Ζώα και άνθρωπος

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Λατρευτα τα γατάκια στην φψτό.
Μια κουτα γεμάτη ευτυχία.
Καλη τυχη να χουν ολα τους.

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Σ´ευχαριστώ πολύ.
Παίζοντας κρυφτό:

Last edited:

U.S. Court Recognizes Chimpanzees As “Legal Persons” For First Time
A court has recognized two chimpanzees currently used for biomedical experiments as legal persons, forcing a university to defend keeping them in captivity.

In a historic moment for animal rights, two chimpanzees, Hercules and Leo, were recognized by a New York court as legal persons Monday.

Hercules and Leo, who are currently used for biomedical experiments at Stony Brook University on Long Island, were granted habeas corpus by Manhattan Supreme Court Justice Barbara Jaffe.
Habeas corpus is a legal petition that detainees use to seek relief from unlawful imprisonment, and by granting habeas corpus to chimps, Jaffe endorsed the idea that they deserve the rights of a human being.
Advocates argue great apes are highly intelligent and self-aware beings with complex emotional lives that deserve basic rights, including the right to be free of inhumane punishment.
A similar tack was taken by lawyers in Argentina last year when a court ruled that an orangutan kept at private zoo in Buenos Aires for the past 20 years should have some basic legal rights.

Το υπόλοιπο άρθρο εδώ: http://www.buzzfeed.com/mbvd/us-court-recognizes-chimpanzees-as-legal-persons#.xiLX01K3Y

Μπράβο! :SFGSFGSF:

Μα δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον αδύναμο και τον ισχυρό, είτε πρόκειται για ζώο είτε πρόκειται για άνθρωπο. Κάποια δικαιώματα βασικά είναι κοινά για ανθρώπους και ζώα.

Speaking of which, μάλλον, κατά πάσα πιθανότητα θα εξαντλήσω το όριο του ελεύθερου για δύο ζώα συντροφιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Εντός ολίγου... . Τι τα πετάνε, δεν μπορώ να καταλάβω... .

Μα δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον αδύναμο και τον ισχυρό, είτε πρόκειται για ζώο είτε πρόκειται για άνθρωπο. Κάποια δικαιώματα βασικά είναι κοινά για ανθρώπους και ζώα.

Speaking of which, μάλλον, κατά πάσα πιθανότητα θα εξαντλήσω το όριο του ελεύθερου για δύο ζώα συντροφιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Εντός ολίγου... . Τι τα πετάνε, δεν μπορώ να καταλάβω... .

Συμφωνώ απολύτως!
Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα σαν "ανθρώπινο" δικαίωμα του να μη βασανίζεται ένα πλάσμα.

Και μπράβο σου για την απόφασή σου να υιοθετήσεις και δεύτερο ζωάκι.!

:grinning-smiley-043

Τώρα χαλαρώνει εντός του σπιτιού, αφού ταίστηκε ένα μαύρο γατάκι εγκαταλειμένο. Θα γίνουν οι κλασικές επαφές μέσω φιλοζωικής και γνωστών, και αν δεν βρεθεί κάποιος να το υιοθετήσει, θα μείνει εδώ. Πιο πολύ ανησυχώ για την περίοδο που θα κάνει να συνηθίσει η "βασίλισσα" του σπιτιού την παρουσία δεύτερης γάτας, παρά για τα υπόλοιπα.
Πάντως αν λιγότερο από τους μισούς κάναμε το ίδιο, κανένα αδέσποτο δεν θα υπήρχε.

Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

αυτή τη στιγμή που διαβάζω το παρόν θέμα...

nonis.jpg

παρότι δεν είναι το εύκολο και φιλικό γατί, τέτοια ώρα με αναζητάει για να έρθει να κουλουριαστεί και να πουρπουρίσει στα πόδια μου... πρώην αδέσποτος φυσικά

... και έχω και ένα άγχος για το καλοκαίρι για τις μέρες που θα λείψουμε που θα τον αφήσω.

Re: Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

αυτή τη στιγμή που διαβάζω το παρόν θέμα...

View attachment 114799

παρότι δεν είναι το εύκολο και φιλικό γατί, τέτοια ώρα με αναζητάει για να έρθει να κουλουριαστεί και να πουρπουρίσει στα πόδια μου... πρώην αδέσποτος φυσικά

... και έχω και ένα άγχος για το καλοκαίρι για τις μέρες που θα λείψουμε που θα τον αφήσω.

