Ζώα και άνθρωπος

Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Δεν υπάρχει λαμόγια που να μην έχει κάνει τη δήλωση: "Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη" :fahne90:

Πάτρα: Αθώωσαν τον 68χρονο κυνηγό που εκτέλεσε εν ψυχρό τον σκύλο

MireikaAxaias_1.jpg
Τον 68χρονο κυνηγό που σκότωσε εν ψυχρώ έναν ποιμενικό σκύλο στην περιοχή Μοιρέικα Αχαΐας την 1η Οκτωβρίου αθώωσε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών. Ο ιδιοκτήτης του ζώου Δήμητρης Μπρούλιας τρομερά απογοητευμένος μετά από αυτή την απόφαση εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο δράστης αθωώθηκε γιατί θεωρήθηκε από το δικαστήριο ότι βρισκόταν σε άμυνα κάτι που κατά τη γνώμη του είναι αναληθές.

Το σκυλί πυροβολήθηκε στην αυλή του σπιτιού του κ. Μπρούλια ενώ ο 68χρονος κυνηγός βρισκόταν στο δρόμο και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι το ζώο του επιτέθηκε (!), ότι το απώθησε με την κάνη της καραμπίνας του και ότι ο σκύλος είχε σηκωθεί στα πίσω του πόδια θέλοντας να τον αρπάξει από το λαιμό!

Φυσικά ο κατηγορούμενος δεν είχε ίχνος τραύματος όταν συνελήφθη από την Αστυνομία ούτε προσκόμισε κάποιο πιστοποιητικό από νοσοκομείο στο Δικαστήριο που να δείχνει τα σημάδια της «επίθεσης», ενώ θυμίζουμε ότι το σκυλί εκτελέστηκε εντός της αυλής του ιδιοκτήτη του και όχι στο δρόμο όπου βρισκόταν ο 68χρονος.

Ο κατηγορούμενος έφερε ως μάρτυρες υπεράσπισης το γιο του, ο οποίος είπε ότι δεν ήταν μπροστά στο συμβάν και πως ο πατέρας του είναι ο καλύτερος άνθρωπος, ενώ τόνισε ότι δεν θα πυροβολούσε ποτέ σκύλο (!). Όταν η πρόεδρος τον ρώτησε γιατί πυροβόλησε το ζώο και δεν πυροβόλησε στον αέρα ο γιος του δράστη ισχυρίστηκε ότι ο 68χρονος πανικοβλήθηκε.

Μάρτυρας υπεράσπισης του κυνηγού ήταν και ένας φίλος του, που είπε στο δικαστήριο ότι το σκυλί επιτέθηκε στον 68χρονο. Όταν η δικαστής τον ρώτησε αν ήταν παρών κατά τον πυροβολισμό του ζώου εκείνος απάντησε πως δεν ήταν και πως όλα αυτά τα υποθέτει γιατί κυνηγάει μαζί με το φίλο του για χρόνια!

Ο Δημήτρης Μπρούλιας εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι όταν συνελήφθη ο δράστης στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην Ασφάλεια Πατρών του είπαν ότι το όπλο το είχε παράνομα. Στο δικαστήριο όμως ειπώθηκε ότι την καραμπίνα τελικά την κατείχε νόμιμα. Ο κ. Μπρούλιας ευχαριστεί όλους τους φιλόζωους που παραβρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο αλλά δηλώνει πολύ απογοητευμένος για να δώσει συνέχεια στο θέμα και να ασκήσει έφεση.

Επί της ουσίας σήμερα αθωώθηκε ο άνδρας που σκότωσε το ζώο, χωρίς να του έχει επιτεθεί, απλά επειδή τρόμαξε από το γαύγισμα του. Ο άνθρωπος αυτός που κουβαλάει όπλο και πυροβολεί μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή δεν είχε την ψυχραιμία να ρίξει στον αέρα για να φοβήσει το ζώο αλλά το σημάδεψε κατευθείαν.

