και το ψαρεμα ειναι αρχεγονα ενστικα του ανθρωπου.
To κυνήγι ο άνθρωπος για χιλιετίες το έκανε για να χορτάσει την πείνα του και όχι για delicatessen!
Το να σκοτώνει κανείς ένα άγριο ζώο που στηρίζει ολόκληρη αλυσίδα ζωής πίσω του, μόνο και μόνο γιατί δεν βρίσκει τον μεζέ στο σούπερ μαρκετ είναι αναισθησία πέρα από κάθε μέτρο.
Πέρα από αυτό όμως, είναι μύθος πως ότι σκοτώνουν το τρώνε, γιατί σκοτώνουν και πολλά είδη που απλά δεν τρώγονται: από λιοντάρια και ελέφαντες που αναφέρθηκαν πιο πάνω έως πελαργούς, ερωδιούς, αλεπούδες, κλπ (στην χώρα μας).
Το πόσο σέβονται τη φύση πάλι είναι άλλο θέμα... πέρα από το ότι την βλέπουν σαν ένα πεδίο βολής.
Έχεις προσωπική αντίληψη επί του θέματος?
Γιατί εγώ
έχω.
Το τι αφήνουν πίσω τους οι κυνηγοί από σκουπιδαριό δεν λέγεται... Εύκολο όμως να το αποδείξω.
Μεγάλο χόμπι μου είναι η φωτογραφία και βρίσκομαι πολύ συχνά ακόμη και σε μέρη που και οι κυνηγοί με τα όπλα τους χέζονται να πάνε.
Την επόμενη φορά θα βγάλω μερικές φωτογραφίες έτσι για χάρη σου,
για να δεις ότι κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα σκεφτόμαστε ή τα φανταζόμαστε.
Όσο για τους φιλόζωους (όχι αυτούς που απλά έχουν ζώο, και οι κυνηγοί έχουν σκυλιά που μαρτυράνε στα χέρια τους) σε πληροφορώ ότι κύριο μέλημά μας είναι η παρουσία μας στην φύση να μην αφήσει κανένα απολύτως ίχνος! Ούτε καν λουλούδι ξερό δεν κόβουμε. Ότι τρώμε, ότι σκουπίδι παράγουμε το πετάμε ΜΕΣΑ στο αυτοκίνητο και όχι στη φύση.
Και αν σου φαίνονται αυτά υπερβολικά μπορώ να επικαλεστώ και μαρτυρία συμφορουμίτη που πολλές φορές έχει έρθει μαζί μου στις ερημιές ακόμη και στα μαύρα μεσάνυχτα!
Φιλε πραγματικα.Δεν μπορω να καταλαβω τι σεβασμο και πιστη μπορεις να δειξεις στο χταποδι.Με ξεπερναει.Μηπως εισαι βηγκαν ?
Είναι πάρα πολύ απλό:
δεν αφαιρείς ζωή χωρίς λόγο!
Αν είναι να το φας το χταπόδι, σκότωσέ το και καλή σου όρεξη!
Αν δεν πρόκειται να το φας, τότε άφησέ το ήσυχο!
Αυτό είναι σεβασμός στην ζωή,
σε κάθε είδους ζωής!
Πρέπει να σέβεσαι ακόμη και τις μύγες και τα κουνούπια!
Αν είναι στο χώρο σου και σε ενοχλούν τότε σκότωσέ τα, ειδάλλως άστα ήσυχα γιατί έχουν μεγάλη χρησιμότητα στη φύση.
Π.Χ. ψεκασμοί σε περιοχές που δεν υπάρχει κατοικία δεν θα πρέπει να γίνονται επ'ουδενί.