Τωρα που τον βλέπω έτσι ειναι και ο δικός μου όπως τον βλέπω, και κάνει ακριβώς το ιδιο πράγμα. Ενδειξη μεγάλης εμπιστοσύνης και αγάπης...
Προσπάθησε να μην τον αφήσεις το καλοκαίρι κυρίως μην τον αφήσεις έξω μόνο του γιατι δεν θα τον ξαναβρεις, και θα σου στοιχισει πολυ.
Μια λυση ειναι να τον βαλεις σε μια πανσιον όσο θα λείπεις.
Αυτο κανω εγω ότα δεν μπορω να κάνω αλλιως.
Ειδάλως όταν πηγαινω καποιες μέρες σιλικά σπιτια κυριως Ιταλια τον παίρνω μαζι μου και βέβαια μένει περιορισμένος μέσα στο δωμάτιο όσο ειμαι εκει. Γιατι οταν βγουν έξω σε περιβάλλον που δεν γνωρίζουν χάνονται.
Ελπιζω να βρεις μια καλη λυση για τον φίλο σου.

Meat is murder

Warning: σκληρές και δυστυχώς πραγματικές εικόνες

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Heifer whines could be human cries
Closer comes the screaming knife
This beautiful creature must die
This beautiful creature must die
A death for no reason
And death for no reason is MURDER
And the flesh you so fancifully fry
Is not succulent, tasty or kind
It's death for no reason
And death for no reason is MURDER
And the calf that you carve with a smile
Is MURDER
And the turkey you festively slice
Is MURDER
Do you know how animals die ?
Kitchen aromas aren't very homely
It's not "comforting", cheery or kind
It's sizzling blood and the unholy stench
Of MURDER
It's not "natural", "normal" or kind
The flesh you so fancifully fry
The meat in your mouth
As you savour the flavour
Of MURDER
NO, NO, NO, IT'S MURDER
NO, NO, NO, IT'S MURDER
Oh ... and who hears when animals cry?

Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς.... (καποιοι μπορουν, αλλα υπαρχουν και καποιοι που δεν μπορουν).
Αν και ειμαι fan των γατιων:
http://www.mag24.gr/news/topika/eimaste-magkes-kai-sas-perimenoume

Θέλω να βρώ ένα κουτάβι ντόμπερμαν. Το θέμα είναι οτι απο κάποια ηλικία και μετά το θέλω με κομμένα αυτιά και ουρά. Δυστυχώς έχει απαγορευτεί και στην Ελλάδα οι κτηνίατροι να προχωρούν σ'αυτές τις επεμβάσεις. Το δυστυχώς το λέω, γιατί πολύ φοβάμαι οτι αυτά, καθώς και άλλα που έχουμε συνηθίσει με κομμένα αυτιά και ουρά (pitbulls rottweilers, schnauzers κλπ), θα δεινοπαθήσουν σε χέρια χασάπηδων, γιατί εγώ μπορεί να μην πάρω ντόμπερμαν γι'αυτόν τον λόγο, άλλοι όμως θα πάρουν και θα τα αιματοκυλήσουν τα ζωντανά...

Γιατι θελεις να εχει κομμενα αυτια και ουρα;

Όπως έχει απαγορευτεί και ο ακρωτηριασμός των νυχιών στις γάτες. Σε όλη την Ε.Ε. αν δεν κάνω λάθος και σε πολλές ακόμα χώρες.

Τα νύχια στις γάτες είναι στην πράξη αρθρώσεις και ακρωτηριασμός είναι γιατί αφαιρώντας τα, αφαιρούνται και οι τένοντες που τα υποστηρίζουν.

Βρε BIOS, τι το θες το doberman (και μετά να το κόβεις)?
Γιατί δεν υιοθετείς ένα αδεσποτάκι?
Ξέρεις ότι έχουν τον καλύτερο χαρακτήρα και είναι και υγιέστατα.
Σαν αγάπη και παρέα θα σου τα δώσουν με το παραπάνω και θα σώσεις και μια ζωούλα.

Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Γιατι θελεις να εχει κομμενα αυτια και ουρα;

Γιατί στο μυαλό μου, έχω ταυτίσει το ντόμπερμαν με την συγκεκριμένη σιλουέτα - η οποία παρεμπιπτόντως μου αρέσει πολύ.
Αν λοιπόν, θα πρέπει να ζήσω μαζί του για τα επόμενα 8-12 χρόνια, θέλω να είναι έτσι όπως τον έχω στο μυαλό μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρε BIOS, τι το θες το doberman (και μετά να το κόβεις)?
Γιατί δεν υιοθετείς ένα αδεσποτάκι?
Ξέρεις ότι έχουν τον καλύτερο χαρακτήρα και είναι και υγιέστατα.
Σαν αγάπη και παρέα θα σου τα δώσουν με το παραπάνω και θα σώσεις και μια ζωούλα.

Χμμμ chrisssb αυτό είναι θέμα για μεγάλη συζήτηση. Φυσικά δεν έχω τίποτα κατά των αδέσποτων - αρκεί να τα πάρει κανείς απο πολύ μικρή ηλικία. Ο χαρακτήρας όμως, είναι ο ίδιος σε όλα τα μικρά σκυλάκια, το ίδιο και η αγάπη ή η παρέα. Επίσης για το υγιέστατα έχω μεγάλη ένσταση (αν και το ντομπερμαν σαν ράτσα είναι σε θέματα υγείας απο τους πιό προβληματικούς σκύλους)...

Re: Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Γιατί στο μυαλό μου, έχω ταυτίσει το ντόμπερμαν με την συγκεκριμένη σιλουέτα - η οποία παρεμπιπτόντως μου αρέσει πολύ.
Αν λοιπόν, θα πρέπει να ζήσω μαζί του για τα επόμενα 8-12 χρόνια, θέλω να είναι έτσι όπως τον έχω στο μυαλό μου.

Αυτη την σιλουέτα την ειχα και γω στο μυαλό μου και την εχω ακόμα, αλλα ποτε δεν εκατσε να έχω ντομπερμαν, ειχα μποξερ και ειναι αξιολατρευτα κυρίως τα θυλικά.
Επειδη αυτα που ειχα, ειχαν ακονισμένα αυτια, και άλλα οχι ( ειχα στη ζωή μου η ειχαν οι γονεις μου 3 μποξερ , ταυτοχρονα και γάτες ) δεν διέκρινα τιποτα διαφορετικό στην συμπεριφορά του σκυλου με κομενα αυτια σχετικά με τα άλλα πυου δεν ειχαν. Οσον για την ουρα αυτο το κάναν λέει τοτε οι κτηνίατροι γιατι η ουρα τους ηταν προβληματική και ειχαν ταση να τραυματίζονται η και να μολυνονται...αυτα λέγοντουσαν τοτε για τα μποξερ. Δεν ξέρω αν ισχύει το ιδιο και για τα ντόμπερμαν.
Δεν γνωριζω γιατι απαγορευεται τωρα ... Αμα βγεις Ιταλία θα μπορεσεις να το εγχειρίσεις.

Τελικά ήταν γραφτό το γατάκι να έρθει για να μείνει. Μόνο τις πρώτες μέρες χρειάστηκε ένας διαχωρισμός μέχρι να συνηθίσει η "οικοδέσποινα" πασών των δωματίων του σπιτιού τη νέα άφιξη.

Εδώ σε ενσταντανέ κλειδώματος, στυλ μην τολμήσεις να κουνηθείς μαμά τώρα κοιμόμαστε!

11270709_816704958384250_8622183907826060509_o.jpg

Ηρέμησε και το κεφάλι μου. Προτείνω δύο γάτες εφ' εξής, για να μη βαριέται η μία (τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια).

Εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας, σε κάθε περίπτωση γουργουρίζει και κοιμάται στα χέρια σου.

This is Inky

11218512_814664961921583_1210204220206272791_o.jpg

Μπράβο Λεωνίδα!
Και τα δύο είναι υπέροχα!
Να είσαι καλά να τα χαίρεσαι!!!

Γλυκουλες!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα συμφωνήσω για τις δυο γάτες αφού κανουν παρεα η μία στην άλλη οταν λείπουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορεί

...Επειδη αυτα που ειχα, ειχαν ακονισμένα αυτια, και άλλα οχι ( ειχα στη ζωή μου η ειχαν οι γονεις μου 3 μποξερ , ταυτοχρονα και γάτες ) δεν διέκρινα τιποτα διαφορετικό στην συμπεριφορά του σκυλου με κομενα αυτια σχετικά με τα άλλα πυου δεν ειχαν...
... Αμα βγεις Ιταλία θα μπορεσεις να το εγχειρίσεις.

Ε, ναί, φυσικά δεν έχει διαφορά η συμπεριφορά του σκύλου με ή χωρίς κομμένα αυτιά και ουρά.
Μπα, για Ιταλία δεν το βλέπω να πηγαίνω...