Και αυτή την πράξη του δεν την καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών δίνοντας ένα πολύ κακό παράδειγμα στην κοινωνία.

Σήμερα το δικαστήριο αποφάσισε: «Αν φοβάστε σκοτώστε ελεύθερα!».

Πηγή: Πάτρα: Αθώωσαν τον 68χρονο κυνηγό που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον σκύλο | www.zoosos.gr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάποιοι ανησυχούσαν ότι θα μπλέκει όποιος σκοτώνει ζώο όταν βρίσκεται σε άμυνα...
Ότι θα μπλέκει με τους φιλόζωους και τις αυστηρές ποινές και άλλα φαιδρά.
Ησυχάστε λοιπόν!
μπορείτε να σκοτώνετε ελεύθερα, να λέτε ψέματα επιπέδου 3χρονου και η "Ελληνική δικαιοσύνη" θα σας απαλλάσσει...

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Θεωρώ ότι η αντιπαράθεση έχει κουράσει, και έχει χαλάσει ένα ωραίο θέμα...

Αυτό όμως θέλω να το σχολιάσω:
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Φορέα ''επειδή η κατάστασή της υγείας αυτού του σπάνιου και προστατευόμενου αρπακτικού ήταν κρίσιμη, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα Αττικής, όπου και θα του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια, με την ελπίδα ο άτυχος φιδαετός να ανακτήσει τις δυνάμεις του σύντομα και να ολοκληρώσει το ταξίδι της μετανάστευσης''.

Οποιος μπορεί, καλό θα ήταν να βοηθήσει σε αυτά που η οργάνωση ζητάει κατά καιρούς. Εχω πάει (μαζί με την 8χρονη κόρη μου) επίσκεψη από εκεί, και έχουμε δει τα ζώα /πουλιά και την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι για αυτά από κοντά. respect!!!!

Εγώ μπορώ να πω μόνο συγχαρητήρια που πήρες μαζί το 8χρονο κοριτσάκι σου!
Είναι σημαντικό η νέα γενιά να έρχεται σε επαφή με τα ζώα και μάλιστα με τρόπο που να δείχνει τις ανάγκες τους!

Εύγε και ένα Μεγάλο Respect από μένα!

Να πω κατι, φωτογραφιες δεν χρειαζεται να μπαινουν ποσο μαλλον χωρις spoiler, μπαινω να διαβασω το νημα και βλεπω φατσα καρτα αυτο, ημαρτον εισαι τραγικος.

Οσοι την βρισκετα με καφριλες μπορειτε να τις βλεπετε μονοι σας

Απάντηση: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Παρακαλώ μην το κάνουμε gore το θέμα.

Από την άλλη χαρακτηρισμοί "τραγικός" κλπ παρακαλώ να αποφεύγονται.

Να πω κατι, φωτογραφιες δεν χρειαζεται να μπαινουν ποσο μαλλον χωρις spoiler, μπαινω να διαβασω το νημα και βλεπω φατσα καρτα αυτο, ημαρτον εισαι τραγικος.

Οσοι την βρισκετα με καφριλες μπορειτε να τις βλεπετε μονοι σας

Σε ευχαριστώ πολύ για το "τραγικός" το εκτιμάω βαθύτατα!

Πάντως καλό είναι να γνωρίζεις ότι με το να αποστρέφουμε τα μάτια δεν βοηθάμε σε τίποτε. Δεν γίνεται το κακό λιγότερο επειδή δεν το βλέπουμε.
Τουναντίον, οι λαμπρές αυτές ειδήσεις περνάνε πολύ πιο light, χωρίς εικόνα.
Τα λόγια δεν περιγράφουν πάντα μια κατάσταση σωστά.
Οτάν γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων για "το δικαίωμα της άμυνας" του πολίτη απέναντι σε επιτιθέμενο ζώο, καλό είναι και να τις συνδέουμε με τη ισχύουσα πραγματικότητα.
Στο κάτω κάτω η συγκεκριμένη ούτε πληγές έδειχνε, ούτε τίποτε παραπάνω από όσα βλέπουν και τα 5χρονα στην τηλεόραση καθημερινά.

Επίσης σε διαβεβαιώ ότι δεν την "βρίσκουμε" με καφρίλες.
Τις μαχόμαστε (ενεργά και όχι μόνο από το πληκτρολόγιο) και αυτό είναι και ο λόγος που πολλοί μας χαρακτηρίσανε και υστερικούς.
Ούτε είμαστε αναίσθητοι, ή λιγότεροι ευαίσθητοι από όσους αποστρέφουν το βλέμμα. Και εμείς πονάμε, απλά σφίγγουμε τα δόντια και κάνουμε και κάτι παραπάνω.

Ωραια επειδη εγω και φανταζομαι και αλλοι εχουμε σοβαρο πρόβλημα με τις καφριλες σε ζωα και ανθρωπους καλο ειναι αυτες οι φωτο αν θελετε να τις ποσταρετε να τις βαζετε σε spoiler, συγνωμη για το νχαρακτηρισμο αλλα εφριξα.

Δεν θα ξαναμπεί φωτό χωρίς spoiler.
Όχι από εμένα τουλάχιστον!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφ' όσον λέγεται από τον ίδιο ότι το απώθησε με την κάνη, δεν θα μπορούσε να το απωθήσει έτσι ώστε να έχει το χρόνο να ρίξει και μία στον αέρα; Ο σκύλος θα φοβόταν και θα την έκανε. Αν όχι, τότε δεν είχε άλλη επιλογή.
Αυτά σε κανονικές συνθήκες. Γιατί εδώ λέγεται ότι ήταν στο δρόμο ο ίδιος ενώ το σκυλί πυροβολήθηκε στην αυλή. Ολίγον περίεργο.
Η χρήση του όρου κυνηγός στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον στοχοποιεί, εκτός αν εκείνη τη στιγμή ήταν σε κυνήγι.
Να είμαστε δίκαιοι.

Να πω πάντως το παράπονό μου!

Και το τονίζω, δεν έχει σχέση με κανέναν εδώ μέσα.
Απλά το λέω γιατί το εισπράττω καθημερινά στη ζωή...
Είναι τρομερό να ασχολείσαι με το θέμα ενεργά, να βουτάς τα χέρια σου στο αίμα χωρίς να έχεις κανένα προσωπικό όφελος (το αντίθετο) για να σώσεις μια ζωή που δεν την έβαλες εσύ σε κίνδυνο και να νομίζουν οι άλλοι ότι είσαι λιγότερο ευαίσθητος από αυτούς που δεν κάνουν τίποτε από το να λένε "τι κρίμα"...
Όχι ότι αυτό θα αλλάξει σε τίποτε τη όποια δράση μου αλλά ρε γμτο το κάνω γιατί εμένα με πειράζουν πολύ περισσότερο και τα αίματα και ο πόνος.
Τόσο πολύ που με πονάει η ψυχή αν δεν προσπαθήσω να διορθώσω κάτι...
Ούτε συνηθίζεται ποτέ, ούτε γίνεται πιο εύκολο...

Να πω κι εγώ το δικό μου παράπονο. Δεν μπορώ όταν τριγυρίζω στην εξοχή μήπως και βγάλω καμιά φωτογραφία ή για τη βόλτα μου βρε αδερφέ, να συναντώ να τριγυρίζουν μαντριά ή εγκαταστάσεις, έξω στο δημόσιο χώρο, σκυλιά και τσομπανόσκυλα, και να ξεσκίζονται στο γάβγισμα μόλις κάνω να πλησιάσω στα 100 μέτρα και να μη πλησιάζουν απειλητικά. Πάλι καλά που όταν βλέπουν και γυρίζω να φύγω δεν επιμένουν, σε τούτο τουλάχιστον είναι εκπαιδευμένα.

Σε άγριο ζώο που κινείται επιθετικά σε δημόσιο χώρο, τι κάνεις;

Re: Απάντηση: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Δεν είπαμε ότι επειδή αγαπάμε τα ζώα δεν θα αμυνθούμε. Ο σεβασμός στη ζωή είναι για όλους. Ανθρώπους και ζώα.

Να πω κι εγώ το δικό μου παράπονο. Δεν μπορώ όταν τριγυρίζω στην εξοχή μήπως και βγάλω καμιά φωτογραφία ή για τη βόλτα μου βρε αδερφέ, να συναντώ να τριγυρίζουν μαντριά ή εγκαταστάσεις, έξω στο δημόσιο χώρο, σκυλιά και τσομπανόσκυλα, και να ξεσκίζονται στο γάβγισμα μόλις κάνω να πλησιάσω στα 100 μέτρα και να μη πλησιάζουν απειλητικά. Πάλι καλά που όταν βλέπουν και γυρίζω να φύγω δεν επιμένουν, σε τούτο τουλάχιστον είναι εκπαιδευμένα.

Αν ειναι κανας ελεφαντας το πιθανοτερο ειναι να
χεστεις
επανω σου.

Πιθανοτατα να παθεις το ιδιο ακομα και αν ειναι κανα πιτμπουλ

Πιτμπουλ στα χωράφια; Κανένας γκέκας μάλλον.

Δεν είπαμε ότι επειδή αγαπάμε τα ζώα δεν θα αμυνθούμε. Ο σεβασμός στη ζωή είναι για όλους. Ανθρώπους και ζώα.

Δεν είπα πως από σεβασμό στο ζώο δεν θα αμυνθώ. Πώς θα αμυνθώ απορώ όμως. Ποιος είναι εν προκειμένω ο απροστάτευτος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφ' όσον λέγεται από τον ίδιο ότι το απώθησε με την κάνη, δεν θα μπορούσε να το απωθήσει έτσι ώστε να έχει το χρόνο να ρίξει και μία στον αέρα; Ο σκύλος θα φοβόταν και θα την έκανε. Αν όχι, τότε δεν είχε άλλη επιλογή.
Αυτά σε κανονικές συνθήκες. Γιατί εδώ λέγεται ότι ήταν στο δρόμο ο ίδιος ενώ το σκυλί πυροβολήθηκε στην αυλή. Ολίγον περίεργο.
Η χρήση του όρου κυνηγός στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον στοχοποιεί, εκτός αν εκείνη τη στιγμή ήταν σε κυνήγι.
Να είμαστε δίκαιοι.

Τι ψάχνεις? Εδώ οι και οι δύο μάρτυρες που είχε, δήλωσαν ότι δεν ήταν παρόντες.
Η μαρτυρία του αστυνομικού που πήγε επι τόπου ποιά ήτανε?

Δεν είπα πως από σεβασμό στο ζώο δεν θα αμυνθώ. Πώς θα αμυνθώ απορώ όμως. Ποιος είναι εν προκειμένω ο απροστάτευτος.

Καλύτερη άμυνα είναι το μπουγέλωμα με νερό.
Άντε να έχεις όμως νερό πάνω σου...

Δεν υπαρχει νομος στο ζωικο βασιλειο που να προστατευει τους ανθρωπους απο τα ζωα. Του σπας το κεφαλι με οτι βρεις.

Εκτος αν σου επιτεθει χελωνα, οποτε τοτε απλα το βαζεις στα ποδια

Βρε τα καημένα τα σκυλάκια...τελικά στις πόλεις ενοχλούνε, στα χωράφια φοβίζουνε, και στα βουνά τα βράδια κάνουνε μια συγκεκριμένη γραία να Hezetai! :flipout:

Πάντως χωρίς αστεία, όταν με το καλό βρεθούμε από κοντά θα σου δείξω πως πρέπει να στέκεσαι και τι να κάνεις (ακόμη και όταν είσαι με το ποδήλατο) και δεν θα σε πειράξει κανένα!
Υπάρχουν απλοί τρόποι!

:)

Αφου εισαι με τη φωτογραφικη, τραβα φλασιες βρε φιλος :ernaehrung004: